Cele mai încăpățânate rase de câini

Unii câini se disting printr-o dispoziție specială independentă, știu să insiste pe cont propriu. Un câine încăpățânat este un flagel pentru un antrenor și o durere de cap pentru proprietarul său.
Mulți câini au făcut în trecut lucrări care au necesitat multă autonomie decizională. Acest lucru nu ar putea să nu afecteze natura animalelor: sunt deștepți, dar există multe probleme cu ei acasă. Cu toate acestea, aceste rase merită atenția adecvată..

Akita

Akitas puternic latră puțin, dar sunt totuși câini de pază excelenți. Mulți membri ai rasei se pricep la protejarea membrilor familiei, în special a copiilor. Cu toate acestea, pentru socializarea lor, trebuie să faceți un efort, deoarece câinii nu disting o amenințare reală de una imaginară.

Shar pei chinezesc

Fața ridată a lui Shar Pei este emoționantă și se pare că câinele strănută acum. Aspectul este înșelător - Shar Pei, un câine de pază cu o voință puternică, este foarte gelos pe teritoriul său, percepând pe toți străinii cu ostilitate. Deci, aceasta nu este cea mai bună alegere pentru crescătorii de câini fără experiență..

Jack Russell terrier

Această rasă poate servi drept simbol al puterii neînclinate. Acești câini au fost crescuți pentru a proteja animalele de prădători, sunt foarte energici, le place să sape găuri în grădină. Dacă proprietarul nu reușește să canalizeze energia câinelui într-un canal liniștit, problemele nu pot fi evitate.

Chihuahua

Nu vă lăsați păcăliți de câinele drăguț, cu aspect de cățeluș. Firea rea ​​a animalului se datorează adesea faptului că proprietarii l-au răsfățat în toate și au permis multe lucruri care nu sunt de obicei permise câinilor de talie mare. Chihuahua-urile sunt inteligente și, dacă îi insuflați reguli stricte de comportament câinelui, vor deveni prieteni grozavi pentru membrii familiei..

Pinscher pitic (în miniatură)

Reprezentanții acestei rase sunt numiți „jucării vii”. Câinii latră mult, sapă găuri și se aruncă la tot ce mișcă. Câinii nu sunt deloc interesați de părerea oamenilor cu privire la capriciile lor.. Pincheri pitici este important din copilărie să insufleți reguli stricte de comportament care nu ar trebui încălcate în niciun caz.

Ciobanesc polonez de câmpie

Începând cu secolul al XV-lea, ciobanii polonezi de câmpie joacă pășuni de animale, astfel încât, la fel ca alte rase de păstorit, câinii suferă de un exces de energie pe care nu au unde să se ducă. Câinii ascund adesea diverse obiecte: fiți gata să petreceți ore în șir căutând ceea ce trebuie.

Mastiff tibetan

Fiind o rasă care a păzit oamenii de peste 2000 de ani, mastinii tibetani se disting prin proprietarul lor capricios și supraprotector. Pregătirea timpurie și adecvată va scăpa de obiceiul excesiv de a proteja familia de toată lumea..

Beagle

Beagle foarte dependente de simțul mirosului lor. Acești câini sunt capabili să smulgă întregul apartament și să se îngroape într-o pungă cu alimente. Beagles ignoră adesea comenzile, pretinzând că nu aud nimic. Dar le place să mănânce, așa că atunci când îi antrenezi îi poți motiva cu ceva gustos..

Retriever scoțian

Rasa seamănă cu o încrucișare între un golden retriever și un terrier: sunt inteligente, sociabile și ușor de dresat. Dar câinilor le place să facă propriile lor lucruri, trebuie să fie monitorizați tot timpul..

Lhasa Apso

Smart Lhasa Apso poate fi obraznic și încăpățânat. Călugării tibetani au crescut rasa pentru protecție, nu pentru a face pe plac oamenilor. Lecțiile de antrenament care funcționează cel mai bine pentru ei sunt distractive, scurte și neascultătoare.

Collie

Colii sunt gata de servit, dar sunt și puțin încăpățânați. Aceasta este o rasă de păstor capabilă să ia decizii independente. Câinii sunt cunoscuți pentru obiceiul de a apuca oamenii de călcâi. Depinde doar de proprietar dacă independența câinelui îl va aduce beneficii sau îi va face rău.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai încăpățânate rase de câini