Îmbrăcăminte și încălțăminte shar pei: caracteristici importante la alegere

Shar Pei au fost crescuți în China, o țară care nu ninge iarna. În patria Sharpeyev, este vânt, puțin răcoros, dar nu înghețat. Hainele pentru un Shar Pei nu sunt un accesoriu obligatoriu dacă câinele este sănătos și activ, dar înghețurile severe pot doborî chiar și cele mai dure animale de companie. Pantofii Sharpei sunt protecție împotriva sării și a elementelor chimice care cad pe pământ sub formă de precipitații. În regiunile extrem de reci, labele delicate ale câinilor pot fi expuse riscului de degerături.

De ce ai nevoie de haine și încălțăminte?

Proprietarii fără experiență Sharpei își dau seama rareori cât de delicată este pielea animalelor lor de companie. Pliurile cățelușilor sunt atât de drăguțe încât proprietarul nici măcar nu crede că acesta este cel mai slab punct al rasei. Judecă singur:

 • Pielea delicată se usucă rapid, ceea ce este deosebit de important în timpul sezonului de încălzire.
 • Umiditatea din pliuri duce la infectii fungice, care sunt foarte greu de vindecat irevocabil.
 • Sharpey are două tipuri de lână:
 • Cal - ușor substrat, copertă alungită. Cu ștergerea frecventă / scăldat sau pieptănarea prematură, problemele pielii sunt garantate.
 • Perie - stâlp de velur, care nu protejează efectiv câinele de îngheț.

Indiferent de tipul hainei, Sharpeis nu sunt recomandate pentru scăldatul frecvent. Când este contaminat, câinele este șters, dar, din nou, nu este recomandat să faceți acest lucru zilnic. Pielea tamponelor pentru labe trebuie, de asemenea, tratată cu grijă, deoarece:

 • Plimbările de vară sunt pline de arsuri pe asfalt.
 • Plimbările de iarnă sunt periculoase cu arsuri chimice.
 • În orice moment al anului, niciun câine nu este imun la răni, tampoane și gheare crăpate.

Recomandare: spălați labele Sharpei cu apă la temperatura camerei, deoarece diferența prea mare de temperatură (aer și apă) duce la expansiunea sau deteriorarea vaselor de sânge. Iarna, dacă câinele nu poartă pantofi, labele trebuie spălate numai cu apă rece..

S-ar părea că hainele și pantofii te vor scuti de toate necazurile, dar cu Sharpei totul nu este atât de simplu. Este important să nu exagerați, de exemplu, nu puteți îmbrăca câinele într-o zi caldă de primăvară, deoarece veți provoca un „efect de seră”. Încălțându-vă câinele pe tot parcursul anului, nu îi permiteți să-și poarte în mod natural unghiile.. Nuanța este că, prin tăierea constantă a ghearelor, puteți controla lungimea lor, dar nu și rezistența. Aproximativ vorbind, cu frecare constantă pe suprafața drumului, ghearele devin mai puternice și, odată cu purtarea pantofilor pe tot parcursul anului, stratul lor de protecție devine mai subțire. Concluzia este evidentă: Shar Pei are nevoie de încălțăminte și haine, dar trebuie să le folosești cu înțelepciune.

Tipuri de haine și încălțăminte

Când vă gândiți să cumpărați un nou animal de companie, trebuie să vă pregătiți în avans pentru faptul că Sharpey va avea nevoie de un dulap. Dacă nu intrați în raționamentul profund al designerilor de haine și al specialiștilor în stilul câinilor, accesoriile pot fi împărțite: în „trebuie cumpărat” și „opțional”.

Haine de iarnă pentru Sharpei - salopetă cu căptușeală sau căptușeală matlasată din poliester. Accesoriul trebuie să fie bine fixat și să se potrivească perfect. O atenție deosebită trebuie acordată materialelor din care este realizată salopeta și calității cusăturilor. Cu cât țesătura este mai ușoară și mai moale, cu atât mai bine. Stratul exterior poate fi sintetic, deoarece îmbrăcămintea nu trebuie să se ude. Cusăturile trebuie cusute numai din exterior. Ar trebui să vă simțiți absolut neted și moale atunci când vă strecurați mâna în salopetă..

Dintre numeroasele modele de salopete, merită să vă opriți la hainele cu o eșarfă înaltă (protejează gâtul și urechile) sau fără ea. Hote, buzunare și alte gadgeturi nu au valoare funcțională. Lungimea mânecilor este selectată în funcție de pantof, în cazul optim, salopeta ar trebui să acopere laba de sub cot. Cizmele înalte de iarnă sunt o necesitate pentru mersul pe zăpadă înghețată și umedă. Pantofii trebuie să fie bine fixați cu velcro, să aibă o talpă antiderapantă.

Sfat: înălțimea cizmelor trebuie ghidată individual, dar cu cât pantofii sunt mai mari (fără a provoca niciun fel de confort câinelui), cu atât mai bine.

Pelerina de ploaie poate fi numit un accesoriu obligatoriu, dar trebuie doar să îl puneți pe câine pentru plimbări în ploaie. Dacă afară este umed și umed, o pătură și cizme ar fi o opțiune mai bună. Impermeabilele sunt fabricate folosind materiale sintetice, adică sunt parka. Umiditatea ridicată este nefavorabilă pentru pielea lui Shar Pei, încercați să scoateți haina de ploaie imediat după o plimbare și, dacă este necesar, ștergeți animalul de companie cu un prosop.

Notă! Unele Shar Pei au frig acasă, care este salvat dintr-o jachetă ușoară și șosete cu tălpi antiderapante..

În sezonul cald, hainele sunt relevante numai pentru Sharpei cu lână închisă. Structura specială a botului îngreunează respirația. În căldură extremă, câinele respiră activ cu gura deschisă, poate mormăi tare și sufoca literalmente. Îmbrăcându-ți animalul de companie în haine albe, îl vei proteja de lumina directă a soarelui. Dacă mergeți pe Sharpei în timpul zilei, cumpărați pantofi ușori, cu tălpi groase, care să protejeze tampoanele secției de asfaltul fierbinte.

În categoria „accesorii opționale” intră costume inteligente, haine pentru băieți și fete, curele, șepci decorative și bluze. Nu există contraindicații pentru „unicul” animalului tău de companie, principalul lucru este că câinele este mulțumit de ținute și nu simte disconfort.

Cumpărați, comandați sau coaseți?

Garderoba unui animal de companie costă bani și multe. Piața de astăzi este plină de aparențe ieftine de îmbrăcăminte de calitate pentru câini. După ce și-a cumpărat o salopetă strălucitoare, proprietarul nu se satură să se întrebe de unde provine erupția și de ce mâncarea câinelui? Coloranți și produse chimice ieftine, blană de câine și pisică, impregnare toxică, o cantitate mare de materiale sintetice - acesta este setul minim pentru fabricarea accesoriilor ieftine. Dacă decideți să cumpărați haine, atunci trebuie să o alegeți pe baza reputației mărcii.

Un brand este o garanție, pe de o parte, și riscul de a cumpăra un fals, pe de altă parte. Cel mai fiabil mod de a păstra sănătatea și confortul unui animal de companie este să coaseți haine pentru un Sharpei adult cu propriile mâini sau să comandați accesorii de la un croitor personalizat. Până când cățelușul nu are 15 luni, cheltuirea unor sume mari pe haine nu este foarte logică. O alternativă este modificarea hainelor copiilor în funcție de dimensiunea animalului de companie. Când câinele a încetat să crească, îi puteți determina cu precizie mărimea și accesoriile „potrivite” la maximum.

Folosind un model pentru haine pentru câinii mijlocii, puteți coase sau tricota haine pentru plimbări de primăvară și toamnă. Pentru a coase un costum, aveți nevoie de abilități de tăiere și de o mașină de cusut. Atunci când vă confecționați prima îmbrăcăminte, vă recomandăm să rămâneți la cel mai simplu design cu un singur element de fixare. Atunci când alegeți materiale, ar trebui să acordați atenție:

 • Căptușeala trebuie să fie moale și naturală.
 • Țesătura pentru exterior nu trebuie să „se sfărâme”. Mulți meșteri preferă să folosească țesătura impermeabilă.
 • Este mai bine să utilizați curele de velcro sau nailon ca elemente de fixare.
 • Este mai bine să coaseți imediat curele de cauciuc în marginile mânecilor..
 • Shar Pei are o construcție normală (cu excepția pliurilor), astfel încât o bandă de cauciuc ar trebui plasată și în jurul taliei.

Sfat: dacă nu aveți încredere în abilitățile dvs., este mai bine să tricotați mai degrabă decât să coaseți hainele, astfel încât să puteți corecta o greșeală în aproape orice etapă de fabricație.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îmbrăcăminte și încălțăminte shar pei: caracteristici importante la alegere