Transferul unui câine în mâncare uscată: caracteristici și nuanțe

Prima hranire a catelului - pateuri si mancare umeda

La vârsta de 1-1,5 luni, puii încep să deschidă ochii și să devină interesați de mâncarea pentru adulți. Primul aliment complementar pentru cățeluș este introdus la cerere, atunci când bebelușul distinge clar mirosurile și începe să reacționeze la ele.

Până la vârsta de aproximativ 4-5 luni, puii sunt hrăniți exclusiv cu alimente moi. Dacă crescătorul preferă suplimentarea industrială, puii primesc pateți sau alimente semi-umede. La vârsta de 5-5,5 luni, alimentele uscate îmbibate sunt introduse în dieta cățelușului.

Pentru ca corpul animalului de companie să se adapteze treptat la noul gust și structură a alimentelor, este necesar să înmuiați granulele în apă fierbinte sau bulion cu 10-15 minute înainte de servire..

Interesant! Când înmuiți un furaj, puteți trage concluzii despre calitatea acestuia. Alimentarea de înaltă clasă devine moale, dar nu crește în volum.

Granulele uscate sunt introduse în dieta cățelușului după o schimbare completă a dinților, de obicei la vârsta de 7-9 luni.

 • În decurs de o săptămână, fracția de masă a granulelor uscate din dietă este adusă la 60-75%.
 • Dieta unui câine adult este 75% uscat și 25% umed, cel puțin așa cum recomandă medicii veterinari și producătorii de alimente pentru animale de companie..

Dacă un câine mănâncă numai alimente moi, gingiile îi sunt slăbite, dinții sunt slăbiți, se dezvoltă boli parodontale și alte boli ale cavității bucale. Când este hrănit numai cu granule uscate, smalțul dinților este șters rapid, ceea ce duce la dureri severe și pierderea timpurie a dinților.

Transferul unui câine adult în hrana uscată

Notă! Cu o schimbare bruscă a dietei, animalul de companie este cel mai probabil să sufere de diaree sau constipație..

Pentru ca transferul în alimente uscate să fie confortabil, trebuie să petreceți 5-10 zile schimbând dieta. Dacă transferați un câine dintr-un tip natural de mâncare, este mai bine să procedați conform următorului algoritm:

 • Pentru a obișnui câinele cu conserve - procesul se desfășoară fără complicații, dacă la început animalul de companie refuză mâncarea, este ușor încălzit înainte de servire. De obicei, nu durează mai mult de 3 zile pentru recalificarea alimentelor conservate.
 • Diluați dieta cu alimente uscate înmuiate - după îmbibare, granulele trebuie zdrobite și amestecate cu conserve până la omogenizare. În decurs de 3-4 zile, fracția de masă a granulelor îmbibate este adusă la 75%.
 • Introduceți granule uscate în dietă - în primele zile, granulele uscate sunt date din palmă în cantități mici. După 2-3 zile, 50% din aportul zilnic de hrană este hrănit ca hrană uscată pentru 1-2 hrăniri.

Dacă există probleme în etapa de introducere a granulelor uscate, animalul de companie refuză mâncarea sau este reticent să o mănânce, asigurați-vă că câinele este sănătos. Pacientul poate refuza granulele dure din cauza durerii de dinți sau a problemelor gastro-intestinale.

Rata și frecvența hrănirii

Mulți proprietari nu înțeleg modul în care sunt calculate ratele și frecvența de alimentare. Atunci când alegeți o dietă naturală, această întrebare necesită într-adevăr cunoștințe teoretice și o abordare globală. Dacă vă hrăniți animalul de companie cu alimente pregătite, situația este puțin mai ușoară..

Există un tabel de recomandări pe fiecare pachet sau cutie de alimente. Tabelul conține informații despre intervalele de greutate, nivelurile de activitate sau alte caracteristici individuale în raport cu cantitatea recomandată de furaje.

Viteza de alimentare este indicată pe zi, poate fi împărțită în 2-3 părți egale.

Normele recomandate nu sunt adevărate, dieta câinelui trebuie întotdeauna ajustată individual. Când hrăniți alimente uscate, este important să rețineți că câinele nu se simte plin imediat după ce a mâncat. Fiind în stomac, granulele absorb umezeala și cresc volumul. Acest proces durează 10 - 15 minute..

Hrăniți-vă câinele și așteptați 20 de minute. Dacă animalul de companie pare flămând, porțiunea este insuficientă. Letargia, balonarea și semnele de flatulență indică supraalimentarea. Dacă câinele s-a liniștit, dar a rămas activ și vesel - porțiunea este selectată corect.

Pentru a vă asigura că aportul zilnic de alimente este calculat corect, este necesar nu numai să monitorizați starea câinelui, ci și să îl cântăriți regulat. După trecerea la un nou tip de hrană, greutatea câinelui este strict controlată timp de 2-3 luni.. Creșterea în greutate înainte de iarnă sau pierderea în greutate cu apariția căldurii sunt considerate normale..

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. refuză să se hrănească?

Ce trebuie făcut dacă câinele refuză să se hrănească în ciuda respectării tuturor recomandărilor? Schimbarea dietei, indiferent de vârsta, construcția și rasa câinelui, este un stres pentru organism. Efectul negativ al schimbării dietei este departe de a fi exprimat întotdeauna prin simptome evidente. Câinele poate deveni letargic, pierde în greutate, poate suferi de o lipsă de proteine ​​sau de alți nutrienți. Astfel de încălcări dau simptome clare pe o perioadă lungă de timp..

Dacă observați că animalul dvs. de companie este reticent să mănânce alimente uscate, este important să excludeți următoarele motive:

 • Probleme de sănătate orală și gastro-intestinală.
 • Calitate slabă a alimentării.
 • Constipație sau diaree după ce a mâncat alimente uscate.
 • Disbacterioză, ca urmare a unor tulburări ale activității tractului gastro-intestinal, transferate mai devreme.

Există o metodă care vă poate ajuta să identificați rapid problemele cu cavitatea bucală sau tractul gastro-intestinal, înainte de a vă contacta medicul veterinar. Dacă câinele refuză mâncarea uscată, cumpărați conserve de aceeași linie și marcă.

În cazul în care animalul de companie a mâncat o plăcere cu plăcere, motivul refuzului de uscare se află în probleme fiziologice. Mulți câini cu patologii cronice sunt incapabili din punct de vedere fizic să digere mâncarea dură și să o refuze instinctiv..

Sfat: Dacă puiul tău refuză mâncarea uscată, încearcă să o înmoaie în bulion cald. Mulți pui sub 6-8 luni percep mâncarea rece ca fiind necomestibilă.

De câtă apă are nevoie un câine?

Când compilați o dietă, este extrem de important să calculați cât de mult câinele are nevoie de apă. Lipsa de apă din organism duce la:

 • Încălcarea echilibrului apă-sare și a metabolismului.
 • Îngroșarea înfometării de sânge și oxigen a corpului.
 • Tulburări, adesea acute și chiar ireversibile, în activitatea tractului digestiv.

Cum se calculează corect debitul de apă? Nevoia organismului depinde în mod direct de tipul de hrană, mai exact de cantitatea de apă pe care câinele o primește odată cu hrana.

Aportul zilnic de apă se calculează după cum urmează:

 • Dieta naturală: 50 ml apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală.
 • Dieta din furaje umede, industriale: 50-75 ml de apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală (în funcție de umiditatea și calitatea furajelor).
 • Rația alimentelor uscate: 100 ml apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală.

Atunci când transferați un câine și mai ales un cățeluș în hrana uscată, este important să controlați aportul de apă, imediat după ce ați mâncat.

Puii mici sunt reticenți în a bea apă, deoarece acest proces este neobișnuit pentru ei. Adolescenții și câinii adulți pot bea mai puțină apă din cauza obișnuinței.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Transferul unui câine în mâncare uscată: caracteristici și nuanțe