9 Rase de câini wolfhound - cum arată

Câini Wolfhound

În articol voi oferi cititorului informații despre câinii de lup, voi oferi o listă de rase populare. În mod separat, aș dori să atrag atenția proprietarilor asupra principiilor interacțiunii corecte cu astfel de animale..

Cine sunt câini de lup

Wolfhound este numele colectiv pentru o serie de rase mari de câini.

Sunt gardieni puternici și vânători care au însoțit oamenii de sute de ani de istorie dificilă. În acest timp, au dezvoltat un parteneriat cu o persoană. Aceste animale au o mare putere, rezistență, neînfricare, inteligență, loialitate, viteză, bunătate în viața de zi cu zi și agresivitate în situații de luptă, pasiune de vânătoare.

Specializări pentru câini câine-lup:

  • vânătoare de animale (inclusiv lup, dar nu numai);
  • protecția turmei de prădători;
  • protecția proprietarului și a proprietății;
  • participarea la lupte.
Nu sunt concepute pentru viața de oraș închisă într-un apartament. Au nevoie de spațiu pentru a merge și a fi activi.

Fiecare dintre rase are un psihic care permite reacții rapide, emoție bruscă și acțiune decisivă în anumite situații. În educație și formare, trebuie să fii calm și sistematic. Astfel de câini au nevoie de un proprietar rezonabil și echilibrat..

Rase

Alabai

Un alt nume - Câinele Ciobanesc din Asia Centrală - indică originea. Este rezultatul selecției populare, care a durat câteva milenii în rândul popoarelor din Asia Centrală. Condițiile dure ale selecției naturale i-au modelat caracterul și aspectul actual..

Alabai
Alabai

Un câine este în primul rând un paznic (animale, casă sau persoană). Diferă într-o reacție prelungită la un stimul, uneori este nevoie de ajutor în schimbarea atenției.

Înălțimea la greabăn peste 70 cm, greutatea de până la 80 kg.

Costul unui cățeluș variază în funcție de calitățile rasei și de exterior și este de 10 - 45 de mii de ruble.

Gampr

Un nume alternativ este câinele de lup armean. Gampr tradus din armeană înseamnă mare, puternic, puternic.

O varietate de câine ciobanesc caucazian. Este o rasă indigenă din Munții Armeni. Sângele de lup curge parțial în venele ei. Imaginile acestor câini se găsesc în arta rock locală, ceea ce indică o lungă istorie a speciei.

Câinele are calitățile de paznic și salvator și, uneori, chiar și de războinic. Funcția sa principală era să păzească turma și casa. Reprezentanții speciei sunt temperamentali, dar empatici. Înțelegeți-vă bine cu o persoană pe principiile respectului reciproc.

Acasă este un câine calm, rezervat.

În exterior, câinii s-au schimbat puțin în istoria lor. Acestea sunt animale mari, cu o înălțime la greabăn de cel puțin 70 cm.

Costul unui cățeluș 15 - 60 de mii de ruble.

Gampr
Gampr

Câine ciobanesc caucazian

Rasa de câine originară din Caucaz.

La fel ca Alabai sau Gampr, această rasă veche este rezultatul selecției naturale și a selecției populare. Potrivit unei versiuni, acestea provin din marile daneze chineze. Dezvoltarea profesională a început în URSS în anii 1920.

Puterea cultivată, încrederea, neînfricarea, auzul și vederea dure, haina groasă și rezistentă la intemperii. Acesta îndeplinește bine funcții de securitate și protecție. Trădat de proprietar.

ciobănesc caucazian se distinge prin absența fricii, furiei și neîncrederii față de străini. Necesită părinți consecvenți și riguroși de la cățeluș.

Un câine foarte mare - poate ajunge la 80 cm la greabăn și peste 100 kg în greutate. Au părul gros și lung, capul mare, corpul și membrele.

Costul unui cățeluș este de 10 - 50 de mii de ruble.

Câine ciobanesc caucazian
Câine ciobanesc caucazian

Ogar de vânătoare rusesc

A apărut pe teritoriul Rusiei în vremurile îndepărtate ale invaziilor tătaro-mongole. Specializare Ogar rusesc - vânătoare. Urmărește animalul la o viteză de lucru de aproximativ 60 km / h, într-o tragere poate atinge viteze de până la 100 km / h.

Este extrem de agresivă în entuziasmul de vânătoare, care contrastează cu calmul ei obișnuit aristocratic. Datorită mobilității temperamentului, câinele are nevoie de o educație atentă și temeinică. Nu este recomandat să o lăsați din lesă în locuri aglomerate..

Pare un câine de vânătoare ușor, grațios, cu picioare lungi, cu un piept voluminos. Înălțimea la greabăn peste 80 cm cu o greutate mai mică de 50 kg.

Costul unui cățeluș este de 20 - 50 de mii de ruble.

Ogar de vânătoare rusesc
Ogar de vânătoare rusesc

Câine de lup irlandez

Cea mai mare rasă din lume.

Un câine de vânătoare care a participat istoric la vânătoarea de lupi, urși, elan și alte animale mari. O putere imensă i-a permis să ia parte la lupte, unde a aruncat călăreții inamici de pe cai. În același timp, câinii au un caracter foarte moale, calm și prietenos, în mod surprinzător combinat cu dimensiuni și putere imense..

Este legat de ogari. Are o constituție ușoară și flexibilă.

Înălțimea animalului este mai mare de 85 cm. Greutatea depinde de înălțime, dar nu este mare. Stratul mediu este dur.

Costul puiilor Câine de lup irlandez suficient de înalt. În medie, este de 30 - 100 de mii de ruble.

Câine de lup irlandez
Câine de lup irlandez

Ciobanesc sud-rus

Ca și în alte cazuri, numele rasei indică zona de origine. Reprezentantul acestui cioban al caninului a fost distribuit în sudul Rusiei și Ucrainei. Loialitatea și calitățile de protecție ale câinilor au condus-o la o poziție critică în timpul războaielor mondiale, deoarece au fost distruse de cuceritori.

Cel mai adesea alb. Au un strat lung, ușor ondulat, de lungime egală pe tot corpul. Înălțimea nu mai mică de 65 cm, greutatea de aproximativ 35 kg.

Costul catelului Ciobanesc sud-rus 15 - 60 de mii de ruble.

Ciobanesc sud-rus
Ciobanesc sud-rus

Taigan

Altfel - ogarul kârgâz. Nu este recunoscută ca rasă independentă. Rasă istorică de câini din regiunile muntoase extreme ale creastei Tien Shan.

O caracteristică a rasei este capacitatea de a vâna în zonele de munte înalt. Ei merg cu ea pe diferite animale: vulpi, bursuci, lupi și capre de munte. Energetic, rapid, cu un intelect dezvoltat, capabil să ia decizii independente în funcție de circumstanțe.

Înălțime 65 - 70 cm, greutate aproximativ 35 kg, strat moale.

Costă 10 - 50 de mii de ruble.

Taigan
Taigan

Câine de munte pirineic

Rasa a fost crescută în Franța în urmă cu câteva secole.

Era gardiana pășunilor și a palatelor nobilimii franceze. Rasa se distinge prin inteligență, ingeniozitate. Au capacitatea de a lua decizii independente. Cu o educație persistentă și consecventă, instruirea este bine primită. Are o mare putere.

Câini mari cu o înălțime de 75 cm și o greutate de 45 kg.

Prețul cățelușului câine de munte pirinian 20 - 70 de mii de ruble.

Câine de munte pirineic
Câine de munte pirineic

Buryat-Mongol wolfhound

Câine de pază originar din Mongolia, Buriatia și zonele învecinate. Numele rasei Buryat - hotosho - tradus ca lup de curte, sau păzind curtea.

Mongolii sună banhar, ceea ce înseamnă plin sau pufos. Rasa se caracterizează printr-o sănătate bună, o intuiție puternică și o inteligență dezvoltată.

Au un temperament calm și sunt capabili să se adapteze mediului lor. Loial stăpânului.

Câini de dimensiuni mari, cu părul lung și moale, de culoare închisă. Înălțimea la greabăn de la 70 cm.

Costul unui cățeluș este de 30 - 40 de mii de ruble.

Buryat-Mongol wolfhound
Buryat-Mongol wolfhound

Lupul de lup este un tip de câine care a însoțit oamenii de secole, ajutat la supraviețuirea și conservarea proprietății. Nu întâmplător imaginea unui câine de lup este folosită în multe opere literare și filme..

Pentru implementarea funcțiilor la toate rasele de acest tip, împreună cu forța și rezistența, independența și inteligența sunt extrem de dezvoltate. Pot fi un prieten de încredere, dar necesită o educație și o disciplină atentă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Rase de câini wolfhound - cum arată