Pomski: spitz siberian sau husky pomeranian?

Pomsky este o rasă mixtă de husky pomeranian și siberian, una dintre cele mai faimoase și scumpe rase de designer. Pomski sunt adesea numiți mini huskies. Într-adevăr, câinii de dimensiuni mici, cu blană pufoasă și culoare caracteristică sunt apreciați mai ales, dar și bebelușii s-ar putea să nu arate deloc ca tatăl și mama lor, fie în aparență, fie în caracter.

împerechere husky și spitz

Aparent, atunci s-a născut ideea de a crea o pomska. Ideea de la Pomski a fost preluată de utilizatorii de internet și au început să împărtășească fotografii ale câinilor similari cu eticheta „Pomski”. Printre aceștia se aflau câini mestizo, de rasă și câțiva de rasă. De exemplu, o fotografie cu lapphundul finlandez de către fotograful suedez Tommy Olson a fost distribuită pe internet ca o fotografie a unei pomska.

În 2011, editorul Buszzfeed, Peggy Wang, a publicat un articol cu ​​mai multe fotografii intitulate: Pomski - A Mix of Orange and Siberian Husky: The Cutest Designer Breed. Interesant este că niciuna dintre cele cinci fotografii nu a arătat Pomski. La acea vreme nu existau crescători sau biberoane înregistrați, iar rasa era mai mult un mit pe internet decât o realitate. Articolul a devenit rapid viral, mii de oameni erau gata să cumpere pomski, dar nimeni nu le putea spune unde sunt vândute.

Numele Pomski - provine din combinația numelor raselor originale: pomeran spitz și siberian haschi.

Apoi, în 2011, Teresa Peterson, un cunoscut crescător de câini, a devenit interesată de oportunitatea de a obține pomi și a început să lucreze în această direcție. Prima așternut înregistrată oficial s-a născut pe 5 martie 2013. Alții au urmat exemplul crescătorului. A început un adevărat boom pomsky, cererea a depășit oferta de sute de ori.

Apariția multor crescători a creat o nevoie urgentă pentru o organizație care să le controleze activitățile. Prin urmare, la începutul anului 2013, a fost organizat American Pomski Club. Astăzi, principalul său obiectiv este să mențină un nivel ridicat de reproducere și să facă tot posibilul pentru ca Pomski să devină o rasă cu drepturi depline, cu propriul standard..

Câinii de designer, numiți și hibrizi, sunt mestizii din două rase specifice. Prin urmare, aspectul, dimensiunea și temperamentul puilor nu sunt la fel de previzibile ca la câinii de rasă..

Pomski nu sunt recunoscute de nicio comunitate canină internațională, selecția lor este susținută doar de cluburi și organizații pentru obținerea mestizilor și reproducerea de rase noi: American Hybrid Dog Club (ACHC) și American Pomsky Club (PCA).

Video despre câinii pomski:

Cum arată pomski?

Pomski nu poate fi numit câine foarte mic, cântărește cel puțin 5 kg, iar înălțimea la greabăn variază de obicei între 30-40 cm. Pomsky este confundat foarte des cu alte rase, printre care kli kai, Lapphund finlandez, spitz mic german.

Numărul diferitelor variante de pomski este aproape nelimitat; pentru comoditate, crescătorii au împărțit câinii în cinci grupe:

  • Fox poms - are un corp husky mai alungit cu un os subțire portocaliu. Blana este de lungime medie, netedă. Nasul ascuțit, urechile și culoarea roșiatică fac câinii să arate ca o vulpe.
  • Husky de pluș - un câine cu o construcție compactă portocalie, haina moale lungă și culoare husky. O bucată mică de blană, cu bucăți, cu bot scurt și coadă groasă și ondulată.
  • alb Este cea mai puțin frecventă opțiune. Cea mai evidentă caracteristică este culoarea albă solidă. În plus, tipul diferă de obicei prin dimensiuni destul de mari, păr scurt și contururi subțiri ale botului..
  • Pomski maro cu ochi albaștri - variație foarte rară, frumoasă, când ochii albaștri strălucitori contrastează cu culoarea maro. Alte caracteristici de acest tip includ un strat dublu semi-lung, oase puternice, un bot moderat lung și un nas maro..
  • Pomski cu păr scurt - determinat în principal de tipul de haina. Paltonul este scurt, destul de rigid, asemănător cu un palton husky. Acești câini sunt cei mai puțin solicitați, deoarece nu au pofta de așteptat de la o Pomska..

Pomski este reprezentat în multe culori. Cea mai populară este culoarea husky, care poate fi negru, gri, maro, roșu, cupru, albastru, alb. Mai puțin frecvent este solidul și marmura. Culoarea ochilor poate fi albastru, verde, chihlimbar sau maro. Heterocromia (ochi diferiți de culoare) este frecventă. Există, de asemenea, o colorare parțială a irisului, atunci când stropi de altă culoare sunt prezente pe fundalul unei culori..

pui pomski, pret

Caracter

În primul rând, Pomski ar trebui să fie prieteni și însoțitori ai unei persoane.. Trebuie remarcat faptul că într-o măsură mai mare îndeplinesc cerințele care li se impun..

Deoarece Pomsky nu este o rasă, nu se poate vorbi de calități bine stabilite și trăsături de caracter. Câinii pot moșteni anumite trăsături de la tatăl și mama lor, precum și să le dobândească pe ale lor.

Asigurați-vă că citiți separat despre personajele Husky și Pomeranian. Orice trăsătură poate apărea la un cățeluș Pomsky. Dacă nimic din cele descrise nu sperie sau creează îndoieli, atunci vă puteți gândi să cumpărați un mestizo. Desigur, mi-aș dori ca puii Pomsky să fie întotdeauna înzestrați doar cu temperamentul dorit, dar din păcate pot moșteni și trăsături nedorite, cum ar fi pasiunea pentru stricarea lucrurilor sau săpatul, tendința de a fugi, agresiunea față de străini etc..

pomski sau lapphund

educatie si antrenament

Pomski sunt destul de greu de instruit, iar educația lor este un proces foarte lung, care va necesita răbdare de la proprietar. Adesea, ajutorul unui manipulator de câini este necesar pentru a corecta comportamentul. În procesul de educație și formare, este important să se utilizeze doar întăriri pozitive.. Pomii foarte sensibili pot deveni retrași sau iritabili dacă sunt certați mult timp. În plus, câinii prezintă adesea încăpățânare și sunt capricioși..

Caracteristicile conținutului

Datorită dimensiunilor reduse, câinele poate fi ținut în apartament. Este recomandabil ca câinele să aibă propriul loc de dormit în casă, boluri și mai multe jucării. Pomsky iubește să fie în centrul atenției și aproape de familia sa, se simte inconfortabil cu străinii și a fi singur mult timp poate provoca anxietate și nervozitate. Trebuie dedicat mult timp socializării și creșterii unui cățeluș. Pomski se obișnuiește repede cu noul mediu și cu oamenii din jurul lui, dar în perioada de creștere este mai bine să îl protejăm de situațiile stresante și de companiile zgomotoase..

Pomski sunt la fel de potrivite pentru familiile tinere cu copii și vârstnici care preferă un stil de viață relaxat..

Îngrijire

Pomski nu sunt o rasă hipoalergenică și se varsă destul de puternic, așa că câinele va trebui să fie periat în mod regulat: de două sau trei ori pe săptămână și zilnic în perioada de năpârlire sezonieră. Se scaldă nu mai mult de o dată pe lună. De asemenea, este necesar să vă asigurați că urechile și ochii sunt întotdeauna curați. Ghearele sunt tăiate pe măsură ce cresc, la fiecare 3-4 săptămâni.

Activitatea fizică și alimentația bună sunt componente la fel de importante ale îngrijirii. Puteți hrăni pomski atât furaje naturale, cât și hrană industrială gata făcute, care sunt selectate în funcție de vârstă, activitate și stare fiziologică. Este recomandabil să plimbați câinele de două sau trei ori pe zi, aproximativ o oră. Pe vreme rea, jocul în aer liber poate fi înlocuit prin învățarea unei noi echipe acasă.

Sănătate, speranță de viață

Rasele Pomsky nu moștenesc, în general, boli care sunt caracteristice raselor părinte. Acest lucru se datorează în mare măsură efectului heterozei, numită și putere hibridă. Cu alte cuvinte, este o creștere a viabilității, fertilității și sănătății hibrizilor din prima generație în comparație cu formele parentale.. Desigur, Pomski poate răni, dar mai des bolile sunt cauzate de îngrijirea sau nutriția deficitară.. În plus, adesea suferă de alergii, iar la bătrânețe, o atenție deosebită ar trebui acordată ochilor. Este imperativ să se efectueze vaccinarea de rutină, deparazitarea și tratamentul de la paraziți externi. Speranța de viață a lui Pomski este de obicei de 13-14 ani.

catelus marmorat pomski

Caracteristici de reproducere

Una dintre cele mai discutate întrebări: cum se întâmplă împerecherea dintre pomeranii în miniatură și huskii destul de mari. Utilizatorul de internet are o mulțime de versiuni pe acest scor. De fapt, crescătorii nu înlocuiesc niciun scaun și nu leagă câinii, puii Pomski sunt obținuți prin inseminarea artificială a unei cățele husky cu sperma unui câine pomeranian. Nu invers! O portocală mică nu poate suporta pui care sunt foarte mari pentru dimensiunea lor. Sarcina Spitzului Pomeranian după împerecherea cu indivizi de mărimea lor se încheie adesea cu o operație cezariană, darămite o situație în care puii sunt de 2-3 ori mai mari decât dimensiunea normală. Hibrizii din prima generație sunt cei mai solicitați, împerecherea ulterioară între doi pomi poate fi efectuată într-o formă naturală, dar se practică în principal în America, unde crescătorii se străduiesc să obțină un singur standard. Pomski este o loterie genetică. Dacă în prima generație aspectul și caracterul câinilor sunt chiar mai mult sau mai puțin previzibile, atunci în a doua generație și în următoarele generații, numărul variantelor posibile este practic nelimitat. Acest factor complică foarte mult munca pe Pomski ca rasă separată cu propriul standard..

Ar fi greșit să spunem că hibrizii combină cel mai bun dintre cele două rase. Genetica nu funcționează întotdeauna în acest fel, expresia genică nu este supusă controlului crescătorului.

Este nevoie de mult timp, experiență, cercetare și investiții pentru ca crescătorii să găsească un stoc de reproducere adecvat, perechi care să ofere pomi în forma în care sunt cei mai solicitați - câini mici cu o culoare husky.

Alegerea unui crescător și a unui cățeluș

În state, puteți alege un cățeluș bun prin America`s Pom Club. În alte țări ale lumii, astfel de cluburi sunt foarte rare din cauza numărului mic și a popularității reduse a hibrizilor. Trebuie să alegeți o creșă conform altor criterii. Nu luați în considerare niciodată oferte discutabile. Crescătorii de renume, de regulă, au o coadă pentru pui, deci nu este nevoie să-i ducă pe piața de păsări sau să-i vândă dealerilor.

Un crescător bun are grijă de câinii și bebelușii adulți, acordă multă atenție educației și socializării lor, oferă câinilor condiții de viață confortabile, abordează în mod competent nutriția și prevenirea bolilor. Un crescător de reproducție care știe cu adevărat multe despre reproducerea hibridă nu va oferi niciodată garanții în ceea ce privește greutatea, calitatea stratului sau temperamentul, deoarece acești și mulți alți parametri sunt imprevizibili..

Preț

Prețul pomului, spre deosebire de câinii din această rasă, nu este mic. Copiii mici costă între 2.500 și 5.000 de dolari. Prețul este influențat de statutul crescătorului, de valoarea părinților și de aspectul bebelușilor: culoarea, calitatea lânii, mărimea estimată.

Fotografii

Galeria conține fotografii ale câinilor din rasa Pomsk, care arată clar cât de diferite tipuri de mestizo pot fi în constituție, lungimea hainei și culoarea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pomski: spitz siberian sau husky pomeranian?