Rasa alabai: păstrarea unui câine adult, pui, fotografii

Adultul Alabai arată foarte frumosCâinele ciobănesc din Asia Centrală (Alabai) provine din încrucișarea mastinilor tibetani cu câinii ciobănești din Asia Centrală și ciobanii mongoli. Alabai au fost crescuți prin selecție naturală pentru a paza rulote și locuințe. Rasa a fost clasificată oficial în 1993 și un nou standard a fost introdus în 2010.

Ca rezultat al unei selecții de o mie de ani, câinii au fost selectați cu anumite caracteristici - păr dens care ar putea protejați împotriva schimbărilor bruște la temperaturi ridicate și scăzute, cu pielea groasă și dură pentru a rezista la mușcăturile prădătorilor. Câinele trebuia să aibă o mare forță și rezistență pentru a proteja proprietățile proprietarilor.

Trăsăturile principale ale rasei Alabai sunt calmul și încrederea în sine, absența unei agresivități excesive, în ciuda unei atitudini prudente față de străini. Fotografie de rasă de câine Alabai.

Cum să alegi un cățeluș Alabai

Puii sunt cel mai bine cumpărați de la crescători sau crescători profesioniști, deoarece altfel puteți obține o cruce sau un cățeluș bolnav. Mai întâi trebuie să aflați câți pui erau în așternut. Dacă mai mult de cinci, atunci există pericolul apariției diferitelor boli în viitor. Este de dorit ca mama să nu aibă mai mult de opt ani.

Luați un cățeluș cioban la vârsta de 1,5 până la 2 luni, asigurați-vă că verificați documentele pentru câine și vaccinările efectuate. Câine de rasă are un strat de pluș gros și strălucitor, lung poate fi un semn al amestecului cu un cioban caucazian. Câinele trebuie să fie jucăuș, agil, cu pofta bună și să aibă un aspect sănătos. Câine ciobănesc din Asia Centrală Alabai fotografie.

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să acordați atenție următoarelor semne, fotografie:

 • Puii Alabai provoacă afecțiune chiar și în rândul celor cărora nu le plac câiniipuii prea subțiri sau supraponderali pot fi bolnavi;
 • ochii apoși, tusea și strănutul sunt semne de boală;
 • urechile trebuie să fie curate în interior;
 • un câine sănătos are nasul ud.

Standarde de rasă Alabai, fotografie:

 • Standul unui Alabai adult este prezentat în fotografiecatelul trebuie să aibă o mușcătură de foarfecă;
 • au capul lat, puternic, fruntea înclinată;
 • buze groase și cărnoase;
 • o coadă înaltă care se lărgește la bază;
 • labele în formă ovală comprimate într-o minge;
 • urechile și cozile sunt ancorate la 3-4 zile după naștere.

Trăsăturile caracteristice rasei de câini Alabai sunt vizibile în fotografie.

Câinele are o culoare variată - variind de la alb și negru, negru, cafeniu, brunet la alb și roșu. În cazul culorii albe și gri, lobului din alabai i se permite o culoare deschisă, care cu alte culori ale câinelui ciobanesc din Asia Centrală este non-standard.

Fotografia arată un câine ciobanesc din Asia Centrală alb-negru.

Întreținerea și îngrijirea Alabay, foto

Alabai - fotografia unui câine adultCâinele este fără pretenții la păstrare, se simte bine cu schimbări bruște de temperatură. DESPREcea mai bună opțiune pentru a locui în Alabai ar fi o volieră mare, cu un stand. Pentru câinele ciobanesc din Asia Centrală este necesară o activitate fizică deosebită, de aceea sunt necesare plimbări lungi zilnice.

Îngrijirea nu este deosebit de dificilă, deoarece lâna sa nu este practic contaminată de proprietățile sale. in orice caz primăvara, în perioada de năpârlire, câinele trebuie să fie periat în mod regulat. De asemenea, este necesar să inspectați și să curățați urechile în timp util, să tăiați unghiile de 2 ori pe lună.

Alimente

Nutriția Alabai ar trebui să fie echilibrată, deoarece această rasă are tendința de a suferi de boli articulare. Prin urmare, dieta ar trebui să fie bogată în calciu..

Cățelușul are un regim strict de hrănire, 2-3 mese pe zi. Următoarele alimente ar trebui să fie prezente în dietă: brânză de vaci, ouă, chefir, orez, hrișcă. Din carne - ficat, stomac, inimă, rinichi, tăieturi slabe de carne de vită. Legumele pot fi foarte diverse, cu excepția cartofilor.

Un Alabai adult primește mâncare de 2 ori pe zi în același timp. Dieta include vițel, carne de vită, pește marin cu conținut scăzut de grăsimi, hrișcă, terci de orez, legume crude și fierte. Păsările de curte și carnea de porc nu sunt recomandate.

Câinele trebuie să aibă acces constant la apă, pentru care este necesar să aveți un bol separat. Recipientele pentru alimente sunt așezate pe un suport special, astfel încât animalul de companie să nu-și coboare capul, ci să se întindă. Înălțimea standului este ajustată treptat în funcție de înălțimea câinelui. Nu se recomandă administrarea oaselor tubulare și a dulciurilor.

Instruire

Se crede că câinii din rasa Alabai sunt greu de dresat, așa că de la 3 luni unui cățeluș i se învață comenzile „nu”, „culcați-vă”, „stați”. Procesul de creștere se formează cu ajutorul emoțiilor pozitive, nevoile de joc, comunicarea cu alți câini, membrii familiei. Aceasta folosește metoda de imitație și motivație..

În timpul antrenamentului, este necesar să se obțină ascultarea și executarea comenzii. Cu toate acestea, nu se pot lua măsuri dure, deoarece Câine răzbunător Alabai și poți pierde cu ușurință contactul cu ea. De asemenea, trebuie să fii învățat să nu reacționezi la stimulii externi și să controlezi comportamentul agresiv față de alți câini. De ce catelul este plimbat de-a lungul diferitelor trasee și încurajat să comunice.

Avantajele și dezavantajele rasei Alabai

 • Câinele are un caracter echilibrat, se înțelege bine cu copiii și iubește să se joace cu ei.
 • Dacă există copii mici în casă, atunci cel mai bine este să începeți o cățea din rasa Alabai, care are un caracter mai calm.
 • Posedă curaj, rezistență, poate lupta cu un prădător mult mai mare decât Alabai în sine, prin urmare această rasă este apreciată ca o pază.
 • În ciuda faptului că sunt buni paznici, nu atacă niciodată un străin..
 • Independența, capriciul rasei de câine ciobanesc din Asia Centrală este un dezavantaj al rasei, deoarece datorită unor astfel de trăsături de caracter este dificil de antrenat.
 • Arătați o agresivitate crescută față de alți câini, prin urmare, este necesar să mergeți cu gulerul.
Alabai Cum arată un câine ciobanesc din Asia Centrală?Alabai sunt părinți minunați pentru puii lor.La o plimbare, Alabai sunt foarte activi și mobiliAlabai la plimbare iarna

Fotografia prezintă diverse caracteristici ale rasei de câini Alabai.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa alabai: păstrarea unui câine adult, pui, fotografii