Rasa de câine briard: caracteristici și caracteristici de îngrijire

Descrierea câinilor BriardBriard este un câine ciobanesc cu părul lung, originar din Franța. Această rasă este considerată păstor. Se diferențiază de alte rase prin faptul că are picioare duble pe piciorul din spate. Aspectul vierului este un pic neîngrijit. Creșterea adulților este de 56 - 68 cm. Culoarea unui astfel de animal este albastru, gri și negru, iar lâna lui seamănă cu o capră și este ușor dură. Briardul se remarcă prin postura sa nobilă, mersul flexibil și mișcarea armonioasă.

Rasa standard

În lumea modernă, rasele de câini ciobănești nu sunt practic utilizate în scopul propus, așa că briarii au devenit prieteni adevărați și tovarăși de neînlocuit pentru proprietarul lor. Sunt curajoși și foarte deștepți., iar în caz de pericol, vor putea întotdeauna să-și protejeze proprietarul.

Aspect

Caracteristicile rasei Briard:

 • cap mare, lung și puternic, cu craniul ușor rotunjit;
 • urechile sunt groase și ridicate;
 • botul este lat și adânc, cu nasul pătrat și maxilarele puternice;
 • există sprâncene, barbă și mustață;
 • trunchiul este muscular și proporțional cu spatele drept și gâtul înalt;
 • crupul este larg și puternic;
 • piept adânc și coadă lungă;
 • picioarele din față sunt lungi și oblice, iar picioarele din spate sunt paralele;
 • lână lungă și groasă de diferite culori.

Câinii Briard diferăCreșterea femelelor este de 56 - 64 cm, iar masculul - 62 - 68 cm. Adulții cântăresc aproximativ 35 kg, iar speranța de viață a câinilor din rasa Briard este de 12 ani. Puii se nasc de culoare închisă și, ulterior, încep să se lumineze. Culoarea hainei este stabilită în cele din urmă până la vârsta de trei ani.

Rasa de câine Briard are un aspect ușor neîngrijit, deoarece atunci când îl reproduc, francezii doreau să obțină câini fermieri eficienți. Datorită hainei groase, astfel de animale tolerează bine frigul..

Principala caracteristică a acestei rase este mobilitatea intelectuală. Acest lucru permite animalelor să răspundă rapid la diferite situații și să ia decizia corectă și acționează imediat.. Briarii sunt independenți și se descurcă bine fără un om. Astfel de câini au o memorie excelentă, sunt foarte curioși și puternic atașați de stăpânul lor..

Psihicul

Briardii sunt animale de companie foarte afectuoase și atente. Datorită naturii echilibrate, familia este în deplină liniște sufletească pentru sănătatea și casa lor. Un psihic stabil are un efect bun asupra stării psihice și fizice a câinelui, deoarece nu poate fi iritat de nimic. Nu este înclinată să manifeste o agresiune nerezonabilă.. Animalul este foarte amuzant și o dispoziție veselă, care îi permite să fie mereu în centrul atenției. Este un partener excelent în timpul excursiilor lungi, excursiilor și plimbărilor.

Briarii sunt ușor încrezători în sine, așa că, dacă proprietarul dă puțin slăbiciune, atunci animalul poate începe să domine. Câinele este foarte atașat de proprietarul său și este adesea gelos pe el, deci este mai bine să nu aveți alte animale de companie. Ea reacționează cu vigilență la străinii care manifestă agresivitate..

Caracter

Cum să hrănești câinii briardCâinii Briard se disting prin curiozitate și activitate, au o memorie bună și o inteligență ridicată. Pot fi mari paznici, deoarece instinctele sunt încă păstrate la reprezentanții moderni ai rasei..

Briards uneori poate fi încăpățânat, și sunt, de asemenea, timizi și neprietenoși. Dar astfel de calități sunt rare. Proprietarii acestei rase își notează tactul și sensibilitatea. Dacă îi tratați cu respect, atunci proprietarii vor primi în schimb dedicație și devotament. Dacă câinele este pedepsit pe nedrept, atunci acesta poate arăta un resentiment puternic..

Reprezentanții acestei rase nu pot fi crescuți foarte aspru. Doar modalitățile pozitive de învățare pot aduce rezultatul dorit. Astfel de animale de companie ar trebui să fie în fiecare zi activități fizice, stimulare mentală și divertisment.

Briarurile sunt ideale pentru persoanele cu un stil de viață activ. Îi iubesc pe copii și se înțeleg bine cu ei, considerând că este de datoria lor să-i protejeze și să-i protejeze. Acești câini sunt niște dădaci mari..

Îngrijire

Pentru ca briardul să aibă forma perfectă și haina luxoasă, acesta trebuie îngrijit corespunzător. Blana trebuie periată în mod regulat, deoarece este predispusă la noduri și bulgări. Înainte de a începe să periați câinele, haina trebuie periată. După o astfel de procedură, este deja folosit un pieptene tare, deoarece numai el poate trece prin astfel de desișuri. Trebuie să vă spălați animalul de companie de până la 8 ori pe zi și, mai des, dacă este necesar..

Puii și câinii adulți practic nu se varsă. Briars trebuie să fie scăldat, mai ales dacă animalul locuiește în afara orașului. Acest lucru trebuie făcut o dată pe lună.. Pentru o astfel de procedură, utilizați un șampon lichid special, iar după spălare, câinele trebuie să pieptene din nou haina.

Câinii Briard sunt foarte iubitori de apă, așa că dacă există un rezervor în apropiere, animalul de companie va fi cu adevărat fericit, mai ales vara. Mediul urban duce la acumularea de praf și murdărie în strat, prin urmare, animalul trebuie spălat cu produse de igienă.

Este important să țineți evidența, astfel încât paraziții să nu înceapă în blana animalului. Acest lucru este deosebit de complicat vara, deoarece este foarte dificil să detectezi o căpușă într-un strat atât de gros. Substratul necesită, de asemenea, o îngrijire specială. Este subțire și moale și se poate încurca foarte ușor. Dacă s-au format încurcături, acestea trebuie îndepărtate cu atenție. De asemenea, trebuie să îndepărtați părul în exces de pe urechi și tampoane pentru labe. Nu trebuie să uităm de ochii animalului de companie, în colțurile cărora se adună deseori murdărie, care ar trebui îndepărtată..

În plus, este necesar să îi oferiți iubirii și îngrijirii animalului dvs. de companie, datorită căruia starea sa psihologică va fi menținută la un nivel pozitiv. Tratarea câinelui cu o atitudine negativă poate submina starea sa psihologică, ceea ce îl face mai puțin activ și vesel..

Sănătate și boli

Briarii sunt susceptibili la următoarele boli:

 • Caracteristicile rasei Briardvolvulus;
 • hipotiroidism;
 • orbire nocturnă;
 • displazie a cotului sau articulației șoldului;
 • limfosarcom;
 • epilepsie.

Orice problemă de sănătate la câinii din această rasă afectează imediat starea hainei sale. Dacă animalul de companie este sănătos, atunci este strălucitor și matasos. Dar când devine estompată, înseamnă că există unele probleme de sănătate. Riscul de a dezvolta boli, mai ales dacă sunt asociate cu digestia, crește vara. Acest lucru se datorează cel mai adesea supraalimentării.. Căldura duce la scăderea activității fizice, Prin urmare, vara, ar trebui să limitați dieta și să reduceți cantitatea de alimente proteice, adăugând în schimb unt de arahide, drojdie sau vitamina E.

Primăvara și vara, gazdele se pot confrunta cu o altă problemă - paraziții. Este foarte dificil să le detectați în lână groasă, deci trebuie să examinați regulat câinele pentru prevenire.

Reguli de hrănire

Briardii sunt animale mari, așa că mănâncă mult. Ar trebui să fie hrăniți cu alimente naturale și alimente industriale. Când vă hrăniți animalul de companie, luați în considerare greutatea și nivelul de activitate. Hrana comercială poate fi umedă (conservată) și uscată. Este util să le combinați pe ambele, ceea ce va permite câinelui să primească toate substanțele necesare.

Dieta sănătoasă pentru câini Rasele de briard ar trebui să includă următoarele alimente:

 • Care este diferența dintre rasăaproape orice carne, dar carnea de porc este nedorită;
 • pești, în special pești de mare;
 • cereale: fulgi de ovăz, hrișcă, orez - nu este de dorit să se dea griș și mei;
 • fructe și legume, limitând consumul de varză proaspătă, citrice, cartofi, țelină, coriandru;
 • lactate și produse lactate fermentate;
 • uleiuri vegetale;
 • Pâine de secara;
 • fructe de mare;
 • ouă fierte;
 • semințe și nuci.

Câinele este interzis dați următoarele alimente: cârnați, cârnați fierți, ceapă, usturoi, oase tubulare, ciocolată, condimente.

Instruire

Cum arată un câine briard?Briardii învață rapid noi comenzi și abilități. Animalul de companie nu fuge niciodată de proprietarul său, așa că îl puteți lăsa în siguranță lângă clinică sau magazin. Puii pot fi dresați aproape imediat, dar nu pot fi pedepsiți fizic. Pentru pedeapsă, este suficient să exprimăm dezaprobarea strict. Pentru respectarea comenzilor și respectarea regulilor, câinele ar trebui să fie recompensat cu un tratament. Pentru aceasta, oasele speciale ar trebui achiziționate la magazinul de animale de companie.. Nu este nevoie să angajați un antrenor profesionist pentru dresajul animalului. Proprietarul însuși este capabil să-și antreneze cu ușurință animalul de companie, respectând regulile disciplinei.

Astfel, Briarii sunt câini uimitori, neobișnuit de loiali proprietarului lor și având un caracter pașnic. Cu lâna lor incredibilă, care amintește de atingerea unei oi, diferă de alte animale cu patru picioare. Briardii sunt al doilea în popularitate doar după Ciobanescul German. Datorită naturii lor, câinii din această rasă pot fi obținuți de o familie cu copii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa de câine briard: caracteristici și caracteristici de îngrijire