Determinarea rasei câinelui dvs.: metode și metode

În teorie, o sarcină simplă, dar de fapt cea mai dificilă este identificarea rasei unui câine. Este simplu dacă puiul are un pachet de documente și pedigree până în a zecea generație, dar dacă devii proprietarul unui câine de pe stradă sau dintr-un adăpost? Cum să determinați rasa unui câine sau a familiei sale imediate, bazându-vă doar pe fapte?

Metode de determinare a rasei

Pentru început, observăm că este aproape imposibil să se determine rasa unui câine de către un cățeluș când este vorba despre o „cruce de sânge” sau un animal de „origine nobilă absolută”. Poate că relația bebelușului cu strămoșii genealogici va deveni vizibilă la vârsta de un an, dar nu există garanții. Bineînțeles, nu vorbim despre un catelus sau un cățeluș Shar Pei, unde sunt prezente toate caracteristicile rasei. Pentru un crescător de câini fără experiență, este destul de dificil să identifici chiar și un cățeluș ciobanesc german, pentru a simplifica procesul, este optim să apelezi la ajutorul profesioniștilor - un medic veterinar sau un manipulator de câini.

Dacă aveți de gând să cumpărați manual un cățeluș, atunci sunteți gata să vă asumați riscuri. Un animal fără documente este un mongrel, indiferent cât de pur-rasa sunt părinții săi. Acest lucru nu înseamnă că un câine fără documente este rău sau nu va corespunde caracteristicilor rasei, înseamnă că trebuie să fiți vigilenți, să studiați în prealabil caracteristicile puiilor din rasa selectată sau, mai bine, să arătați viitorul animal de companie manipulatorului de câini..

Când vă confruntați cu un câine adult, puteți face singuri analiza rasei. Pentru a face acest lucru, trebuie să notați toate semnele și să studiați o cantitate considerabilă de informații. Încercarea va fi nereușită într-un caz - dacă animalul dvs. de companie este un "nobil la al 10-lea genunchi", un astfel de câine ar putea să nu aibă caracteristici de rasă. Dar nu vă descurajați, mongrelii sunt de obicei considerați cei mai inteligenți, sănătoși și loiali câini..

Argumentăm în mod competent sau „divagarea în terminologie”

Cea mai scurtă modalitate de a rezolva problema este capacitatea de a utiliza informații. Chiar și folosind internetul, veți „merge în cercuri” introducând interogări incorecte.

Câinii sunt împărțiți în funcție de datele rasei:

 • Pedigree, de rasă, de reproducere - un câine cu un pedigree, o ștampilă (marca) și un cip electronic cu un număr individual. Contactând un medic veterinar sau cea mai apropiată uniune de crescători de câini, puteți afla nu numai rasa, ci și informații despre crescătorul cățelușului..
 • Fenotip - un câine care respectă pe deplin anumite caracteristici ale rasei, dar nu are documente. Animalul este considerat crescut până când primește un „pedigree zero”.
 • Metis, cruce, animal de origine nedeterminată - un câine al cărui unul sau ambii părinți nu au valoare genealogică. Puii cu „mamă de rasă, tată ticălos” sunt de asemenea considerați mestiză.

Aproape toate datele despre rasă depind de vârsta câinelui, care este de obicei determinată de dinți. Există scheme judiciare (de expoziție), conform cărora se presupune succesiunea schimbării laptelui sau a abraziunii molarilor. Cu toate acestea, schemele „funcționează” numai dacă câinele crește „conform manualului”, are corectul musca și este conținut într-o dietă echilibrată. De fapt, poți întâlni un câine de 3 ani, cu dinții dărăpănate sau un cățeluș cu tartru..

Sfat! Singurul parametru pentru examinarea mușcăturii, care ar trebui să fie ghidat, este schimbarea dinților din lapte care are loc la vârsta de 4-7 luni.

Dacă doriți să determinați rasa unui câine conform descrierii, trebuie mai întâi să țineți cont de dimensiunile animalului. Când măsurați dimensiunea câinilor, este obișnuit să vă concentrați asupra greutății și înălțimii:

 • Miniatură- până la 5 kg - până la 30 cm.
 • Mic- de la 5 la 12 kg - de la 30 la 40 cm.
 • In medie- de la 12 la 20 kg - de la 40 la 55 cm.
 • Mare- de la 20 la 30 kg - de la 55 la 65 cm.
 • Foarte larg- de la 30 la 50 kg - de la 65 la 75 cm.
 • Gigant- mai mult de 50 kg și 75 cm.

Concentrându-vă pe dimensiune, trebuie să țineți cont de vârsta câinelui. Adică, dacă aveți un cățeluș în față, definiția rasei după mărimea ei va fi incorectă. De obicei, bebelușul are o structură disproporționată: un cap mare, mâini și labe mari, o burtă în formă de pară.

Notă! Copiii mici sunt mai puțin agili, evită slab gesturile dure și sunt lași atunci când există un pericol mic.

Următorul criteriu pentru „depistarea” este tipul hainei, în mod convențional, câinii sunt împărțiți în:

 • Gol - parul este complet absent. De asemenea, rasele cu puf de velur ușor, un smoc sau o blană ușoară pe labele lor sunt clasificate drept câini fără păr..
 • Cu parul scurt - lână cu o lungime uniformă de cel mult 1 cm, în poziție verticală.
 • Semi-lung - lână de la 1 la 4 cm lungime.De obicei, un câine semilung are părul, uneori guler și pantaloni. Pântecul poate fi gol.
 • Păr lung - mai mult de 4 cm lungime, substrat puternic, guler bine definit, pantaloni scurți. De obicei, cea mai mare parte a burții este acoperită cu păr.

Notă! În anotimpurile călduroase, câinele ar putea să nu aibă un substrat, iar o femelă cu părul lung ar putea părea semi-lung..

Dacă trebuie să cunoașteți rasa câinelui din fotografie, pe lângă punctele de mai sus, analizați tipul de structură osoasă. Cernând rasele după lățimea pieptului, spatelui, bazinului, poziția labelor și lungimea corpului, puteți restrânge semnificativ cercul de căutare. Din punct de vedere vizual, scheletul unui câine poate fi numit:

 • Îngust - pieptul și bazinul au o lățime practic egală. De cele mai multe ori, o astfel de versiune indică performanțe bune de rulare. Dacă câinele are botul lung și labele, merită să-i căutați apartenența la un câine sau ogar.
 • In medie - pieptul este egal sau mai larg decât pelvisul. Cea mai largă categorie, care include aproape toți câinii de serviciu de dimensiuni medii. Descrierea include atât Dachshund, cât și ciobanescul german.
 • Larg - pieptul este dezvoltat, profund, lat. Bazinul este greu și lat. Bineînțeles, un câine cu astfel de date va fi mare, în combinație cu o haină lungă și groasă, poate aparține ordinii păstorilor (Caucasian Shepherd Dog, SAO).
 • Scurtat - când este privit din lateral, câinele arată aproape pătrat. Pot fi observate și picioarele din spate scurtate.
 • Alungit - corpul este dreptunghiular, picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât picioarele din față, ceea ce se observă atunci când câinele stă în picioare.

Acordați atenție caracteristicilor structurale ale corpului, poate că aceste „semne” vor fi esențiale:

 • Tipul urechii - mai mare sau mai mic - în picioare sau agățat - decupat (arată ca agățat dacă nu este decupat).
 • Tipul cozii - lung sau scurt - ridicat deasupra coloanei vertebrale, pe același nivel sau coborât până la picioarele din spate - cu părul lung sau scurt - ancorat (coada netăiată este mobilă până la 4-6 vertebre).
 • Tipul posturii - drept sau în jos înapoi.
 • Tip de piele - întins, dens sau există pliuri decorative.
 • Tip lână - prezența unui forelock, barba, păr care acoperă ochii.
 • Tipul de culoare - zonate, bronzate, pete, monofonice, tigrate.

Fiecare câine are „instincte de lucru” de bază. La nivel global, animalele de companie sunt împărțite în vânătoare și non-vânătoare. Duceți câinele la o poieniță deschisă și observați comportamentul acestuia. Câinele de vânătoare ridică capul, adulmecă aerul, se întinde într-o poziție după mirosul păsării. Dacă secția aleargă calm și adulmecă tufișurile de lângă magpi și vrăbii - acesta nu este un vânător. La câinii de păstor se observă o reacție instinctivă. Văzând o vacă sau o capră, animalul de companie începe să pască, uneori, în funcție de starea câinelui, se poate vedea că este confuză - acesta este un semn clar al muncii instinctelor. Dacă secția ta nu dorește să vâneze, să pască animale sau să alerge o cursă, atunci destinul său este să fie un prieten, cel mai bun prieten al tău.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Determinarea rasei câinelui dvs.: metode și metode