Rasa de câine din filmul `hachiko` și totul despre rasa akita inu

Akita Inu este cea mai amabilă rasă de câineSpectatorii filmului „Hachiko: Cel mai loial prieten” s-au îndrăgostit de personajul principal. Prin urmare, vor să știe ce rasă este câinele care a fost filmat în această tristă poveste. Simpaticul câine care a jucat rolul principal în celebrul film aparține rasei japoneze Akita Inu. În Japonia însăși, acești câini sunt tratați cu grijă și respect, crezând că aduc noroc și fericire. Sunt luați în această țară sub protecția statului.

Această rasă de câini a apărut cu mult timp în urmă, dar a câștigat popularitate abia recent. Deci, conform statisticilor rusești, după lansarea filmului „Hachiko” în 2009, numărul persoanelor care doresc să cumpere câini Akita Inu a crescut cu aproximativ 20 la sută.

Povestea din spatele filmului „Hachiko”

Întreținerea și îngrijirea Akita InuHachiko este un câine adevărat care a existat în viața reală. S-a născut pe 10 noiembrie 1923. De asemenea, a fost prezentat ca un cățeluș unui profesor japonez. Hidesaburo Ueno i-a dat numele Hashiko, care în japoneză înseamnă opt. Această poreclă este ușor de explicat: profesorul avea deja 7 câini atunci, iar Hashiko a devenit al optulea. Când întreaga lume a aflat despre existența lui Hashiko, au început să-și pronunțe porecla într-un sunet european. Așa a apărut numele Hachiko..

Poate că lumea nu ar fi știut niciodată despre Hachiko dacă profesorul nu ar fi fost implicat în creșterea sa și l-ar fi învățat însoțiți dimineața până la trenul însuși și întâlniți-vă după-amiaza, stând la gară. Hashiko în fiecare zi timp de 2 ani venea cu el la gară, îl aștepta să plece la serviciu și abia după aceea pleca încet de acasă. Exact la ora 15.00, a venit din nou pe platformă pentru a se întâlni cu proprietarul.

Dar în mai 1925 a avut loc un dezastru: la locul de muncă, Hidesaburo Ueno s-a îmbolnăvit. Infarctul a fost fatal. În acea zi, animalul său nu putea să-l aștepte pe proprietar. Dar preferatul profesorului de aproape 10 ani a venit pe platformă în același timp, la ora 15.00, și l-a așteptat pe proprietar. Câinele a dormit pe veranda casei în care a crescut și a locuit cu profesorul.

Rudele și chiar prietenii apropiați, văzând suferința câinelui, au încercat să-l ia pe Hashiko pentru ei înșiși, dar el s-a întors totuși la gară și la verandă. Curând, toți lucrătorii feroviari și comercianții l-au cunoscut pe Hachiko, i-au admirat devotamentul. L-au recunoscut mereu și au încercat să-l hrănească.

În primăvara anului 1935 Hachiko a fost găsit mort nu departe de gară. Toți locuitorii Japoniei știau deja istoria acestui câine și toată lumea îl admira. Dar apoi încă o circumstanță a devenit clară: după ce au examinat corpul mortului Hachiko, medicii au descoperit că a suferit ultima etapă de cancer și a murit în urma unui infarct. Din acea zi de 8 martie - ziua morții lui Hachiko a fost declarată zi de doliu, iar Hachiko însuși din rasa Akita Inu a devenit un simbol al devotamentului. Acum toți câinii din această rasă sunt considerați cei mai loiali.

Hachiko și cultură

Cum să ai grijă de un câine AkitaÎn 1932, când Hachiko era încă în viață, a apărut un articol în cel mai faimos ziar japonez publicat la Tokyo, în care povestit despre devotamentul câinelui. Când oamenii au citit articolul „Câinele credincios așteaptă întoarcerea proprietarului care a murit acum șapte ani”, atunci au încercat să-l vadă mai târziu. Pentru a face acest lucru, s-au adunat la gară și l-au urmărit pe Hachiko, mutat la bază prin comportamentul său..

Deja în 1934, câinele a fost prezent la deschiderea monumentului, care a fost ridicat solemn în cinstea lui Hachiko pentru devotamentul și dragostea sa. Dar, din moment ce a fost construit din metal, în timpul primului război mondial a fost demontat pentru a da metalul pentru victorie. Dar deja în perioada postbelică, în 1948, la stația Shibuya, unde câinele a murit, a fost ridicat un monument pentru câinele Hachiko din film. Acum acest monument servește ca un loc ideal de întâlnire pentru îndrăgostiți, deoarece este un simbol al eternității și fidelității..

După moartea lui Hachiko măruntaiele erau îngropate lângă proprietar, iar un animal de pluș era făcut din piele. Acum poate fi văzut la Muzeul Național de Știință din Japonia..

Această poveste adevărată a stat la baza filmului din 1987 Povestea lui Hachiko, care a fost filmat în Japonia. Dar în 2009, regizorii din America au creat un remake numit „Hachiko: cel mai bun prieten”. Dar regizorii au adăugat la complot propria lor viziune asupra acestei situații..

Descrierea rasei de câini Akita - Inu

Se știe că personajul principal al filmului „Hachiko: cel mai bun prieten” este un câine din rasa Akita Inu. Vom încerca să vă spunem despre asta.

Japonezul Akita Inu a apărut pe insula Honshu și și-a primit numele de la numele provinciei Akita. Conform legendelor, strămoșii acestor câini erau rase spitz, traversat de mastifani. În antichitate, Akita Inu era un câine de vânătoare bun, fără de care o persoană nu putea merge la vânătoare. Câinii Akita au învins cu ușurință orice animal: un urs, un cerb și un mistreț..

În timpul Marelui Război Patriotic din 1941-1945, rasa Akita a fost distrusă, deoarece armata avea nevoie doar de păstori germani. Pentru a salva Akita, mulți proprietari au încercat în această perioadă să-și încrucișeze câinii cu un cioban german. Deci, sa dovedit deja un aspect modern al rasei Akita..

Astăzi există un tip ușor diferit de câine Akita, care este aprobat oficial. A fost poreclită marele câine japonez sau americanul Akita - Inu. A fost crescut după ce japonezii i-au prezentat Akita lui Helen Adams Keller, care locuiește în America.

Cum arată un câine japonez Akita Inu?? Caracteristicile de aspect sunt următoarele:

  1. Culoarea stratului poate fi oricare, dar numai naturală.
  2. Paltonul în sine este lung, frumos și mătăsos.
  3. Creșterea unui câine adult ajunge la 57-71, dar cățeaua va fi puțin mai mică.

Din fire, acești câini sunt curajoși, desigur, loiali, inteligenți și activi. Este ușor să-i antrenezi, iubesc copiii, nu vor putea niciodată să-l jignească pe proprietar. Dacă mai există animale de companie în familie unde cresc, atunci vor fi tratați cu respect. Se crede că câinii Akita sunt ajutători excelenți, tovarăși buni în orice afacere, paznici deștepți și bonele iubitoare și îngrijitoare.

Cel mai adesea câini din această rasă utilizat în următoarele domenii:

  1. Politie.
  2. Serviciul de salvare.
  3. Ghid pentru nevăzători.

Câteva reguli pentru îngrijirea unui câine Akita Inu

Știind ce rasă este iubită de tot eroul filmului Hachiko, trebuie să știi și cum să ai grijă în mod corespunzător de astfel de câini. Este demn de remarcat faptul că Akita Inu nu necesită nicio îngrijire specială. Trebuie doar să faceți următoarele:

  1. Aspectul câinelui Akita AnuÎndepărtați murdăria din ochi care se acumulează peste noapte. O soluție specială de mușețel este utilizată pentru a spăla ochii. Această procedură se face în fiecare dimineață și, de asemenea, dacă este necesar..
  2. Dacă este necesar, trebuie să vă curățați urechile. Pentru a îndepărta sulful de pe ele, se înfășoară o eșarfă în jurul degetului proprietarului și se efectuează curățarea. Utilizarea tampoanelor de bumbac este strict interzisă..
  3. Trebuie să vă spălați câinele Akita Inu o dată pe lună folosind un șampon special.
  4. Vizitați medicul veterinar la fiecare șase luni.

Rasa Akita Inu a fost întotdeauna apreciată în Japonia, dar după lansarea filmului „Hachiko: Cel mai bun prieten” ea a devenit celebru în toată lumea. Puii au devenit în căutare, iar mulți câini din această rasă au primit numele eroului lor preferat - Hachiko.

Câine Akita Inu Culoarea câinelui AkitaCum să monitorizezi haina câinelui tăuDescrierea rasei japoneze AkitaAkita Inu este cea mai amabilă rasă de câineÎntreținerea și îngrijirea Akita InuAkita Inu - rasa de câine HachikoDescrierea și caracteristicile rasei japoneze AkitaAkita anu temperamentul câineluiCel mai loial prieten al lui AkitaAkita Inu este cea mai amabilă rasă de câineÎntreținerea și îngrijirea Akita Inu
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa de câine din filmul `hachiko` și totul despre rasa akita inu