Primul est la câini

Leela! Leela !! Leela !!! Te voi bate, chestie urâtă, i-am spus cui: „Vino la mine!”? Dar ce se întâmplă cu ea, pretinzându-se că este surdă și proastă: „Ce sunt eu? Nu sunt nimic ... Și, în general, cine vorbește cu mine? ”. Felicitări! Bebelușul tău, fetița ta care sărută a îndrăznit să crească, iar primul estru la câini este un adevărat test atât pentru eroul „sărbătorii”, cât și pentru stăpânul ei. Trebuie să înveți multe despre cum ...
... Cum, din nou?! Am memorat totul despre hrănire, despre creștere și despre plecare! Da, da, prima căldură a unei cățele necesită și proprietarul să fie pregătit, altfel te așteaptă atracții de neuitat, precum: alergarea cu obstacole pe teren accidentat, luptele cu bărbații „Unul împotriva tuturor”, spălarea podelelor cu viteză „Am spălat aici - acolo am făcut-o” și mult mai neașteptat de amuzant.

Sindromul „Nu știu de ce, dar chiar trebuie!”

Vârsta normală pentru pubertate variază de la șase luni la doi ani, iar aceasta este o răspândire destul de mare. În plus, primul estrus la câini prezintă simptome oarecum neclare, mai puțin pronunțate decât în ​​perioadele ulterioare de vânătoare - unii proprietari suspectează infecție, frig, stres. Orice în afară de căldură.
Ce parametri pot fi utilizați pentru a determina când începe primul estrus al unui câine? Principalul lucru este mărimea cățelei: rase decorative - aproximativ șase luni, giganți - aproximativ un an și jumătate. În plus, ereditatea și caracteristicile individuale sunt importante: dacă mama a început să curgă devreme, atunci există o mare probabilitate ca și fiicele ei să se maturizeze devreme. Chiar și sezonul joacă un rol: dacă este iarnă afară, perioada de coacere poate fi întârziată cu o lună sau două, până la vârsta de 8 luni. Dar „adolescenții” de vară și primăvară cresc puțin mai repede.
Dacă câinele se culcă cu proprietarul, pe lenjerie poți vedea pete roz ușoare. Și dacă te uiți atent la buclă, în jurul ei, în pliuri, sunt vizibile dungi subțiri întunecate - descărcare uscată (animalul de companie nu a învățat încă cum să aibă grijă de sine).
Este dificil pentru proprietarii neexperimentați să observe apariția estrului la câini, mai ales atunci când acest est este chiar primul. Bucla se umflă destul de mult, descărcarea este slabă, ușor colorată sau transparentă sau poate lipsi cu totul - corpul fetei învață doar „alterări” hormonale. Căldura durează mai puțin - de exemplu, câteva săptămâni în loc de cele trei obișnuite. Prin urmare, este mai bine să urmăriți comportamentul fetei, care se schimbă cu atât mai mult cu cât este mai aproape prima căldură: câinele fie doarme toată ziua, fie este excesiv de activ, urcă pentru a „săruta” toți bărbații din casă, necesită afecțiune. De regulă, primul estru al unui câine nu schimbă comportamentul în bine, ceea ce se exprimă prin ignorarea comenzilor cu aspectul cel mai inocent: „Uite ce drăguță sunt! Cum poți certa pe cineva așa? ".
Și chiar nu poți certa. Câinele însuși nu înțelege ce se întâmplă cu el: jocuri violente, clătinări invitante, priviri languroase, lacomie sau o grevă a foamei capricioasă - toate acestea sunt influența hormonilor. Draga vrea constant ceva, dar nu știe ce. Cel mai bun lucru de făcut este să distragi atenția câinelui prin repetarea comenzilor familiare și a jocului activ.

Sindromul „Voi muri! Dă-i drumul, Irod! "

Treptat, crește o dorință indistinctă: câinele este obraznic, apoi cere cu încăpățânare afecțiune. Unele animale de companie etichetează acasă, în special în patul proprietarului - asigurați-vă că suprimați acest comportament, strict, fără îngăduințe, dar fără nervozitate și țipete (intimidarea va duce la efectul opus). La plimbări, fata se așează adesea, lăsând mesaje parfumate pentru bărbați. Deoarece aceasta este prima căldură a câinelui, animalul de companie nu știe de ce este atât de necesar pentru ea să comunice cu vecinul Bobik, dar cu toate puterile vrea să flirteze chiar pe nasul lui. La început, acest lucru nu provoacă neplăceri serioase - până când curva nu este gata, ea îi alungă pe cei nefericiți care și-au permis să se apropie prea mult. Cu cât un câine este mai loial față de masculi (ridică coada, îngheață în picioare, nu mârâie), cu atât este mai apropiată perioada cea mai periculoasă când împerecherea va duce cu siguranță la sarcină - doar o lesă și doar plimbări scurte.
Nu lăsați câinii masculi să adulmece și să vă lingă lațul câinelui. În această perioadă, colul uterin se deschide, ceea ce crește riscul de penetrare a agenților patogeni ai infecțiilor periculoase.
Dar după câteva zile, comportamentul în timpul primului est la câini devine absolut insuportabil. Animalul de companie urlă, se repede în stradă, sapă ușa, se plânge, ignoră complet comenzile, nici măcar nu răspunde la strigăte. Cu astfel de manifestări active, este necesar să se reducă plimbările la minimum (a făcut afaceri - acasă), și numai cu lesa. Câinele va merge la orice trucuri pentru a se elibera, de la priviri plângătoare la agresivitate - nu ceda! Acum fata se comportă ca un copil de trei ani care a vrut să devoreze o kilogramă de dulciuri: „Dă-i înapoi, altfel voi fi isteric!” Și dacă debutul estrului la câini este un moment bun pentru a repeta ceea ce a fost trecut, atunci în perioada de vânătoare puteți uita de antrenament: nerespectarea comenzilor acum poate duce la neascultare în viitor, deoarece câinele va înțelege că după „Nu vreau, nu vreau!” cerul nu s-a deschis și lumea nu s-a prăbușit. Și să certezi nu are rost, este mai bine să distragi atenția.

Sindromul „Să mergem, sclavi!”

În perioada în care câinii sunt în căldură, fata arată o tandrețe excesivă față de toți oamenii, în special bărbații. Dar, până la sfârșitul estrului, este adevărat opusul: câinele, obosit de compania oricui altcineva, se închide puțin: doarme mai mult, zace undeva pe margine, se prinde când întâlnește bărbați în timpul unei plimbări. Așa că ea arată clar că „trenul a plecat” - aceasta este și influența hormonilor, iar a fi jignit de hormoni este inutil. Este mai bine să lăsați câinele în pace, să-l odihniți după furtuni emoționale, să nu impuneți inutil.
De îndată ce câinele a încetat să cocheteze cu bărbații, ar trebui să-l răscumpereți cu atenție. Scăldatul va îndepărta mirosul care atrage bărbații și va permite cățelei să revină la comportamentul normal mai repede..
Chiar dacă apare prima căldură a câinelui, când animalul de companie are deja un an, acest lucru nu înseamnă că este pregătit pentru sarcină și naștere. Prima căldură este o „repetiție”, dar nu ratați ocazia de a vă studia animalul de companie: scrieți data apariției descărcării, data descărcării cele mai vii, data scăderii intensității și culorii descărcării, schimbări de comportament. Aceste date vă vor permite să calculați corect perioada favorabilă împerecherii, care ar trebui să aibă loc nu mai devreme de a treia căldură..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Primul est la câini