Descriere detaliată și natura rasei câinilor beagle

Beagle

În acest articol vă voi spune despre primul meu câine iubit - beagle-ul. Ofer o descriere detaliată detaliată și caracteristicile rasei, vom vorbi despre istorie, capacitatea câinelui de a se antrena, argumentele pro și contra și trăsăturile caracteristice distinctive. Unde puteți cumpăra un beagle și cât costă un cățeluș? Cum se poate îmbolnăvi un câine?.

Istoria rasei

Beagle - o rasă veche de câini de vânător.

Primele mențiuni despre beagle se găsesc la clasicii englezi, aristocrații aveau haite mari de câini pentru vânătoarea de iepuri. Deși există rapoarte anterioare că această rasă a fost folosită pentru vânătoare deja în Roma și Grecia Antică.

Câinele adus triburilor celtice s-a înrădăcinat perfect în insulele britanice, apoi, prin numeroase cruci, a apărut un exemplar modern frumos, scurt, dens, viu colorat în trei culori ale rasei: maro, alb și negru.

Din timpuri imemoriale, distracția de vânătoare în Anglia a fost considerată multă elită. Pentru ca divertismentul să aducă plăcere tuturor participanților la vânătoare, a fost nevoie de o rasă de exterior adecvat - compact, rapid, luminos.

Dintre toți câinii, este ales strămoșul beagle - câini de dimensiuni medii, cu urechi lungi. Erau și câini cu picioare lungi, pentru că trebuiau să-i depășească pe vânători călare. De asemenea, aveți nevoie de o voce puternică - pentru a apela proprietarul la pradă.

După cum mărturisesc descrierile rasei, vocea puternică a dat numele rasei: „gât conservat”, beagle compact, vesel și compact.
O voce tare a dat numele rasei ;
O voce puternică a dat numele rasei - „gât conservat”

Descrierea și caracteristicile rasei

De-a lungul timpului, selecția a dus la faptul că dintre toți câinii de vânătoare, acest tip s-a remarcat prin propriile sale caracteristici:

Înălțime medie, până la 40 cm la greabăn, conturul corpului arată neted. Capul este de dimensiuni medii și destul de lung, cu un tubercul pronunțat pe frunte, fără pliuri sau riduri. Nasul se termină cu un lob negru, maxilarele cu mușcătură de foarfecă, lungimea urechilor - până la vârful nasului, ochi căprui frumoși expresivi.

Gâtul lung, pentru a urma bine traseul, se transformă într-un trunchi compact care se înclină spre coadă. Loinul este flexibil, există o talie. Picioarele puternice, drepte, înclinate spre picior. Picioarele din spate sunt puternice, mușchii picioarelor sunt bine dezvoltați și au cârlige puternice.

Blana este scurtă, densă, acoperind complet întregul corp al câinelui. Coada este moderat lungă, mobilă, dreaptă.

De asemenea, soiurile includ: beagle bicolor, european, american și pitic.

Reguli de întreținere și îngrijire

Aspectul animalului, ca să spunem așa, radiază nobilime, câinele ține într-o haită și lucrează într-o companie, neagresiv, vesel. Exact așa descrie prima sursă, în care a fost posibil să se găsească o descriere detaliată a rasei - cartea a fost publicată în 1475.

Un favorit al nobilimii, un beagle bun și plin de viteză ar putea completa orice eveniment spectaculos. Au fost crescuți în ferme, astfel încât reprezentanții acestei rase se găsesc acum printre proprietarii săraci..

Unele tipuri de rase s-au schimbat ușor - câinii au devenit mai mari și mai grei, dar și-au păstrat culoarea strălucitoare.

Când vânătoarea de iepuri a fost interzisă în Anglia, rasa a început să scadă. Au rămas cei mai buni reprezentanți, care sunt acum prezentați la expoziții și spectacole. Standard de rasă aprobat. Rasa nu a mai devenit una de vânătoare, ci mai degrabă un tovarăș și un prieten, timpul își face propriile ajustări.

Astăzi, beagle-ul este un câine de companie prestigios, ușor de întreținut, funcționează excelent în vamă, o bonă excelentă pentru copiii mici.

Când alegeți un câine, amintiți-vă că un beagle trebuie să se miște mult, nu este recomandat să îl păstrați chiar și într-un apartament mare. Dacă există o zonă de parc lângă casă, trebuie să mergi cu ea de trei ori pe zi, să alergi și să te faci să mergi mulți kilometri în timpul unei plimbări.

Aspectul animalului pare să radieze nobilime
Aspectul animalului pare să radieze nobilime

Personaj de companie

Prin natura lor, manipulatorii de câini sunt clasați printre tovarășii minunați - iubește copiii, este activă, veselă, cumsecade. Cel mai preferat lucru este jocul, căutarea „urmelor”. Înțelege-te bine cu alți câini.

Proprietarul familiei va alege întotdeauna copilul. Nu este indicat să țineți o pisică într-o companie cu un beagle. Câinele este inteligent și inteligent, dar nu-i place să cedeze antrenamentului, acest lucru este atribuit neajunsurilor.

Comanda „aport” nu poate fi predată.

Crescătorii își numesc sincer animalele de companie „fermecătoare insolente” - câinele poate atinge nu numai proprietarul, ci și colegii de călătorie. Curios, vorace, mereu vesel, cu un astfel de câine proprietarul se simte fericit. Are o fericire atât de scrisă pe chip, încât proprietarul nu poate să nu zâmbească.

Sănătate și culoare

Pe teritoriul Angliei, ei preferă să țină câini cu o culoare bicoloră
Pe teritoriul Angliei, ei preferă să țină câini cu o culoare bicoloră

Culoarea a fost fixată mult timp în standard:

Negru, roșu și alb, vârful cozii rămâne alb, fracul este negru, apoi sunt permise pete maronii de diferite forme și configurații.

Dacă câinele este vopsit în alb, acesta va fi numit „lucios”. Când spatele este negru, standardul îl numește negru și spate. Nuanțele de maro sunt permise în culori de la lămâie la roșu aprins.

Pe teritoriul Angliei, preferă să păstreze câini cu o culoare bicoloră (o combinație de alb și roșu).

Alimente

Hrănirea este menținută cu moderație, beagle-ul câștigă rapid în greutate și devine prea greu cu vârsta. Carnea, măruntaiele, peștele (fiert) și legumele sunt cu siguranță incluse în dietă. Alimentele uscate se administrează în cantități limitate.

Un beagle adult îngrijit nu are nevoie de băi obișnuite; este recomandabil să pieptănați în mod regulat haina. Proprietarii trebuie să-și curețe urechile, să-și păstreze ochii curați.

Hrănirea este moderată
Hrănirea este moderată

Reproducerea

În timpul domniei Elisabeta I, rasa a fost adusă în Rusia, câinii „de buzunar” cu o înălțime de aproximativ câteva zeci de centimetri la greabăn au prins rădăcini. Exemplare mai mari au fost folosite pentru vânătoare.

Astăzi, există mai multe pepiniere de beagle în Rusia:

  1. „Astra Vegas”, situat în Sergiev-Posad. Rasa a fost importată din Slovacia.
  2. „Varinhaus”, în Cheboksary. Puii sunt gata să aducă un cățeluș cumpărătorului în orice oraș din Rusia.
  3. Creșă de reproducție „Vadzhilain” în Vologda. Câinii sunt frumoși, câștigători ai multor spectacole.
  4. Mâini private - puteți cumpăra un cățeluș de la un crescător privat.

Pentru ca câinele să îndeplinească standardul, are nevoie de multă muncă și îngrijire. Bigley se simte cel mai bine în companie.

Dacă vrei ca animalul tău de companie să fie mobil, vesel și să nu se plictisească - ia o pereche deodată. Copiii nu vor avea timp pentru farse, este la fel de ușor să scoți doi la plimbare ca unul, doar că vor rămâne împreună.

Ar trebui afișat un câine genealogic, înscrieți-vă la un club de canisaj local și arătați-i copiilor în mod regulat. Câștigătorii expoziției vor fi trimiși la spectacole, va trebui pașaport și o carte veterinară.

Asigurați-vă că verificați puii, vaccinați-vă la timp.

Primul se va face înainte de a vă transfera în mâini, apoi urmați instrucțiunile medicului veterinar. Verificați câinii pentru căpușe după plimbare..

Cât costă un cățeluș beagle

Trebuie să cumpărați un câine numai în canisa
Trebuie doar să cumpărați un câine în canisa

Trebuie să cumpărați un câine în canis, atunci veți ști cu siguranță despre caracterul părinților și nu vă veți înșela în educație. Astăzi prețul variază în jur de 20 de mii de ruble.

Puteți cumpăra pentru 7000, asigurați-vă că acordați atenție prezenței unui certificat de cățeluș cu evidența tuturor vaccinărilor - acestea trebuie făcute înainte de a schimba dinții. Conform statisticilor, prețul acestei rase este stabil, cei mai buni pui de sex masculin pot costa 30.000 de ruble.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere detaliată și natura rasei câinilor beagle