Un simptom teribil este apariția sângelui în urina câinelui

Câinele tău face pipi cu sânge? Pregătiți-vă imediat pentru faptul că această problemă este gravă și va necesita o lungă investigație și tratament. Și de ce apare o astfel de afecțiune neplăcută și ce trebuie făcut dacă se detectează sânge în urină, vom spune în articolul nostru chiar acum.!

Merită să ne amintim că orice abatere a culorii urinei la un animal de companie în cele mai multe cazuri indică o anumită boală. Uneori, desigur, culoarea urinei se poate schimba din cauza tratamentului specific sau a consumului de către câine a anumitor alimente, dar acesta este mai degrabă un caz special..

Motivul 1 - accidentare

Uneori, sângele din tractul urinar este cauzat de leziuni. Un câine este o creatură destul de activă. Bărbații sunt adesea nu numai activi, ci și agresivi.

Imaginea se deschide la clic

Dacă animalul dvs. de companie a devenit participant la o luptă sau la un accident de circulație, a căzut de la înălțime, a suferit răni pătrunzătoare - există o mare probabilitate de leziuni ale rinichilor sau ale vezicii urinare. Dacă, ca rezultat, vedeți sânge în urină, durere la nivelul abdomenului sau perineului, o spate cocoșată, incapacitatea câinelui de a sta în picioare - duceți de urgență animalul la spital. Tratamentul pentru astfel de afecțiuni se efectuează imediat.!

Motivul 2 - urolitiaza

Urolitiaza (Urolitiaza), care tunde masiv animalele noastre cu mustață, este mai puțin frecventă la prietenii cu patru picioare. Acest lucru se datorează faptului că uretra la pisici este mult mai îngustă decât la câini. În acest caz, pietrele la câini se formează de obicei nu în rinichi, ci în vezică..

Motivul formării lor este rareori înrădăcinat în hrănirea necorespunzătoare. Cristalele cresc adesea din cauza inflamației bacteriene, care perturbă mediul acido-bazic și provoacă creșterea cristalelor de struvit. Deși o dietă necorespunzătoare poate provoca și creșterea obiectelor străine în organele de urinare și urinare. Dacă există o dietă proteică și o cantitate insuficientă de lichid în dietă, oxalații pot începe să se dezvolte în vezică. Pietrele rănesc membrana mucoasă și în cele din urmă apare sângele.

Vedere cu raze X a unui grup de pietre

Veterinarii notează că o anumită predispoziție la ICD este prezentă la astfel de rase: Schnauzers, Spaniels, Shih Tzu, Pekingese, Yorkshire Terriers, Dalmatians, Bulldogs englezi. Pe lângă sângele din urină, ICD poate duce la blocarea completă a uretrei. Prin urmare, monitorizați-vă cu atenție animalul dacă animalul nu urinează mai mult de 12 ore - acesta este motivul cateterizării urgente rapide. Și apoi pe videoclip puteți asculta ce spune medicul veterinar despre urolitiază.

Motivul 3 - cistita

Cistita este un proces inflamator al membranelor mucoase ale vezicii urinare. Cistita este o boală foarte neplăcută și dureroasă. Se caracterizează printr-un curs acut și cronic. Cistita bacteriană este cea mai frecventă la câini. În acest caz, bacteriile patogene care provoacă iritarea pereților vezicii urinare pot intra în ea în diferite moduri..

De exemplu, de la anusul situat lângă canalul urinar sau chiar de la „organe îndepărtate” precum cavitatea bucală. În acest caz, infecția cu fluxul limfatic va fi transportată în tot corpul și poate ajunge în vezică. De asemenea, merită să ne amintim că hipotermia sau stresul pot provoca cistita. În acest caz, bacteriile care în mod normal „trăiesc” în uretra încep să se înmulțească activ și se ridică mai sus de-a lungul uretrei, provocând inflamații acolo.

Veterinarii observă că sunt mai predispuși la cistită la cățele, deoarece uretra lor este mai largă și situată mai aproape de anus decât la bărbați.

Tratamentul cistitei este aproape întotdeauna laborios, în niciun caz nu ar trebui să practicați auto-medicația pentru această afecțiune. De asemenea, trebuie înțeles că forma cronică a cistitei nu este practic supusă tratamentului..

Motivul 4 - babezioză

Babezioza sau piroplasmoza este o boală gravă cauzată de mușcătura unei căpușe ixodide. Microorganisme patogene - babesia, care sunt transportate de căpușe, odată ajunsă în sângele câinelui, încep să distrugă în mod activ celulele roșii din sânge. Ca urmare, observăm eliberarea unei cantități mari de hemoglobină și formarea de bilirubină directă. Pentru a diagnostica babezioza, se folosește un test de sânge expres, ajută la „calcularea” rapidă a babeziei în sânge.

Rețineți că eritrocitele din babezioză sunt distruse atât de activ încât se poate observa o deteriorare semnificativă a stării animalului încă din 2-3 zile de la infecție. Cel mai izbitor simptom al babeziozei este urina care este colorată nefiresc de maro închis sau roșu. În plus, se observă letargie, apatie și febră. Dacă animalul dvs. de companie merge în mod regulat într-o zonă împădurită, asigurați-vă că îl tratați cu medicamente care resping căpușele la timp, deoarece babezioza poate fi fatală.

Motivul 5 - leptospiroza

Leptospiroza este o boală infecțioasă acută care este foarte des înregistrată la animalele noastre de companie. Agenții cauzali ai bolii - leptospira sunt frecvenți peste tot și infecția poate apărea atât prin apă sau alimente, cât și prin mușcăturile de insecte. Cu leptospiroza, ficatul, rinichii și vasele de sânge sunt afectate. Ca urmare, câinele urinează cu urină roșiatică, maro, iar cantitatea de urină scade..

În plus, există o creștere a temperaturii corpului, apatie, refuzul de a hrăni, ulcere ale pielii și multe altele. La urma urmei, simptomele leptospirozei pot varia în funcție de proprietățile individuale de protecție ale corpului..

Motivul 6 - boli genitale

Uneori, sângele în urină poate apărea din cauza infecțiilor genitale specifice. În special, la cățele, sângele poate fi excretat atât în ​​urină, cât și în afara urinării datorită piometrei, o boală infecțioasă a uterului. Câinii masculi, în special câinii necastrați, pot avea sânge în urină din cauza problemelor de prostată. În acest caz, este important să respectați timpul de urinare, poate fi foarte lung sau, dimpotrivă, nesemnificativ, precum și starea generală a animalului de companie..

Imaginea se deschide la clic

Motivul 7 - neoplasme

Diverse neoplasme și procese neoplazice la nivelul rinichilor sau vezicii urinare pot acționa, de asemenea, ca una dintre cauzele posibile ale sângelui în urină. În plus, trebuie amintit că toate procesele tumorale, de regulă, sunt însoțite de o stare generală gravă a animalului. Acestea sunt mai frecvente la câinii mai în vârstă și animalul poate muri din cauza acestuia..

Motivul 8 - otrăvire

Otravire la caini apare adesea ca urmare a ingestiei unui rozător otrăvit sau a ingestiei neintenționate de substanțe toxice și otrăvuri. Faptul este că baza otrăvirii pentru șobolani și șoareci este otravă hemolitică, care oprește coagularea sângelui. Otrava poate afecta animalul de companie în același mod. Prin urmare, sângele în urina unui câine, vărsăturile, diareea, lacrimarea sunt semne clare de otrăvire gravă și un motiv pentru trimiterea imediată la o clinică veterinară pentru spălarea gastrică..

Cum să ajute un câine?

După cum puteți vedea, există mai mult decât suficiente motive pentru apariția sângelui în urină, deci nici nu ar trebui să vă gândiți la automedicația cu o astfel de tulburare..

Pentru ca tratamentul să aducă rezultate și să fie corect, trebuie făcute o serie de studii, în special:

  • teste de sânge și urină, de preferință generale și biochimice;
  • Ultrasunete;
  • în unele cazuri raze X..

În plus, pentru medicul veterinar, acele informații despre animalul de companie și evoluția bolii sale, pe care numai dvs. le puteți oferi, sunt foarte importante, deoarece, din păcate, prietenii noștri sunt creaturi tăcute.

Prin urmare, încercați să răspundeți la următoarele întrebări pentru un diagnostic de înaltă calitate și stabiliți cauzele apariției sângelui în urină:

  1. Ce culoare urinează câinele tău??
  2. Care este natura urinării: postură, volumul urinei, frecvența dorinței de a folosi toaleta, durere?
  3. Urinarea este incontrolabilă și când a fost ultima călătorie la toaletă?
  4. Indiferent dacă sângele este eliberat în afara toaletei sau numai la sfârșitul urinării?
  5. Care este starea generală a câinelui?
  6. Este prima dată când apar astfel de simptome sau câinele a avut deja ceva similar??

Pentru tratamentul majorității bolilor enumerate astăzi, terapia cu antibiotice, antibacteriene și antiinflamatorii este utilizată pentru a menține funcția sistemului imunitar. În unele cazuri, poate fi necesar să efectuați o operație, deci nu trebuie să întârziați să contactați o clinică veterinară.

Video „Babezioza câinilor”

Un videoclip despre boala babeziozei, ca posibilă cauză a apariției sângelui în urină, poate fi găsit mai jos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Un simptom teribil este apariția sângelui în urina câinelui