Drathaar: caracteristici și descrierea rasei

Este imposibil să spuneți totul despre rasa Drathaar într-un singur articol. Câinii sunt complet devotați la vânătoare și acesta este un subiect imens - cum să antrenezi un Drathhaar, despre preferințele și talentele sale.

Acest articol este doar informații generale despre Drathhaar.

Istoria rasei

Rasa Drathhaar provine din Germania, care a strălucit întotdeauna cu câini de vânătoare excelenți. Cu toate acestea, câinii, de regulă, erau de „specializare îngustă”. Vânătorii au vrut să aibă un câine versatil, iar crescătorii s-au apucat de treabă.

Strămoșii lui Drathhaar au fost câinii Griffon Pointing Dogs (câini germani cu vârfuri), câinii germani cu păr scurt, Shtihelhaars - Poodle Pointers.

Vânător
Vânător

Ca rezultat al muncii minuțioase, au apărut drathaars - câini de vânătoare de arme cu o haină de toate vremurile, capabili să lucreze pe câmp, în pădure, să scoată și să scoată jocul împușcat din apă. Polițiștii lucrează înainte și după împușcare.

Descriere și standard de rasă

Rasa de câine Drathhaar are un strat grosier și un substrat dens și dens. Cerințe de bază ale standardului de rasă (FCI):

  1. Lungimea corpului și înălțimea la greabăn sunt practic egale.
  2. Pigmentarea nasului pentru a se potrivi cu culoarea culorii- nările se deschid larg.
  3. Mușcătură de foarfecă, formulă dentară completă (42 de dinți).
  4. Urechile nu sunt înfășurate, de dimensiuni medii, înălțate și spațiate pe scară largă.
  5. Ochii sunt ideal întunecați, cu o expresie atentă și plină de viață.
  6. Coada medie, în lungime ajunge la articulația de jonc, în formă de sabie sau dreaptă. Este mai bine să andocați coada pentru vânătoare (în țările în care nu este interzis).
  7. Canin (lână) tare, gros. Substratul este hidrofug, dens. Bustul este exprimat - sprâncenele sunt clar vizibile, barba nu este prea lungă, dură.
  8. Culoarea stratului (culoarea) este posibilă în mai multe tipuri: maro cu părul gri, cu sau fără pete - maro cu o pată albă pe piept - negru cu părul gri (cu sau fără pete) - gri (părul cenușiu prevalează asupra negru sau maro).
Culori diverse
Culori diverse

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Drathaar este o persoană monogamă. Este atașat cu pasiune de proprietar, transferul câinelui pe mâini greșite (chiar și pentru o vreme) amenință cu un refuz complet de hrană, depresie. Un câine poate refuza pur și simplu să trăiască fără un proprietar iubit. Acest lucru trebuie amintit atunci când începeți un drathaar.

Unii polițiști pot fi câini de companie pentru oameni energici, capabili să meargă 2-3 ore în fiecare zi, „urmărind” câinele. Drathaar este complet devotat vânătorii. Numai acolo el poate fi complet fericit, doar acolo vor fi dezvăluite toate calitățile sale minunate..

În casă, animalul de companie va fi prieten cu toți membrii familiei și se va alătura fericit jocului cu copiii mai mari. Drats nu sunt agresivi față de oameni, dar le displace cei din afară. Acești câini au instincte puternice nu numai de vânătoare, ci și teritoriale. Protecția teritoriului se va aplica pe deplin acestor animale.

Odată cu socializarea timpurie, un vânător german poate fi învățat că este strict interzis să atingeți găinile și rațele domestice, precum și pisicile și alte animale. Dar nu vei forța drathaarul să nu vâneze animalele altor persoane (cele pe care le consideră a fi vânate). Vă rugăm să rețineți că câinii de vânătoare sunt nemiloși, dacă nu însetați de sânge.

Îngrijire și

Nu este de dorit să-l păstreze pe Drathaara într-un apartament: locul ideal de reședință pentru el va fi o casă privată cu un teren personal mare, cu suprafață liberă. În mod ideal, dacă există un pârâu sau un iaz pe teritoriul site-ului - drathaars, de regulă, iubește foarte mult apa. Unii chiar cred că au membrane, precum Newfoundlands..

Înotător mare
Înotător mare

În mâncare, drathaar nu este pretențios. Puteți să vă hrăniți cu alimente naturale, puteți, de asemenea, să „uscați”, alimente gelatate. Alegeți între mâncare premium și super premium. Mulți vânători preferă să hrănească cerealele naturale de modă veche cu carne și legume. Pe forumurile de vânătoare, există multe declarații în favoarea hranei naturale. Nici vitaminele, bineînțeles, nu vor dăuna..

Îngrijirea câinilor este simplă. De câteva ori pe săptămână este recomandabil să piepteneți drat; în timpul perioadei de năpârlire, va trebui să faceți acest lucru în fiecare zi. Barba și mustața Drathhaar se pot murdări în timp ce mănâncă (mai ales atunci când se hrănesc cu alimente naturale). Este recomandabil să ștergeți vegetația cu o cârpă umedă și apoi să o uscați după ce ați mâncat.

Unii stăpâni pur și simplu se rad de barbă, iar bieții câini își pierd aspectul neobișnuit de înțelept hippie. Tăiați-vă unghiile în mod regulat, verificați tampoanele și pielea, în special în zonele mai puțin protejate. Examinați urechile câinelui și curățați-le, dacă este necesar. Drathaars sunt predispuși la boli oculare, nu îi lipsesc nici de atenție.

Este recomandabil să vă spălați dinții animalului de companie. Sau cel puțin cumpărați "oase de curățare" speciale pe care animalul le va mesteca cu plăcere.

Drathaar este un câine foarte activ. Trebuie să mergi cu ea, să te angajezi în agilitate, să te încurajezi să alergi, sări și să „eliberezi energie” timp de cel puțin 2-3 ore pe zi. Energia nedezvoltată se va transforma în neliniște în casă, animalul de companie ar putea, de asemenea, să nu mai respecte comenzile.

educatie si antrenament

Înainte de a crește un cățeluș, un bun proprietar va citi literatura despre creșterea câinilor - acum există suficiente informații pe internet. Puteți consulta manipulatorii de câini, puteți trimite catelul la cursul OKD. Toate comenzile cursului sunt necesare pentru un bun control al animalului de companie și calmul proprietarului.

Jocuri
Jocuri

Creșterea și instruirea unui drathaar nu este o sarcină ușoară. Este un vânător, ceea ce înseamnă că are un proces independent de luare a deciziilor în genele sale, atunci când proprietarul nu este în preajmă. Dar el va încerca foarte mult să vă mulțumească, merită încurajări și un cuvânt bun..

Nu vă forțați studiile, învățați o comandă, apoi luați-o pe alta. Nu vă zgâriți la laudă, o bucată gustoasă când copilul urmează porunca. Este mai greu pentru el decât pentru tine.

Comanda „pentru mine” este importantă pentru orice câine, în special pentru unul de vânătoare. Încercați să vă asigurați că execuția sa corectă la animalul de companie este asociată doar cu senzații plăcute (dratul a urmat porunca, a fost lăudat, i s-a oferit un tratament, admirat). Animalele sunt străine în lumea noastră, iar cuvintele noastre nu înțeleg.

Nu este nevoie să vă învățați animalul să stea sau să se întindă - el poate face asta oricum. Sarcina antrenamentului este de a lega comanda proprietarului de acțiunea cățelușului.

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Puii Drathaar (bibite bune) sunt vândute, de regulă, la programare. Nu se știe cine va crește dintr-un cățeluș cumpărat pe un anunț sau pe piață. În Rusia acum, conform estimărilor aproximative, există aproximativ 700-800 de dratari. Un an (de asemenea, foarte aproximativ) se nasc o sută și jumătate de pui.

Cățeluș
Cățeluș

Prin urmare, dacă aveți nevoie de un câine pentru vânătoare, contactați crescătorii, aflați totul despre părinți, intrați la coadă. Un catelus bun merita.

Dacă luați un cățeluș de la un crescător, consultați clubul sau secțiunea unde sunt înregistrați părinții. Acolo veți obține informații complete despre împerechere, premii pentru tatăl și mama viitorului animal de companie, despre succesul lor în teste și concursuri. Vă rugăm să rețineți că diplomele sunt semnate de diferiți experți.

Prețurile pentru puii drathaar de la crescători încep de la 15.000 de ruble. În plus, prețul crește și depinde doar de titlul părinților, de talentele lor de vânătoare și, desigur, de „dorințele” vânzătorului.

Concluzie

Fiecare drathaar va fi fericit să trăiască cu un vânător, să facă o treabă pentru care scopul său se bazează pe ani de muncă de selecție.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Drathaar: caracteristici și descrierea rasei