Rasa câinelui labradoodle original și australian cobberdog - salvator `de pluș`

Mulți oameni văd numele rase de câini labradoodle (sau labradoodle, labradoodle), vor zâmbi involuntar, unii vor crede că aceasta este o glumă. Acesta este de fapt numele unei cruci. labrador și pudel. Câinele a primit acest nume amuzant de la părinți, precum și aspectul și trăsăturile de caracter. Acesta este un animal foarte bun și activ și, probabil, îl vei alege ca însoțitor..

Evaluarea performanței și informații

În funcție de generație, există:

 1. Jumătate Labrador, Jumătate Pudel - Primele cruci, sănătoase, cu straturi netede sau cretate care pot sau nu vărsa.
 2. Prima generație Labradoodle plus Pudel - ondulat ca un pudel și nu se va vărsa.
 3. Prima generație Labradoodle plus Labrador - haina se varsă ca un Labrador.
 4. Descendentul a doi Labradoodle din prima generație, a doua generație de încrucișare - are doar o cincime din genele Labradoodle, restul sunt în mod egal din Labrador și Poodle.
 5. Cea de-a treia generație, descendentă a două generații Labradoodles din a doua generație, sau prima generație plus a doua. Nu există gene comune în acest caz, ci doar gene pentru Labrador și Poodle.

În funcție de mărimea câinelui pudel, Rasele Labradoodle sunt:

 1. Miniatură - femele de 35-40 cm înălțime și masculi 37-43 cm, cântărind 7-13 kg.
 2. Mediu - 43–47 cm înălțime la femele și 45-53 cm la masculi, cântărind 13–20 kg.
 3. Standard - 53–57 cm înălțime la femele și 55–63 cm la masculi, cântărind 20–28 kg.
Lâna Labradoodle poate fi vopsită în următoarele culori:

 • cremă;
 • alb;
 • galben;
 • piersică;
 • maro;
 • maro inchis;
 • roscata;
 • gri;
 • negrul.
Animalul trăiește aproximativ 14 ani.

Originea rasei și scopul

Există două soiuri de Labradoodles: originalul și australianul.

Rasa de câine asemănătoare Labradorului este Labradoodle original. A apărut ca urmare a traversării unui Labrador cu un pudel pentru a reduce alergenicitatea câinelui și, în același timp, pentru a obține un câine ghid.

Prima dată despre ea a devenit cunoscută în 1955 datorită scriitorului Donald Campbell, dar a câștigat o popularitate largă în 1988, când Wally Conron în Australia împerechere Pudel standard și Labrador Retriever cu intenția de a crea un câine care nu se varsă ca un pudel și poate fi dresat ca un Labrador.

În același timp, a trebuit să facă munca de ghid pentru o femeie oarbă cu alergii..

Cu toate acestea, datorită faptului că cu fiecare generație s-au pierdut genele pentru care animalul a fost apreciat, s-a continuat activitatea de reproducere a rasei și, în curând, Labradoodle australian a fost crescut.A fost obținut prin încrucișarea genelor nu doar a unui labrador și a unui pudel, ci și a părului moale irlandez terrier, Cocker Spaniel american, apă irlandeză spaniel, cocker spaniel englezesc.

Astăzi această rasă este foarte iubită în SUA, este utilizată pe scară largă în operațiunile de căutare și salvare, căutarea substanțelor interzise, ​​în reabilitarea psihologică și în sport..

Rasa este înregistrată oficial la Asociația Cinologică din Australia, dar nu este încă recunoscută de Asociația Cinologică Internațională..

Știați? Labradoodle a fost adus de astfel de oameni celebri: Jennifer Aniston, Tiger Woods, Barbara Eden, un prinț norvegian cu o prințesă și Barack Obama, de asemenea, a planificat să înceapă, dar s-a răzgândit.

Cum să-i spui unui Cobberdog dintr-un Labradoodle?

La începutul anului 2012, Labradoodle australian a fost numit Australian Kobberdog pentru a evita confuzia. Puteți distinge un Cobberdog de un Labradoodle prin lungimea și densitatea și lungimea stratului..La Australian Cobberdogs, haina este mai lungă, mai groasă, ușor ondulată sau deloc ondulată. Labradoodles au părul creț, nu atât de gros și lung, se pare că este foarte rigid.

Apariția unui câine Labrador Poodle

Un Labradoodle standard ar trebui să arate astfel:

 1. Cap moderat lat și bine dezvoltat, cu sprâncene bine definite, proporțional cu corpul, nasul este mai scurt decât craniul, nu există obraji căzuți, craniul este ușor rotunjit, fruntea este medie, nasul nu este îngustat. Gâtul cu mușchi bine dezvoltați, ușor arcuit, trecerea de la cap la gât și de la gât la corp este netedă.
 2. Capul, corpul, labele și coada sunt acoperite cu un strat inodor, nealergenic, unic, fără substrat, ondulat, spiralat sau ondulat. Se poate simți ca lână (moale ca angora) sau lână de miel. Acesta din urmă poate fi ușor extins la piele.
 3. Ochii sunt diferiți, mari, ușor rotunjiți, culoarea este maro închis, miere, alun. Nu ar trebui să iasă prea mult sau să fie scufundate..
 4. Urechile sunt aproape de cap, situate puțin deasupra ochilor, ușor ridicate la bază, dimensiunea este proporțională cu craniul, nu este groasă, vârful este situat la buza inferioară.
 5. Dinții superiori trec peste dinții inferiori sub formă de foarfece. Există 42 de dinți în gură.
 6. Nasul este pătrat, plin, vârful nu este nici ascuțit, nici îngust.
 7. Pe picioarele anterioare, lungimea osului înainte și după articulație este aceeași, articulația este situată aproape de corp, umerii sunt lăsați înapoi, bine dezvoltați, înclinați. Labe nu ar trebui să fie strâmbe.
 8. Picioarele posterioare cu mușchii bine dezvoltați, paraleli cu picioarele din față și perpendiculare pe sol, unghiul la genunchi este mic, tampoanele labei sunt cărnoase, degetele de la picioare sunt curbate.
 9. Corpul este pătrat, bine dezvoltat, puternic, există o ușoară pantă descendentă în spate, coastele nu sunt rotunde.
 10. Coada este așezată în linia spatelui, nu ondulată, vârful nu trebuie să atingă spatele.
 11. Joggingul la trap este uniform, ușor, picioarele nu se întorc înăuntru sau înapoi - la galop - ușor, neted, liber.

Personaj Labrapoodle

Acest câine foarte prietenoasă, conformă, cu inimă bună, blândă și ascultătoare, se joacă cu copii cu plăcere, este foarte dezvoltată intelectual.

Copiii pot fi, de asemenea, mari prieteni: akita inu, husky, dogue de bordeaux, kern terrier, Labrador, dogo argentino, setter irlandez, buldog american, spaniel, schnauzer gigant, teckel, boston terrier, pechinez, Newfoundland, basenji.
Trebuie avut în vedere faptul că își moștenește temperamentul de la părinți, în plus, depinde mult de creștere..

Animalul nu este agresiv, converge ușor cu toți membrii familiei și alte animale de companie și acceptă oaspeții în casă. În același timp, calitățile sale de pază și pază nu sunt foarte bine dezvoltate, în acest scop este mai bine să alegeți un câine de altă rasă.

Labradoodle este activ, dar nu afectuos, iubește să joace, dar ține proprietarul la vedere, se descurcă bine cu rolul unei dădaci.

Care gazdă este potrivită?

Un începător care decide mai întâi să obțină un câine poate face față cu ușurință unui Labradoodle. Și, deși este o însoțitoare minunată, va fi mai bine dacă persoanele în vârstă aleg o rasă diferită pentru ei înșiși, deoarece acest lucru necesită plimbări active.Este bine dacă animalul are ocazia să alerge prin curtea mare a unei case de țară, dar locuiește bine în apartament..

Astfel de câine bun pentru oamenii cărora le place să facă sport: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, alergarea.

Se înțelege bine cu o familie numeroasă și oameni singuri, cu oameni sănătoși, cu pacienți cu epilepsie și astm, cu cei care sunt alergici la câini sau au dizabilități mintale..

Important! În ciuda afecțiunii animalului, trebuie să le explicați copiilor că nu puteți răni câinele, nu îl puteți atinge când mănâncă sau doarme.

Când achiziționați un Labradoodle, ar trebui să luați în considerare câteva puncte:

 1. Devii atașat de câine, nu îl poți lăsa singur mult timp..
 2. Va trebui să investești mult timp în mers, antrenament, Instruire, jocuri, stimulare mentală și doar atenție, mângâiere, laudă.
 3. Pe lângă costurile de cumpărare a unui cățeluș, va trebui să achitați aproximativ 50 de euro pe lună pentru hrană, precum și costurile vaccinărilor, tratamentului, examinărilor preventive la medicul veterinar, gulerelor, leselor, jucăriilor, un pat, tunsoare, taxa de antrenor, bilete pentru câini (dacă luați cu voi în vacanță) sau plata hotelului pentru câini etc..

Ghid de instruire și educare a câinilor

Nici un singur câine, indiferent de rasă, nu se naște bine crescut și capabil să se comporte în societate. Pentru a avea un bun tovarăș și prieten, este nevoie de mulți bani, răbdare și atenție pentru a se dedica dresajului și educației câinelui și cu atât mai mult dacă este un câine călăuzitor.

Trebuie să începeți antrenamentul cu socializarea câinelui - pentru a-l prezenta membrilor familiei, mediului acasă, mașinilor, drumului, curții, parcului, altor oameni și câini, animalelor de companie.

Câinele nu trebuie să roască mobilă și încălțăminte, să scrie acasă, să fure alimente sau să cerșească, să se grăbească spre oameni și alte animale, să alerge după mașini sau biciclete, să fugă de proprietar, să urle singur.

Acest lucru se întâmplă de obicei înainte de luna 7-8, după care antrenamentul începe direct.

Antrenamentul este un proces destul de lung, care durează aproximativ 8 luni. Procesul începe cu învățarea elementelor de bază ale antrenamentului, apoi se trece la instruirea ghidului.Un câine ghid ar trebui să aranjeze protecția împotriva mișcării unei persoane cu deficiențe de vedere. Ea trebuie să urmeze calea care i s-a arătat, să poată ocoli obstacolele de deasupra și de jos și să ajute orbii să le ocolească, să urmeze exact comenzile, să semnaleze calea, să dea cheile căzute sau un baston.

Știați? Câinii nu disting culorile și înțeleg că drumul poate fi traversat nu de lumina verde a semaforului, ci de alte persoane care au început să meargă.

Astfel de câini sunt instruiți în centre speciale pentru dresajul câinilor îndrumători, unde persoanele nevăzătoare primesc animale gratuit înscriindu-se la o coadă.

În plus față de formatori, voluntarii sunt implicați în formare - familii cu timp liber, cu care trăiesc animalele până la transferul către persoanele cu dizabilități. Așa socializează câinii..

Pe lângă câine, este instruit și un handicapat - să meargă cu un baston, să aibă grijă de un câine, să îl comande etc..

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestuia

Când cumpărați un cățeluș, acordați atenție vârstei acestuia: cu cât câinele este mai tânăr, cu atât se va obișnui mai ușor cu dvs., totuși, nu este recomandat să luați pui sub 2 luni.

Cățelușul trebuie să aibă toate documentele în ordine: înregistrare la Asociația Europeană a Laboratoarelor Australiene ALAEU, vaccinări, permisiunea de împerechere.

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să acordați atenție jucăușului, curiozității sale, lipsei unui personaj cocos, pentru a vedea dacă părinții au aceste calități.

Important! Costul catelului - de la 600 $ la 2000 $. Dacă cumpărați un câine pentru reproducere, acesta vă poate costa 10.000 de dolari.

Problema unde puteți cumpăra un cățeluș Labradoodle nu este ușor de rezolvat. Această rasă este foarte populară în străinătate, dar este puțin cerută în imensitatea fostei URSS. Potrivit ALAEU, crescătorii filiali se află numai în Rusia în canisa din Moscova „Lovely Doodles”.Cumpărarea unui cățeluș de la crescători puțin cunoscuți este plină de achiziționarea unui fals, mulți chiar recomandând cumpărarea acestuia în străinătate.

Majoritatea filialelor ALAEU se află în Olanda (peste 50 de ani), puteți cumpăra și un cățeluș în Finlanda, Belgia, Germania, Suedia, Marea Britanie, Franța, Austria, Danemarca, Norvegia, Polonia, Elveția.

Cazări

Pentru a întreține în mod corespunzător un câine, acesta trebuie să ofere condițiile de viață potrivite.

Îngrijire

Îngrijirea hainei animalului trebuie făcută cu atenție. Se recomandă să o pieptănați o dată sau de două ori pe lună cu o periuță de dinți curbată specială pe bază de cauciuc. Este mai bine să începeți pieptănarea din spate, coadă, abdomen.

Folosiți mâna pentru a verifica periajul cu atenție, astfel încât peria să ajungă la piele. Repetați procesul de mai multe ori până când tot părul este pieptănat conștiincios până la bază..Pentru unele tipuri de lână, este mai bine să folosiți un pieptene special cu dinți largi care se rotesc.

Dacă stratul este foarte mat, îl puteți stropi cu pudră de talc pentru a vă ușura pieptănarea. Bucățile încurcate care nu pot fi pieptănate pot fi tăiate cu atenție cu foarfece, deoarece haina este lungă și groasă, zonele tăiate nu vor fi vizibile.

De multe ori câinilor nu le place să se spele pe cozi. Puteți pune câinele pe o parte și, ținând coada cu mâna liberă, pieptănați o parte și cealaltă, trecând treptat de la vârfuri la rădăcini.

Inspectați haina animalului de companie după plimbare și îndepărtați ramurile, ace de pin, frunze etc. de acolo. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu rămâne mâncare pe barbă..

Strălucirea și buclele frumoase pot fi obținute cu un balsam special.

Pentru ca fața animalului să arate deschisă și nimic nu interferează cu aspectul, este necesar să tăiați părul între ochi cât mai scurt posibil.Pentru a oferi rotunjimii feței câinelui și a salva de căldură, puteți tăia părul scurt la vârfurile urechilor, sub urechi și pe gât..

De asemenea, va reduce alimentele prinse în blană..

Pentru a împiedica labele prietenului cu patru picioare să prindă murdărie, puteți tăia și părul între degetele de la picioare și în jurul tamponului, ținând și protejând blana pe labe cu mâna liberă..

Tunderea blănii de burtă și axilă va ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva căldurii și a murdăriei, iar tunderea părului sub coadă va împiedica lipirea deșeurilor.

Lână

Puii din prima generație a Labradoodle-ului original pot fi predispuși la năpârlire, ca un Labrador, sau nu predispuși, ca un pudel. Este imposibil să ghiciți din timp.Puii din prima generație Labradoodle plus Labrador nu sunt potriviți persoanelor cu alergii, însă haina puiilor din prima generație Labradoodle plus pudelul nu provoacă probleme.

La fel ca în prima generație, rezultatul absenței vărsării de lână în a doua generație nu poate fi ghicit..

Important! Cel mai potrivit pentru persoanele care suferă de alergii este Labradoodle australian (Cobberdog).

Experiența creșterii Labradoodles sugerează că majoritatea persoanelor alergice nu reacționează la ele, totuși, în fiecare caz, alergia este diferită și poate fi cauzată nu de lână, ci de alte motive - saliva, urina, mătreața.

Cel mai bine este să vă întâlniți mai întâi cățelușul, să-l aduceți acasă și să-i faceți o baie. Dacă alergia persistă, va trebui să renunțați la cățeluș..

Urechi, ochi, dinți, gheare

Veterinarii nu sunt de acord cu smulgerea părului de la urechile câinilor.Unii spun că acest lucru poate provoca inflamația foliculilor de păr, în timp ce alții, dimpotrivă, consideră că reduce umiditatea și probabilitatea de ciuperci..

Dacă decideți că trebuie să vă smulgeți părul, începeți cu o cantitate mică la un moment dat și asigurați-vă că vă curățați ceara din urechi pentru a proteja foliculii de păr..

Pentru a menține ochii câinelui întotdeauna curați și sănătoși, trebuie să le ștergeți zilnic cu o cârpă moale înmuiată în loțiune pentru ochi sau apă, îndepărtând murdăria din colțuri.

Important! Acordați o atenție specială prezenței unei descărcări puternice din ochii câinelui. - aceasta poate însemna inflamație a ochilor, ciumă, viermi sau alergii.
De asemenea, este necesară o îngrijire specială pentru blana din jurul ochilor - pieptănând-o ușor și tăiind-o, nu permite formarea de bulgări. Pentru a vă proteja ochii de iritații în timp ce faceți baie, puteți picura picături oftalmice speciale înainte de procedură.La fel ca oamenii, câinii trebuie să se spele pe dinți. Pentru aceasta, se vând periuțe și paste de dinți speciale care nu necesită clătire după periere. Spălarea dinților ar trebui să aibă loc cel puțin o dată pe săptămână și, în mod ideal, în fiecare zi..

Ghearele animalului necesită, de asemenea, îngrijire - trebuie tăiate în mod regulat cu un tăietor de gheare, altfel, crescând, vor face rău câinelui. Deoarece câinele nu este în aer liber toată ziua, unghiile sale nu se usucă singure..

Baie

Este recomandat să vă scăldați animalul de companie imediat după pieptănare, deoarece la pieptănare, foliculii de păr se deschid și lână poate deveni plictisitor. După scăldat, acestea sunt închise, ceea ce redă strălucirea hainei..

Se recomandă să vă scăldați Labradoodle cel puțin o dată la 3 luni. Desigur, dacă în timpul unei plimbări câinele dvs. a căzut în noroi, procedura poate fi mărită..

Când faceți baie, utilizați șampoane speciale pentru câini.

Mersul pe jos

Trebuie să plimbați un câine adult de două ori pe zi timp de 1 oră, reducerea timpului de mers fiind permisă numai pe vreme rea.

Dacă locuiți într-un apartament mic, atunci va trebui să mergeți pe Labradoodle, forțându-l să se deplaseze activ. Aceasta nu va fi o problemă pentru câine, deoarece iubește un stil de viață activ..

Știați? Oamenii care au câini au o activitate fizică cu 66% mai mare.

Labradoodles adoră sporturile precum frisbee (prinderea farfurii zburătoare) și agilitate (un fel de cursă de obstacole). De asemenea, este recomandat să joci mingea cu el și să mergi cu bicicleta.

Alimente

Alimentele pentru un Labradoodle nu ar trebui să fie lichide, acest lucru este rău pentru digestia sa..Meniul ar trebui să conțină carne de pui și curcan, carne de vită, miel, legume, cereale, brânză de vaci, suplimente de vitamine și minerale, pot fi folosite alimente uscate speciale, înlocuiți oasele cu vene. Puii sunt hrăniți de 6 ori pe zi, câinii adulți - de două ori.

Sănătate și boli caracteristice

Labradoodle este un câine foarte sănătos, sănătatea sa este monitorizată de Asociația Europeană a Labradoodles australieni (câinii bolnavi nu au voie să se împerecheze), dar nimeni nu poate garanta pe deplin că nu are probleme.

Știați? Câinii de rasă mixtă sunt mai puțin dureroși decât părinții lor.

Iată câteva boli pe care câinele dvs. le poate avea uneori:

 • alergie;
 • diaree și vărsături;
 • displazie a cotului sau articulației șoldului;
 • epilepsie;
 • boli oculare;
 • otită;
 • deplasarea rotunjurilor;
 • atrofie retiniană;
 • Boala Addison (boala glandei suprarenale).
Dacă găsiți vreo boală genetică la câinele dvs., asigurați-vă că informați crescătorul despre aceasta..Astfel, Labradoodle este un câine amabil și jucăuș care se înțelege bine în marile familii zgomotoase, unde le place odihna activă. Este potrivit pentru persoanele care suferă de alergii, dar, ca orice altă rasă, are nevoie de îngrijire, educație și atenție.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa câinelui labradoodle original și australian cobberdog - salvator `de pluș`