Boston terrier: descriere, preț, îngrijire

Boston terrierMulți iubitori cu patru picioare animale de companie sunt înspăimântați de Boston Terrier sociabili. Mic cățeluși s-au stabilit ca prieteni loiali și tovarăși pentru rezidenții moderni din marile orașe. Vom afla mai multe despre istoria și standardele speciilor, caracterul și complexitatea îngrijirii animalelor de companie.

Descriere

Boston terrier

 • Țara de origine a rasei: America.
 • Grup: terieri.
 • Creştere: în limita a 40-44 cm.
 • Greutate: indicatorii individuali de greutate pot varia de la 3,5 la 12 kg.
 • In medie durata de viata: 12-15 ani.
 • Lână: scurt, subțire.
 • Culoarea hainei: Corpul câinelui are o culoare unică, cu marcaje albe (guler-cămașă-față, bot, foc pe frunte, picioare din față și din spate). Conform standardului rasei, alte părți ale corpului sunt negre, gri sau tigrate..
 • Cap: pătrat, cu fruntea abruptă. Botul este scurt, cu un nas negru, turtit și cu fălci pătrate.
 • Molting: muta obișnuită are loc în perioada primăvară-toamnă - la femele - tot în timpul sarcinii și estru.
 • Avantajele rasei: datorită constituției sale puternice și a mușchilor bine dezvoltați, animalul de companie arată agresiv, dar în ciuda aspectului său înspăimântător, este afectuos și sensibil.
 • Posibile dificultăți: probleme de sanatate dacă vă abateți de la regulile de îngrijire a animalelor de companie. Arătați furie și resentimente față de proprietarii care folosesc bătăile și certurile în procesul de creștere a animalului de companie.

Știați? În patria lor, Boston Terriers sunt denumiți „domni americani”. Și totul datorită culorii naturale, care repetă culorile smokingului clasic.

Istoria rasei

Conform descrierii, rasa Boston Terrier este similară cu buldogul englez și terrier trăsături. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece această rasă este rezultatul încrucișării a două specii englezești. Rasa cu un corp mic terrier iar capul buldogului a fost scos în 1860. Acest lucru nu s-a întâmplat ca urmare a muncii planificate a crescătorilor, ci din întâmplare. Sagacitatea Mamei Natură nu încetează niciodată să uimească. La început, rasa a fost numită Yankees, mai târziu - Roundhead. În 1893, Kennel Club din America a înregistrat o nouă rasă cu numele Boston Terrier..

Știați? Boston Terrier poate fi văzut printre simbolurile Massachusetts din America. Aici, în orașul Boston, s-au născut primii pui ai rasei.

Alegerea unui catelus

Boston terrier

Animalele minunate devin din ce în ce mai tovarăși ideali pentru familiile cu copii. Boston Terrierii destepti si sedatori au un caracter afectuos si in acelasi timp puternic, expresii faciale expresive, calitati bune de paza. Costul mediu al unui cățeluș de rasă este de 800 USD. Puteți alege o persoană cu abateri minore pentru 150-200 USD. Dar pentru un câine genealogic sau de spectacol va trebui să plătiți cel puțin 1.500 de dolari.

Cazări

Boston Terrier prinde perfect rădăcini în orice casă, într-o cameră uscată și caldă. La fel ca mulți câini cu părul scurt, nu le plac curenții de aer și adoră coșurile moi și șezlongurile. Acesta din urmă nu ar trebui să fie situat pe culoar și să aibă o dimensiune atât de mare încât animalul de companie să se simtă confortabil și să se poată întinde liber.

Știați? Multe rase de câini cu față scurtă suferă de salivație crescută, ceea ce nu este cazul Boston Terrier..

Îngrijire

Rasa domestică este destul de ușoară în grija și nu are nevoie de supraveghere constantă.

Aflați mai multe despre reprezentanții Terrier, cum ar fi: Yorkshire Terrier, bull terrier, Jack Russell terrier, pit bull terrier, terrier de jucărie rusesc

Lână

Boston Terrier are un strat subțire, scurt, care practic nu se varsă. Pentru a o menține într-o stare satisfăcătoare, suficient de periodic pieptene haina perie rigidă cu păr.

Boston terrier

Urechi, ochi, dinți, gheare

Este foarte ușor să îngrijești câinii din rasă dacă:

 • tăierea ghearelor periodic (aproximativ o dată pe săptămână);
 • păstrați-vă urechile și dinții curați (curățați la nevoie);
 • verificați regulat ochii animalului de companie.

Important! Experții recomandă ștergerea feței câinelui dvs. cu un prosop umed în fiecare zi. Acordați o atenție specială zonei orbitale.

Baie

Scăldatul este o parte integrantă a îngrijirii animalului dvs. de companie. Se recomandă efectuarea la nevoie (aproximativ o dată la 1-2 săptămâni). Puteți naviga după puritatea zonelor albe.

Boston terrier

Mersul pe jos

Boston Terrierul jucăuș este foarte pasionat de mers pe jos, așa că este recomandat să alegeți un cățeluș din această rasă numai pentru cei care sunt gata să-i dedice suficient timp. Animalul de companie nu are nevoie de activitate fizică intensă, așa că două plimbări pe jumătate de oră sau o oră pe zi îi vor satisface pe deplin nevoia de mișcare. O distracție comună cu un prieten cu patru picioare poate fi organizată într-un mod jucăuș, astfel încât animalul de companie al familiei să primească porțiunea necesară de atenție și afecțiune.

Important! Boston Terrier nu tolerează fluctuațiile de temperatură. Nu se recomandă supraîncărcarea câinelui la temperaturi ridicate și scăzute. Pe vreme rece, trebuie să vă faceți griji cu privire la hainele și pantofii pentru animalul dvs. de companie..

Alimente

Boston terrier

Rasa are adesea probleme gastro-intestinale, cum ar fi flatulența și diareea, deci este necesară o dietă atentă. Adulților li se recomandă să hrănească cel mult de două ori pe săptămână. Toate alimentele naturale trebuie mai întâi tăiate în bucăți mici. Alegere rautacios cu un complex de vitamine necesare, este mai bine să produceți cu ajutorul unui specialist. Adesea crescătorii buni selectează și recomandă hrană bună pentru puii din specie.

educatie si antrenament

Puii din specie sunt ușor de făcut Instruire și antrenament, dacă biciuirea și certarea sunt excluse din procesul de creștere. Metoda biciului nu face ca câinele să vrea să se supună voinței proprietarului, ci doar îl supără și îl face să vrea să reziste și să reziste. Este foarte ușor să vă antrenați animalul de companie, deoarece este foarte activ și jucăuș. Într-un efort de a mulțumi și de a-i mulțumi proprietarului, câinele se supune cu ușurință comenzilor.

Tren catelul trebuie să fie eliberat de nevoi într-un anumit loc cât mai curând posibil. Pentru a face acest lucru, este necesar să vă antrenați cu răbdare la tavă timp de 3-4 săptămâni. Dacă este obișnuit cu strada, trebuie să iasă de mai multe ori pe zi, aproximativ la aceeași oră și într-un singur loc. Ieșirile trebuie efectuate în perioadele de după somn și mâncare..

Boston terrier

Sănătate și boli caracteristice

Caracteristicile rasei spun că Boston Terrier nu este foarte sănătos. Specia este din ce în ce mai afectată de astfel de boli:

 • cataractă;
 • mastocitom;
 • melanom;
 • Boala Addison;
 • surditate.

Când animalele de companie sunt bolnave, utilizați: „Vetom 1.1”, „Surolan”, „Propalin”, „Ivermectină”, Front Line, „Ivermek”, „Tilosină”, „YAM BK”, „Kaniquantel”

Animalele de companie suferă adesea demodicoză și tumori cerebrale. Punctul slab al rasei este ochii mari, care sunt deseori răniți. Datorită botului scurtat, specia suferă, de asemenea, de sinuzită (inflamație a sinusurilor) și alergii.

Important! Cei care doresc să cumpere un Boston Terrier sunt avertizați că animalul de companie poate sforăi. Această caracteristică se referă la rasa în ansamblu și nu coincide întotdeauna cu caracteristicile unui anumit animal de companie..

În general, Boston Terrier este o rasă sănătoasă și robustă care are nevoie de îngrijire și hrănire de calitate. Aceștia sunt adevărați domni cu bune maniere și prieteni loiali pentru stăpânii lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Boston terrier: descriere, preț, îngrijire