Caracteristici detaliate ale rasei de câini bullmastiff

Caracteristici detaliate ale rasei de câini bullmastiff

În articol voi vorbi despre rasa câinelui - bullmastiff. Despre un tovarăș fidel, puternic, răbdător și paznic vigilent. Vă voi spune despre caracteristicile conținutului, voi oferi o descriere a rasei și a scopului acesteia.

Descrierea rasei bullmastiff

Istorie

Rasa a fost creată de britanici în secolul al XIX-lea. Au traversat un Bulldog englez vechi cu Mastin englezesc, cel mai mare dintre mastiferi. Am un câine puternic, puternic, inteligent.

Faimosul club Kennel englez a recunoscut rasa în 1924.

American Kennel Club a recunoscut-o în 1933. În 1935 a fost stabilit primul standard de rasă.

Programare

Scopul principal al rasei este ca un câine de pază. Dacă doriți un bodyguard loial, de încredere și puternic, alegeți un bullmastiff. El este gata să vă păzească în permanență și este foarte potrivit pentru păstrarea într-un apartament ca paznic, animal de companie și bona pacient pentru copiii dumneavoastră..

Paznicii, protejând silvicultura de braconieri, l-au folosit cu succes pe bullmastiff ca asistent.

Câinele a trebuit să aștepte mult și răbdător infractorii împreună cu proprietarul și, după ce a așteptat, să ofere rezistență puternică polițiștilor lor. Bullmastiff urmează urmele braconierului liniștit, imperceptibil, fără să latre și, apărând brusc, îl doboară.

Caracteristici detaliate ale bullmastiff-ului de rasă de câineAspect

Forța extraordinară a bullmastiff-ului, mușchii săi puternici, capul mare, pieptul masiv creează un aspect cu adevărat feroce. Acesta este un câine mare: un mascul la greabăn atinge 68,5 cm, o cățea - 66 cm. Greutate: mascul - până la 59 kg, cățea - până la 50 kg.

Pe un cap cu un craniu larg, într-o stare de emoție, apar pliuri ale pielii. Când ciuma se calmează, acestea se netezesc. Blana este scurtă, netedă, densă. Culoare solidă - toate nuanțele de maro. Pe un bot larg - o mască neagră până la nivelul ochilor. Urechile sunt mici și aproape de obraji. Ochii sunt căprui, de dimensiuni medii, depărtați. Coada este groasă, înclinându-se în jos. Picioarele sunt puternice, drepte, paralele. Pe o labă compactă - unghii întunecate.

Păstrarea câinelui

Mersul pe jos

Rasa este inactivă, nu este oprimată de suprafața mică a apartamentului. Nu are nevoie de plimbări lungi. Sunt suficiente 2-3 plimbări timp de 20 de minute pe zi. Dificultatea mersului se află într-un alt punct. Bullmastiff, în virtutea originii sale pe jumătate buldog, a rămas agresiv față de alți câini.

Caracteristici detaliate ale rasei de câini bullmastiff
În ciuda strămoșilor lor de luptă, înșiși bullmastiff-urile nu sunt.

Se poate implica într-o luptă cu un câine necunoscut sau poate ataca pisica altcuiva. Prin urmare, trebuie să-l plimbi cu lesa și cu botul..

Este inacceptabil să mutați mersul câinelui pe copii. Un copil nu va putea ține acest câine puternic și mare pe lesă într-o situație extremă.

Hrănire

Bullmastiff are nevoie de carne. Potrivit: bucăți de carne (carne de vită), tripă, inimă. Toate acestea sunt de dorit să gătești cu adaos de cereale și legume. Din cereale, puteți folosi hrișcă sau orez. Din legume - morcovi, varză, dovlecei. Este util să oferiți pește de mare fiert și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Pentru ca lâna să fie strălucitoare, adăugați o lingură de ulei vegetal în terci. Astfel, nutriția va fi echilibrată, bogată în proteine, vitamine și carbohidrați. Trebuie să vă hrăniți de două ori pe zi, dimineața și seara. Ea trebuie să aibă întotdeauna acces la apă curată..

Puii sunt hrăniți cu un amestec de lapte întreg de vacă (de preferință de capră) și gălbenuș de pui. Vă puteți hrăni treptat cu carne tocată, pește, brânză de vaci.

Când hrăniți pești, oasele trebuie îndepărtate din acesta. Nu se poate hrăni carne de porc, cârnați, dulciuri.

Câinele dvs. ar trebui să aibă întotdeauna multă apă curată..

Îngrijire

Această rasă cu păr neted necesită puțină întreținere.

Pielea Bullmastiff nu emite mirosul caracteristic de câine.

Este suficient să-l speli de patru ori pe an. Dar este necesar să spălați câinele dacă se murdărește în timpul unei plimbări, de exemplu, culcat într-o prăjitură de vacă sau pește putred, ceea ce toți câinii adoră să facă.

De 1-2 ori pe săptămână trebuie să vă curățați animalul de companie cu o perie specială. În timpul vărsării, lână este pieptănată zilnic. Bullmastiff se varsă primăvara și toamna.

Deoarece reprezentanții rasei rulează relativ puțin, trebuie să-și taie ghearele. Dar acest lucru trebuie făcut cu atenție, fără a atinge pulpa, la o distanță de cel puțin 1,5 mm de aceasta. În caz contrar, o vătămare dureroasă nu poate fi evitată. Ghearele câinelui sunt dure, ghearele speciale sunt folosite pentru a le tăia.

Dacă doriți să tăiați unghiile câinelui dvs., dar nu sunteți sigur, îngrijorat, câinele își scoate laba, cere ajutor de la medicul veterinar. Adesea, proprietarii, fără experiență și fără consultare, provoacă traume dureroase câinelui la tăierea ghearelor.

Caracteristici detaliate ale rasei de câini bullmastiff
Câinele necesită respect și nimic altceva

Caracterul animalului

Bullmastiff-ul este formidabil în exterior. Dar, de fapt, este un câine calm, echilibrat, foarte răbdător. Este devotat stăpânului său, are un obicei bun de a nu-l lăsa departe, afectuos cu copiii săi și cu ceilalți membri ai familiei.

Acesta este unul dintre cei mai buni protectori pentru copii. El îl protejează chiar dacă părinții încearcă să-și pedepsească copilul..

Poseda inteligenta ridicata. Preferă să-și contemple acțiunile.

Acceptă cu ușurință ritmul de viață al proprietarului său.

Este destul de confortabil pe o plimbare liniștită sau acasă pe o canapea. Cu nu mai puțin plăcere, va alerga dimineața lângă proprietar sau va face o excursie cu el. Tolerează prost să se mute în alt loc de reședință, experimentând dureros separarea de proprietar. Din acest motiv, poate deveni deprimat.

Antrenamentul rasei

Bullmastiff, datorită inteligenței sale ridicate, răbdării și caracterului echilibrat, este relativ ușor de antrenat. El tinde să crească târziu, astfel încât chiar și un câine de doi ani se împrumută bine la antrenament. Formarea sa completă se încheie cu 2,5 ani.

Este necesar să crești un cățeluș din primele zile de la apariția sa în casă, iar antrenamentul poate începe de la șase luni. Învață ușor comenzi, își formează rapid obiceiuri. Dar acest lucru este condiționat de faptul că catelul a reușit să se îndrăgostească și să se atașeze de proprietarul său și să înțeleagă că proprietarul este liderul în relația lor..

Caracteristici detaliate ale rasei de câini bullmastiff
Avertizarea de atac va fi o poziție formidabilă a câinilor

Dacă simțiți că nu puteți face față, nu vă puteți educa și instrui în mod corespunzător câinele, căutați ajutor de la un antrenor. Bullmastiff trebuie crescut bine pentru a se simți încrezător și de încredere lângă el.

Bullmastiff-ul nu poate fi bătut, nu tolerează insultele și umilințele. Relațiile se pot deteriora ireversibil.

Sănătate

Câinii din această rasă au o viață scurtă - 8-10 ani. Dacă se încalcă condițiile de detenție, după șase ani, acestea pot dezvolta probleme de sănătate: boli cardiace ischemice, bursită a articulației cotului, tulburări de stomac.

Pentru câinii mai în vârstă, este mai bine să înlocuiți alimentele uscate cu alimente naturale și să reduceți cantitatea de carne la jumătate. În loc de carne, puteți oferi mai mult pește și produse lactate..

Această rasă are o predispoziție la boli oculare: cataractă, glaucom etc..

Acest câine este predispus la obezitate.

Pentru a prelungi sănătatea iubitului tău animal de companie, încarcă-l în mod regulat cu activitate fizică fezabilă. Antrenează inima și pierde excesul de greutate..

Unde să cumpărați și preț

Puteți cumpăra un cățeluș bullmastiff de la un crescător privat. Poate că va trebui să așteptați la coadă mai mult de o lună. Când cumpărați, citiți cu atenție documentele pentru câine, inspectați-l vizual. Prețul variază de la 25.000 la 50.000 de ruble.

Un cățeluș sănătos, cu un pedigree bun, poate fi cumpărat în străinătate și în canise în Rusia:

  • My Bullmastiff - Moscova;
  • VIVAT BULFAST - Volgograd;
  • Brand de moda - Tyumen;
  • Skrem All - Rostov pe Don.
Caracteristici detaliate ale rasei de câini bullmastiff
Atunci când alegeți un bullmastiff pentru o familie sau un paznic, merită să ne amintim că aceasta nu este o jucărie, ci o mare responsabilitate

Caracteristici de reproducere

Greutatea grea pune mult stres pe oasele și ligamentele câinelui.

Alimentarea corectă și activitatea fizică corect calculată vor reduce riscul de rănire și postură slabă..

Este interzis ca un cățeluș din această rasă să sară peste o barieră sau să poarte greutăți la gât. Cel mai bun antrenament pentru un cățeluș bullmastiff este înotul sau mersul pe jos cu joc activ.

Există următoarele abateri care duc la descalificarea rasei la reproducerea acesteia:

  • ochi galbeni;
  • mască maro;
  • agresivitate;
  • laşitate.
Puteți cumpăra un cățeluș bullmastiff cu o singură instalație - îl luați pentru toată viața.

Acest câine își permite doar să aibă oameni care sunt capabili să-l hrănească și să-l întrețină în mod adecvat. În caz contrar, ar trebui să vă abțineți să îl cumpărați. Dar dacă v-ați gândit la toate și sunteți hotărât să obțineți un bullmastiff, atunci nu veți găsi un paznic mai bun. În luptă se numește „tanc pe patru picioare”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici detaliate ale rasei de câini bullmastiff