Bazele antrenamentului: cum să-ți înveți câinele să dea laba

Antrenamentul câinilorCâinii sunt animale de companie care trebuie educate constant, deoarece, fiind distinși prin abilități intelectuale ridicate, simt slăbiciune în relație și nu vor ezita să profite de aceasta. De aceea este important să începeți părinții și predarea cât mai curând posibil. Abilitatea câinelui de a executa comanda „Dați o labă” nu este de bază și nu este un indicator al nimic, totuși, pare nerealist faptul că un câine bine educat nu este antrenat în ea.

Una dintre cele mai populare

Familiarizându-se cu câinele unui străin, o persoană caută aproape întotdeauna să schimbe o „strângere de mână” cu ea, pentru oameni acesta este un gest natural și ar trebui să-și antreneze animalul de companie cel puțin în cadrul socializării..

Sub comanda executată „Dă o labă” se înțelege să dai animalului o laba în aproximativ două secunde de la orice poziție de bază. Deoarece comanda nu este obligatorie, poate suna orice dorește proprietarul: „High five”, „Give the right (left) lab”, „Give the other lab” etc..

Știați? Inteligența unui câine este atât de mare încât poate fi comparată cu inteligența unui copil de doi ani: înțelegerea a două sau trei sute de cuvinte și gesturi intuitive, capacitatea de a efectua numărarea elementară și de a lua decizii independente, precum și de a căuta slăbiciune în comportamentul proprietarilor și de a o folosi pentru manipulare - toate acestea inerent prietenilor umani cu patru picioare.
Câinele dă laba
Vă recomandăm să citiți despre, de unde să începeți antrenamentul câinilor pentru un începător, cum să înveți un cățel să comande acasă, cum să antrenezi un câine la comanda „Pentru mine”, și, pentru ce este și cum să motivați un câine cu delicii.
Dacă se dorește, animalul este dresat să servească orice labă la alegere în poziția necesară proprietarului.

Abilitatea de a da o labă aduce un beneficiu proprietarului și animalului său de companie, deși aceasta nu este o comandă de bază:

 • în procesul de dresaj, câinele își demonstrează inteligența, potențialul intelectual;
 • simplifică îngrijirea ghearelor animalului de companie;
 • puteți inspecta cu ușurință membrul în momentul așchiilor sau rănilor;
 • ajută la spălarea labelor murdare după o plimbare;
 • dezvoltă abilitățile motorii ale animalelor de companie;
 • îi oferă plăcere și poate servi chiar și ca recompensă în timpul antrenamentelor mai serioase, deoarece demonstrează un mesaj pozitiv de la o persoană către un animal.

Când să începi să înveți

Puii încep să fie antrenați la vârsta de aproximativ 4-6 luni, în funcție de rasă și de abilitățile unui anumit individ, dar dacă doriți, puteți, de asemenea, să insuflați unui animal de companie de două-trei luni capacitatea de a hrăni o labă.Câinele dă labaEste adevărat, în al doilea caz, acest lucru ar trebui făcut exclusiv într-un mod ludic, deoarece copilul, atât uman cât și canin, percepe și studiază lumea exact prin joc. Executarea corectă a comenzii ar trebui să aducă plăcerii animalului de companie și un sentiment de aprobare din partea proprietarului, mesajul său pozitiv.

Ar trebui să începeți să învățați această abilitate după ce animalul este deja bine familiarizat cu pozițiile de bază. Înainte de a cere cățelușului să-și dea laba, trebuie să îi dai comanda „Stai” sau „Culcă-te”.

Important! Cu cât animalul este mai matur și cu cât are mai multe abilități de învățare, cu atât este mai bună învățarea comenzii. Prezența lor oferă o înțelegere suplimentară a sarcinii și consolidarea ei cu succes..
Câinele dă laba

Cum să înveți un câine: cea mai simplă instrucțiune cu o fotografie

Când câinele are deja unele abilități, este mai ușor pentru el să învețe noua comandă. Aceasta se referă la încurajarea comportamentelor de dorit folosind întăriri pozitive: delicii, loviturilor, laudelor, jocului.

Un cățeluș care a îndeplinit corect comanda este lăudat și simte satisfacția din partea ei. În plus, acesta este un pas important către socializarea animalului, implementarea gestului uman de salut îl pune la același nivel cu restul societății..

Știați? Toată lumea știe cazuri când câinii de curte au învățat în mod independent să traverseze drumul în conformitate cu regulile drumului, iar unele exemplare călătoresc cu succes folosind transportul public.
Câinele dă labaAntrenamentul trebuie să fie ușor de înțeles de câine, să se distingă prin consistență logică și metodicitate, numai că în acest caz este posibil să se obțină un rezultat de succes și cel mai rapid. De obicei comanda este învățată suficient de repede, în 1-3 lecții.
Rasele de câini care răspund bine la antrenament includ mittel schnauzer, Mastiff spaniol, dalmantine, lagotto romagnolo, american staffordshire terrier, pomeranian, papallon, australian și Ciobanesc din Europa de Est.

Cu o delicatesă

Cea mai obișnuită metodă este de a recompensa un tratament. Această metodă este potrivită pentru cățeluși, precum și pentru câinii adulți cu temperamente diferite..

Stăpânirea unei noi abilități se realizează la începutul antrenamentului, în timp ce cățelușul ar trebui să aibă o dispoziție bună și o dispoziție binevoitoare, atitudinea antrenorului ar trebui să fie, de asemenea, pozitivă.

Știați? Dacă nu sunt îngrijiți în mod corespunzător, labele câinilor pot mirosi ca ... așchii de porumb. Acest fenomen, care poartă numele de „picioare Frito”, este cauzat de bacterii specifice.

Câinele execută comanda „Stai”, mai rar - „Culcă-te”. Antrenorul stă vizavi, ținând deliciul într-o mână.Apoi, puteți acționa în mai multe moduri:

 • Tratați animalul de companie cu deliciul pe care îl aveți în magazin și luați următoarea mușcătură, ținându-l în pumn. Într-un efort de a primi un tratament, el își va băga nasul în mână și îl va linge, mai ales cei vicleni pot încerca chiar să slăbească vigilența antrenorului, distrăgându-i atenția. În cele din urmă, câinele va încerca să-și folosească laba, iar când îl ridică, laba trebuie luată în mână, în timp ce pronunță clar comanda, apoi laudă și tratează elevul.
 • Ținând deliciul într-o mână, luați laba cursantului cu cealaltă și direcționați-o în direcția dvs., ridicând-o ușor. Ținând o labă în mână, trebuie să pronunțați clar comanda, să o țineți câteva secunde pentru a permite câinelui să-și dea seama ce se întâmplă, să o trateze și să o laude. Fixând acest exercițiu mai târziu, trebuie să vă așezați puțin mai departe de cățeluș și să nu faceți treaba pentru el, încurajând, de asemenea, un astfel de algoritm, ci pentru a vă asigura că el însuși ridică laba și o pune în palma proprietarului și recompensează numai pentru acest lucru, cultivând conștiința în animalul de companie. că acționează pe cont propriu și nu cu ajutorul unui antrenor.

Important! Atunci când utilizați această metodă, acționați foarte delicat, nu smulgeți labea brusc, astfel încât animalul să nu piardă echilibrul și să nu se înspăimânte și să nu strângeți puternic pentru a nu răni animalul.
 • Arătați câinelui o delicatese și oferiți-o, mișcându-și mâna în lateral, astfel încât să transfere greutatea unei labe din față și să o ridice pe cealaltă și, de îndată ce laba se ridică deasupra solului, luați-o în mână, spunând porunca, și dați deliciul.
Instruire

Fără bunătăți

Este destul de reușit să vă antrenați câinele să dea o labă fără delicatese, dacă sunteți pregătit pentru faptul că acest lucru poate dura puțin mai mult. În acest caz, veți câștiga încredere că animalul de companie este ascultător nu pentru hrană, ci pentru considerații mai înalte, dictate exclusiv de dragostea față de proprietarul său..

Vă sfătuim să citiți despre cum să alegeți un castron, bot, jucării și guler pentru un câine, precum și modul de a face pentru ea stand și voliera.

Tehnica este aceeași ca și în metoda de ridicare a labei cu mâna, doar că în loc de o delicatese, animalul de companie primește laude verbale, mângâieri și / sau o recompensă de joc, de exemplu, o minge aruncată de proprietar. Potrivit pentru puii nu prea temperamentali sau câinii adulți serioși.

Important! O singură persoană ar trebui să lucreze la antrenament, el este proprietarul câinelui. Ulterior, atunci când animalul învață comenzi, alți membri ai familiei le pot da, de asemenea, într-un alt mod - membrii haitei sale, dacă instruirea nu a presupus ascultare exclusiv proprietarului.
Instruire

Completăm abilitățile: „Dă-mi încă o labă”

Nu vă puteți limita la o labă și învățați animalul dvs. să hrănească cel puțin toate cele patru labele, atât în ​​jos cât și în sus, cu palma. Pentru aceasta, este dezvoltat un anumit sistem de comenzi, de exemplu: „Dă-ți laba dreaptă / stângă”, sau comanda verbală este susținută de un gest intuitiv: dacă vrei să obții laba dreaptă, extinde-ți mâna dreaptă, dacă mâna stângă este invers..

Metoda prin care proprietarul va completa abilitatea dobândită, se alege pe sine, în funcție de caracteristicile animalului său de companie, vârsta, rasa, temperamentul etc..

Important! Dacă câinele este confuz și nu înțelege ce se așteaptă de la el, puteți cere unuia dintre iubitorii de câini să demonstreze sarcina de către animalul său de companie, care a stăpânit deja această abilitate..

Sfaturi utile sau cum, când și cât să înveți un patruped

Crescătorii de câini cu experiență împărtășesc sfaturi utile bazate pe propria experiență bogată de antrenament cu animalele de companie cu blană:

 • Ar trebui să țineți laba în mână în timpul antrenamentului timp de câteva secunde și să încurajați cu un tratament, laudă verbală și mângâiere imediat după eliberarea labei.
 • Recompensați întotdeauna acțiunea corectă, chiar dacă câinele ridică laba doar ușor de la sol..
 • O comandă sonoră este dată o singură dată, în timp ce este însoțită de un gest intuitiv pentru câine - o mână întinsă, ordinea și gestul sunt întotdeauna aceleași.
 • Tratamentele trebuie oferite doar la începutul antrenamentului, trecând treptat doar la încurajarea verbală și fizică.

Știați? În corpul unui câine, spre deosebire de un om, nu există enzime implicate în descompunerea teobrominei, care face parte din ciocolată, prin urmare această delicatesă reprezintă un pericol pentru sistemul nervos și inima animalului de companie.
 • Până în momentul în care stăpânești comanda, ar trebui să faci exerciții zilnice, de două sau trei ori pe zi..
 • Dacă sunteți interesat de eficiență, ar trebui să începeți sesiunea atunci când animalul de companie este bine dispus, plin și umblat, astfel încât nevoile fizice să nu interfereze cu antrenamentul eficient..Instruire
 • Exercițiul ar trebui să înceapă prin executarea comenzii „Sit” sau „Lie down”. După ce a luat o poziție de bază, animalul de companie se va concentra, acordat ascultării.
 • La rândul său, proprietarul celor patru picioare trebuie să aibă, de asemenea, atitudinea adecvată, să nu experimenteze iritații, furie și alte emoții negative care să sperie sau să alerteze un animal de companie acordat la valul său, eficiența în acest caz este exclusă atât în ​​acest moment, cât și mai departe.
 • În plus față de buna dispoziție, proprietarul ar trebui să se aprovizioneze cu o cantitate rezonabilă de răbdare, deoarece dorința sa nu poate fi imediat înțeleasă de animal..
 • Repetați comanda „Dați o labă” ar trebui să fie cu o pauză pentru a preveni suprasolicitarea elevului cu patru picioare.
 • Este util să te antrenezi direct în timp ce te joci cu cățelușul, el este într-o dispoziție excelentă, iar acest lucru va ajuta în viitor să evoce emoții vesele după începerea oricărui antrenament în viitor..
 • Este mai bine să începeți lecțiile într-un mediu familiar animalului de companie, mai târziu, când se obișnuiește să învețe și dobândește abilitatea de a se concentra, locațiile pot fi schimbate.
 • După ce ați învățat comanda „Dați o labă”, nu uitați să o repetați periodic, chiar dacă ulterior se adaugă multe alte comenzi: reflexul dobândit are nevoie de sprijin constant.
Instruire
Vă va fi util să știți despre, cum să elimini un miros îngrozitor din gura unui animal de companie, de ce latra cainii, care sunt motivele pentru a linge labele câinilor, este posibil să țineți câinii și pisicile împreună, cum să vă îngrijiți în mod corespunzător animalul de companie în timp ce mergeți.

Există, de asemenea, recomandări cu privire la ce nu trebuie făcut în timpul antrenamentului pentru animale de companie:

 • Nu puteți strânge laba strâns și ridicați-o - aceste acțiuni pot provoca disconfort și durere, pot tulbura echilibrul, pot speria animalul.
 • Nu puteți încredința dresajul unui câine altcuiva decât proprietarul acestuia: animalul trebuie să știe clar cine este conducătorul turmei sale, ceea ce va ajuta la construirea relațiilor ierarhice corecte în viitor și la atingerea nivelului adecvat de ascultare de la animalul de companie.
 • Nu instruiți un câine obosit, flămând, rău și iritat..

Poate fi instruit un câine adult pentru a comanda

Comanda „Dați o labă” este destul de simplă, iar un cățeluș de două luni și un câine adult serios o pot învăța, deși este recomandat să începeți antrenamentul la aproximativ 5 luni, plus sau minus pe lună.InstruireÎn funcție de rasă, vârstă, temperament, ingeniozitate, reproducere a individului, precum și de mulți alți factori, se alege cea mai eficientă metodă, datorită căreia cel mai bun prieten al bărbatului va stăpâni echipa destul de curând, de îndată ce proprietarul se va regla și își va înființa animalul de companie.

Știați? Obezitatea este considerată cea mai frecventă problemă canină..
Cei mai mulți câini, cu abordarea corectă, înțeleg rapid și încep să execute comanda „Dă o labă”, în timp ce se bucură de o acțiune atât de simplă, care invocă invariabil emoții pozitive în proprietar, ceea ce este cea mai mare bucurie pentru animalul de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bazele antrenamentului: cum să-ți înveți câinele să dea laba