Hrănirea câinilor cu terci: tot ce ar trebui să știe un proprietar responsabil

Chiar și acum aproximativ 30 de ani, carnea și cerealele pentru câini erau baza dietei. Dar odată cu creșterea masivă și publicitatea activă a hranei comerciale, a apărut conceptul de hrană naturală, sau pur și simplu „natural”. Din păcate, mulți nu o înțeleg destul de corect sau chiar o denaturează în favoarea lor. Există o mulțime de întrebări și controverse pe această temă, inclusiv: este posibil să hrănești câinele cu terci?

Hrănirea pâinii carnivore, a dulciurilor, a cartofilor prăjiți „naturali”, a pastelor și a altor lucruri nu are nimic de-a face cu nutriția naturală, la fel ca hrănirea câinilor doar cu terci sau fructe de mare.

Câinele este un prădător, dar!

Lupul mănâncă carne crudă

Un câine ar trebui să mănânce carne doar ca un lup - o altă concepție greșită. Să luăm în considerare în termeni generali dieta lupilor, cele mai apropiate rude ale prietenilor noștri cu patru picioare.

Pe lângă hrana animalelor, lupii mănâncă și fructe, fructe de pădure, rădăcini, amfibieni, insecte mari, ouă (dacă aveți norocul să distrugeți ambreiajul) și excrementele erbivore. Prada cenușie mănâncă pradă mică întreagă, la prada mare mănâncă mai întâi o parte a pielii, în mod natural cu lână, intestine și stomac împreună cu conținutul, apoi se sărbătoresc cu păsări și lasă o parte din file pentru desert.

Animalul dvs. nu va mânca rădăcini de elan sau excremente, dar dieta ar trebui să includă carbohidrați și fibre, ceea ce înseamnă că ar trebui să conțină cereale. Răspunzând la întrebare, este posibil să hrănești câinele cu terci - spunem „poți”.

Ce cereale pot câinii?

O dietă sănătoasă a animalelor implică o selecție strictă de produse. Regula se aplică cerealelor, nu toate sunt la fel de utile. Să ne dăm seama ce cereale sunt date câinilor și care sunt mai bine să le refuze.

Hrişcă

Hrișca este una dintre cele mai sănătoase cereale. Conține oligoelemente, vitamine și proteine ​​vegetale. Terci de hrișcă are un efect pozitiv asupra metabolismului. În plus, este bogat în lecitină și, prin urmare, este recomandat pentru bolile hepatice. Compoziția bogată a cerealelor este atât un avantaj, cât și un dezavantaj, la unii câini provoacă o reacție alergică.

Terci de hrișcă pentru câini

Orez

Orezul, mai ales ne lustruit, este un sorbent natural bogat în fibre, macro și microelemente, vitamine. Orezul de orez stimulează digestia și este bine absorbit de organism.

Ovaz

Făina de ovăz nu este mai puțin utilă, conține vitamine, macro și microelemente, are o proprietate de învăluire și stimulează peristaltismul. Făină de ovăz sub formă de cereale sau fulgi nu este recomandat să fie dat în forma sa pură, pentru a nu provoca indigestie, numai în combinație cu cerealele menționate mai sus. Terciul este bogat în carbohidrați și poate duce la obezitate la câinii sedentari.

Făina de ovăz este contraindicată la animalele care suferă de urolitiază.

Dacă animalul dvs. de companie are probleme de sănătate, asigurați-vă că consultați medicul veterinar despre cele mai bune terciuri pentru hrănirea câinelui..

Terci nu este recomandat pentru hrănirea câinilor

Griş

Grisul conține o mulțime de carbohidrați, iar microelementele și vitaminele nu sunt incluse în compoziție, prin urmare, cerealele nu sunt administrate în mod regulat. Veterinarii pot introduce grișul în dietă pentru bolile de stomac. Grisul de lapte este permis în dietele puiilor pentru a satisface nevoile ridicate de energie.

Porumb

Porumbul este un produs foarte popular în producția de hrană pentru câini gata făcută, iar mulți crescători de câini au început să introducă terci de porumb în dieta animalelor de companie..

În ceea ce privește cantitatea de substanțe nutritive, produsul este departe de lider, în plus, este caracterizat de digestibilitate redusă, dar în cantități mici va fi un adaos util, deoarece inhibă procesele de fermentare în intestin și stimulează hematopoieza datorită conținutului ridicat de nichel, fier și cupru..

Grâu de orz

Cojile de orz nu sunt inerente dăunătoare, dar sunt considerate alimente inferioare pentru câini. Este dificil de digerat și nu alimentează necesarul de energie.

Mei

Meiul este greu de digerat pentru câini. La rasele mari, cantități mari de terci de grâu pot provoca volvulus..

Terci de orz

Terciul de orz nu este practic digerat și este un alergen grav. Valoarea nutritivă a cerealelor este redusă, iar conținutul de fibre este foarte mare, deci este indicat pentru obezitate sau constipație, dacă nu provoacă alergii.

Terci de mazăre

Terci de mazăre, la fel ca alte leguminoase, este categoric contraindicat la câini din cauza probabilității de a provoca balonare. Flatulența este mult mai dificilă pentru câini decât pentru oameni, datorită particularităților anatomiei.

Acum știți ce fel de terci să gătiți pentru un câine, rămâne să aflați cât de mult terci are nevoie un animal de companie și cum să-l gătiți.

Câtă terci ar trebui să-i dai câinelui tău?

Acum, că ne-am hotărât asupra cerealelor, haideți să calculăm cât de mult terci pentru a da câinelui pentru o singură hrănire? Vasul principal - terci cu produse din carne și legume, este dat animalelor de companie la o rată de 60-70 de grame de furaje pe 1 kilogram de greutate pe zi. Această normă este împărțită în 2 sau 3 doze..

Raportul produselor este după cum urmează:

  • 50% carne și organe de sfoară;
  • 30% terci;
  • 20% legume și fructe.

Astfel, pe kilogram de greutate câine, carnea are nevoie de 30-35 grame, terci - 20-25 grame, iar legumele și ierburile - 5-10 grame pe zi..

Un câine care cântărește 15 kg, cu două mese pe zi, ar trebui să mănânce 150-190 de grame de terci pe hrană sau 300-375 de grame pe zi.

Cum să gătești terci pentru un câine?

În primul rând, crescătorii de câini ar trebui să înțeleagă că animalele lor de companie nu au nevoie de o varietate extremă în dieta lor. Câinii nu au nevoie să guste în mod constant feluri de mâncare noi și chiar invers, tractul gastro-intestinal al prădătorului se adaptează la un tip de hrană și este adaptat exact digestiei sale.

În cel mai bun caz, modificările drastice ale dietei vor provoca tulburări digestive. Este necesar să determinați ce fel de terci să gătiți pentru câine și să vă opriți la opțiunea aleasă.

Acum să trecem direct la problema pregătirii. Pentru a găti în mod corespunzător terci pentru un câine, trebuie să respectați câteva reguli simple. Terciul poate fi monocomponent sau gătit din mai multe cereale. Gatiti terciul in apa fara sare si condimente. Orice cereală ar trebui să fie bine fiartă și sfărâmicioasă, nu ca un lipici. Doar fulgi de ovăz se recomandă să nu fiarbă, ci să se aburească. Cu 5 minute înainte de pregătire, legume mărunțite sau rase, se adaugă carne crudă în terci. Măruntai este, de asemenea, adăugată la sfârșit, dar gătită în prealabil. Prajituri sunt preparate separat de cereale, bulionul nu este folosit.

Recomandări pentru gătitul terci pentru câini

  • Raportul dintre cereale și apă este de 1 la 3;
  • Orice condimente sunt contraindicate, chiar dacă se pare că odată cu acestea animalul își mănâncă porția mai repede;
  • Terciul nu trebuie sărat, mai ales pentru animalele predispuse sau care suferă de urolitiază.
  • Când terciul este gătit, se lasă să se infuzeze sub capac timp de cel puțin o jumătate de oră.
  • În terciul finit se adaugă puțin ulei vegetal sau ulei de pește.

Terciul în dieta unui câine este esențial. Cerealele sunt un depozit de săruri minerale, proteine ​​vegetale și vitamine, în special grupa B. Carbohidrații asigură organismului energie, iar fibrele vor asigura funcția intestinală normală.

De ce este mai bine să gătești terci în apă?

De ce terciul nu poate fi fiert în bulion este un subiect care se discută foarte aprins astăzi, iar oamenii, așa cum se întâmplă în astfel de cazuri, susțin deseori extremele. Între timp, este cu adevărat nedorit să dăm bulion câinilor, în special cel cu care suntem obișnuiți: mai aventuroși, dar mai grași ...

Ca rezultat al gătitului prelungit, grăsimile nedigerate, toxinele și alte substanțe inutile pentru câine rămân în bulion. Toate acestea merg de la stomac la ficat, unde provoacă leziuni celulare. În plus, orice diluare a sucului gastric supără echilibrul și nu are cel mai bun efect asupra digestiei. Hrănirea constantă cu bulionuri bogate poate provoca dezvoltarea gastritei erozive.

Bulionele cu conținut scăzut de grăsimi cu fierbere dublă sau triplă pot fi uneori date câinilor. Dar nu este indicat să gătiți cereale pe ele. Câinele se obișnuiește cu terci cu miros de carne și apoi refuză să fiarbă în apă, iar proprietarii îi vor respecta cu siguranță cerințele și vor continua să cumpere seturi de supă.

Care este cel mai bun terci pentru a vă hrăni câinele? Proaspăt din ingrediente de calitate cu carne, legume și ierburi. Dacă sunteți proprietar îngrijitor și decideți să vă prescrie hrană naturală pentru câinele dvs., urmați aceste reguli simple, astfel încât animalul dvs. de companie să poată trăi o viață lungă și cel mai important, sănătoasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrănirea câinilor cu terci: tot ce ar trebui să știe un proprietar responsabil