Dacă îl aveți mai întâi: ce rase de câini sunt potrivite pentru proprietarii neexperimentați

În lipsa experienței de păstrare și creștere a unui câine, nu ar trebui să luați primul care întâlnește, vândând un cățeluș. Este mai bine să acordați atenție raselor care sunt mai potrivite pentru începători. Mai jos sunt cele mai bune.

Mops

Natura prietenoasă și temperamentul calm al câinelui îl fac un animal de companie excelent pentru proprietarii neexperimentați..

Pugul nu este un câine foarte activ, preferând să fie îmbrățișat. Cu toate acestea, periodic au perioade de activitate și apoi încep să se sperie, alergând în jurul apartamentului. Nu durează prea mult, deci nu provoacă disconfort.

Pugii sunt câini deștepți și inteligenți, antrenamentul lor nu este dificil, deși pot fi destul de încăpățânați.

Înțelegeți-vă bine cu copiii, având răbdare și întotdeauna gata să vă jucați cu ei.

Nu tolerează singurătatea și se plictisesc foarte mult de absența îndelungată a proprietarului. De obicei dorm în pat cu oamenii. Și chiar dacă îl învățați pe pug să doarmă separat, el va încerca să se urce în pat de fiecare dată, dacă va apărea ocazia..

În ciuda lânii sale suficiente, carligii se varsă. Acest lucru poate fi evitat cu periajul regulat al blănii câinelui. La îngrijire, trebuie acordată o atenție specială cutelor de pe nas și ochi. Culoarea trebuie ștearsă după ce ați mâncat, resturile alimentare pot începe să se acumuleze acolo, iar ochii trebuie șterse înainte și după somn.

Pentru cine este potrivit? Copii, pensionari.

Pudel

Câine inteligent și vesel. Un animal elegant și construit armonios. Disponibil în mai multe dimensiuni:

  • mare;
  • mic;
  • pitic;
  • acea.

Soiuri de lână:

  • creț;
  • cordon.

Toate variantele sunt acceptabile în colorare.

Câini pricepuți capabili să învețe o varietate de trucuri. Foarte jucăuș. Este ușor să stați singur acasă, spre deosebire de multe alte rase de câini. Îi iubesc foarte mult pe copii.

Nu aparțin unor rase care latră foarte mult, dar în ciuda acestui fapt, dacă este necesar pentru a-și proteja proprietarul, pot lătră pe oricine.

Când antrenezi un pudel, laudele, încurajările și jocul cu el joacă un rol important. Astfel îți poți învăța câinele mult..

Particularitatea îngrijirii acestui câine este că trebuie tăiat și scăldat la fiecare 6-8 săptămâni. Această rasă practic nu se varsă.

Pentru cine este potrivit? Pentru alergici.

Corgi

Un câine scurt, cu corpul ușor alungit, urechile erecte. Această rasă amintește oarecum de vulpe. De regulă, cozile câinilor sunt andocate. Acesta este un fel de rasă standard.

Blana este de lungime medie și are un substrat pufos. Poate varia între drepte și buclate, unii câini au margini cu blană pe urechi.

Corgis sunt câini deștepți, apucă comenzi din mers. Ele pot fi învățate prin comenzi de bază în doar câteva săptămâni, începând cu a doua lună de viață. Este mai bine să începeți să învățați de la o vârstă fragedă..

Câinii sunt prietenoși și optimiști. Își iubesc proprietarii, se înțeleg ușor cu copiii. Corgi poate avea întotdeauna încredere în copilul tău.

Dacă aveți pardoseli alunecoase în apartamentul dvs., atunci picioarele corgi se pot îndepărta. Experții recomandă acoperirea apartamentului cu un strat special.

Jucăriile pentru cățeluși trebuie să fie din cauciuc solid și, de asemenea, se recomandă să le dați să se joace cu ramurile copacilor. Cățelușul are nevoie de ceva de mestecat pentru o dezvoltare dentară adecvată..

Câinele trebuie pieptănat zilnic, iar urechile trebuie tăiate și curățate lunar. Experții nu recomandă despărțirea de șampon. Compoziția de săpun îndepărtează grăsimea din lână și durează aproximativ 3 zile pentru a o restabili.

Pentru cine este potrivit? Potrivit pentru copii, ușor de înțeles cu alte animale de companie.

Beagle

Beagles au o culoare tricoloră caracteristică (negru, alb și roșu), dar există și câini în două tonuri. Orice culoare poate fi pătată. Un atribut necesar este o mască roșie pe față. Colorarea albă sau alb-negru este considerată rară..

Un câine sociabil care interacționează cu ușurință atât cu copiii, cât și cu adulții, nu se îndepărtează de compania altor câini. Papagalii sau pisicile pot fi considerați pradă - aveți grijă.

Câinilor activi și hotărâți nu le place să fie singuri. Dacă de multe ori îți vei lăsa câinele singur acasă, atunci gândește-te la companie pentru ea, adică la un al doilea câine. Beagles devin nervoși singuri.

Câinii sunt ușor de dresat și se adaptează la mediu, au nevoie de socializare timpurie.

Perierea câinelui este necesară o dată pe săptămână. Scăldatul se efectuează cu aceeași frecvență, folosind un șampon special. O parte importantă a îngrijirii este tăierea periodică a ghearelor corgi și verificarea existenței paraziților..

Are nevoie de multă activitate fizică, care este esențială pentru menținerea sănătății câinelui.

Simțirea pe canapea toată ziua nu este tipică pentru această rasă. Sunt activi nu numai pe stradă, ci și acasă..

Pentru cine este potrivit? Copii și vânători, deoarece au nevoie de multă activitate fizică și plimbări, de cel puțin 3 ori pe zi.

Labrador

Golden Retriever are o structură puternică bine echilibrată, cu picioare musculare. Câine suficient de scăldător, cântărește până la 40 kg.

Folosit ca salvatori de apă, câini însoțitori, câini îndrumători, bone. În plus, recuperatorii pot fi câini de serviciu. Motivul pentru aceasta este natura bună a câinelui, inteligența ridicată, docilitatea ei, munca grea și rezistența incredibilă..

Nu sunt folosiți ca câini de pază, deoarece nu sunt absolut agresivi.

Acești câini au o memorie excelentă. Antrenamentul cățelușului trebuie să înceapă din primele luni ale vieții sale. Finalizarea poruncii ar trebui să fie urmată de încurajare sub formă de laude sau bunătăți..

Cățelușul trebuie umblat de 6 ori pe zi timp de aproximativ 20 de minute. Un câine adult are nevoie de două plimbări pe zi. Durata lor ar trebui să fie de aproximativ 2 ore.

Este recomandat să faceți baie câinelui o dată pe lună și să-l pieptănați zilnic, pentru a evita apariția de încurcături..

Sunt predispuși la supraalimentare și, ca urmare, la obezitate, trebuie să monitorizați cu atenție nutriția câinelui.

Pentru cine este potrivit? Potrivit pentru toată lumea, fără excepție. Înțelegeți-vă bine atât cu oamenii, cât și cu alte animale.

Puteți cumpăra aproape orice câine astăzi. Cu toate acestea, fără experiență, nu merită să luați primul cățeluș care vine. Este mai bine să studiați cu atenție natura animalelor, să citiți recenziile altor persoane, să acordați atenție sfaturilor manipulatorilor de câini.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dacă îl aveți mai întâi: ce rase de câini sunt potrivite pentru proprietarii neexperimentați