Caracteristicile alegerii unui castron pentru câini pentru animalul dvs. De companie

Castron pentru câiniAdesea, crescătorii de câini amatori cred că, de vreme ce animalele tind să ridice alimente de pe orice suprafață (podea, sol), pot mânca în mod constant din orice castron. De fapt, starea generală a sănătății sale, creșterea și dezvoltarea normală depinde în mod direct de recipientul din care va mânca câinele tău. Dacă vă gândiți cum să oferiți animalului dvs. de companie un confort maxim, luați această problemă în serios și responsabil..

Cerințe primare

Factorii cheie, referitori la care proprietarii aleg un castron pentru animalul lor de companie, sunt: ​​dimensiunea câinelui (indicatori de creștere, categoria greutății), caracteristicile fiziologice generale ale animalului (tipul corpului, forma botului, tipul hainei), gradul de activitate și obiceiurile alimentare ale prietenului cu patru picioare și de asemenea, materialul bolului pentru alimente în sine.

Astăzi, pe piața produselor pentru animale de companie, au devenit disponibile nu numai mecanismele cele mai necesare, ci și cele mai avansate, pentru a face viața mai ușoară pentru proprietarii de câini prea ocupați: standuri, trepiede, hrănire automată a dispozitivului, încălzire.

Știați? Există o rasă de câini în lume, reprezentanții cărora nu latră și nu au miros, se numește Basenji. Atunci când aceste animale de companie sunt agitate, în loc să latre, fac sunete deosebite numai lor, asemănătoare cu bubuiturile, iar în ceea ce privește igiena, ele pot fi adesea găsite în timpul procesului de spălare cu labele..

Criterii și caracteristici de selecție

Producătorii moderni de articole pentru animale de companie iau în considerare în mod constant solicitările și dorințele crescătorilor de câini, experiența manipulatorilor de câini și recomandările medicilor veterinari, prin urmare aceștia încearcă să facă viața celui mai apropiat prieten al unei persoane convenabilă și confortabilă cât mai bine posibil. Farfuriile pentru hrana câinilor nu fac excepție. Acestea variază în mărime și adâncime, material și formă.

Dacă nu ați decis încă alegerea mâncării uscate de înaltă calitate pentru animalul dvs. de companie, vă sfătuim să citiți despre mâncare premium și super premium clasă.

Mărime și adâncime

Parametrii castronului depind direct de mărimea prietenului tău cu patru picioare. Firește, un câine de dimensiuni mari are nevoie de o porție impresionantă de mâncare, ceea ce înseamnă că este nevoie de un castron mare. În același mod, un câine mic ar trebui să mănânce mai puțin - prin urmare, nu are nevoie de un recipient uriaș pentru hrană..Boluri pentru câiniConstituția frontului capului animalului determină adâncimea bolului necesar: cu cât botul este mai scurt, cu atât bolul ar trebui să fie mai puțin adânc. Deci, câinii cu caracteristici similare (grifon belgian, Bulldog englez, mops, leu bichon, chihuahua, Chin Imperial Chin, Câinele Palatului Peking, pechinez, shih tzu și altele) aveți nevoie de un castron superficial cu fundul convex.

Și un animal cu nasul lung (arlequin pinscher, cromforlander, dalmatian, schnauzer pigmeu, jucărie Fox Terrier, nud mexican, Chinez Crested, terrier australian, ogar englezesc, Ogar italian și altele asemenea), dimpotrivă, este potrivit un castron mai mare cu fundul adânc și marginile înalte.

Pentru rasele cu urechi lungi, sunt destinate recipiente în formă de con, înguste și adânci, bine stabile (potrivite pentru reprezentanții lumii canine, cum ar fi câine afgan, pudel, bologn bichon, spaniel de apă irlandez, basset hound, teckel, câine albastru și alții).Castron pentru câiniSe întâmplă ca câinele să mănânce mâncare prea lacomă și repede. Până când o înțărcați de acest obicei, trebuie să corectați situația cumpărând un castron special cu rețineri (acesta poate fi o proeminență mare sau mai multe proeminențe de dimensiuni moderate în centrul recipientului). Aceste castroane sunt vândute în magazinele pentru animale de companie special pentru a încetini consumul de alimente pentru animalele de companie..

Material de fabricație

Cele mai frecvente substanțe din care sunt fabricate bolurile pentru hrană pentru câini sunt metalul, plasticul și ceramica. Dintre metal, cel mai potrivit pentru această producție va fi un tip inox de oțel aliat..

Bolurile din oțel inoxidabil ușor de curățat și rezistent la spargere vă vor servi mult timp ca vase în timp ce vă hrăniți animalul de companie. Aceasta este o opțiune ieftină și practică, cu excepția unui dezavantaj: metalul oxidează alimentele.Boluri inoxCele mai ușoare și mai simple dintre toate tipurile de boluri sunt din plastic. Orice culoare și nuanță, precum și un preț scăzut - acestea sunt momentele cele mai pozitive. Cu toate acestea, nu uitați că, în majoritatea cazurilor, trebuie să plătiți suplimentar pentru calitate..

Vă va fi util să știți despre, de ce latra cainele, cum să scapi de un miros îngrozitor din gura unui câine, este posibil să țineți câinii și pisicile împreună, câți câini trăiesc, cum să alegi vitamine, guler, valorifica și bot si pentru animalul tau de companie, cum să-l îngrijească în mod corespunzător.

Luminozitatea recipientului duce adesea la instabilitate, iar materialul poate fi periculos pentru animalele care tind să mestece obiecte. De asemenea, nu este recomandat să fie cumpărate pentru utilizare zilnică constantă datorită capacității lor de a absorbi mirosurile produsului.

În plus, plasticul emite substanțe volatile, care pot pătrunde apoi în stomacul câinelui odată cu mâncarea. Gama de feluri de mâncare din ceramică pentru hrana câinilor se distinge atât prin varietate de culoare, cât și de formă..Boluri din plasticSpre deosebire de un castron inoxidabil obișnuit, ceramica va arăta mai strălucitoare și mai frumoasă, completând interiorul general al unei camere sau bucătărie cu aspectul lor. În ciuda fragilității lor, ceramica este mai grea și mai stabilă decât metalul.

Vă sfătuim să citiți despre, de ce linge câinii labele, cum să antrenezi un câine pentru a merge la toaletă pe stradă, când și cum să tai unghiile animalului tău de companie, și, de asemenea, ceea ce este tunderea și îngrijire.

În acest caz, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la bolul care alunecă în mod constant și că își lasă locul în timp ce hrăniți câinele..

În plus, conform statisticilor, câinele mănâncă mai bine și mai fericit din vasele din ceramică, deoarece o suprafață netedă din ceramică este cea mai plăcută din punct de vedere al senzațiilor tactile. Dar, datorită fragilității inerente materialului, un astfel de recipient pentru alimente nu este potrivit pentru animalele de companie prea active și mobile..Boluri din ceramică

Important! Există momente în care un câine refuză să mănânce dintr-un anumit recipient. Problema poate fi în substanța din care este făcut vasul. Câinii sunt capabili să distingă până la 500.000 de mirosuri și miros mereu ceva de calitate slabă. De exemplu, plasticul ieftin sperie animalele de companie cu mirosul său chimic..

Forma

Forma ideală a unui recipient pentru hrănirea unui câine este un model trapezoidal (un dreptunghi convex cu fundul lat și laturile care se diminuează treptat în sus în diametru). Practicitatea acestui model este că alimentele sunt mai puțin susceptibile de a fi împrăștiate deasupra bolului, dar în același timp adâncimea acestuia ar trebui selectată pentru caracteristicile fiziologice individuale ale botului câinelui..

Bolurile din două bucăți nu sunt potrivite pentru animalele de rase mari și cu o dimensiune mare a capului, deoarece împrăștierea constantă a alimentelor va înfunda spațiul și pot ajunge, de asemenea, în apa turnată din apropiere, care ar trebui să fie întotdeauna curată și proaspătă.Boluri pentru câiniUn produs din apă nu numai că poate face ca câinele să renunțe la consumul de lichide, ci și să provoace otrăvire cu mâncarea stricată în apă. O formă simplă rotundă sau ovală este cea mai practică pentru îngrijirea ulterioară și, de asemenea, cea mai confortabilă pentru câine.

Folosind suporturi și trepiede

Dacă nu aveți experiență în creșterea câinilor, este posibil să simțiți că creșterea animalului dvs. de companie nu afectează deloc calitatea hrănirii. Totuși, ia în considerare cât de confortabil este să mănânce un câine înalt dintr-un castron de pe podea..

Acest lucru nu numai că duce la o creștere a sarcinii pe spate, mușchii și articulațiile animalului, dar afectează și funcționarea sistemului digestiv (în astfel de cazuri, proprietarii se confruntă adesea cu probleme de balonare și tulburări similare).

Luând în considerare această caracteristică, producătorii au venit cu hrănitoare speciale pe suporturi pentru câini, care sunt vândute într-un set general sau ca element auxiliar pentru un container de alimentare (trepied).Mâncare pentru câiniFixarea bolului asigură stabilitatea acestuia și, de asemenea, previne „agitatul” pe podea în timpul mesei entuziaste a unui câine. Elementele accesorii includ ventuze, capac inferior din cauciuc și covorase antiderapante.

Dar chiar și în acest caz, există riscul ca catelul să dezvolte probleme ale sistemului musculo-scheletic - de exemplu, displazia articulațiilor, deplasarea discurilor vertebrale, dezvoltarea anormală a labelor și a coloanei vertebrale, mai ales dacă este un reprezentant al rasei câinilor mari.

Medicii veterinari și crescătorii recunosc coastele speciale sau rafturile pentru boluri ca fiind cea mai bună opțiune de astăzi..

Important! Bolurile cu suporturi sunt destinate nu numai câinilor înalți cu indicatori normali de sănătate, ci și animalelor care trec prin perioade dureroase în viață, precum și pentru câinii cu dizabilități (perioada de reabilitare după operație, absența unuia sau mai multor membre, boli ale aparatului locomotor aparat, bătrânețe).
Boluri pentru câini

În cazul unui trepied (stand), înălțimea recipientului de alimentare poate fi reglată independent. Standul este selectat ținând cont de creșterea animalului de companie.

În mod normal, ustensilele pentru hrană ar trebui să fie amplasate la nivelul pieptului câinelui: această locație nu îl va determina să se aplece prea mult și, în același timp, să se aplece și, de asemenea, să nu stea în vârful picioarelor pentru a primi deliciul. O poziție de hrănire prietenoasă cu câinii este atunci când își înclină pur și simplu capul.

De exemplu, dacă înălțimea câinelui dvs. este între 20 și 29 cm, bolul ar trebui să fie așezat la 10 cm de podea. Înălțimea de la 30 la 39 cm asigură o înălțime mare (20 cm).

Dacă vârful greabanului atinge 40-49 cm, recipientul este fixat la 30 cm de suprafața solului. Cu o creștere foarte înaltă (de la 50 cm), instalarea bolului este ajustată în funcție de caracteristicile individuale ale câinelui, începând de la o înălțime de 40 cm de la podea.Boluri pentru câiniCând utilizați un trepied sau un stand, rețineți că, în mod ideal, bolurile ar trebui să fie la o anumită distanță una de cealaltă - de preferință, aceasta nu este o distanță mică sau un nivel diferit de aranjament la o înălțime.

Acest lucru este necesar pentru ca nici mâncarea și nici lichidul să nu se deterioreze, iar spațiul exterior să nu se murdărească. Acest lucru este valabil mai ales pentru acei câini care mănâncă sau beau inexact, pot stropi mâncare sau stropi apă.

În plus, ați ghicit deja că standurile sunt mai convenabile pentru rasele miniaturale (pomeranian, papillon, grifon de Bruxelles, Yorkshire Terrier, Chihuahua și alții), trepiede - pentru înălțime (Cane Corso, câinele de cerb, dogo argentino, american akita, bullmastiff și altele asemenea).

Știați? Dacă aveți deja un câine sau pur și simplu intenționați să aveți unul, acordați atenție modului în care se culcă. Înainte de a merge la culcare, acest animal se rotește mult timp, face mișcări asemănătoare cu săpatul și săpatul (ca și cum ar săpa o gaură) și apoi se potrivește în cele din urmă și chiar se „rostogolește”. Acest obicei se datorează memoriei genetice. Rudele lor sălbatice - lupii - fac aceleași mișcări, doar că sapă cu adevărat o mică gaură, zdrobesc iarba sau zăpada pentru a se întinde, relaxa și adormi.
Boluri pentru câini

Disponibilitatea hranei pentru animale

Diverse adaptări tehnologice pentru articolele obișnuite de îngrijire a câinilor câștigă popularitate. De exemplu, alimentatoarele automate: sunt foarte convenabile pentru acei proprietari care pleacă adesea din casă, merg în călătorii de afaceri și evenimente similare.

Principiul acțiunii lor este că mâncarea poate fi umplută o dată pe săptămână și nu vă faceți griji că câinele va fi flămând. Mai mult, majoritatea sunt deja echipate cu suporturi de alimentare.

Astăzi, pe piață pentru accesorii și alte rechizite pentru animale de companie pentru o viață confortabilă a unui câine, puteți găsi următoarele tipuri de alimentatoare auto:

  1. Capacitate cu container: mâncarea este turnată într-o cutie specială, la baza căreia există o gaură care se deschide în bolul însuși. Mâncarea din recipient este turnată treptat în castron pe măsură ce bolul este golit. Pot fi cu o singură secțiune - numai pentru furaje, precum și cu două secțiuni, adică pentru alimente și lichide. Dezavantajul dispozitivului este că nu există control asupra consumului de alimente de către animalul de companie: poate mânca pur și simplu toată mâncarea, care este plină de consecințe negative.Capacitate cu container
  2. Alimentator electric automat cu temporizator: financiar, mecanismul va costa proprietarul mai mult, dar merită, deoarece această opțiune este mai sigură. Alimentarea în cantitatea necesară este furnizată la un anumit interval de timp conform programului setat pe cronometru. În același timp, aceste tipuri de alimentatoare automate sunt atât de îmbunătățite încât nu numai că pot da un semnal despre sosirea mâncării, ci pot reproduce discursul proprietarului înregistrat anterior pe reportofon. Un alt avantaj al acestui tip de recipient pentru hrănire este că alimentele plasate în recipiente nu se deteriorează și sunt depozitate mult timp.. Alimentator electric automat cu temporizator:

Important! Dacă apare o fisură sau un cip într-un loc al vasului ceramic, chiar și cu integritatea generală a vasului păstrată, un astfel de recipient trebuie înlocuit. Aceste micro-crăpături sunt habitatele și reproducerea microorganismelor periculoase..

Prezența încălzirii

Indiferent dacă câinele dvs. locuiește într-un apartament, casă sau într-o incintă în aer liber, pentru o viață deplină, trebuie să i se dea hrană la temperatură normală.

De foarte multe ori, crescătorii de câini se confruntă cu faptul că apa din vasul animalului de companie în toamnă devine prea rece, iar iarna la temperaturi sub zero, îngheață complet. Producătorii de alimente pentru animale de companie pentru câini au rezolvat această problemă prin crearea unui vas termic (un recipient special pentru alimente sau lichide încălzite).

Datorită mecanismului încorporat, conținutul, fie că este vorba de apă sau hrană lichidă, va fi întotdeauna la temperatura potrivită pentru corpul câinelui.Bol încălzit Punctele distinctive ale acestui dispozitiv sunt:

  • consum redus de energie (doar 25 W);
  • sursa de alimentare (pentru a înlocui bateriile și bateriile reîncărcabile care se descarcă rapid la frig);
  • protejat fiabil de cablul de mestecat.

Unde să așezi bolul

Deoarece câinele este strămoșul unui prădător sălbatic, locul pentru hrănirea animalului de companie trebuie să fie echipat în funcție de condițiile naturale și situat în partea selectată corect a spațiului.

Acesta este un teritoriu personal, de neatins și care nu se schimbă al unui animal, conceput pentru a-și satisface foamea și setea. Încă din primele zile, cățelușul trebuie hrănit în același loc.

Teritoriul pentru hrănirea câinelui trebuie să fie suficient de spațios (ar trebui să țineți cont imediat de dimensiunea câinelui maturizat în viitor), precum și protejat de curenți de aer, aparate de aer condiționat, dispozitive de încălzire și niveluri ridicate de umiditate.Boluri pentru câiniDacă zona permite, experții recomandă alegerea unui loc separat în colțul bucătăriei sau al holului, dar în niciun caz la intrarea în apartament. În același timp, locurile de joacă pentru joacă, dormit și mâncare trebuie amplasate separat și la o anumită distanță.

Dacă vorbim despre trăirea unui câine în condiții de aer liber, adică într-o volieră, zona de luat masa pentru animalul de companie ar trebui să fie împrejmuită și sub un baldachin..

În acest caz, este imperativ să se monitorizeze curățenia acestei zone, precum și recipientele pentru hrănire: se schimbă regulat apa și se spală vasele după fiecare masă. Nu uitați și de suporturile pentru boluri și de trepiede.

Sfaturile din acest articol sugerează că alegerea articolului potrivit pentru câinele dvs. este foarte importantă..Câinele mănâncă mâncare

Știați? Ogarul, sau ogarul englezesc, este considerat cea mai rapidă rasă de câini din lume: viteza sa poate ajunge la 67 km / h.
Aveți grijă de animalul dvs. de companie și faceți toate eforturile pentru a-i oferi o viață confortabilă și satisfăcătoare, inclusiv crearea unor condiții alimentare de calitate. Mai mult, varietatea de rechizite pentru animale de companie vă permite să faceți o alegere atentă și atentă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile alegerii unui castron pentru câini pentru animalul dvs. De companie