Descrierea whippet-ului de rasă de câine sau ogarului mic englezesc

Câini Whippet

În acest articol voi vorbi despre natura și instruirea rasei de câini Whippet. Voi lua în considerare regulile de întreținere și îngrijire. Vă voi spune despre părinți și de unde să cumpărați un cățeluș.

Descrierea rasei câinilor Whippet

Nu se cunosc datele exacte despre originea rasei.

Patria câinelui este Anglia. Whippet este un excelent alergător și vânător de jocuri de dimensiuni medii. Primul standard de rasă a fost adoptat la începutul secolului al XX-lea. Câinele este capabil de viteze de până la 50 km / h.

Whippet este un câine grațios, atletic. Creșterea animalului este de 44-51 cm, greutatea nu este descrisă de standard, dar poate ajunge la 19 kg. Paltonul este aproape de corp. Coperta este scurtă, netedă.

Culorile nu sunt standardizate, culoarea hainei este diferită: de la monofonic la broască țestoasă. Speranța de viață 10-13 ani.

Reguli de întreținere și îngrijire

Câinele nu necesită nicio îngrijire specială. Ar trebui să vă scăldați animalul de companie de cel mult 1-2 ori pe an. Nu este nevoie să te pieptene și să tai. Haina nu varsă și nici nu miroase, făcând Whippet un bun candidat pentru un animal de companie pentru persoanele cu alergii.

Câinele se simte bine atât într-un apartament din oraș, cât și într-o casă la țară. Trebuie să vă plimbați câinele în fiecare zi. Mersul pe jos ar trebui să fie însoțit de activitate fizică și jogging. Nu este recomandat să țineți animalul în lanțuri. O volieră spațioasă va fi cea mai bună soluție.

Curățați regulat urechile și ochii animalului de companie. Ghearele sunt tăiate de 1-2 ori pe lună.

O atenție deosebită trebuie acordată dinților câinelui. Biciurile sunt predispuse la tartru. Ar trebui să vă spălați periodic placa moale pe dinți..
Câinele se simte bine atât într-un apartament din oraș, cât și într-o casă la țară
Câinele se simte bine atât într-un apartament din oraș, cât și într-o casă la țară

Mâncarea câinelui depinde de vârstă și de activitatea acestuia. Un animal sedentar nu trebuie supraalimentat. În caz contrar, există un risc ridicat de probleme cardiace și ale sistemului endocrin..

Dieta unui whippet adult ar trebui să conțină:

 • carne și măruntaie;
 • legume;
 • lactate;
 • pește fiert;
 • ouă și terci.

Pentru a forma un schelet puternic, câinelui trebuie să i se administreze brânză de vaci, acesta conține mult fosfor. De asemenea, puteți adăuga vitamine și minerale în dietă..

Când vă hrăniți cu alimente uscate, este mai bine să preferați mâncarea super-premium și holistică.

Caracterul animalului

Whippets devin rapid atașați și infinit loiali proprietarului. Sunt tovarăși buni. Câinele are un caracter prietenos, afectuos. Se înțelege bine cu alte animale și iubește copiii. Proprietarii notează abilitățile empatice dezvoltate ale animalelor de companie.

El este prudent față de străini. Ea va lăsa un străin să intre pe teritoriul ei numai după ce se va asigura că nu este o amenințare. Câinele nu va latra degeaba, doar pentru a atrage atenția, dacă chiar contează.

Rasa este potrivită pentru persoanele care duc o viață activă. Este contraindicat să aveți un animal pentru vârstnici și cartofi de canapea. Whippets sunt câini inteligenți și inteligenți, cu abilități de vânător bine dezvoltate.

Instruire

Câinii diferă prin inteligență și ascultare
Câinii diferă prin inteligență și ascultare
Câinii diferă prin inteligență și ascultare.

Câinele prinde comenzile proprietarului din mers. Dar atunci când se antrenează, proprietarul trebuie să fie strict și ferm. În caz contrar, câinele va fi încăpățânat și va refuza să se supună.

Este necesar să vă angajați în creșterea unui animal de companie din copilărie. De la o vârstă fragedă, animalul de companie ar trebui să cunoască comenzile de bază. Pedeapsa fizică este exclusă categoric.

Sănătate

Dintre ogarii, biciurile se disting prin sănătate bună. Cu toate acestea, unii membri ai rasei pot experimenta:

 • surditate;
 • cataractă;
 • volvulusul pleoapelor;
 • procese inflamatorii în ochi;
 • pseudohemofelia.
Câinii sunt intoleranți la anestezie.

Doza administrată în mod obișnuit altor rase este letală pentru Whippets. De asemenea, puii sunt susceptibili la boli virale. Înainte de vaccinare, este necesar să testați animalul pentru alergii la unul sau alt medicament.

Prima vaccinare pentru un cățeluș se administrează la vârsta de două luni. Vaccinarea se efectuează după 3 săptămâni. Vaccinat împotriva rabie câine la 6 luni. Vaccinul complex se administrează anual și se repetă anual.

Cât costă un cățeluș

Costul puiilor este de la 5.000 la 45.000 de ruble
Costul puiilor este de la 5.000 la 45.000 de ruble

Există mai multe canise în Rusia de unde puteți cumpăra un cățeluș sănătos, cu pedigree:

 • Moscova (Volar Black Shark, Walpine Pack);
 • Ekaterinburg (Infernum Magus);
 • Novorossiysk (Kotmarin).

Puii de clasă pentru animale de companie costă 10-12 mii de ruble. Copiii din clasa spectacolului pot fi cumpărați cu 25-30 de mii de ruble. Atunci când cumpărați, ar trebui să acordați atenție comportamentului unui ogar mic englez, un cățeluș sănătos va fi jucăuș și vesel.

Este important să solicitați crescătorului documente despre starea de sănătate a părinților, pașaport veterinar, premii și pedigree.

Caracteristici de reproducere

Primul est al cățelei începe la 7-9 luni. Dar împerecherea se efectuează după 2-3 estrus. Activitatea sexuală timpurie poate dăuna sănătății animalului. Este recomandat să marcați timpul de estru și împerechere în calendar, astfel încât este mai ușor să ghiciți apariția puiilor.

Uppetas combină grația, forța și curajul. Câinele este capabil să cucerească pe oricine cu mintea, devotamentul și bunătatea. Un excelent însoțitor și însoțitor la vânătoare, care va proteja și va înveseli viața de zi cu zi a proprietarului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea whippet-ului de rasă de câine sau ogarului mic englezesc