Caracteristici ale naturii și conținutului rasei border terrier

Terrier de frontierăTerrierii de frontieră sunt câini de vânătoare englezi. Aceasta este o rasă naturală, o persoană practic nu a participat la formarea ei. Reprezentanții participă la vânătoarea de vulpi și jderi cu câini, în care sunt ajutați de dimensiunea redusă a corpului și picioarele lungi și puternice. Terrierul de frontieră este un excelent asistent al vânătorului, este neobosit în urmărire și continuă să urmărească prada în vizuini de pământ.

Descriere și fotografie

Pentru cunoscătorii raselor de câini de vânătoare, locul Terrierului de frontieră se află într-un rând special. Rădăcinile acestei rase datează de secole în urmă, când civilizația nu ajunsese încă la Roxburghshire și Northumberland..

Pentru vânătoarea de cai, erau necesari terieri care să nu acorde atenție vremii nefavorabile, rapid și ușor de alergat, cu un instinct excelent de vânător. Au fost folosiți pentru a vâna vidre sau vulpi împreună cu alți câini: Foxhounds și otterhounds.

Știați? Oamenii de știință din Canada (reprezentanți ai Universității din Vancouver), după cercetări aprofundate asupra inteligenței canine, au întocmit o listă cu cele mai inteligente zece rase. Cea mai bună rasă de câini de pe această listă are inteligența unui copil de doi ani, adică știe 165-250 de cuvinte, înțelege gesturile și alte semnale. Această rasă se numește Border Collie sau Border Shepherd Dog. Abilitățile sociale și numărarea aritmetică la această rasă se află la nivelul de dezvoltare al unui copil uman de patru ani..
Terrier de frontierăTimp de secole au păzit ferme și turme în zonele de frontieră. În zilele noastre, păstrarea animalelor din această rasă este potrivită nu numai pentru vânători, ci și pentru oamenii care iubesc călătoriile lungi în natură..

Aspectul animalului de companie

Terrierii de frontieră au o haină aspră, cu părul scurt, care crește "cu trupul", care protejează animalul de ploaie și frig. Câinele are un corp mic și îngust, picioare lungi și puternice. Animalul are nevoie de ele pentru a ține pasul cu calul galopant. Această rasă este cea mai mică dintre toate soiurile terrier..

În descrierea rasei Border Terrier, culoarea hainei are opțiuni: roșu-nisip, bej, roșu-albastru, gri. Pe pieptul câinelui, culoarea principală a hainei se poate transforma într-o cravată largă albă, pe nas și lângă ochi, culoarea hainei se transformă în negru (mască).

Culoarea principală a hainei în negru și maro închis este inacceptabilă. Rasa are un substrat nu lung, dar gros, ascuns sub haina scurtă grosieră. Textura lânii salvează corpul animalului de ploaie, vânt și zăpadă.Terrier de frontierăCapul de bordier este mic, cu fața plictisitoare, ca mărime în raport armonios cu dimensiunea corpului. Craniul este ușor turtit, cu o maxilară destul de largă, cu o mușcătură de foarfecă.

La vânătoare, vă pot ține companie lagotto romagnolo, Fox Terrier cu sârmă, basset hound, spitz finlandez, azawakh, hound eston, beagle, copoi, weimaraner, câine afgan, Welsh Terrier, Vizsla maghiară, fox terrier neted, ogar, chesapeake, Câine rus, samoyed, saluki, teckel, faraon hound, jagdterrier.

Botul câinelui este dreptunghiular, cu dinți albi ascuțiți, forma lui seamănă cu cea a unei vidre de păsări de apă. Barba și sprâncenele stufoase sunt vizibile în mod clar pe bot, sub care sclipesc „luminile” întunecate ale ochilor.

Terrierul de frontieră are ochi deștepți, arată cu atenție și înțelegere. Culoarea ochilor este închisă. Urechi - mici, triunghiulare, coborâte. Coada este groasă, dreptunghiulară, nu lungă, cu un set ridicat. Câinele se mișcă repede și plastic, alergarea lui este însoțită de salturi și întoarceri ascuțite.Terrier de frontierăRasa standard:

 • tara de origine - Marea Britanie;
 • înălțimea la greabăn la bărbați - de la 33 la 41 cm;
 • înălțimea la greabăn la cățele - 28 la 36 cm;
 • greutatea corporală la bărbați - de la 6 la 7 kg;
 • greutatea corporală la cățele - de la 5 la 6,5 ​​kg;
 • numărul de pui într-o așternut - de la 3 la 5;
 • culoarea hainei - de la roșu la gri;
 • speranța de viață - de la 12 la 15 ani.

Trăsături de caracter

 • Terrierii de frontieră sunt animale vioi și vesele, inteligente, atenți la starea de spirit a proprietarului. De obicei, sunt favoritele întregii familii, copiii lor sunt în mod deosebit iubitori. Frontierele sunt gata să-și împărtășească jocurile și farsele cu copiii.
 • Un câine prietenos și sociabil combină curajul și neînfricarea în caracterul său. La cea mai mică amenințare pentru proprietar sau gospodărie, câinele intră cu îndrăzneală în luptă cu dușmani care sunt mult superiori ca mărime și număr.Terrier de frontieră
 • Câinii din această rasă sunt întotdeauna gata să meargă cu proprietarul pe o plimbare lungă sau la alergare, alăturându-se de bună voie jocurilor oferite lui. În caracterul acestor câini nu există o picătură de isterie sau nervozitate, iar principalul avantaj al pensionarilor este echilibrul, rezistența și nesolicitarea condițiilor de detenție.
 • Terrierul de frontieră acceptă de bunăvoie în „turma” sa alte animale domestice care trăiesc în casa proprietarilor săi. Cu toate acestea, proprietarii trebuie să controleze comunicarea terrierului cu alte animale de companie, deoarece din când în când instinctul de vânătoare al câinelui poate sări și alte animale de companie pot suferi (pisici, iepuri, șobolani sau hamsteri).
 • Într-o plimbare, poate începe și să alerge păsări, pisici sau rozătoare domestice și sălbatice, motiv pentru care proprietarul trebuie să-l tragă înapoi cu comanda „fu”. Granițele sunt loiale reprezentanților speciilor lor, întâlnindu-se cu alți câini la plimbare, nu intră într-o luptă, spre deosebire de alți terieri (de obicei de natură scandaloasă), deși există excepții.
 • În țările europene, câinii din această rasă sunt deseori atrași să comunice cu locuitorii căminelor de îngrijire medicală, ospiciilor și spitalelor. Animalele prietenoase au un efect pozitiv asupra sănătății și stării de spirit a persoanelor în vârstă.Terrier de frontieră
 • Acești câini adoră să se scalde în iubire și adorație universală, astfel încât cea mai bună opțiune pentru ei este o familie numeroasă, cu mulți copii de vârste diferite. Terrierii de frontieră nu fac parte din cartofii de pe canapea, nu le place să stea pe canapea zile întregi, iar câinii vor fi mult mai dispuși să alerge cu copiii pe stradă. Nu există „lipicios” special în caracterul lor, dar le place să fie aproape de proprietar, nu le place să fie singuri și nu sunt absolut potrivite pentru păstrarea lanțului.
 • Neavând suficientă companie și dragoste, câinele se va plictisi și poate cădea periodic în agresiune. În cazul în care proprietarii nu au timp să se ocupe de câine, manipulatorii de câini recomandă să ia un alt câine în casă sau să ofere animalului de companie acces nestingherit la plimbări în curte (câinele este mereu interesat acolo).
 • Terrierii de frontieră găsesc perfect un limbaj comun cu copiii, dar foarte mici încă nu pot rămâne singuri cu câinii. Orice socializare a animalelor ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă (pui), doar atunci aceștia vor percepe corect copiii, alte animale de companie, câinii străinilor. Dacă acest lucru nu se face la timp, animalul poate fi fie prea timid, fie agresiv..
 • Calitățile de pază ale pensionarului sunt medii. Animalului îi lipsește vigilența și suspiciunea, un câine prietenos este gata să scrie pe toată lumea ca prieteni. Lătratul puternic în această rasă poate însemna mai des salut și bucurie decât agresiune. Terrier de frontierăCâinele se ridică pentru a proteja gospodăria numai în situații cu adevărat amenințătoare, nu este înclinat spre scandal fără niciun motiv.
Important! Dacă proprietarii vor avea un al doilea Border Terrier, atunci este mai bine să obțineți un câine de sex opus. Acest lucru va ajuta la menținerea păcii în casă, deoarece animalele nu vor afla „cine este șeful”.

Istoria rasei

Terrierii de frontieră sunt câini de frontieră, patria lor este Cheviot Hills, situată la granița anglo-scoțiană. Această zonă deluroasă include acum teritoriul Parcului Național al Marii Britanii „Northumberland”.

Consultați reprezentanții populari Terrier în două părți: unu și 2.

Nu degeaba cuvântul „graniță” este inclus în numele rasei, ceea ce înseamnă graniță în traducere. Pentru prima dată, reprezentanții săi sunt menționați în ediția tipărită din 1872 (cartea „Dogs of the British Isles”).

Vizual, animalele au fost descrise de artiști în tablouri dedicate vânătorii de vulpi. Legenda spune că primii terieri de frontieră au fost aduși în Anglia de către vikingi, motiv pentru care sunt numiți uneori „câini vikingi”.Terrier de frontierăClubul Kennel din Marea Britanie a recunoscut oficial rasa Border Terrier la începutul secolului al XX-lea (1920). După aceea, comunitatea „The Border Terrier Club” a fost creată de adepții acestei rase. În Anglia, este recunoscut ca un câine de vânătoare, în alte țări ale lumii, pensionarii sunt mai apreciați ca câini de companie.

Alegerea unui catelus

Pentru a alege un cățeluș bun, trebuie să veniți la crescătorul rasei și să observați un copil mic de câine în condițiile sale obișnuite.

Trebuie să fiți atenți la:

 • mobilitate și activitate;
 • greutatea corporală și proporționalitatea;
 • starea stratului și a pielii;
 • starea corneei ochiului (pentru absența conjunctivitei și a altor boli).

Observând cățelul, puteți observa imediat cât de activ se mișcă, dacă obosește foarte repede, dacă arată sănătos. Animalul nu trebuie să arate prea gras sau, dimpotrivă, slab și subnutrit. Ochii bebelușului trebuie să fie curate și limpezi, haina să fie netedă și fără pete chele, pielea de sub haina trebuie să aibă culoarea cărnii deschise.CățelușBurtica unui bebeluș sănătos este moale și nu prea umflată, cățelușul ar trebui să alăpteze activ mama, să se joace cu alți pui și să se miște bine. Structura corporală disproporționată în raport cu capul sau picioarele nu ar trebui să fie vizibilă.

Puii Border Terrier la naștere au o haină mai închisă decât câinii adulți. În cele din urmă, își schimbă culoarea numai când catelul ajunge la șase luni.

Important! Dacă doriți să achiziționați un cățeluș de rasă Border Terrier, atunci nu trebuie să contactați vânzătorii aleatori. Cel mai bine este să cumpărați un animal de la un crescător al acestei rase, care are o bună reputație și are pașapoarte care confirmă pedigree-ul părinților cățelușului. În astfel de crescători nu există nicio sursă de infecție, deoarece toate animalele adulte sunt vaccinate în timp util.

În Rusia, prețul unui cățeluș Border Terrier variază între 350 și 750 de dolari. O astfel de răspândire largă a prețului se explică prin faptul că ofertele de vânzare provin din surse diferite..CățelușDupă cum sa menționat mai sus, cei mai fiabili vânzători sunt crescătorii rasei, iar prețul lor este de obicei cel mai mare. Cei mai scumpi pui sunt cei a căror exterior și pedigree le permite să participe la spectacole de câini în viitor..

În ce condiții să țineți câinele

Câinii din această rasă se adaptează perfect atât condițiilor urbane, cât și vieții rurale. Desigur, dacă proprietarul animalului locuiește într-un apartament din oraș, atunci trebuie să vă plimbați cu animalul de companie în fiecare zi..

Vă recomandăm să citiți despre cum să alegeți bot, guler și valorifica pentru un câine ce este tunderea și îngrijire, cum să scapi de un miros îngrozitor din gura unui câine, când și cum să tai unghiile animalului tău de companie.

Timpul minim pentru o astfel de plimbare nu trebuie să fie mai mic de o oră și este chiar mai bine să-l prelungiți la două ore, deoarece pensionarii sunt câini foarte mobili și au nevoie de o activitate fizică suficientă.

Atunci când alegeți un teritoriu pentru o promenadă, trebuie avut în vedere faptul că animalul dvs. de companie este un câine de vânătoare și o plimbare în jurul unei clădiri înalte nu este interesantă și plictisitoare pentru el. Mersul în pădure în afara orașului sau într-un parc al orașului fără lesă este mult mai interesant.Terrier de frontierăProprietarii câinilor de frontieră trebuie să-și amintească că pentru astfel de plimbări câinele lor trebuie să fie bine educat (să cunoască poruncile și să asculte proprietarul fără îndoială). Un terrier de graniță prost crescut poate fi o sursă de amenințare la adresa vieții pisicilor domestice care merg pe stradă, ceea ce amenință proprietarul cu probleme majore.

Terrierii de frontieră sunt foarte potriviți pentru cuștile în aer liber din zonele rurale sau din sectorul privat urban.

Îngrijirea animalelor de companie

Îngrijirea câinilor din această rasă nu este prea dificilă. Animalul trebuie să fie scăldat, umblat, hrănit corespunzător, pieptănat, îngrijit la timp de ochi, urechi și gheare. Câinele trebuie să fie prezentat periodic medicului veterinar și vaccinat împotriva bolilor.

Pentru lână

Deoarece aceste animale aparțin rasei cu părul scurt, ele pot fi pieptănate doar o dată pe săptămână. Lâna de margine este scurtă și se potrivește perfect cu substratul, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să o tăiați.Îngrijirea păruluiEste suficient ca proprietarul să perie periodic animalul de companie cu o perie rigidă (optim, de câteva ori pe săptămână). În procesul de periere, părurile rupte sau moarte sunt îndepărtate.

Îngrijirea sha terrierului de frontieră de blană de care veți avea nevoie furminator și clamă de păr.

Baie

Terrierii de frontieră sunt scăldați destul de rar, o dată pe lună este suficientă. Când faceți baie, puteți folosi doar săpun de rufe sau șampon special pentru câini.

Pentru ca câinele să se scalde cu plăcere, nu trebuie să luați multă apă în baie, cel mai convenabil este să puneți câinele într-o baie goală și să turnați apă caldă de la duș deasupra. În acest caz, trebuie să aveți grijă să nu cadă în urechile animalului. După o plimbare, puteți spăla doar labele câinelui..

Igiena urechilor, ochilor, dinților

Urechile Terrierului Borderline trebuie periate o dată sau de două ori pe lună. Acest lucru se face pentru a preveni dezvoltarea bolilor infecțioase..Terrier de frontierăPeriodic, trebuie să spălați ochii animalului de companie cu frunze de ceai puternice reci sau mușețel preparat (1 lingură de flori uscate de mușețel se adaugă la 0,5 linguri de apă clocotită și fierbeți timp de 5-7 minute).

Pe măsură ce ghearele cresc, acestea trebuie tăiate cu ajutorul unui tuns special pentru animale. Aceste proceduri sunt obligatorii pentru toate rasele de câini..

Sarcini și activitate

Această rasă are nevoie de mișcare, de un stil de viață activ și de comunicare cu oamenii. Dacă terrierul nu merge zilnic timp de una până la două ore, atunci sănătatea câinelui se poate deteriora. Acesta este un câine care lucrează, nu poate sta culcat pe covor zile întregi și nici nu poate dormi lângă șemineu.

Este mai bine ca proprietarul să țină cont de sfatul unui specialist care va ajuta la determinarea activității fizice individuale suficiente pentru animalul de companie. Dacă câinele are suficientă mișcare și comunicare, atunci se va simți grozav atât în ​​apartament, cât și în curtea unei case private.Terrier de frontierăTerrierii sunt renumiți vânători de vulpi care știu cum și le place să sape găuri și să organizeze tuneluri. Proprietarul curții pe care locuiește terrierul de frontieră ar trebui să prevadă formarea vizuinelor în patul de flori sau „pasaje subterane” sub gard, care să facă legătura între curte și stradă..

Pentru o plimbare în oraș, proprietarul este sfătuit să ia câinele în lesă: din fire, terrierii sunt un pic răi, astfel încât să poată ataca cu curaj trecând bicicletele, mașinile și motocicletele..

Știați? În ultimii 20 de ani, în țările europene, sportul a devenit din ce în ce mai popular, unde câinele și proprietarul participă „într-un singur pachet”. Cele mai populare dintre ele sunt: ​​agilitate, frisbee, freestyle cu un câine, skijoring, tragere de greutate. Câștigătorii acestor competiții primesc premii și premii sportive..

Ce să hrănească rasa

Meniurile Border Terrier trebuie pregătite cu grijă, deoarece câinii de frontieră sunt adesea alergici.Mâncare pentru câiniReacțiile alergice pot fi cauzate de orice hrană necunoscută, așa că câinele ar trebui să încerce feluri de mâncare noi în porții mici și numai atunci când proprietarul este convins de siguranța acestui tip de hrană, poate fi complet inclus în dieta animalului..

Produse care pot provoca alergii:

 • lapte, brânză de vaci, brânză, chefir;
 • carne de vita, carne de pui;
 • ouă de pui;
 • terci de grâu sau porumb fiert;
 • dulciuri și alte dulciuri;
 • carne și pește murat, gras sau afumat;
 • condimente picante și cu miros puternic;
 • mazăre, soia și alte alimente cu fermentare intestinală;
 • oase de pui sau de gâscă.

Pe lângă aceste produse, câinii sunt slab absorbiți de organism: pâine proaspătă și cartofi. Pâinea moale poate fi înlocuită cu pesmetul înmuiat sau tărâțele de cereale, iar cartofii pot fi adăugați în cantități mici atunci când faceți supe de câine.Terrier de frontieră

Instruire și educație

Câinii din această rasă sunt foarte inteligenți, apreciază lauda stăpânului. Diferența față de alte rase de câini este că rămân puii jucăuși și frivoli mai mult timp. Încăpățânarea „măgarului” terrierilor este combinată cu emoționalitate și sensibilitate.

Având în vedere aceste caracteristici ale unui caracter canin, antrenorul nu trebuie să fie nepoliticos, ci trebuie să fie strict și consecvent. Terrierii sunt sensibili la timbrul și volumul vocii proprietarului, la o atingere blândă, au nevoie de laude și aprobare.

Câinii tineri se tem de zgomot, așa că trebuie învățați din copilărie la sunetele comune vieții noastre (muzica și sunetul televizorului, vuietul mașinilor, țipetele oamenilor). Dacă în procesul de instruire, manipulatorul de câini este crud cu câinele, acest lucru poate afecta grav caracterul prietenos și ușor al Border Terrier-ului..Terrier de frontierăCâinii de frontieră sunt foarte inteligenți și absorb cu ușurință noi cunoștințe: au o memorie excelentă și o minte strălucitoare. Le place să-și slujească stăpânul, vă rog, să-i respectați poruncile. Executând corect poruncile stăpânului, aceștia așteaptă aprobarea și lauda..

O persoană care predă un terrier de frontieră are nevoie de răbdare și perseverență. Trebuie să petreceți mult timp cu animalul, proprietarul atent și grijuliu de-a lungul timpului stabilește o legătură emoțională cu câinele său.

Câinele este atât de activ încât literalmente „arde pământul sub picioare”, are nevoie de o activitate fizică constantă. Este minunat dacă proprietarul câinelui de frontieră va desfășura antrenamente și activități cu el în aer liber.

Știați? Terrierii de frontieră sunt renumiți pentru inteligența și ingeniozitatea lor, se antrenează rapid și își amintesc comenzile. Prin urmare, sunt ideale pentru agilitate - un nou sport în care o persoană participă la o pereche cu un câine..
Terrier de frontieră

Posibile boli

Terrierii de frontieră, care trăiesc într-o familie bună, cu grijă bună, vaccinați împotriva bolilor la timp și care duc un stil de viață activ, sunt adevărați centenari canini. În medie, un câine sănătos trăiește între 12 și 15 ani.

Animalele acestei rase au o imunitate excelentă și o sănătate excelentă.. Dar, ca orice creatură vie, un câine poate manifesta boli ereditare, de exemplu:

 • Displazia articulației șoldului. Dacă puiul la alegere are o boală ereditară, atunci trebuie să vă asigurați că, în perioada de creștere, animalul va încărca mai puțin articulația dureroasă alergând și sărind. Cursele pe distanțe lungi sunt, de asemenea, nedorite..
 • Cataractă la unul sau la ambii ochi. Această boală se poate dezvolta la un cățeluș sau la un câine tânăr de până la un an. Din punct de vedere vizual, acest lucru este vizibil, deoarece există înnorări în ochiul animalului. În acest caz, trebuie să contactați imediat un medic veterinar, deoarece există riscul pierderii vederii.Terrier de frontieră
 • Ataxia puilor nou-născuți. Copiii canini pot muri imediat după naștere sau în 24 de ore. Veterinarii cred că ataxia este cauzată de boli infecțioase la mamă.
 • Criptorhidism la masculi. Aceasta nu este coborârea unuia sau a două testicule în scrot, care amenință în continuare animalul cu infertilitate și dezvoltarea altor boli mai grave..
 • Alergie pe produse. Cel mai adesea pare a fi roșeață a pielii, o erupție cutanată. Se află în locuri în care nu există păr (axile, anus, urechi), însoțit de un miros neplăcut care emană din piele sau păr, mâncărime, nas curbat, ochi apoși.
 • Anomalii în domeniul cardiologiei. Bolile de inimă la câini pot fi congenitale, dobândite după o boală infecțioasă severă sau legate de vârstă (la animalele mai în vârstă).
 • Sindrom epeleptoid convulsiv.
 • Mici deformări genetice (undershot, bobtail).
Terrier de frontieră
Știați? În Evul Mediu, adecvarea unui terrier de frontieră pentru vânătoare era determinată după cum urmează: dacă palmele bărbaților ar putea acoperi corpul unui câine, atunci animalul era potrivit pentru a alerga vulpile în găuri și nu s-ar bloca în ele. Acest parametru nu și-a pierdut relevanța în vremea noastră, este folosit de judecători la expozițiile de câini ale terrierilor de frontieră.
Aducerea unui terrier de frontieră în casă ca animal de companie, îngrijirea și îngrijirea lui - o persoană dobândește un prieten fidel și iubitor de mulți ani. Ca răspuns la afecțiune, un câine de frontieră inteligent și loial vă va răspunde cu serviciul său fidel.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale naturii și conținutului rasei border terrier