Rasa câinelui pomeranian

PomeranianSpitz

- Este o rasă de câine care se distinge prin mărimea sa mică, blana groasă și urechile ascuțite. Această rasă activă necesită multă atenție și are nevoie, de asemenea, de educație și îngrijire constantă. În ciuda staturii sale reduse, rasa de câine este agresivă și capabilă să atace străini. De asemenea, această rasă se distinge prin zgomotul său. Acest animal poate latra fără să se oprească mult timp. Dar toate aceste trăsături de caracter pot fi ușor corectate cu o bună educație..

Caracteristicile rasei de câini PomeranianSpitz se înțelege bine cu copiii, dar nu aveți încredere în câinele dvs. copiilor cu vârsta sub 7 ani.

Copiii la această vârstă sunt curioși, într-un acces de explorare a lumii, copiii pot răni câinele trăgând urechile sau coada, în acest caz, un Spitz deosebit de prost crescut va mușca sau va încerca să o facă.

Deși fața acestui câine este mică și dinții nu sunt ascuțiți, câinele poate dăuna pielii copiilor.

Dacă vă creșteți bine câinele, precum și îl îngrijiți în mod regulat, acesta va fi afectuos și nu va exista probleme cu acesta..

Caracteristicile câinilor Spitz

  • Caracteristicile câinilor pomeranieniSunt mici, de până la 30 de centimetri.
  • Constituție puternică a corpului. Sarac in grasimi subcutanate. Este recomandabil să nu aduceți câinii pomeranieni la obezitate, în special la femei, deoarece acest lucru poate complica nașterea sau le poate face imposibile.
  • Dimensiunea medie a capului în raport cu corpul. Botul este mic, cu o tranziție pronunțată spre frunte. Fruntea este mare și rotundă.
  • Urechile sunt ascuțite, mari și erecte. Sfaturile pot avea perii.
  • Coada este ridicată, lungime medie.
  • Lana stă în picioare, groasă.

Pomeranian

Caracteristicile rasei de câini PomeranianO caracteristică a rasei de câini Spitz este haina sa. Arată foarte pufos, deoarece haina crește întotdeauna pe verticală. Jucausul este caracteristic acestei rase, prin urmare este foarte potrivit pentru cumpărarea de către un copil. Are un temperament ușor, adaptat educației.

Una dintre caracteristicile neplăcute ale rasei este lătratul constant..

Acești câini au un ton de voce destul de ridicat și cu lătrat constant neliniștit, proprietarii de multe ori se simt iritați, care deseori se revarsă asupra animalului de companie.

Astfel de măsuri pentru calmarea câinelui nu duc niciodată la succes. Pentru a vă menține câinele calm și afectuos, merită să-l învățați ascultarea încă din copilărie. Portocaliul este predispus la un comportament dominant. În ciuda înălțimii sale, se simte genetic ca un lup formidabil. Și dacă din copilărie nu arăți cine este șeful, spitzul poate ține cont de faptul că el este proprietarul casei. Și atunci nu poți controla niciodată acel câine. Vă rugăm să rețineți că aceasta este o rasă agresivă, atunci când o luați în afara ar trebui să purtați întotdeauna o lesă. Dacă acest lucru nu se face, ea poate ataca alți câini. Și în astfel de situații, rezultatul nu va fi în favoarea Spitz. Acesta este un câine decorativ, nu un câine de luptă.

Ingrijirea cainelui

Îngrijirea cățelușului pomeranianAnimalele de companie din această rasă nu necesită îngrijire personală constantă. Este suficient să petreceți o jumătate de oră pe zi pentru îngrijire pentru ca câinele să se simtă bine. Dacă câinele este domestic, îl puteți scălda o dată la două luni. Ar trebui să-i supraveghezi cu atenție haina. Dacă Pomeranianul nu este pieptănat în timp, lâna se rostogolește în bucăți. Nu este igienic pentru animalul dvs. de companie. Deoarece astfel de bulgări acumulează o cantitate mare de murdărie. Dacă nu este posibilă desfacerea și pieptănarea bilelor, acestea trebuie tăiate.

Folosiți șampon uscat pentru a vă îngriji Spitz-ul. Deoarece pielea acestei portocale este predispusă la uscare severă și mătreață.

Dacă luați o femelă pomeraniană pentru reproducere, ar trebui să acordați atenție faptului că sarcina lor este destul de dificilă. Datorită dimensiunilor reduse, nașterea poate avea loc printr-o operație cezariană. Când o femeie Spitz este însărcinată, ea slăbește și, prin urmare, are nevoie de nutriție și momeală îmbunătățite sub formă de vitamine.

Hrănire

Spitz Pomeranian de reproducțieMâncarea pomeraniană ar trebui să fie echilibrată. Mancarea uscata echilibrata pentru caini este potrivita pentru hranire. Compoziția sa trebuie să includă în mod necesar cel puțin 25% din pește, carne, carbohidrați, minerale și substanțe nutritive. Nu este necesar să dați vitamine pomeranianului pentru momeală. Pentru această rasă, lipsa vitaminelor din furaje este mai bună decât utilizarea abundentă a acestora ca alimente complementare..

Merită să luați în considerare cu atenție alegerea hranei pentru animalul dvs. de companie. Deoarece Spitz nu tolerează schimbarea unui tip de furaj cu altul. El poate dezvolta stomac și intestin supărat. Când schimbați alimentarea, este necesar să comutați treptat.

Legumele fierte pot fi folosite ca supliment..

Nu puteți oferi produse dulci precum laptele condensat. Acest lucru poate dezvolta insuficiență renală în Spitz..

Peștele fiert poate fi dat o dată pe săptămână. Este mai bine să refuzați hrănirea animalelor de companie prăjite și grase..

Spitz pigmeu pomeranian

Spitzul pitic se distinge prin dimensiunea sa în miniatură. Este larg distribuit ca animal de companie, îndeplinind rolul de decorare a mâinilor pentru femei. Dar nu ar trebui să o tratați ca pe o jucărie de pluș. Acesta este un animal destul de vioi, este energică și jucăușă. Și dacă se enervează, va încerca cu ușurință să-ți muște degetul..

Caracteristicile spitzului pigmeu

  • Are o înălțime mică de 15-20 de centimetri.
  • Palton gros, în picioare. În ciuda densității sale, haina câinelui urmează conturul corpului. Pieptul, capul, coada sunt clar vizibile. Și labele nu se îmbină cu corpul.
  • Capul este de mărime medie în raport cu corpul. Cea mai lată parte a capului se află în partea din spate a capului. Treptat se produce o îngustare spre botul animalului.
  • Botul este prelungit sau turtit cu o formă de urs. Maxilarul este bine dezvoltat, are un set complet de dinți.

Îngrijirea unui pomeranian pitic

Spre deosebire de un simplu pomeranian. Fratele său mai mic necesită multă grijă. Dacă nu aveți suficient timp pentru a vă ocupa de câine, mai bine nu-l începeți. Lana trebuie să fie periată în fiecare zi. Acest lucru se poate face cu un pieptene special achiziționat de la un magazin de animale de companie. Pieptenele ar trebui să fie preferabil fără picături pe vârfuri, acest lucru vă va permite să curățați mai bine corpul câinelui de părul slab. Dacă neglijați periajul constant, așteptați-vă ca întreaga podea să fie acoperită cu păr. De asemenea, dacă nu sunt periate, se pot forma bile de păr și trebuie tăiate..

Puteți face baie o dată pe lună folosind un șampon special pentru păr gros. Dar asigurați-vă că vă uscați haina după scăldat. Deoarece pardoseala câinelui se udă și se usucă după scăldat pentru o perioadă foarte lungă de timp. Dacă acest lucru nu se face, câinele va suferi de iritații ale pielii și erupții cutanate..

Câinele nu are nevoie de activitate fizică constantă. Dar uneori trebuie să o plimbi și să o lași să alerge.

Hrănirea cățelușilor pomeranieni

Puii pitici Pomeranian trebuie hrăniți de 5-6 ori pe zi. Este recomandabil să respectați același timp constant de hrănire. Când cățelul crește toate substanțele de care are nevoie pentru sănătate, primește cu laptele mamei sale. Apoi crește și se duce să se hrănească. Când luați un cățeluș, întrebați ce fel de mâncare au hrănit stăpânii câinelui. Modificările bruște ale hranei pot duce la deranjul stomacului.

Dacă decideți să dați produse naturale. Puteți hrăni câinele cu carne de vită, pui, vițel. Oasele mici sau oasele de pește nu trebuie lăsate să mestece. Peștele poate fi administrat o dată pe săptămână.

Nu oferiți câinelui alimente sărate sau dulci..

Nu dați carne de porc.

Un câine adult poate fi hrănit de două ori pe zi. Nu dați alimente grase unui cățeluș, nu unui câine adult. Este mai bine să renunțați complet la hrănirea cu semifabricate..

Educarea și instruirea unui spitz

Pomeranianul tinde să fie antrenat, iubește să fie încurajat și lăudat. Aceasta poate fi utilizată în timpul creșterii și antrenării animalului. Spitz pomeranian genetic predispus la supunere față de lider. Încă din copilărie este necesar să îi arătăm cine este șeful în casă. Dacă acțiunile tale sunt indecise, câinele va începe în cele din urmă să te ignore și să nu mai asculte. Dacă câinele tău, înainte de hrănire, este hiperactiv, latră și sare la tine. Trebuie să-i arăți că acest comportament este inacceptabil..

Stai în fața câinelui cu un castron în mână. Și ignoră-l până se calmează și se așează. Astfel, îi vei recompensa comportamentul calm prin hrănire. Dacă veți calma lătratul câinelui hrănindu-l. Ea va afla rapid că acesta este un mod sigur de a lua o altă gustare. Și mai devreme sau mai târziu noaptea veți auzi cu siguranță lătrături puternice din camera alăturată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa câinelui pomeranian