Cum să-i dai câinelui tău o pastilă

Bolile animalelor, ca și bolile oamenilor, sunt tratate în principal cu pastile. Pentru ca tratamentul animalelor de companie să fie cât mai eficient posibil, este important ca proprietarul să știe cum să dea câinelui pastila potrivită..

Cum să dai pastile câinelui tău

Principala greșeală a proprietarilor este dorința de a forța animalul să mănânce pilula. O astfel de tehnică este ineficientă și nu este vizivă. Animalul își va aminti această situație stresantă și în viitor va fi și mai suspicios cu privire la astfel de acțiuni..

Câinelui i se administrează o pastilă

Dați câinelui orice comandă, de exemplu, „stați” - câinele va crede că va primi recompensa obișnuită și va înghiți pilula ascunsă în mâncare.

Există trei moduri dovedite în care un câine poate lua o pastilă fără știrea sa..

Puneți rădăcina limbii

Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți următoarele:

  1. Pune animalul în fața ta.
  2. Deschideți ușor gura câinelui prin lipirea degetelor între dinți.
  3. Puneți o pastilă pe rădăcina limbii.
  4. Închide gura.
  5. Bateți gâtul animalului, provocând reflexul de înghițire.

Dacă vă este frică să ajungeți în gura unui animal cu mâinile, folosiți o seringă specială pentru pastile - introducător.

Pastila pe limba câinelui

Unele medicamente sunt disponibile ca suspensii, consultați medicul veterinar dacă există alternative pentru medicamentul dumneavoastră

Ascundeți-vă în mâncare

Această metodă nu funcționează întotdeauna, deoarece unele animale recunosc o fraudă și lasă pilula intactă.. Se recomandă amestecarea bine a comprimatului în alimente. Se recomandă utilizarea alimentelor cu consistență groasă și vâscoasă. În acest caz, animalul nu va putea separa tableta de masă și va mânca totul împreună..

Zdrobi

Dacă câinele găsește oricum pilula în mâncarea sa, puteți încerca să măcinați medicamentul. Pulberea rezultată este amestecată cu lichid sau alimente.

Este important să rețineți că nu toate medicamentele pot fi amestecate cu alimente. Mai întâi ar trebui să consultați un medic veterinar.

Cum să administrați medicamente lichide

Câinele ia medicamente lichide

Asigurați-vă că vă lăudați câinele după ce ați luat medicamentul.

Medicamentul lichid este mult mai ușor de administrat decât medicamentul solid. Poate fi amestecat în alimente sau apă, turnat în gură cu o seringă. Pentru a utiliza a doua metodă, ar trebui să puneți animalul în fața dvs., să umpleți seringa cu medicamente și să injectați ușor suspensia în gura câinelui. Vârful seringii trebuie așezat chiar în colțul gurii și apăsați pistonul încet pentru a evita vărsarea lichidului.

Există mai multe moduri simple în care un câine poate lua medicamente. Este important în timpul procedurilor să rămâi calm, să acționezi încet și încrezător..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-i dai câinelui tău o pastilă