Rase populare de câini: primele 9 soiuri celebre

Fapte despre câini 04/12/2018 4,7 mii 3,2 mii 4 minute.

Câinii sunt unul dintre cele mai populare animale de companie. Există o anumită listă de câini care sunt cei mai solicitați, dar se schimbă constant în funcție de stil și modă. În fiecare an, anumite rase sunt excluse din vârf.

Atunci când alegeți un animal de companie, pe lângă popularitate, trebuie luate în considerare condițiile climatice. Pentru regiunile nordice sunt potrivite câinii cu blană, care se disting prin rezistență. În climatul cald, câinii cu părul scurt vor prinde rădăcini. De asemenea, merită luat în considerare scopul pentru care este cumpărat câinele: să-și facă un nou prieten, de care proprietarul să aibă grijă sau să dobândească un animal care nu necesită o îngrijire atentă (tunsoare etc.), să păzească casa sau să vâneze.

1 Labrador Retriever

Printre rasele populare de câini se numără Labrador Retriever. Este folosit nu doar pentru vânătoare, ci și ca „bona”, întrucât se înțelege bine cu copiii. Câinele se distinge prin atenție, deci poate fi folosit ca salvator sau ghid. Poate deveni parte a familiei, oferindu-le proprietarilor toată dragostea și devotamentul lor. Câinele este extraordinar de rapid și ușor de dresat. Dar trebuie să monitorizați cu atenție nutriția animalului, deoarece Labrador Retriever este capabil să se îngrașe odată cu înaintarea în vârstă..

Este necesar să se asigure câinelui o zonă spațioasă unde să poată merge fără lesă. De aceea este mai bine pentru cei care locuiesc în afara orașului să obțină un documentar..

2 Bulldog englez

În ciuda aspectului respingător, Bulldogul englez se înțelege bine cu oamenii. Dar asta nu înseamnă că câinele este neajutorat: dacă este necesar, este gata să-și protejeze stăpânii. Cu toate acestea, câinele nu este capabil să muște pe nimeni. În trecut, Bulldogii englezi erau într-adevăr animale periculoase, dar acum pot latra doar la un urășitor.

Proprietarii de câini ar trebui să înțeleagă că un buldog este un animal încăpățânat și încăpățânat și va trebui să cheltuiască mult timp și efort pentru creșterea acestuia..

3 Rottweiler

Se crede că această rasă a fost inclusă pe lista cererii datorită aspectului și inteligenței sale. Ar trebui înțeles că un Rottweiler poate fi periculos cu o educație greșită..

Este un animal rezistent și puternic, lipsit de curaj. Este capabil să-și protejeze stăpânul până la ultimul. Dedicația a adus rasei o astfel de popularitate în rândul crescătorilor. Cu un antrenament adecvat, un cățeluș poate crește un câine de încredere și loial..

4 Chow Chow

Chow Chow are rădăcini chinezești și sunt considerați unul dintre cei mai la modă câini din lume fără a-și schimba poziția de mai mulți ani. Există 2 opinii cu privire la originea lor:

  1. 1. Unii istorici cred că această rasă provine din Siberia.
  2. 2. Alții cred că animalele au evoluat de la traversarea Shar Pei cu alte rase.

Prima dată în Europa, Chow Chow a avut un nume "câine chinezesc". Este popular pentru lână, ceea ce îl face să arate mai mult ca o jucărie de pluș. Chow-chow se înțelege bine cu copiii și este capabil să se înveselească doar cu aspectul său.

5 Boxer

Rasa a apărut în Germania datorită încrucișării buldogului englez și a mastinului german. Aceste două rase sunt atât de diferite una de cealaltă încât cercetătorii încă se întreabă cum rezultatul a fost atât de excelent..

Boxerul este un câine rezistent, puternic și curajos capabil să-și protejeze stăpânul. Dar ea nu ia devotament, dragoste și bunătate față de o persoană.

Animalele pot fi folosite ca paznic fără probleme. Au fost implicați în armată, unde au reușit să facă față perfect tuturor sarcinilor atribuite datorită inteligenței și atenției lor rapide..

6 Pechinez

Un câine decorativ originar din China, care în cele mai vechi timpuri putea fi achiziționat doar de membrii unei familii nobile. Chiar și acum, fotografiile câinilor din această rasă sunt tipărite în reviste, deoarece proprietarii sunt în principal oameni bogați și celebri..

Trecutul aristocratic al animalelor a lăsat o amprentă asupra caracterului lor, prin urmare, dacă un animal de companie narcisist observă că îi acordă prea puțină atenție, el se poate răzbuna pe stăpânii săi, devenind un câine ursuz și răutăcios.

7 pomeranian

Un alt câine mic, care este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai comune. Această rasă a fost iubită de personalități celebre precum Mozart și Regina Victoria, dar nici acum nu își pierde popularitatea..

Spitz este un câine îngrijit, în miniatură, cu un temperament dificil. Merită să vă gândiți de mai multe ori înainte de a începe un animal care vrea să arate cine este șeful în casă. În ciuda dimensiunilor sale reduse, câinele poate face multe daune bunurilor pur și simplu jucându-se (de exemplu, zgâriind mobilierul).

8 Russell Terrier

Russell Terrier are dimensiuni mici, dar nu ar trebui să presupuiți că acesta este un câine care este cumpărat pentru frumusețe.

Câinii au fost de multă vreme considerați vânători născuți în natură și sunt foarte populari în țările în care vânătoarea vulpii este frecventă. Animalele se disting prin concentrare, rezistență. Terrierii Russell sunt capabili să vâneze șoareci, șobolani și alte rozătoare.

În oraș, câinele nu își va putea arăta întregul potențial, dar va deveni un vecin prietenos și un prieten minunat, deoarece are o dispoziție veselă și amabilă.

9 Yorkshire Terrier

Această rasă este pe bună dreptate cea mai populară și la modă printre crescătorii de câini din toate țările. Patria animalelor este considerată a fi Yorkshire.

În trecut, câinele trăia lângă mineri și era responsabil de prinderea șobolanilor. Câinele modern arată mai mult ca o jucărie frumoasă cu arcuri și cozi. Dar această rasă este populară în zilele noastre nu datorită aspectului său, deși joacă un rol semnificativ, ci versatilității sale.

Un astfel de câine este potrivit atât pentru o familie numeroasă cu copii, cât și pentru persoane singure. Chiar și cineva care este alergic la părul animalelor își poate permite să aibă un prieten cu patru picioare, deoarece câinele nu se varsă. Cu toate acestea, are nevoie de o tunsoare regulată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase populare de câini: primele 9 soiuri celebre