O descriere detaliată a rasei alaskan klee kai sau mini husky

Alaskan Klee Kai

În acest articol, voi lua în considerare caracteristicile rasei de câini din Alaska Klee Kai. Vă voi spune despre caracterul ei, caracteristicile de întreținere și nutriție. Voi da recomandări despre cum să alegi cățelul potrivit și unde să cumperi.

Descrierea rasei Alaska Klee Kai

Istoria originii

Alaskan Klee Kai sau mini-husky a apărut în anii 70 ai secolului trecut. Linda Spurlin, care locuiește în America, a cumpărat un cățeluș husky.

În timp ce bebelușul creștea, a avut ideea că ar fi frumos să ai un câine adult de mărimea unui cățeluș husky. Așa că a început să reproducă o nouă rasă. Așadar, 20 de ani mai târziu, a apărut Alaska Kli Kai..

Se știe că cei mai mici huski au fost selectați pentru reproducere. Scopul creării acestor câini este de a obține o copie redusă a unui husky care poate locui într-un apartament.

Aspectul unui mini husky

Numele kli kai este tradus ca „câine mic”.

Conform descrierii, există trei tipuri:

  • standard (înălțime 37-42 cm., greutate - până la 10 kg.)
  • miniatură (înălțime 32-38 cm, greutate - până la 7 kg.)
  • acea (înălțime până la 33-34 cm., greutate - până la 5 kg.)

Corpul câinelui este proporțional, capul este în formă de pană, mușcătura este în formă de foarfecă. Urechi mari, proeminente și o coadă ondulată.

Ochii expresivi. Culori acceptabile: albastru, maro, verde.

COAT: Substrat gros, dar nu prea lung, dens.

Culoare: gri-alb, roșu-maroniu cu alb sau negru, alb-negru.

Picioare: înalte, strânse, puternice.

O clică de rasă pură este identificată printr-o mască clară pe față
O clică de rasă pură este identificată printr-o mască clară pe față

Un Kli de rasă pură este identificat printr-o mască clară pe față. Ar trebui să fie un ton sau două mai închis decât culoarea principală.

Speranța de viață a reprezentanților rasei mini husky este de 15-17 ani.

Întreținere și îngrijire

Datorită dimensiunilor sale compacte, se adaptează perfect unui apartament de oraș. Nu au miros „de câine”, nu provoacă alergii. Iubește libertatea, așa că este posibilă și păstrarea ei în casă. Trebuie remarcat faptul că mini huskii siberieni sar în sus și adoră să sape.

Casa în care este planificat să locuiască animalul de companie ar trebui să fie înconjurată nu numai de un gard înalt, ci și de un gard adânc de 40-50 cm. Datorită dimensiunilor mici, nu este recomandat să puneți un animal de companie pe un lanț.

Blana animalului este densă, nu este predispusă la răceli, iar frigul de iarnă tolerează cu ușurință. Se varsă în mod natural de 2 ori pe an: primăvara și toamna. În această perioadă, trebuie să vă spălați animalul de companie cu o perie rigidă o dată pe zi. Câinele nu trebuie să fie tăiat sau scăldat frecvent.

Kli Kai este singura rasă care se poate spăla cu labele din față ca o pisică.

Câinele este plimbat ca de obicei, dimineața și seara, dacă este necesar la prânz. Având în vedere activitatea animalului de companie, este important să-i oferiți mai multă activitate fizică în timpul mersului. Acestea pot fi drumeții pe distanțe lungi sau jogging într-o zonă de mers pe jos..

Alimente

Pentru hrănire, câinii alternează hrana naturală cu hrana uscată de bună calitate. Așadar, Kli Kai va primi oligoelementele necesare din mâncarea preparată, iar ingredientele naturale precum carnea slabă și peștele de mare, legumele și cerealele vor asigura o digestie adecvată..

Este util să diversificați dieta cu chefir cu conținut scăzut de grăsimi sau brânză de vaci. Laptele este contraindicat pentru un câine. Supraalimentarea kli kai afectează negativ aspectul și sănătatea.

Hrănirea animalului de companie imediat după o plimbare va ajuta la evitarea problemelor în tractul gastro-intestinal..

Caracter

Mini husky este vesel și nu suportă să fie singur
Mini husky este vesel și nu suportă să fie singur
Câine vesel, activ.

Nu suport singurătatea, însoțitoare. Diferă în inteligență și curiozitate. Ușor de antrenat. Energic, dar ascultător. Un prieten devotat. Se simte confortabil într-o familie numeroasă, se înțelege cu copii mici.

Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie. Este neîncrezătoare și precaută de străini. Nu tinde să latre fără niciun motiv. Ele fac sunete interesante, similare cu vorbirea umană. Folosesc aceste sunete pentru a exprima nemulțumirea sau pentru a cere atenție. Agresiunea este rară.

Dacă animalul de companie nu primește atenția proprietarilor, rămâne singur mult timp, atunci caracterul său se deteriorează, încetează să cedeze antrenamentului, devine incontrolabil.

Instruire

Un cățeluș Kli Kai posedă înțelepciunea unui câine adult. Animalul nu va urma doar porunca, deoarece rasa a păstrat elementele încăpățânării husky-ului. Animalul de companie trebuie să înțeleagă de ce îndeplinește cerința.

Când lucrați cu Kli, este important să aveți răbdare și să nu vă supărați. Antrenamentul este util într-un mod jucăuș, dar este important ca câinele să simtă autoritatea proprietarului.

Pentru comanda finalizată, cățelușul este încurajat cu o delicatesă, cu cuvinte amabile. Atunci când este aplicat corect, Kli Kai este capabil să memoreze o comandă din 10-15 repetări. Cele mai simple comenzi pot fi învățate câinelui independent. Pentru o pregătire mai serioasă, ei apelează la formatori profesioniști.

Sănătate

Nu este predispus la probleme genetice.

Cea mai frecventă problemă a rasei este displazia șoldului. Problemele oculare sunt probabile. Unii câini au o coagulare scăzută a sângelui, dar această boală este rară (într-un raport de 1: 100).

Vaccinări

Calendarul de vaccinare este standard, ca pentru orice alt câine:

  1. La 8-9 săptămâni (altoit de crescător)
  2. Revaccinarea la 12 săptămâni
  3. Repetarea anuală a vaccinării fără revaccinare.

Ar trebui să se acorde preferință vaccinurilor complexe care protejează împotriva leptospirozei, enteritei, rabiei și tulburării.

Nu sunt necesare vaccinări suplimentare.

De unde să cumperi un cățeluș

Pentru Rusia, Kli Kai este o rasă foarte rară.
Pentru Rusia, Kli Kai este o rasă foarte rară.

Pentru Rusia, Kli Kai este o rasă foarte rară. Cea mai sigură modalitate de a obține un cățeluș este de la o canisa. Cu toate acestea, nu există multe creșe în țara noastră:

  1. Cântec de gheață, Districtul Naro-Fominsk, regiunea Moscovei (Alaska Kli Kai)
  2. Luna nordică, Ryazan (husky, kli kai, samoyed laika)
  3. Artsimpatia, Podolsk (câini de rase miniaturale)

Costul unui cățeluș dintr-o canisa variază de la 140.000 la 300.000 de ruble. Un cățeluș cu ușoare încălcări ale standardului rasei, nepotrivit pentru expoziții, va costa 25.000-50.000 de ruble.

Cum să alegi

Cățelușul ar trebui să fie activ, dens construit cu păr pufos. Este de preferat să optezi pentru un animal de companie de dimensiuni medii.

Principala caracteristică a rasei, masca, apare în Kli doar la vârsta de 8 luni. Prin urmare, puteți fi încrezător în puritatea rasei numai după această vârstă..

Caracteristici de reproducere

Pentru munca de reproducere, sunt selectați indivizii cu o mască distinctă - principala caracteristică a rasei. Nu este permis accesul câinilor mai mari decât standardul. Culoarea hainei albe este permisă de standard, dar acești câini nu sunt autorizați pentru reproducere..

Aceasta este o rasă pitică rară pentru Rusia, care a apărut în țară abia în 2013. În ciuda costului ridicat, ea a câștigat inima crescătorilor de câini. Datorită caracteristicilor sale comportamentale unice și a naturii satisfăcătoare, popularitatea Kli Kai este în creștere..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O descriere detaliată a rasei alaskan klee kai sau mini husky