Ogar italian de rasă de câine (ogar italian mic)

Ogar italianOgar italian,

în ciuda faptului că al doilea nume al acestei rase este mic ogar italian, adică caine de vanatoare, a fost prima rasă crescută special pentru a fi un animal de companie. Cu toate acestea, acești câini au început să fie folosiți curând ca ogari pentru vânătoarea de vânat mic. Acum ogarul italian poate fi văzut atât la vânătoare, cât și ca un animal de companie devotat, jucăuș și foarte inteligent..

Istorie

Conform datelor istorice, rasa ogarului italian are peste 6000 de ani. În timpul săpăturilor arheologice, care au fost efectuate la siturile clădirilor antice egiptene, s-au găsit multe imagini ale câinilor care, în aparență, semănau cu un ogar italian: erau mici ca dimensiuni, subțiri și aveau capetele înguste alungite. În plus, în secolul al XX-lea, în mormintele faraonilor și preoților din Egiptul Antic, au fost găsite schelete de câini, identice cu scheletele ogarilor italieni moderni. Timp de multe secole, astfel de animale au fost favoritele faraonilor, regilor, împăraților și altor oameni nobili din întreaga lume. De obicei trăiau în palate, iar prezența unui astfel de câine era un indicator al bogăției și măreției proprietarilor săi..

Verificați celelalte rase de câini ogar: Afgan, „Engleză” („ogar”), "Rusă", "Sicilian", „Persan” („Saluki”) și „Engleză mică” („whippet”).
Ogar italian

Există o legendă conform căreia primul proprietar al acestei rase în ținuturile Italiei moderne a fost Guy Julius Caesar. Conform aceleiași legende, el a primit astfel de câini ca dar de la o admiratoare înflăcărată a acestei rase - Regina Egiptului Cleopatra, iar din Italia au început să le distribuie pe scară largă. Desigur, nu există informații fiabile despre cum s-au răspândit ogarii italieni în întreaga lume în acele zile, dar putem afirma faptul că deja în secolul al XVII-lea d.Hr. e. ei au gasit extrem de popular în multe țări europene.

Știați? Tremurăturile ogarilor italieni au fost considerate magice și salvatoare de vieți. Acest lucru se datorează unei legende străvechi, potrivit căreia fiorul unui câine mic s-a încălzit ultimul fiu al faraonului egiptean, aruncat la moarte după cucerirea Egiptului de către perși, a salvat viața copilului. A fost lăsat să moară pe stradă, iar câinele a rămas cu el. Tremura de frig și datorită acestui lucru au sunat clopote pe corpul ei, al cărui sunet a fost auzit de oameni.
Ogar italian

Ogarul italian sau ogarul italian a început să fie numit din cauza lui popularitate extraordinară în rândul poporului nobil al Italiei în timpul Renașterii.

Această rasă și-a primit numele oficial în Evul Mediu. Provine din cuvântul francez „Lièvre ", ceea ce în traducere înseamnă "iepure de câmp". Această alegere se datorează faptului că acești ogari pitici au fost folosiți cu succes pentru vânătoarea de iepuri. Rasa a fost recunoscută oficial abia la începutul secolului al XX-lea, când a fost folosită pe scară largă nu numai pentru vânătoare, ci și pentru divertismentul celor bogați. În același timp, crescătorii au decis să amestece ogarul italian cu Whippet și Pinscherul miniatural pentru a păstra creșterea mică a rasei și tipul acesteia..

După două războaie mondiale, existența unei astfel de rase a fost amenințată, cu toate acestea, ogarii italieni au depășit toate dificultățile și astăzi sunt destul de populare.Ogar italian

Aspect

Cele mai frecvent utilizate epitete în raport cu ogarii mici italieni sunt "Rafinat" și "Elegant", iar aspectul lor este absolut în concordanță cu astfel de denumiri. Rasa de câine ogar italian se distinge prin rafinament și grație, în ciuda faptului că utilizat pe scară largă pentru vânătoare. Ogarii italieni sunt de dimensiuni mici, foarte armonioși în corp. Au un bot alungit care se învârte înspre nas, ușor proeminenți, ochi mari, ovali întunecați și urechi înalte, care sunt lăsate înapoi atunci când câinele este calm și se ridică dacă este excitat..

Consultați cele mai populare rase câini de vânătoare: Saluki, „Greyhound” („ogar englezesc”), "Ogar rusesc", „Laika ruso-europeană”, Cocker spaniel american, „Parson Russell Terrier”, „Terrier vulpea neted”, Norwich Terrier, „Spaniel rus”, "Câinele piebald rus",„Foxhounds englezi și americani”.
Corpul reprezentanților acestei rase este subțire, cu un piept îngust înalt și o coadă joasă, care, de regulă, este coborâtă sau băgată. Lungimea corpului corespunde înălțimii câinelui la greabăn. Ogarul italian are spatele drept, musculos și membrele drepte (picioarele din spate sunt mai musculare).Ogar italian

Este demn de remarcat faptul că ogarii pitici nou-născuți nu la fel ca reprezentanții adulți ai rasei, prin urmare, înainte de a cumpăra un cățeluș, trebuie să te uiți la părinții lui și la respectarea lor de către standardele rasei.

Standarde

 • O tara: Italia.
 • Creştere: la greaban masculilor și cățelelor - de la 32 la 38 cm.
 • Greutate: de la 2,7 la 5 kg la masculi și cățele.
 • Speranța de viață: 12-15 ani.
 • Molting: moderat.
 • Culoare: alb, roșu, albastru, gri-albastru, negru, alb.
 • Gunoi: 2-7 pui.
 • Scop: pentru vânătoare de vânat mic, câine de companie.
 • Grup: ogari.
 • Mărturisire: FCI, AKC, UKC, ANKC.
 • Prețul cățelușului: 750-1500 $.

Ogar italian

Lână și culoare

Ogarii italieni sunt printre cei mai mulți rase de câini cu părul scurt, au o haină scurtă, netedă și strălucitoare pe tot corpul, într-o mare varietate de culori și nuanțe: negru, alb, gri și roșu. Pete albe pe piept și labe ale câinelui sunt acceptabile. Astfel de animale se varsă foarte rar sau nu se varsă deloc, așa că sunt adesea pornite de crescătorii de câini cu alergie la lână..

Animalele de companie cu părul scurt necesită mult mai puțină întreținere și nu trebuie tăiate. Pe lângă ogarul italian, rasele cu părul scurt includ și: "Egiptean", „Terrier de curte”, „Dogue de bordeaux” („mastin francez”), „Petit brabancon”, „Dachshund”, Weimaraner, „Terrier tibetan” („Tsang Apso”), "Ogarul whippet englezesc mic", „Laika ruso-europeană”, "spaniel" și „Îngrijire”.

Caracter și antrenament

Descrierea naturii rasei ogarului italian seamănă descrierea caracterului ogarilor mai mari. Acești câini sunt ușor diferiți de alte rase decorative. Sunt prietenoși, dulci și afectuoși, cu un caracter destul de blând. Acești ogari sunt foarte tactici și au o minte ascuțită, motiv pentru care sunt animale de companie foarte populare. Cu toate acestea, sunt foarte energici și trebuie să pună această energie undeva, așa că pe o plimbare le place să alerge după orice, arătându-și instinctele de vânătoare. Fragile și cu aspect mic, ogarii italieni au putere și rezistență bună..Ogar italianDeși ogarii italieni au o energie extraordinară, datorită tactului și discretității, nu sunt persistenți în jocuri și se adaptează bine caracterului proprietarului. Ogarul italian poate fi fie membru al unei familii active cu copii mici, fie prietenul unei persoane în vârstă.

Știați? Datorită grațiozității lor, câinii mici de ogar italieni au împodobit curțile lui Carol I, Catherine II, Regina Anne, Regina Victoria și a altor monarhi. Acest lucru este demonstrat de pânzele care înfățișează câini din această rasă - de exemplu, o pictură numită „Ecaterina a II-a pe o plimbare în parcul Tsarskoye Selo” de V.L. Borovikovsky.
Ogar italian

Reprezentanții acestei rase nu sunt predispuși la răutate sau la orice alte manifestări ale comportamentului distructiv, dar acest lucru se poate întâmpla dacă câinelui i se acordă puțină atenție, este stresat sau abuzat. De asemenea, pot manifesta iritații dacă sunt înspăimântați sau jenați..

Pentru a vă îmbunătăți relația cu animalul de companie și pentru a vă ajuta câinele să se dezvolte sănătos, învățați de unde să începeți antrenamentul câinilor pentru un începător.
Ogarii italieni nu sunt predispuși la prietenie cu câinii mari, deoarece sunt mici și ușor vulnerabili. De asemenea, nu este recomandat să țineți astfel de câini cu pisici sau alți câini mici, deoarece ogarii italieni pot speria alți animale de companie cu lătratul lor aspru. Dar ogarii italieni se înțeleg bine cu alți reprezentanți ai aceleiași rase și trăiesc adesea în perechi..Ogar italian

În ceea ce privește antrenamentul, este necesar să-i obișnuim pe ogarii italieni cu „locul lor” și să le arătăm ce este posibil și ce nu este necesar de la o vârstă fragedă. Puteți începe să predați cele mai simple comenzi de la 6 luni, mărind treptat sarcina. Micii ogari italieni sunt animale de companie foarte capabile, care, de regulă, percep rapid și ușor informațiile și dobândesc noi abilități. Sunt foarte vigilenți și perspicace, simt bine tonul proprietarului, așa că nu poți fi crud și grosolan cu ei..

Cum să ai grijă de un ogar italian

Această rasă este una dintre cele mai ușor de îngrijit, dar pentru ca câinele dvs. să fie sănătos și frumos, trebuie să respectați câteva reguli.Ogar italian

Haina ogarilor italieni italieni nu necesită nicio manipulare specială pentru a rămâne netedă și strălucitoare. Este necesar doar în mod regulat (o dată pe săptămână) pieptenește-l cu o perie naturală specială din păr și ștergeți cu un prosop după mers. Puteți scălda astfel de animale de companie după cum este necesar, dar este necesar să vă spălați labele și să le verificați dacă există fisuri sau obiecte străine în tampoane după fiecare plimbare..

Important! Întrucât ogarii italieni au fost crescuți într-o țară cu o vreme predominant caldă, nu tolerează foarte bine iernile reci, prin urmare, într-un astfel de moment, când se iau ogarii italieni la plimbare, trebuie să fie îmbrăcați în salopetă caldă și pantofi. Pe vreme rece, în general ar trebui să refuzați să mergeți..
Ogar italian

Important spălați-vă dinții în mod regulat cățeluș pentru a preveni afecțiunile gingivale și dentare. Acest lucru se face cu o pastă și o pensulă speciale, care pot fi achiziționate de la un magazin veterinar. De asemenea, trebuie să tăiați ghearele animalului, astfel încât acestea să nu interfereze cu alergarea acestuia. Este necesar să ștergeți ochii și să curățați urechile ogarului italian după cum este necesar.

De vreme ce ogarii italieni au cantitate uriașă de energie, au nevoie de plimbări lungi regulate în aer proaspăt pentru a avea timp să alerge și să se joace suficient. Trebuie să umblați cu un astfel de câine cel puțin de două ori pe zi. Ogarii pitici adoră să alerge și pot fi tovarăși minunați pentru proprietarii lor în cursele de dimineață..Ogar italian

Alimente

Mâncarea unui astfel de câine poate fi naturală sau poate consta din alimente deja umplute cu toți nutrienții necesari. Dacă doriți să vă hrăniți animalul de companie cu alimente, ceea ce, desigur, este mai convenabil, deoarece nu trebuie să fie gătite, asigurați-vă că cumpărați numai feed premium și asigurați-vă că animalul bea suficientă apă după următoarea masă.

Pentru ca un câine de companie să fie sănătos și activ, trebuie să i se ofere o dietă echilibrată. Verifică evaluarea celui mai bun feed premium.

Ogar italian

Dacă optați pentru mâncare naturală, dieta unui ogar italian ar trebui să conțină:

 • cereale fierte (orez și hrișcă);
 • carne slabă cu cartilaj și vene (carne de vită, curcan, piept de pui);
 • măruntaie (inimă, ficat, plămâni) - de multe ori nu trebuie administrată;
 • produse cu acid lactic (brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, chefir, lapte la cuptor fermentat);
 • legume și fructe de sezon (acestea trebuie administrate cu atenție, în porții mici, monitorizând reacțiile alergice ale animalului de companie);
 • o linguriță de floarea soarelui sau ulei de măsline pe zi (se adaugă la mâncare);
 • cicatrice (neapărat fiartă - nu se poate da bulion);
 • file de pește de mare;
 • verdeaţă.
Produse italiene de ogar
Important! Înainte de a o hrăni unui animal, carnea trebuie opărită cu apă clocotită sau fiartă, drenând bulionul.
Există, de asemenea unele alimente care sunt contraindicate la ogarii pitici:
 • carne afumată sau grasă (de porc);
 • condimente;
 • leguminoase;
 • dulciuri (în special ciocolată și produse de patiserie dulci);
 • oase de pui sau oase ale oricăror alte păsări;
 • pâine.
Este imposibil ca un animal să conțină simultan atât alimente naturale, cât și alimente uscate: acest lucru poate provoca tulburări gastro-intestinale.Carne afumată sau grasă (de porc)

Sănătate

Ogarii italieni nu sunt pretențioși în îngrijirea externă, cu toate acestea, sănătatea lor trebuie monitorizată cu atenție, deoarece astfel de animale de companie suferă destul de des de:

 • distrofia corneei ochiului;
 • glaucom;
 • criptochism;
 • epilepsie;
 • alopecie mutațională de culoare;
 • chelie;
 • boala parodontală;
 • atrofie progresivă a retinei;
 • fracturi sau luxații, deoarece sunt destul de fragile;
 • cataractă juvenilă.
Ogar italian

Oricare dintre aceste boli poate fi evitată prin îngrijirea corespunzătoare a animalului de companie., da-i vitamine și vizitați medicul veterinar în mod regulat.

Verifică criterii pentru alegerea vitaminelor pentru animalele de companie.
Ogar italian

De ce se tem

Acești câini sensibili sunt ușor de speriat de:

 • rece;
 • lungă singurătate;
 • străini (doar la început, după aproximativ o oră ogarul italian se obișnuiește cu oaspetele);
 • câini mari care vă pot dăuna animalului de companie.
Important! Ogarii italieni, datorită cantității mici de grăsime subcutanată, sunt foarte sensibili la orice fel de anestezie. Doza aplicată altor rase de câini de aceeași greutate poate ucide ogarul italian.
Ogarul italian este câine foarte prietenos, loial și blând. În același timp, ea are putere și rezistență, de regulă, inerente animalelor de această dimensiune. Aceasta este o rasă veche, populară încă din vremea faraonilor egipteni. Astăzi, micii ogari italieni sunt păstrați de tot felul de oameni. Acești câini se disting prin inteligență și sensibilitate, datorită cărora se pot adapta la o persoană de orice caracter, chiar dacă nu îi jignesc și oferă îngrijirea potrivită..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ogar italian de rasă de câine (ogar italian mic)