Rasa de câine bedlington terrier: câine îmbrăcat în haine de oaie

Terrier BedlingtonBedlington Terrier este unic rasa de câine, care a primit numele neoficial: „miel cu inimă de leu”. Acest lucru nu este ciudat, deoarece fiecare proprietar al unui reprezentant al acestei rase observă acele trăsături ale caracterului unui animal de companie care justifică această poreclă în primele etape ale dezvoltării sale. Astfel de câini pot fi nu numai animale de companie drăguțe pufoase, ci și protectori loiali ai proprietarilor lor..

Evaluarea performanței și informații

 • Tara de origine rasa bedlington terrier: Anglia.
 • Creştere: la masculi ajunge la 44 cm, la cățele - 42 cm.
 • Greutate: atât bărbații, cât și cățelele sunt aproximativ aceiași - 8-11 kg.
 • Speranța de viață: vreo 14 ani.
 • Lână: mic de statura.
 • Culoare: albastru, albastru roșcat, nisip, maro roșcat.

Originea rasei și scopul

Inițial, această rasă era destinată vânătorii de vânat mic: șobolani, vulpi, vidre etc. Bedlington Terrier a fost crescut în Anglia în 1870 prin trecerea Dandy Didmont Terrier, whippet și bull terrier. S-a întâmplat în orașul Bedlington, de unde a venit numele rasei.Terrier Bedlington

Știați? Mult timp acestea câini numit „Însoțitori preferați ai minerilor din nord”, atunci - terrierii Rothbury din cauza dragostei extraordinare a unuia dintre domnii britanici cu numele Rothbury pentru ei, înainte erau numiți „câini țigani”, deoarece erau folosiți de țigani la vânătoare.
Astăzi, majoritatea câinilor Bedlington Terrier sunt câini de companie, sunt rareori folosiți la vânătoare, deși reprezentanții acestei rase au instincte excelente de vânătoare și un simț al mirosului acut..

Aspect - cerințe pentru standard

Conform standardului britanic Kennel Club, adoptat în 1981, descrierea rasei Bedlington Terrier trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:

 • un craniu îngust rotunjit adânc, cu un capac de lână matasoasă abundentă deasupra. Tranziție neclară de la frunte la bot;
 • fălci lungi care se conică spre nas, dinți puternici și o mușcătură de foarfecă;
 • nări mari, bine definite;
 • Terrier Bedlington
 • ochii sunt mici, strălucitori, așezați destul de adânc. În mod ideal, ochiul ar trebui să aibă forma unui triunghi. Culoarea ochilor depinde de culoarea rasei;
 • urechile au forma unei frunze de nuc, așezate jos și de mărime medie. Aproape de obraji, subțiri și netede, acoperite cu păr scurt deasupra, cu un os pufos dedesubt;
 • gâtul este lung, sub formă de con, fără pliuri în gât;
 • labele sunt suficient de lungi, au tampoane groase și degetele de la picioare închise. Picioarele din față sunt drepte, așezate mai larg la piept decât dedesubt. Picioarele din spate, împreună cu linia arcuită și crupul, continuă linia corpului. Musculare, par a fi mai lungi decât partea din față;
 • corpul este suficient de musculos și flexibil, cu coaste subțiri și marginea inferioară a pieptului ajungând la coate. Cușca toracică este suficient de adâncă și largă. Burta este ascunsă. Lungimea corpului trebuie să depășească ușor înălțimea câinelui;
 • coada de lungime medie, mai groasă la bază, înclinată spre vârf, așezată jos, curbată.
 • lână gros, pufos și suficient de moale.
Terrier Bedlington

Miel cu caracter de inimă de leu

Câinii din această rasă, cu aspect asemănător cu o oaie, au un caracter foarte aparte. Sunt bine echilibrate, moi și blânde, nu nervoase. Foarte afectuos cu proprietarii. Pot fi animale de companie iubitoare și loiale. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, destul de energice, curajoase și rezistente..

Bedlington Terrierii sunt încrezători și au excelenți vânătoare instinctele. În caz de pericol, ei se arată ca adevărați apărători curajoși. Bedlingtonii veseli se înțeleg foarte bine cu copiii, pot trăi cu alte animale, dar nu vor tolera amenințări de la aceștia sau încercări de a-și asuma o poziție dominantă. Reprezentanții acestei rase sunt destul de prietenoși cu străinii..

Important! Acești câini adoră să sapă pământul, așa că în timpul mersului este important să țineți cont de câine și să nu-l lăsați el mult timp în curte dacă locuiți într-o casă de țară, deoarece lâna Bedlington Terriers este foarte murdară, iar scăldatul frecvent îi poate dăuna..
Personaj de companie

Care gazdă este potrivită?

Acești câini sunt tovarăși buni. Dacă doriți să obțineți un Bedlington Terrier, asigurați-vă că aveți timp să aveți grijă de câine și să vă jucați cu el. Ei au nevoie nu numai de activitate fizică regulată, care presupune plimbări lungi în aer curat, ci și de o simplă atenție umană, afecțiune și dragoste. În plus, instinctele de vânătoare ale acestor câini trebuie controlate. Acest lucru se poate face cu o educație potrivită..

Terrierii - acestea se nasc ozhotniki. Verificați ceilalți membri ai acestui grup de rase de câini: Yorkshire Terrier, kern terrier, boston terrier, Terrier de jucărie rusesc, West Highland White Terrier, Jack Russell terrier, Welsh Terrier, castor yorkshire terrier, Fox Terrier, Jagdterrier de vânătoare german.

Conform caracteristicilor rasei Bedlington Terrier, este clar că cel mai bun stăpân pentru un astfel de câine va fi o persoană cu un caracter ca al ei: moale, afectuos, iubitor acasă și ferm în timpul antrenamentului, atunci când este necesar să se arate cine este responsabil. Terrier BedlingtonÎn plus, această persoană ar trebui să aibă suficient timp pentru mersul pe jos și îngrijirea animalului de companie..

Instruire și educație

Bedlingtonii se împrumută foarte bine Instruire și învățare, deși au tendința de încăpățânare. Se disting printr-o minte ascuțită, atenție și sensibilitate. Inteligența unui astfel de câine vă permite să învățați rapid și ușor orice comenzi..

Pentru a vă ușura antrenamentul și antrenamentul câinelui, începeți din prima zi a animalului de companie din casă.. Arată ce poți și ce nu poți face. Desigur, de la o vârstă fragedă, animalul tău de companie nu va învăța comenzile „așezați-vă”, „culcați-vă” etc. (puteți începe să predați acest lucru de la 5 luni), totuși, faptul că nu poate dormi pe pat cu dvs., este mai bine să îi arătați din cățeluș.Instruire și educațiePentru ca animalul dvs. de companie să se înțeleagă bine cu alte animale de companie, este mai bine să crească cu ei și, pentru a evita conflictele pe stradă, este mai bine să începeți socializarea timpurie a cățelușului, să-l luați la plimbări și să-i permiteți să comunice cu alți câini.

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestuia

Dacă vrei ca câinele tău să fie sănătos, în primul rând, este mai bine să nu cumperi din mâinile tale un catelus Bedlington Terrier. Cel mai bine este să găsiți o canisa bună, în care câinii nu se vând la o vârstă foarte fragedă, fără documente și vaccinări.

Puii sănătoși sunt sociabili, activi, curioși și jucăuși, cu un apetit bun. Ei înșiși se apropie de oameni, vor să se joace cu ei. Pentru a afla care va fi caracterul și temperamentul cățelușului, ar fi bine să te uiți la cel puțin unul dintre părinții săi.

Este mai bine să alegeți cel mai activ cățeluș care nu se teme de dvs., merge în mâinile voastre cu plăcere. Prețul puiilor din această rasă poate varia de la 1000 USD la 2300 USD.Cățeluș

Știați? Bedlingtonii sunt cei mai populari printre aristocrații din lumea dezvoltată și sunt printre cei mai scumpi și mai rari câini..

Cazări

Terrierii Bedlington se simt minunat în viața lor apartament, unde există suficient spațiu pentru sport. O casă privată cu un teren bine îngrădit unde câinele poate alerga este, de asemenea, o opțiune bună..

Îngrijire

Câinii din această rasă nu sunt prea capricioși de îngrijit, dar, desigur, sunt necesare eforturi din partea proprietarului pentru ca animalul de companie să fie sănătos și să arate bine.

Lână și pieptănare

ÎngrijireaHaina de câine Bedlington terrier diferă într-o combinație de fire dure și moi. Astfel de păr se poate ondula, formând bucle, în special pe cap și botul animalului de companie. Prin urmare, este necesar să piepteniți un astfel de animal de companie cu o perie specială în fiecare zi. De asemenea, pentru ca câinele să arate bine, este recomandat să o facă îngrijire.

La fiecare șase săptămâni este necesar să tăiați câinele, lăsând doar doi cm de păr pe corp și puțin mai mult pe picioare și față. Acest lucru se face folosind un special tăietoare pentru câini.Particularitatea bedlingtonului, care este foarte plăcută proprietarilor, este că nu se varsă și, datorită liniei de păr modificate, sunt potrivite chiar și pentru persoanele alergice.

Urechi, ochi, dinți, gheare

Urechile animalului dvs. de companie trebuie curățate o dată pe lună pentru a evita acumularea unor cantități mari de ceară, care vor interfera cu auzul câinelui, infecțiile urechii și inflamația. .Rasa Bedlington TerrierȘtergeți-vă ochii cu o cârpă umedă îmbibată în infuzie de mușețel, trebuie să o faceți în mod regulat, ca acidifiere.Se recomandă să vă spălați dinții câinelui de mai multe ori pe săptămână. Dar dacă doriți să îndepărtați mirosul neplăcut, placa etc., o puteți face în fiecare zi, desigur, cu ajutorul unor produse speciale și a unei pensule..

Tăiați-vă unghiile după cum este necesar atunci când încep să interfereze cu mișcarea câinelui sau lăsați zgârieturi în timp ce câinele vă întâmpină energic și fericit.

Baie

Scăldatul frecvent al câinilor Bedlington Terrier poate dăuna unui astfel de câine (haina poate deveni mai subțire și poate începe să cadă), deci este suficient să faceți acest lucru o dată la șase luni. Bedlingtonii înșiși sunt foarte curați și nu intră în noroi când merg. Pentru a preveni murdăria hainei câinelui pe timp ploios, puteți obține un special salopete pentru plimbări.

Mersul pe jos

Mersul pe josTrebuie să mergi pe Bedlington Terrier de trei ori pe zi. Câinii din această rasă nu simt nevoia de plimbări lungi, dar este bine dacă câinele are timp să alerge și să se joace suficient. Bedlingtonii sunt foarte sportivi și activi, pot alerga cu tine dimineața sau pot face drumeții. Nu le place vremea foarte caldă și tolerează în mod normal vremea rece..

Alimente

Reprezentanții acestei rase au un ficat foarte sensibil, prin urmare au nevoie de un regim de hrănire stabil..

Important! Nu vă hrăniți animalul de companie cu cereale groase, cârnați, oase tubulare, pâine proaspătă, fasole și mazăre. De asemenea, este interzis să oferiți cookie-urilor, bomboanelor și brioșelor Bedlington.
Cea mai bună mâncare pentru bedlington ar fi o specialitate a hrani, care are deja toate vitaminele și mineralele de care are nevoie animalul tău de companie. Mai bine să folosiți feed premium. Animalul de companie ar trebui să mănânce de două ori pe zi, nu este necesar ca porțiile să fie prea mari pentru ca mâncarea să rămână în farfurie.Terrierii

Sănătate și boli caracteristice

Terrierii Bedlington sunt predispuși la toxicoza cuprului, care poate fi moștenită. Prin urmare, este important să vă asigurați că alimentele lor conțin cât mai puțin sau deloc cupru posibil. Din cauza tulburărilor metabolice, cuprul se poate acumula în corpul câinelui, provocând intoxicație. În acest caz, este necesară o corecție medicamentoasă a cantității de cupru din corp..

În caz contrar, bedlingtonii nu sunt predispuși la boli și trăiesc suficient de mult dacă li se oferă îngrijire adecvată, vizite medicale regulate și condiții bune de viață..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa de câine bedlington terrier: câine îmbrăcat în haine de oaie