Rase de câini cu urechi lungi: descriere, caracter, trăsături

Rase de vânătoare 26.02.2018 6,3 mii 4,2 mii 6 minute.

Câinii cu urechi lungi nu au întotdeauna o fire bună și docilă. Atunci când alegeți un animal de companie, nu vă puteți concentra exclusiv pe caracteristicile aspectului, deoarece unele rase de câini cu urechi lungi nu sunt destinate păstrării într-o familie, ci pentru îndeplinirea unor sarcini serioase, de exemplu, paza sau vânătoare. Este foarte probabil ca viața într-un apartament din oraș să devină o adevărată tortură pentru un câine de vânătoare - lipsa de exercițiu, un stil de viață sedentar și o ședere rară în aer curat pot duce rapid la obezitate.

1 Rase de câini cu urechi lungi

Înainte de a cumpăra un cățeluș dintr-o anumită rasă, trebuie să vă asigurați că îngrijirea veterinară este disponibilă pentru viitorul dvs. animal de companie, precum și că există toate condițiile și oportunitățile de păstrare a animalului. Nu este neobișnuit ca o familie cu copii să aibă un câine și, după o lună, devine neinteresant pentru toți membrii familiei: nimeni nu vrea să meargă cu ea, iar prezența ei doar enervează gospodăria.

Nu creați un câine dacă nu sunteți sigur că condițiile de viață vor fi potrivite pentru un potențial animal de companie..

În ciuda faptului că toate rasele de câini aparțin aceleiași specii de animale, fiecare dintre ele are anumite nuanțe și caracteristici ale conținutului:

Basset Hound

O expresie tristă pe față și urechi incredibil de lungi disting Basset Hound de alte rase.

 • Această rasă este considerată o rasă de vânătoare, dar este perfectă ca animal de companie - Bassets se înțeleg ușor în familiile cu copii mici. Se disting prin statura lor scurtă (nu mai mult de 40 cm la greabăn), picioarele scurte, urechile lungi, părul neted și scurt.
 • Acești câini cu obraji căzuți și ochi triști au o față tristă, deși în realitate se disting printr-un caracter vesel și jucăuș.. Bassetts sunt prietenoși, plini de curiozitate și curioși.
 • Această rasă de câini are nevoie de plimbări constante - Baschetele sunt în continuă mișcare, adulmecând și studiind fiecare obiect din calea lor. Prin urmare, în condițiile unui apartament de oraș, un astfel de câine mobil va fi înghesuit, dar viața într-o casă de țară este potrivită pentru Bassets în cel mai bun mod.
 • Trebuie avut în vedere faptul că o caracteristică a rasei Basset Hound este tendința către dezvoltarea glaucomului, a volvulusului gastric, a problemelor de coagulabilitate a sângelui, precum și a tulburărilor sistemului musculo-scheletic, manifestate sub formă de șchiopătare periodică sau constantă la unii indivizi. Dacă aveți cea mai mică suspiciune asupra uneia dintre bolile enumerate, trebuie să vă adresați urgent medicului veterinar pentru a nu risca sănătatea și viața animalului de companie
Beagle

Câinele piebald rus este un mare asistent de vânătoare

 • Câinii sunt reprezentați de un număr mare de rase. Astfel de câini cu urechi lungi sunt cunoscuți sub numele de câinele piebald rus, câinele eston, câinele transilvănean. Acestea sunt unite de un scop comun - toate aceste rase au fost crescute pentru o lungă căutare de pradă în timpul vânătorii..
 • Astfel de câini au nevoie de mișcare constantă și nu atât sub forma unei plimbări calme, cât și în formatul de a alerga după pradă cu viteză mare.. Unii proprietari de câini care nu vânează compensează lipsa de mișcare forțând câinele să alerge după vehiculul lor. Cu toate acestea, acest mod de mers poate fi periculos pentru animal - există riscul de a se pierde în timp ce conduceți sau de a fi lovit de un vehicul care se apropie. Prin urmare, dacă nu este posibil să se furnizeze alergări constante pentru câine, este mai bine să renunțe la ideea de a avea un reprezentant al acestei rase..
 • Cele mai tipice boli ale câinilor sunt diverse leziuni, luxații și fracturi rezultate dintr-un stil de viață activ.
Spaniel

Cocker Spaniel englezesc arată ca o jucărie amuzantă datorită hainei cret și a urechilor lungi

 • Un întreg grup de rase de câini este unit sub acest nume. Cele mai populare sunt Cocker Spaniel englez și Spaniel de vânătoare rusesc..
 • Cocker Spaniel englezesc este perfect pentru o familie cu copii, deoarece are o dispoziție prietenoasă și este capabil să participe neobosit la toate activitățile copiilor. Nu se satură de o plimbare lungă și este ușor de dresat: cocker spaniel aparține uneia dintre cele mai „săritoare” rase de câini cărora le place să depășească diferite obstacole și să o facă de bună voie la comandă. Prin urmare, Cocker Spaniel englezesc poate fi luat ca un animal de companie obișnuit și puteți juca cu el în diferite competiții, demonstrând abilitățile câinelui dvs. iubit..
 • Această rasă de câine se distinge prin urechile ondulate agățate, pe care vrei doar să le atingi. Haina Spaniel este surprinzător de moale și plăcută la atingere
Teckel

Teckelul are corpul alungit, nasul lung și picioarele scurte.

 • Această rasă de câini este recunoscută în întreaga lume. Chiar și copiii mici disting cu ușurință teckelii de alți câini datorită aspectului lor particular: picioarele scurte strâmbe, urechile lungi și corpul alungit atrag imediat atenția celorlalți. Teckelii au fost crescuți pentru a urca cu ușurință în găuri și pentru a găsi prada care scăpa acolo..
 • În ciuda aspectului său amuzant, un teckel bine antrenat își urmărește neobosit prada și, fără milă, își dă jos prada.. Când țineți acasă, activitatea animalului trebuie monitorizată: încă din copilărie, începeți antrenamentul, jucați constant și nu uitați de plimbările regulate pe distanțe lungi. Dacă dachshund-ul este lăsat pentru sine mult timp, poate provoca o mulțime de probleme: roși pantofii cu dinții ascuțiți, distruge mobilierul. Prin urmare, este necesar să umblați constant cu dachshund-ul, să-i acordați atenție și să nu-l lăsați în pace mult timp..

1.1 Terieri

Terrierii erau considerați inițial exclusiv câini de vânătoare. Însă creșterea constantă a noilor soiuri a dus la crearea a numeroase rase care au o capacitate redusă de vânătoare, dar au dobândit o serie de alte calități importante..

Caracteristicile terrierilor:

Airedale

Airedale Terrier prezintă un amuzant "barbă" și părul creț pe tot corpul

 • Terrierii Airedale sunt folosiți pe scară largă ca câini de căutare în serviciile de salvare. Mulți crescători de Airedale Terriers remarcă curajul lor uimitor: chiar și în situații critice, câinii din această rasă nu lasă o persoană cu probleme și sunt gata să-și riște viața pentru a salva proprietarul.
 • Paltonul ondulat, urechile căzute și capra distinctivă conferă Airedale un aspect distractiv, sporind aspectul de pluș
American Pit Bull Terrier

Pit Bull Terrierul are în mod natural urechi destul de mari, dar de obicei sunt tăiate.

 • American Pit Bull Terrier s-a arătat ca un paznic excelent: câinii din această rasă se disting prin calități bune de luptă, precum și forță fizică și rezistență. Acești câini puternici, cu picioare puternice și cufere largi, sunt capabili să se lupte cu orice inamic și reprezintă o amenințare mortală chiar și atunci când luptă cu animale precum lupii sau urșii. Dar păstrarea unui astfel de animal într-o familie cu copii este foarte periculoasă: câinele se poate simți gelos și poate ataca copilul sau un alt membru al familiei dacă simte că proprietarul le acordă mai multă atenție.
 • Reprezentanții acestei rase pot avea atât urechi atârnate, cât și urechi erecte, dar de obicei, deja la o vârstă fragedă, cățelușul este tăiat.
Jucărie rusească

Jucărie rusească - câine decorativ, ideal pentru rolul unui animal de companie

 • Cel rusesc, care se numea înainte terrierul de jucărie rus, aparține și grupului terrierilor. Acesta este un câine decorativ cu urechi, ideal pentru rolul unui animal de companie. Câinii din această rasă se disting prin caracterul lor pașnic și acomodativ - sunt foarte mobili, prietenoși și afectuoși, intră cu ușurință în contact cu copiii și participă de bunăvoie la orice joc..
 • Jucăria rusă poate fi chiar antrenată să folosească toaleta sau litiera, așa că, dacă doriți, nu trebuie să ieșiți deloc cu ea. Spre deosebire de mulți câini de vânătoare descriși mai sus, acest lucru nu necesită exerciții prelungite în aer curat. Acest câine cu urechi, asemănător cu o vulpe mică, necesită un contact constant cu oamenii și alți câini, fără a tolera absolut singurătatea.
 • Stresul este foarte periculos pentru ei - reprezentanții acestei rase sunt considerați a fi animale destul de nervoase și timide, așa că nu ar trebui să aveți un astfel de câine într-o familie în care se practică înjurături și scandaluri constante..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini cu urechi lungi: descriere, caracter, trăsături