Dachshund cu părul lung pitic: descrierea și îngrijirea mini-teckelului

Teckel cu părul lung piticTeckelul este cea mai populară rasă printre câini. Această rasă a devenit cunoscută acum peste o sută de ani. O persoană care a ținut cel puțin o dată un teckel acasă nu o va schimba niciodată pentru un câine de altă rasă.

De ce o persoană încă nu scade interesul pentru această rasă anume? Deoarece acest câine este de dimensiuni mici, ușor de îngrijit, inteligent și foarte prietenos.

Dar înainte de a cumpăra un câine din această rasă, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile și regulile lor de îngrijire.

Dachshund pitic sau miniatural

Teckel miniaturalDachshund pitic are un alt nume - este Dachshund miniatural sau Mini Dachshund. Creșterea acestei rase de dachshunds este mică - treizeci de centimetri. Nu cântărește mai mult de șase kilograme.

Teckelii pitici sunt de o singură culoare, bicolori și patați. În ceea ce privește paltonul, acesta poate fi neted, lung sau dur la teckel..

Teckelii trăiesc mult timp, aproximativ în vârstă de doisprezece ani.

Mini-teckelul pitic are multe avantaje. Să le enumerăm:

 • Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie și copii mici.
 • Se deosebește de alte rase, având o sănătate bună și o îngrijire ușoară.
 • Loial stăpânului lor.
 • Teckelii pitici sunt puternici și curajoși.
 • Inteligență și inventivă.
 • Câinii din această rasă sunt de dimensiuni mici..

Dar acolo este unele dezavantaje:

 • Nu-i place să fii singur acasă.
 • Îi place să vâneze animale mici.
 • Foarte încăpățânat și sensibil.
 • La această rasă, boala poate fi moștenită..

Istoria originii și a scopului

Istoria originii teckelului piticTeckelul pitic a fost crescut în Germania. Pentru aceasta au fost traversate cele mai mici teckel. A fost crescută pentru a vâna animale mici care trăiesc în vizuini..

Majoritatea erau iepuri. Până acum, cineva le crește în acest scop, dar cineva le dobândește din cauza aspectului lor neobișnuit de câini decorativi..

Câinii în miniatură sunt foarte curioși, inteligenți, prietenoși, inteligenți, activi, neînfricați, independenți.

Cum să alegi cățelul potrivit.

Dacă decideți să vă cumpărați un teckel miniatural, atunci ar trebui să fie mai bine făcut într-o creșă specială. De ce? Pentru că veți fi siguri că achiziționați un teckel pur-ras. Și în viitor, veți putea să creați singur această rasă miniaturală și să participați la expoziții.

De obicei, puii se vând la vârsta de trei luni. În acest moment, ar fi trebuit deja să primească primele vaccinări, pot mânca singuri și sunt instruiți la toaletă.

Dar unii crescători aleg să cumpere pui mai în vârstă. Acest lucru se datorează faptului că se obișnuiesc cu ușurință cu noul proprietar și acasă, caracteristicile lor genealogice sunt mai vizibile: cap și picioare proporționale, mușchi bine dezvoltați, coadă neîntreruptă, spate drept, urechi lungi și netede.

Când cumpărați un cățeluș, trebuie să acordați atenție stării hainei lor. Ar trebui să fie lipsit de pete chel, luminos și bogat în culori. Nu ar trebui să existe pete albe pe corpul unui teckel miniatural. Cățelușul ar trebui să fie prietenos, activ și curios. Nu luați pui agresivi sau lași. Nu sunt potrivite pentru expoziții, reproducere și vânătoare.

Ce nume se potrivește unui teckel pitic.

Numele unui câine depinde de proprietar și de genealogie. Cel mai adesea li se dau porecle de origine străină. De exemplu: Greta, Iepuraș, Fermecător. Cățelelor li se acordă cel mai adesea porecle precum Thumbelina, Baby, Blondie. Și cablurile primesc porecle precum Hobbitul, Prințul.

Cățelușul tău ar trebui să fie fericit să răspundă la acest nume..

Îngrijirea și întreținerea unui teckel pitic

Scopul teckelului piticTeckelilor pitici le place să meargă mult. Prin urmare, trebuie să fie scoase în parc sau în cabană, astfel încât câinele să poată alerga la maxim. Dacă vremea este răcoroasă, atunci trebuie să fie îmbrăcată în haine calde și impermeabile..

Dacă vremea o permite, atunci câinele trebuie plimbat de două ori pe zi. Dacă plouă sau este foarte frig, atunci nu trebuie să chinuiți animalul, deoarece teckelii în miniatură sunt obișnuiți cu plasturele.

Câinele ar trebui să aibă propriul său loc cald și confortabil în care să poată dormi sau doar să se întindă.

Datorită faptului că teckelii au o coloană vertebrală slabă, nu pot fi trase cu forța de lesă, sări de pe dealuri, ridicați-i de greabăn.

Și, de asemenea, nu uitați de îngrijirea urechilor, dinților, părului, ghearelor.

Îngrijirea urechilor.

Este necesar să curățați urechile câinelui nu mai mult de o dată pe lună. Acest lucru este ușor de făcut. Luați un tampon de bumbac, udați-l cu apă cu săpun, înfășurați-l în jurul degetului, apoi ștergeți toate pliurile urechii din interior și din exterior.

Dacă urechea câinelui dvs. miroase neplăcut și există scurgeri, atunci înseamnă un proces inflamator. Pentru profilaxie și tratament este necesar să achiziționați picături de Anadine. Instilați trei picături din acest medicament în urechea dureroasă de două ori pe zi. Această procedură trebuie efectuată o săptămână întreagă..

Ingrijire dentara.

Alimentele dulci și moi pot cauza calcul și boli dentare. Dacă acest lucru nu este tratat, câinele poate rămâne fără dinți. Prin urmare, merită să oferiți jucăriilor și oaselor speciale pentru animalele de companie, astfel încât să le roască..

De asemenea, merită să vă spălați dinții câinelui cu o periuță de dinți de două ori pe săptămână..

Îngrijirea părului.

Teckelii trebuie scăldați o dată pe săptămână. În acest caz, trebuie să folosiți un șampon special sau pentru bebeluși. Să vă scăldați câinele va fi ușor, deoarece adoră apa. După scăldat, câinele trebuie șters bine cu un prosop, uscat haina și apoi pieptănat cu o perie specială..

Ingrijirea unghiilor.

Un câine, ca și o persoană, trebuie să taie și partea regrown a ghearei. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați un tăietor de unghii. Trebuie să vă tăiați unghiile de două ori pe lună. Dacă acest lucru nu se face, atunci câinele își poate răni lăbuța, prinzându-și gheara regrown pe ceva.

Dacă animalul dvs. petrece mult timp afară, atunci puteți tăia ghearele o dată pe trimestru, deoarece ele însele se macină pe suprafața solului. Dacă câinele dvs. merge, dar nu este suficient, atunci trebuie să tăiați ghearele o dată pe lună.

Vitamine și vaccinări.

Mulți crescători de câini sunt interesați de întrebarea: ar trebui să i se dea câinelui vitamine??

Dacă animalul dvs. de companie are dieta corectă, atunci nu este nevoie să dați vitamine, deoarece o mâncare uscată bună conține deja toate vitaminele necesare. Însă dacă câinele tău este pipernicit și are o haină proastă, atunci aceasta indică o lipsă de vitamine. În acest caz, trebuie să vă contactați medicul veterinar și acesta vă va prescrie vitaminele necesare..

Următoarele vitamine sunt potrivite pentru teckel:

 • „Gamavit”- conține toate mineralele și vitaminele esențiale. Acest medicament vine în sticle mici și se injectează sub pielea câinelui..
 • „Calcidee”- potrivit pentru alăptarea câinilor și puiilor.
 • "Glukazamin"- potrivit pentru câini și pui tineri. Conține doar fosfor, calciu și vitamina C.
 • "Pervinal Exel pentru pui"- conceput pentru pui. Medicamentul este disponibil în tablete. Conține toate vitaminele și mineralele necesare puiilor.

Ce vaccinări ar trebui să aibă catelul tău??

Există mai multe opțiuni pentru care vaccinul poate fi utilizat pentru vaccinare.

Prima opțiune. Prima vaccinare se administrează împotriva ciumei și a enteritei parovirusului. Trebuie să fie făcută cățeluș la vârsta de o lună. Pentru aceasta, vaccinul Nobivac Pappy este potrivit. La o lună și jumătate, trebuie să faceți o altă vaccinare cu vaccinul Nobivak DHPi + LEPTO, iar la două luni trebuie să primiți a treia vaccinare cu Nobivak DHPi + LEPTO..

A doua opțiune. Vaccinul Eurican este potrivit pentru această vaccinare. Dezvoltă imunitate împotriva bolilor precum ciuma, leptospiroza, adenovirusul, parainfluenza, parovirusul. Au pus-o într-o lună și jumătate sau două luni. A doua vaccinare cu acest medicament se administrează o lună mai târziu..

Haine și jucării pentru teckel

Îngrijirea unui teckel piticPentru a preveni hipotermia animalului de companie în timpul sezonului rece în timpul unei plimbări, trebuie să-l îmbraci cu haine speciale..

Acesta trebuie să respecte următoarele reguli:

 • Pieptul câinelui trebuie acoperit.
 • Hainele nu trebuie să împiedice golirea animalului de companie.
 • Îmbrăcămintea trebuie să fie confortabilă și să nu restricționeze mișcarea.

Jucării pentru dachshund.

Pentru a împiedica catelul să se plictisească, el trebuie să cumpere jucării speciale din cauciuc. O opțiune excelentă ar fi acele jucării care scot sunete..

Adesea puii încep să mestece pantofi. Trebuie să înțelegem imediat acest lucru, altfel pantofii tăi vor fi răsfățați constant.

Creșterea unui câine.

Teckelul de acasă trebuie să fie învățat doar trei comenzi: „fu”, „loc”, „pentru mine”. Dacă dachshund-ul dvs. este destinat vânătorii, atunci trebuie să urmeze o pregătire și o educație specială. De obicei, teckelii sunt ușor de dresat, dar uneori sunt încăpățânați. În acest moment, nu strigați la ei, deoarece le puteți răni cu ușurință psihicul..

Teckel cu părul lung pitic

Îngrijirea unui teckel cu părul lung piticTeckelul cu părul lung este diferit de celelalte teckel. Are păr ondulat la urechi, labe și sunt mai echilibrați și mai calmi..

Dar această rasă are și dezavantaje ale blănii sale:

 • Fără luciu.
 • Despărțirea de-a lungul crupului iese în evidență.
 • Blana este foarte scurtă pe alocuri.

Teckelii cu păr lung pot fi de mai multe culori.

 1. Solid: roșu, galben sau roșu.
 2. Bicolor: negru - roșu, maro. Nasul și unghiile trebuie să se potrivească cu culoarea hainei.
 3. Maurovye. Acesta este momentul în care dungile întunecate sunt împrăștiate pe toată haina..

Creșterea și îngrijirea teckelilor cu păr lung.

Teckelii acestei rase diferă prin faptul că nu au imediat o haină atât de lungă, ci doar după un an. Haina lor are nevoie de o îngrijire atentă. Trebuie zgâriat și tăiat. O dată pe lună, câinele trebuie să tundă părul între degetele de la picioare, urechi și inghină și nu uitați să tăiați ghearele. Acești câini sunt antrenați în același mod ca și câinii cu păr neted..

Teckelii cu păr neted

Câinii cu păr neted au o haină scurtă și grosieră, deci este mai ușor să îi îngrijești decât pe cei cu păr lung. Pentru un astfel de câine, nu este nevoie să cumpărați mai multe pieptene. O perie moale obișnuită va funcționa. Este ușor de pieptănat, durează puțin.

Scăldatul unui câine cu păr neted este necesar numai după cum este necesar. Nu utilizați șampon sau săpun. Aceste fonduri pot fi utilizate doar de trei ori pe an..

Dacă câinele începe să verse, atunci părul poate fi îndepărtat cu o mână umedă. Udă-ți mâna și trece-o pe tot corpul animalului tău.

Un câine cu păr neted nu necesită îngrijire atentă a nasului și a ochilor. Ochii trebuie șterși numai dacă s-a acumulat lichid în ele. Acest lucru se poate face cu un tampon de bumbac umed. Urechile teckelului trebuie curățate o dată pe lună cu un tampon de bumbac. Ghearele trebuie tăiate de două ori pe lună. Dacă acest lucru nu se face, atunci se poate prinde cu o gheară regrown și îi poate deteriora laba..

Teckelul cu păr neted, ca și alți teckeli, are o coloană vertebrală slabă, deci nu ar trebui să sară de pe un teren mai înalt..

Merită să hrăniți câinele strict la timp și într-un loc special desemnat. Nu vă lăsați în fața ei dacă vă cere o bucată din ceva gustos. Acest lucru poate deveni un obicei și va fi dificil să înțărcați un animal de companie din acesta. Nu ar trebui să o supraalimentezi. Acest lucru poate duce la obezitate, care este foarte dăunătoare pentru sănătatea ei..

Să rezumăm. Datorită dimensiunilor reduse, această rasă de câini este ideală pentru păstrarea într-un apartament sau într-o casă privată. Și cu îngrijire și educație adecvate, ea va fi o companie excelentă și o pază.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dachshund cu părul lung pitic: descrierea și îngrijirea mini-teckelului