Papillon (foto): un câine fluture cu o personalitate uimitoare

Papillon este un animal vesel și temperamental cu urechi - fluturi capabili să încarce toată lumea din cartier cu energia sa

Clasificare

Origine: Franța / Belgia

Clasă: conform clasificării FCI - grupa a 9-a (câini decorativi și de companie). Secțiunea 9 (jucărie continentală spaniel și jucărie rusă).

Folosind: câine decorativ.

Culoare: alb cu pete de orice culoare, cu excepția albastru.

dimensiuni: înălțimea la greabăn: 20-28 cm - greutate: 1,5-5 kg

Speranța de viață: 12-16 ani

Acesta este papillonul: fotografia vă prezintă spanielul de jucărie continental - unul dintre cele mai strălucitoare rase de câini cu un aspect uimitor și o inteligență cu adevărat remarcabilă.

Un animal vesel și temperamental cu urechi de fluture este capabil să încarce toată lumea din cartier cu energia sa.

Nu credeți că câinele va deveni blând și va sta pe poala voastră. Reprezentanții acestei rase sunt foarte activi, dar grațioși și grațioși, ca toți francezii.

Mai multe despre cele mai frumoase rase de câini: https://rum.animalefans.com/câini/2849-cei-mai-frumoși-câini-din-lume-o-paradă-de.html

Papillon tradus din franceză înseamnă

Papillon tradus din franceză înseamnă "fluture". Câinele a primit acest nume datorită formei urechilor sale, care amintește de aripile unui fluture.

Istoria rasei

În Europa, câinii papillon au fost cunoscuți încă din secolul 11-12, ulterior au câștigat popularitate, împreună cu aceștia câini mici la fel de mops și petit brabancon.

Se crede că progenitorul rasei franco-belgiene a fost spanielul pigmeu - un favorit al Spaniei și Italiei.

În secolele 16 și 17, acest câine a devenit popular printre dinastiile regale și nobilimea. De exemplu, Henric al III-lea (regele Franței în 1551-1589) a cheltuit sume incredibile din trezoreria statului pentru a-și întreține drăguțul animal de companie..

În acele zile, un câine fluture nu putea deveni model, dar artiști celebri i-au dedicat picturile: Boucher, Rubens, Fragonard, Watteau.

Marie Antoinette nu a considerat imaginile sale picturale complete dacă artista nu a reprezentat papillonul de lângă ea.

Situația animalelor s-a schimbat dramatic în timpul Revoluției Franceze, sfârșitul vieții burgheze a marcat exterminarea rasei.

De atunci, papillonii au locuit în principal în Belgia. Din fericire, la mijlocul secolului al XIX-lea, oamenii îngrijitori au făcut toate eforturile pentru a reînvia rasa..

Nu numai că au salvat rasa, dar au dezvoltat și o varietate suplimentară cu urechi agățate..

Câinele papillon ocupă locul 8 în clasamentul celor mai inteligenți câini din lume de câteva decenii, animalul se împrumută bine la antrenament și își înțelege întotdeauna stăpânul și primește premii în agilitate

Câinele papillon ocupă locul 8 în clasamentul celor mai inteligenți câini din lume de câteva decenii, animalul se împrumută bine la antrenament și își înțelege întotdeauna stăpânul și primește premii în agilitate.

Psihologie

 • Inteligență înaltă. Câinele papillon este clasat pe locul 8 în clasamentul celor mai inteligenți câini din lume de câteva decenii, animalul se împrumută bine Instruire și întotdeauna își înțelege stăpânul, în agilitate castiga premii.
 • Devotament. Sunt adepți și loial animale puternic atașate de oameni. În absența proprietarului, Papillon este foarte trist și incomod..
 • Activitate. Un copil activ și jucăuș nu va sta niciodată liniștit, acestor câini le place să se jefuiască și să cunoască lumea din jurul lor. Apropo, papilioanele sunt mari vânători de alergat după pradă: muște, fluturi și chiar rozătoare..
 • Optimism. Câine amuzant, "copil etern", capabil să-i înveselească pe proprietar și membrii familiei sale chiar și în zilele ploioase.
Papillon este un câine amuzant,

Papillon este un câine amuzant, "copil etern", capabil să-i înveselească pe proprietar și membrii familiei sale chiar și în zilele ploioase

 • Atitudine psihologică. Papillon are o caracteristică uimitoare - simte perfect starea de spirit a unei persoane și se adaptează cu pricepere la ea.
 • Memorie. În plus față de inteligența lor foarte dezvoltată, papilioanele au o memorie de neegalat pentru câini..
 • Curiozitate. Animalele manifestă un interes deosebit pentru aproape totul, adoră să învețe totul nou, tot ceea ce le înconjoară.
 • Dragoste pentru copii. Câinii Papillon sunt însoțitori excelenți pentru copii, sunt fericiți să se joace cu bebelușii și nu manifestă agresivitate.

Articolul va spune despre alte rase de câini pentru copii. https://rum.animalefans.com/câini/4209-top-10-rase-de-câini-pentru-copii.html

Important! Acest nTribul are nevoie de socializare timpurie, lipsa unei educații corecte și în timp util poate duce la dezvoltarea agresivității în Papillons: vor trece rapid la marginea jocului și pot chiar să muște. Creșterea și socializarea animalului trebuie să înceapă de la o vârstă timpurie a cățelușului..

Acestea sunt animale loiale și loiale, puternic atașate de oameni. În absența proprietarului, Papillon este foarte trist și incomod.

Acestea sunt animale loiale și loiale, puternic atașate de oameni. În absența proprietarului, Papillon este foarte trist și incomod.

Cerere

Papilonii sunt câini de companie, îi dau naștere pentru a decora viața și a le înveseli timpul liber.

Câinii deștepți și răutăcioși sunt capabili să dea fericire tuturor membrilor familiei proprietarului lor..

Papillon_08 Familia veselă de papillon a plecat într-o călătorie

Familia veselă de papillon începe o călătorie

Cum să alegi un cățeluș

În fotografie sunt cățeluși papillon, reprezentanți de rasă pură. Ele respectă pe deplin standardele - culoarea este albă, cu urechi pete, dimensiunea corespunde vârstei.

În plus, puii sănătoși ai unui câine fluture au proporționalitatea capului și a tuturor părților corpului, membrele și coada sunt poziționate corect, copiii sunt jucăuși și nu sunt agresivi.

Labe scurte sau coadă scurtă, culoare albă solidă, urechi albe, agresivitate pronunțată pot fi recunoscute ca defecte ale rasei..

Lana papillonului este mândria și diferența lui; este necesar să aveți grijă de haina de blană a unui câine fluture în fiecare zi, pieptănându-l cu ajutorul unor mănuși și piepteni speciali

Lana papillonului este mândria și diferența lui; este necesar să aveți grijă de haina de blană a unui câine fluture în fiecare zi, pieptănându-l cu ajutorul unor mănuși și piepteni speciali

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Lana papillonului este mândria și diferența lui, este necesar să aveți grijă de haina de blană a unui câine fluture în fiecare zi, pieptănându-l cu ajutorul unor mănuși speciale și furminator.

Din motive de igienă, se recomandă tăierea burții și în jurul pernelor.

Este necesar să vă spălați animalul de companie pe măsură ce se murdărește, ar trebui să utilizați un șampon special pentru câini.

Cu toate acestea, mulți crescători folosesc șampoane umane pentru blondele de platină, ceea ce le permite să mențină culoarea albă ca zăpada papilioanelor..

Important! Haina reflectă sănătatea câinelui, trebuie să fie groasă, strălucitoare și curată. Dacă brusc haina de blană a devenit plictisitoare, a început o năvală puternică, atunci, cel mai probabil, au existat modificări nefavorabile în corpul animalului. În acest caz, nu puteți întârzia să mergeți la veterinar.

Pe lângă palton, este important să aveți grijă de unghiile câinelui, să le inspectați regulat și să le tăiați după cum este necesar. Trebuie să vă curățați sistematic urechile și ochii.

Cum să curățați corect urechile unui câine, articolul va spune https://kot-pes.com/kak-chistit-ushi-sobake/

Lui Papillon îi place să se distreze, să alerge și să se joace. Trebuie parcurs de două ori pe zi timp de 20-30 de minute.

Lui Papillon îi place să se distreze, să alerge și să se joace. Trebuie parcurs de două ori pe zi timp de 20-30 de minute.

Mersul pe jos

Rasa de câine Papillon este potrivită atât pentru păstrarea suburbană, cât și pentru păstrarea într-un apartament din oraș.

Deși acest câine, ca. ogar, iubește să alerge, să se distreze și să se joace, se va simți confortabil în zona împrejmuită.

Papillon are nevoie de plimbări zilnice, ar trebui să meargă cel puțin de două ori pe zi, folosind ham pentru câini și oferind tuturor 20-30 de minute de mers pe jos.

Papilonii sunt câini cu educație ușoară, care înțeleg perfect proprietarul.

Creșterea animalului trebuie să înceapă imediat după ce catelul apare în familie..

Acest proces constă în dezvoltarea abilităților comportamentale în diferite locuri, așa-numita socializare.

Deoarece acești câini sunt foarte vulnerabili, au nevoie de atenție, comunicare constantă cu o persoană.

Educația și instruirea trebuie să se desfășoare cu măsuri blânde, asigurați-vă că lăudați și încurajați rezultatul. Aceste animale nu tolerează grosolănimea și cruzimea.

Catelus drăguț papillon

Catelus drăguț papillon

Alimente

Hrănirea este o parte importantă a îngrijirii oricărui câine, nutriția animalului trebuie să fie echilibrată, în acest caz "mâncare de la masă" câinele nu se va potrivi.

Sănătatea și viața animalului de companie depind de tipul de mâncare și de compoziția sa, dacă decideți să aveți un câine papillon, nu vă zgâriți în dieta sa.

Meniul Papillon trebuie să conțină alimente de origine vegetală și animală..

Toate produsele trebuie să fie proaspete, trebuie să existe un acces constant la apă curată.

Mâncarea naturală poate fi întotdeauna înlocuită cu una echilibrată alimente uscate de înaltă calitate.

Puii mici sunt hrăniți de 5-6 ori pe zi, până la vârsta de șase luni, numărul gustărilor este redus la 2-3 ori.

Se recomandă hrănirea câinelui la anumite ore, astfel încât animalul să se obișnuiască rapid cu disciplina.

Important! Pentru ca câinele să aibă o postură sănătoasă și uniformă, așezați vasul cu mâncare pe un deal, astfel încât câinele să nu fie nevoit să se aplece în timp ce mănâncă și bea. Nu vă puteți aduce animalul la obezitate, la care această rasă este foarte predispusă..

Un papillon activ și jucăuș nu va sta niciodată liniștit, acestor câini le place să se jefuiască și să cunoască lumea din jurul lor. Apropo, papilioanele sunt mari vânători de alergat după pradă: muște, fluturi și chiar rozătoare.

Un papillon activ și jucăuș nu va sta niciodată liniștit, acestor câini le place să se jefuiască și să cunoască lumea din jurul lor. Apropo, papilioanele sunt mari vânători de alergat după pradă: muște, fluturi și chiar rozătoare.

Sănătate

Boli tipice

Cel mai adesea, papilonii sunt susceptibili la astfel de boli:

 • Începutul secolului (entropie)
 • Distrofia corneei
 • Atrofia progresivă a retinei
 • Cataractă
 • Surditate congenitală

Puii cu vârsta sub 4 luni pot dezvolta glicemie - o lipsă de zahăr în sânge. Un astfel de viciu ca alergie nu este vizibil.

Pentru a evita dezvoltarea patologiei, trebuie să monitorizați dieta cățelușului, acordând preferință carbohidraților.

Pe lângă inteligența extrem de dezvoltată, papilioanele au o memorie de neegalat pentru câini. Poate memora notația muzicală, repeta o carte

Pe lângă inteligența foarte dezvoltată, papilioanele au o memorie de neegalat pentru câini. Poate memora notația muzicală, repovesti o carte

Vaccinări

Prima vaccinare cu papillon se administrează la vârsta de 8 săptămâni., procedura de vaccinare repetați după patru săptămâni.

Apoi, câinele este vaccinat o dată pe an. Cu 10 zile înainte de vaccinare, deparazitați animalul.

În termen de zece zile de la vaccinare, trebuie să monitorizați cu atenție starea animalului de companie, să evitați curenții, să vă plimbați și să contactați animalele nevaccinate..

Papillon are o caracteristică uimitoare - simte perfect starea de spirit a unei persoane și se adaptează cu pricepere la ea

Papillon are o caracteristică uimitoare - simte perfect starea de spirit a unei persoane și se adaptează cu pricepere la ea

Tricotare

Alegerea unui partener de împerechere este determinată de sănătate și de rasă.

La momentul împerecherii, ambii parteneri ar trebui să fie bine hrăniți, tratați de viermi, căpușe și purici.

Anna Lyakhovich7 Rezumat general Caracteristic Agresivitate4 Adaptabilitate6 Activitate8 Greutate2 Pregătire 10 Prietenie8 Jucați8 Inteligență10 Zgomot6
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papillon (foto): un câine fluture cu o personalitate uimitoare