Descriere și fotografii ale reprezentanților populari ai terrierilor (partea 1)

CâiniTerrierii sunați la grup rase de câini, al cărei scop inițial era vânătoare pe rozătoare și animalele care îngroapă. „Terrier” în franceză înseamnă „câine de vizuină”.

Astăzi, grupul de terieri numără aproximativ 30 de rase: printre ele sunt cele care sunt folosite ca serviciu, decorative, de vânătoare, luptă. Sunt miniatură, mijloc și dimensiuni mari. Pentru a cunoaște mai bine terrierii, vă oferim o prezentare generală a soiurilor cu nume, fotografii și descrieri..

Yorkshire

Yorkshire Terrier se referă la specii decorative. Acești câini în miniatură ating o înălțime la greaban de 18-20 cm și o greutate maximă de 3,1 kilograme.

York

Rasa este destul de tânără - a fost crescută în Anglia (Yorkshire) în ultimele decenii ale secolului al XIX-lea. În puțin peste un secol, Yorkshires au câștigat popularitate în întreaga lume și sunt folosite masiv ca însoțitori și câini de companie de interior. Sunt ideale pentru păstrarea într-un apartament de către proprietari neexperimentați, familii cu copii, persoane în vârstă.

Important! Pentru cei care doresc să obțină un Yorkshire Terrier, trebuie să știți că nu tolerează bine frigul. Prin urmare, împreună cu câinele, va trebui să achiziționați un dulap adecvat pentru ea..

Yorkshire Terrier are un corp mândru, corp compact, spate drept, membre drepte. Capul lui este mic, gâtul este lung. Ochii sunt de dimensiuni medii și de culoare închisă. Urechile sunt mici, înalte, în formă de V, acoperite cu păr scurt.

Dar principalul avantaj al Yorkshires este lâna. - lung, uniform, matasos. Cade pe podea de ambele părți ale corpului. În structură, seamănă cu părul uman, prin urmare este considerat non-alergenic pentru oameni. Pe cap și membre, părul este de culoare roșu-maroniu, corpul (de la partea din spate a capului până la baza cozii) este albastru, coada este albastru închis.

Trăsăturile distinctive ale caracterului acestor terieri mici sunt bunăvoința, activitatea, curajul, devotamentul, curiozitatea, jucăușul, gelozia.. Instruire cedează greu.

Ca toți tetrapodele miniaturale, Yorkshires Trăi lung - de la 12 la 16 ani. Prețul pentru un copil începe de la 300 USD și se termină în jur de 1,5 mii USD.

Rase comune de câini: Labrador, Alaska Malamute, beagle, bull terrier, spitz, Ciobănesc german, alabai, doberman, mops, chihuahua teckel, pechinez, Shar Pei, indicator cu păr scurt

Bull terrier

Bull terrier Este un câine puternic, puternic, cu o structură musculară și o formă unică de bot. Acesta este unul dintre acestea câini, al cărui aspect exterior agresiv se dovedește a fi înșelător, deoarece caracterul bull terrierului este amabil și flexibil.

Bull terrier

Rasa a fost crescută în Anglia la mijlocul secolului al XIX-lea pentru a participa la lupte de câini. De atunci, popularitatea ei nu a dispărut..

Bull Terrierii au un fizic puternic, armonios, cu un piept adânc, lat și coaste proeminente. Capul este puternic, lung, ovoid, scăzut. Botul cu maxilarul inferior puternic dezvoltat. Ochii sunt așezați oblic, cu secțiune îngustă, de formă triunghiulară. Urechile sunt mici, erecte. Picioarele puternice și musculare, paralele.

Lână animalul este scund. Poate fi alb și colorat..

Conform standardului, un bull terrier nu trebuie să aibă o înălțime mai mare de 35,5 cm și să cântărească 8-13 kg.

Cei care intenționează să achiziționeze un reprezentant al acestei rase ar trebui să știe că câinele este foarte loial, prietenos, jucăuș, loial față de copii și echilibrat. Cu toate acestea, toate aceste calități pot fi atinse numai cu o socializare timpurie și o educație adecvată. Câinele este potrivit pentru păstrarea într-un apartament, dar nu și pentru proprietarii neexperimentați și leneși. Activitatea fizică și plimbările lungi sunt obligatorii pentru el..

Speranța de viață a bull terrierilor este de 11-13 ani. Costul pentru pui începe de la 250 USD, poate depăși 1100 USD.

Jack Russell

Jack Russell Este un reprezentant al raselor de vânătoare. A fost crescut în Marea Britanie la începutul secolului al XIX-lea, iar astăzi este folosit pentru vânătoare, agricultură, ca însoțitor.

Jack Russell

Acesta este un câine de dimensiuni medii, cu o înălțime cuprinsă între 25 și 30 cm și o greutate de la 5 la 6 kg.

Știați? Terrierul Jack Russell este considerat vânătorul desăvârșit de vulpi, iepuri și rozătoare. Recordul pentru distrugerea șobolanilor a fost stabilit de un câine numit Vampir. Într-un an, a distrus o tona din aceste animale.

Fizicul lui Jack Russell este puternic, silueta este dreptunghiulară. Spatele este puternic, pieptul este adânc. Capul este de dimensiuni medii. Botul este scurtat. Ochii sunt sub formă de amigdale, negri. Urechile sunt mici, strâmbe. Picioarele drepte, paralele, depărtate.

Stratul acestor terieri poate fi diferit ca structură și duritate.. Culoare, de regulă, alb cu diferite inserții (negru, maro, bej, roșu).

Absolut toți terrierii acestei rase sunt foarte activi. Prin urmare, condițiile unui apartament de oraș nu sunt potrivite pentru ei. Furnizarea de mult spațiu liber și capacitatea de a-ți realiza energia sunt principalele condiții pentru păstrarea lui Jack Russell. În caz contrar, vor exista probleme de sănătate și dezvoltare.

Trăsăturile caracteristice distincte ale acestor terieri sunt: ​​prietenia, mulțumirea, devotamentul, încrederea în sine, ingeniozitatea, încăpățânarea, mobilitatea, energia.

Jack Russells trăiește aproximativ 12-14 ani. Crescătorii cer 200-650 USD pentru pui.

American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier - câine de luptă. Astăzi nu este recunoscută de Federația Cinologică Internațională și este interzisă păstrarea în majoritatea țărilor UE..

American Pit Bull Terrier

Bullii cresc până la 43-49 cm. Greutatea lor variază de la 20 la 30 kg. Au o construcție musculară doborâtă, un cap mare în formă de pană, un bot lat, pătrat, cu fălci puternice. Ochii sunt în formă de migdale, urechile sunt scurte, erecte, așezate sus. Blana pitilor americani este scurtă, dură, fără substrat. Poate fi diferită ca culoare.

Prin natura lor, americanii Pit Bull Terrier sunt încăpățânați, activi, neînfricați, loiali, blânzi față de proprietar. Agresiunea unui pitbull poate apărea numai atunci când proprietarul nu îl educă în mod corespunzător.

Știați? În SUA și Federația Rusă, terrierii americani Pit Bull Terrier sunt adesea recrutați pentru a servi în agențiile de aplicare a legii. Datorită mirosului lor excelent, sunt câini de sânge excelenți, care caută droguri și dispozitive explozive..

Acești câini nu sunt potriviți de proprietarii neexperimentați, deoarece necesită educație și antrenament abil, activitate fizică frecventă și plimbări lungi..

Speranța de viață a pitilor este de 10-15 ani. Puii costă - 100-500 de dolari.

American Pit Bull Terrier

Staffordshire

Staffordshire Bull Terrier a fost crescut în secolul al XIX-lea în Marea Britanie cu scopul de a atrage tauri și urși. Mai târziu, acest câine puternic și puternic a început să fie folosit în luptele cu câini. Astăzi, Staffordshire Bull Terrier este preferat acasă ca prieten și membru al familiei. Este foarte posibil să le păstrați în apartament de către proprietari cu experiență, supuse activității fizice regulate și plimbărilor zilnice..

Staffordshire

Staffords ating 35-40 cm la greabăn, în masă - 11-17 kg. Prima impresie a unui reprezentant al acestei rase este un câine puternic, musculos, puternic și înspăimântător. Are un cap scurt și mare, așezat pe un gât scurt, musculos. Caracteristicile caracteristice sunt o punte largă a nasului și o parte frontală bine definită. Ochii sunt întunecați. Urechile sunt scurte, semi-erecte. Picioarele drepte, larg depărtate.

Haina acestor animale cu patru picioare este scurtă, fără substrat. Culori principale: albastru, alb, roșu, negru, albastru, tigrat și altele.

În ceea ce privește aspectul câinelui, la fel ca bull terrierul, acesta este înșelător. Un câine poate fi agresiv numai dacă este crescut așa sau „deloc educat”. Cu atenția și socializarea corespunzătoare, Staffords își fac prieteni blânzi, loiali, loiali și pozitivi. În același timp, sunt curajoși, curajoși, foarte activi, pretențioși.

Durata medie de viață a unui Staffordshire Bull Terrier este de 10-16 ani. Costul puiilor fără pedigree este de la 150 USD, de la părinți eminenți - aproximativ 1250 USD.

West Highland White

O prezentare generală a speciilor terrier cu nume va continua cu o descriere West Highland White Terrier. Nativii din Scoția sunt compacte - până la 28 cm înălțime și cântăresc 7-9 kg. Au fost crescuți ca vânători. În zilele noastre sunt folosiți ca însoțitori. Potrivit pentru păstrarea într-un apartament de oraș, necesită plimbări frecvente.

West Highland White

Corpul lor este mic, dar puternic, musculos. Capul este mare, purtat pe un gât muscular. Botul este îngustat spre nas. Ochii sunt deschiși și adânci. Urechile sunt mici, triunghiulare. Picioare puternice, musculare, de lungime medie..

Blana este dreaptă, groasă și grosieră, cu un substrat scurt. Culoare albă.

Câinii din această rasă sunt foarte activi, prietenoși, curioși, jucăuși, loiali, ieșiți și însoțiți. Dar există o condiție - proprietarul trebuie să se angajeze în educație de la o vârstă fragedă, altfel animalul de companie va crește încăpățânat, neascultător și neautorizat.

West Highland White Terriers, cu îngrijire și întreținere adecvate, pot trăi până la 15 ani. Costul reprezentanților acestei rase este de la 200 la 1900 de dolari.

Veți fi interesat să aflați despre astfel de boli ale animalelor, cum ar fi: piroplasmoza, aspergiloză, dirofilarioza, demodicoză

Boston

Rasa Boston Terrier originar din Statele Unite în secolul al XIX-lea, în principal din câini de luptă. Cu toate acestea, prin caracter, ei nu sunt în nici un fel ca strămoșii lor. Acești câini mici de 23-38 cm înălțime și cântărind 6,8-11 kg seamănă buldogi, și corpul terrierilor. Botnițele lor sunt pătrate, cu o frunte bine definită, ochi întunecați, rotunjiți, urechi medii, erecte, înalte, și o maxilară pătrată puternică. Capul este așezat pe un gât înalt. Membrele sunt scurte, puternice.

Boston

Terrierii din Boston sunt cu părul scurt, nu au pardoseală. Culoarea hainei este alb-negru, negru-maroniu, tigrat.

Boston Terriers sunt veseli și jucăuși, blânzi cu proprietarul, independenți, uneori încăpățânați, necesită socializare și educație timpurie. Înțelegeți-vă bine cu copiii. Sunt suspicioși față de străini, așa că devin buni paznici.

Durata de viață a Boston Terriers este de 12-15 ani. Crescătorii estimează bebelușii între 500 și 1700 de dolari.

Știați? Boston Terrier este una dintre cele douăzeci de rase cele mai populare în rândul americanilor. În 1979 a fost recunoscut ca simbol oficial al Massachusetts..

Airedale

Airedale - unul dintre cei mai vechi terieri. A fost crescut la mijlocul secolului al XIX-lea în Anglia, în Yorkshire, în scopul vânătorii. Aspectul acestui terrier este luminos și original, această rasă nu poate fi confundată cu alta. Nu degeaba este deseori numit regele terrierilor..

Airedale

Este vorba de câini mari și mijlocii cu înălțimea de 56-61 cm și greutatea de 18-29 kg. Corpul lor este musculos. Capul este proporțional cu corpul, craniul este plat și alungit. Gâtul este mediu, puternic. Ochii sunt medii, ușor alungiți, cu o expresie inteligentă. Urechile sunt în formă de V, atârnate. Picioarele drepte, paralele.

Paltonul este grosier, cret. Există un substrat scurt. Culoare - maro-roșcat - corp, coadă, partea superioară a gâtului - negru.

Trăsături caracteristice distinctive: inteligență, ingeniozitate, încăpățânare, tendința de a domina, echilibru, curaj, neînfricare, activitate, jucăuș, independență, tendință de a lua decizii independente. Terrierii Airedale sunt tovarăși excelenți, paznici desăvârșiți. Sunt grozavi sunt instruiți. Potrivit pentru persoanele active.

Durata medie de viață a Airedale Terriers este de 10-13 ani. Puii au un preț de 100-350 USD.

Airedale

scoţian

Scottish Terrier sau Scotch Terrier Este o rasă de câine care a fost crescută în Scoția în scop de vânătoare. Primele mențiuni despre acesta se găsesc în secolul al XVI-lea..

scoţian

Scotch Terrierii cresc în medie 25-28 cm și ating o greutate de 8,5-10,5 kg. Ele dau impresia de câini duri și puternici. Corpul lor este musculos. Capul este proporțional cu corpul, alungit, situat pe un gât puternic. Ochii sunt mici, ovali, de culoare închisă. Urechile sunt mici, erecte, de formă triunghiulară. Labe mari.

Lâna este foarte dură și seamănă cu linia de pescuit în structură. Pe față formează sprâncene, mustață și barbă, pe corp - „pantaloni” și „fustă”. Standardul prescrie trei culori: negru, grâu, tigrat.

Caracterul Terrierilor scoțieni poate fi descris în câteva cuvinte: agil, decisiv, inteligent, rezistent, persistent. Se înțelege prost cu copiii și alte animale. Are nevoie de socializare timpurie, părinți stricți și plimbări frecvente.

În medie, Scotch Terrierii trăiesc 12-14 ani. Puii cer de la 100 $ la 1000 $.

Kern

Kern

Cairn terrier - originar din Scoția. Acolo era folosit pentru a vâna vulpi și rozătoare. Acești câini au un corp întins, un cap mic, proporțional, situat pe un gât puternic. La greabăn, ajung la 28-31 cm, în greutate - 6-7,5 kg. Urechile lor sunt mici, ascuțite. Ochii sunt ovali, vioi. Membrele sunt scurte și puternice. Picioarele din față sunt mai mari decât cele din spate.

Corpul Cairn Terrier este acoperit cu un strat dur, gros, cu un substrat moale. Culori tipice: gri, roșu, roșu, brunet.

Principalele caracteristici ale reprezentanților acestei rase: inteligență, energie, curaj, perseverență, încredere în sine, devotament, sociabilitate, egoism, neînfricare. Pot servi ca buni paznici și ocrotitori. Creșterea și instruirea Cairn Terriers este ușoară.

Cu datoria plecând și urmând recomandările pentru menținerea Cairn Terrier în viață timp de 12-15 ani. Crescătorii estimează cățelușii la 700-1000 USD.

Kern

Jucărie rusească

Toy Terrier rusesc se referă la rase de interior și decorative. Este vorba de câini foarte mici, care nu depășesc 28 cm la greabăn, iar greutatea lor abia ajunge la 3 kg.

Jucărie rusească

Rasa a fost crescută în 1958 în Rusia. Rusii toyi sunt cu părul neted și cu părul lung. Constituția lor este un cap grațios, în formă de pană, falnic pe un gât lung. O trăsătură distinctivă a acestor jucării sunt cele mai subțiri membre lungi. Urechile se ridică, proeminente, aproape invizibile în spatele părului gros.

Terrierii de jucărie au o mulțime de culori. Cele mai frecvente: negru, maro, albastru și cafeniu - roșu, albastru.

Acesta este un câine foarte energic - iubește distracția, jocurile în aer liber. De regulă, nu veți găsi indivizi agresivi printre ei..

Important! Familiile cu copii mici nu trebuie să aibă un Toy Terrier rus. Corpul acestui patruped este caracterizat de o fragilitate deosebită, astfel încât orice mișcare inestetică a copilului îi poate provoca un prejudiciu ireparabil..

Terrierii de jucărie sunt ușor de antrenat, urmează cu bucurie poruncile proprietarului. Creșterea acestor animale cu patru picioare este necesară pentru a evita dezvoltarea „complexului lor Napoleon”, lătratul incontrolabil și agresivitatea față de oameni.

Durata medie de viață a terrierilor de jucărie ruși este de 12-15 ani, cu toate acestea, există cazuri în care unii indivizi au supraviețuit până la 20 și chiar 22 de ani. Prețul minim pentru pui este de 160 USD.

Jucărie rusească

Parson Russell

Ca majoritatea terrierilor, parson russell a fost crescut în secolul al XIX-lea în Anglia în scop de vânătoare. Ca urmare a încrucișării diferitelor rase, s-a obținut un vânător excelent de animale în vizuină cu o înălțime de 33-36 cm și o masă de 6-8 kg.

Parson Russell

Parson Russell este un câine mic, agil și flexibil, cu un cap în formă de pană, fălci puternice și un gât muscular. Ochii ei sunt întunecați, în formă de amigdală, adânci. Urechile sunt de dimensiuni medii, sub formă de triunghiuri. Picioarele anterioare sunt compacte, picioarele posterioare sunt puternice și musculare..

Acești terieri vin în haine netede și dure. Este plat, aproape de corp, are un substrat bun. După culoare, câinii pot fi albi sau albi cu marcaje roșii, galbene, negre.

Parson Russell are instincte de vânătoare bine dezvoltate, care pot provoca unele neplăceri atunci când sunt ținute într-un apartament sau pe un teren privat. Evitarea problemelor va necesita părinți persistenți și plimbări frecvente pentru a elibera energie. Câinele este potrivit numai pentru proprietarii activi.

Vă sfătuim să aflați cum sunt utilizate drogurile pentru animale „Surolan”, „Tilosină”, „Ivermek”, „Propalin”, „Kaniquantel”, „Milbemax”

Din fire, acești terieri sunt energici, veseli, încrezători în sine, neînfricați, amabili, sociabili.

Durata de viață a unui Parson Russell Terrier este de 13-15 ani. Puii încep de la 400 de dolari.

Parson Russell

Wire fox terrier

Fédération Cynologique Internationale distinge două rase separate Fox Terrierii:

  1. cu sârmă;
  2. cu părul neted.
Ambii au fost crescuți în Marea Britanie pentru vânătoare..

Wire fox terrier - un câine de talie medie, care atinge o înălțime de 39 cm și cântărește 8,25 kg. Este atletică. Este ușor să o recunoști după botul dreptunghiular alungit cu barbă, urechi triunghiulare medii și gâtul lung. Membrele vulpilor sunt puternice și musculare. Fox Terrierii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a sări bine.

Wire fox terrier

Blana acestor câini este densă, asemănătoare sârmei în structură. Culori tipice: alb-negru, alb-roșu, cu spate negru.

Acești câini sunt foarte emoționanți, mobili, curioși, încăpățânați, dominatori, inteligenți și inteligenți, prietenoși și sociabili. Au o reacție fulgerătoare. Reacționează prost la alte animale. Nu este potrivit pentru familiile cu copii mici.

În medie, vulpierii cu păr sârmă pot trăi până la 15 ani. S-au înregistrat centenari care au trăit 19-20 de ani. Costul puiilor începe de la 200 de dolari.

Fox terrier neted

Fox terrier neted - un câine de dimensiuni medii de până la 39 cm înălțime și cântărind 7-8 kg. Are o construcție compactă, cizelată. Botul este alungit cu ochi întunecați, apropiați și adânci, de dimensiuni medii, urechi mici în formă de V, fălci puternice. Membrele sunt puternice, de lungime medie..

Fox terrier neted

Paltonul este aproape de corp, drept. Culoarea este alb pur sau alb cu pete de negru, maro.

Este puțin probabil să găsiți vreodată un Fox Terrier cu păr neted așezat sau culcat nemișcat. El este întotdeauna răutăcios, jucăuș, vesel, sociabil, prietenos. Cu toate acestea, poate fi încăpățânat și dur. Are nevoie de atenție constantă, plimbări frecvente.

Durata medie de viață a tetrapodelor care aparțin acestei rase este de 12-15 ani. Va trebui să plătiți de la 150 la 350 de dolari pentru un cățeluș.

Aflați ce este îngrijire, și, de asemenea, ce sunt tipuri de tăietoare câini

Indiferent de tipul de terrier pe care îl alegeți, ar trebui să înțelegeți că trebuie să vă ocupați în permanență de animalul de companie, să-i acordați atenție, să îl educați și să îl antrenați. După cum probabil ați observat, rasele terrier sunt foarte diverse și sunt prezentate pentru fiecare gust și buget. Este necesar să selectați un animal de companie, luând în considerare condițiile de viață, temperamentul, angajarea și experiența în păstrarea câinilor. Pentru persoanele mai puțin active, este mai bine să acordați atenție soiurilor decorative. Energetic, intenționat, puternic - pentru lupta cu rasele. Iar pentru familiile active care iubesc să iasă în natură, câinii de vânătoare sunt potriviți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere și fotografii ale reprezentanților populari ai terrierilor (partea 1)