Pomski - o încrucișare între un husky și un spitz: descriere și caracteristici ale conținutului

Spitz23.03.2018 5,2 mii 3,5 mii 5 minute.

Pomski sunt câini crescuți ca urmare a traversării unui husky și a unui pomeranian. Astfel de animale sunt numite animale de designer datorită calităților lor decorative neobișnuite. Hibrizii sunt, de asemenea, apreciați pentru mintea ascuțită și caracterul energetic. În catalogul oficial al raselor de câini, nu există nicio mențiune despre Pomski, deoarece acesta este un nume compus care provine din cuvintele "portocale" și "husky". Câinii înșiși sunt considerați mestizii simpli..

1 Descriere

Pomski - jumătate husky, jumătate pomeranian. Animalul de companie cântărește cel puțin 5 kg, iar înălțimea la greabăn este de 30-40 cm. Câinele, într-o anumită măsură, a adoptat genele dominante din fiecare dintre rase: urechi erecte - dintr-o statură mică, husky - dintr-un Spitz. Botul poate avea o mare varietate de contururi, precum și culoare, mușchi și alți parametri de aspect..

Numărul de variații de pomski este nesfârșit, astfel încât, din motive de comoditate, crescătorii au împărțit câinii în 5 grupe:

varietateDescriere
Fox poms Are un corp husky alungit și un os subțire portocaliu. Blana este netedă, de lungime medie. Urechile ascuțite, nasul și culoarea roșiatică fac ca câinele să arate ca o vulpe
Husky de pluș Un animal cu o haină moale lungă și o culoare husky și o construcție compactă portocalie. Câine mic, cu coadă groasă și ondulată, cu bot scurt
Pomski alb O trăsătură caracteristică este culoarea alb pur. Diferă în dimensiuni mari, contururile subțiri ale botului și părul scurt
Pomi maroniiOchii albastri strălucitori ai animalului contrastează cu culoarea maro. Dublu strat semi-lung, oase puternice, bot moderat alungit și nas brun
Pomski cu păr scurt Paltonul este scurt, dur, ca un husky

Pomski are multe culori. Cea mai populară este culoarea husky, care este alb, albastru, cupru, roșu, maro, gri, negru. Mult mai puțin frecvent este marmura și solidul.

Majoritatea caracteristicilor crucii sunt rezultatul încrucișării, dar ea și-a luat ochii exclusiv de la husky. Ele vin în maro, chihlimbar, verde, albastru și nuanțe de aceste culori. Heterocromia este foarte frecventă, adică ochii cu o nuanță diferită. De asemenea, irisul este parțial colorat atunci când există incluziuni ale altuia pe fundalul unei culori..

Fiecare generație ulterioară a lui Pomski nu este ca cea anterioară. Acest lucru este valabil mai ales pentru înălțimea și greutatea câinilor..

2 Caracter

Amestecul husky și portocaliu are o dispoziție veselă și prietenoasă. Acesta este un câine calm și neagresiv, care tratează pe străini cu curiozitate. Este jucăușă și energică, iubește să se joace cu copiii. Un câine nu va face niciodată rău unui copil mic, chiar și din neglijență, deoarece tratează bebelușii foarte atent. Înțelegeți-vă bine cu alte animale.

Pomsky tolerează singurătatea cu ușurință, spre deosebire de multe alte rase. Este suficient ca un animal de companie să dea dovadă de tandrețe și afecțiune în cantitatea pe care i-o poate oferi proprietarul. Câinele se înțelege bine atât într-o familie numeroasă, cât și cu un singur proprietar. Este mult mai atașată decât un husky, dar mai independentă decât un spitz.

Reprezentanții ambelor rase se disting prin inteligență ridicată, care a fost transmisă și lui Pomski. Astfel de animale învață cu ușurință diferite comenzi, îl înțeleg perfect pe proprietar, se străduiesc din toate puterile să obțină laude.

3 Întreținere și îngrijire

Pomski nu sunt pretențioși la condițiile de detenție. Câinele se simte bine atât într-un apartament mic, cât și într-o casă la țară. Animalul trebuie umblat de 2 ori pe zi, astfel încât să elibereze energia acumulată. În casă, trebuie să aibă spațiu personal, asigurați-vă că îi oferiți un așternut moale.

Câinele are un păr lung de pază și un strat gros, datorită căruia rămâne curat mult timp. Pentru a păstra haina bine îngrijită, se recomandă piepteneți nu mai mult de o dată pe lună. Animalul de companie se varsă de două ori pe an, prin urmare, în scopuri de igienă în această perioadă, pieptănatul se efectuează în fiecare zi.

Puteți scălda adesea o cruce între un husky și un spitz - o dată la 2 săptămâni. În acest scop, cumpără un șampon special pentru animale, altfel pielea suferă foarte mult. După procedurile de apă, câinele este șters cu un prosop tery și, dacă este posibil, uscat cu un uscător de păr.

Pentru a preveni animalul de companie, acesta trebuie prezentat medicului veterinar de 2 ori pe an. Dacă suspectați o boală, trebuie să contactați imediat un specialist.

3.1 Hrănirea

O încrucișare între un husky și un pomeranian este un câine activ, astfel încât hrana pentru ei ar trebui să fie completă, bogată din punct de vedere energetic și echilibrată. Furnizați acest lucru cu alimente naturale și preparate adecvate.

Cu o dietă constând din produse naturale, excludeți din dietă:

  • produse de patiserie, dulciuri;
  • afumat;
  • gras;
  • pește sau carne crudă.

Meniul animalului trebuie să includă alimente bogate în oligoelemente și vitamine. Nu trebuie să oferiți alimente prea bogate în calorii. Câinele trebuie să aibă complexe de vitamine și minerale care să completeze nevoia zilnică de minerale.

Alimentele uscate simplifică foarte mult hrănirea animalelor de companie și nu necesită introducerea de vitamine. Singurul lucru care este necesar în acest caz este să oferiți pomului o cantitate suficientă de apă proaspătă. Alimentele uscate ar trebui să fie din categoria premium și super premium. Dieta poate fi variată cu conserve umede cu gusturi diferite..

4 Boli

Pomsk se bucură de o sănătate bună, deoarece rareori moștenesc boli care sunt caracteristice părinților de rasă. Acest fenomen se explică prin efectul „puterii hibride”, sau heteroză.

Crescătorii recomandă să fie atenți la dinții care dezvoltă adesea tartru. Prin urmare, este important să monitorizați cavitatea bucală a animalului de companie prin spălarea regulată a dinților. Crucea este susceptibilă la reacții alergice, iar la persoanele în vârstă sunt posibile boli oculare.

Bolile Pomski sunt asociate cu întreținere sau îngrijire necorespunzătoare. Câinelui trebuie să i se administreze vaccinări de rutină, deparazitare, tratat cu paraziți externi și prezentat periodic medicului veterinar. Pomski trăiește în medie 13-15 ani.

5 Alegerea unui catelus

A obține un cățeluș Pomski nu este atât de ușor. O astfel de cruce a apărut relativ recent, cererea pentru aceasta crește în fiecare zi. Achiziția este complicată de faptul că hibrizii din prima generație sunt foarte populari..

În toate creșele, vânzarea pomski se efectuează conform aceluiași principiu. Clientul solicită un cățeluș și așteaptă aprobarea acestuia, pentru care face o mică depunere. Apoi se pune la coadă. Crescătorul oferă mai întâi puii primilor de pe listă, apoi tuturor celorlalți. Dacă câinele clientului nu este mulțumit, atunci el renunță la linie, dar rămâne în locul său.

Atunci când alegeți un cățeluș, ar trebui să acordați atenție pedigree-ului. Deșeurile de înaltă calitate se obțin ca urmare a încrucișării directe a unui husky cu un spitz. Apoi, trebuie să evaluați starea de sănătate a bebelușului. Paltonul trebuie să fie uniform și moale, fără pete chele. Nasul, ochii și membranele mucoase - curate, fără scurgeri. Corpul este proporțional. Cățelușul ar trebui să fie activ și bun la contact și să aibă, de asemenea, un apetit excelent. Spitz traversat cu un husky costă 114-171 de mii de ruble.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pomski - o încrucișare între un husky și un spitz: descriere și caracteristici ale conținutului