Rasa câinelui maltez: descriere, caracter și fotografie a unui câine lapid

Caracteristicile rasei maltezeMaltezul (lapdogul maltez) este una dintre cele mai vechi rase europene. Probabil, patria ei sunt insulele mediteraneene. Mențiuni despre această rasă se găsesc adesea în literatura clasică, iar desene cu imaginea ei pot fi văzute chiar și în interiorul piramidelor egiptene antice..

Malteză - fotografii și caracteristici ale rasei

Malteză - creaturi inteligente, amuzante, cu un caracter agreabil. Sunt ideale pentru păstrarea în interior.

Moda pentru acești câini nu trece până în prezent - datorită farmecului lor natural și temperamentului plin de viață, cei mici sunt invariabil în vârful popularității. Câinii au o mare afecțiune pentru proprietarul lor și încearcă să devină prietenul și tovarășul său loial..

Aspect

Cum arată un maltezEste un câine pitic cu corpul alungit și părul lung și alb care cade pe podea și acoperă membrele. Maltezii au un craniu larg, ușor aplatizat în partea de sus și urechi lungi, înalte și strânse.

Ochii sunt mari, rotunzi, negri sau căprui.

Coada este lungă, curbată și rulată peste spate.

Cățelușul maltez este practic lipsit de substrat, datorită căruia nu se varsă și nu provoacă reacții alergice.

Există în lume trei soiuri de rase, diferă în înălțime și greutate:

 • Standard. Creșterea „fetelor” este de 20-23 cm, „băieților” - puțin mai mult: înălțime - 21-25 cm. Greutatea este de aproximativ 4 kg.
 • Mini. Câine puțin mai mic: înălțime la greabăn 17-20 cm, greutate 1,7-2,5 kg.
 • Micro. Câine compact mic, a cărui înălțime este de 14-16 cm, greutate - 1,3-1,5 kg.

Caracter

Cainii de lapte maltezi au o dispoziție neobișnuit de jucăușă și veselă, dar acest lucru nu îi împiedică să fie loiali și neînfricați, mereu gata să vină în ajutorul proprietarului și să-l apere. În plus, sunt creaturi energice, foarte inteligente, afectuoase și bine educate, ușor de antrenat..

Timp de multe secole, petrecuți în cele mai bune case din Europa în mâinile doamnelor seculare, câinii de lapte maltezi nu și-au pierdut dragostea naturală de viață, curiozitatea și curajul. Printre avantajele rasei se poate remarca și lipsit de pretenții și locuință: găsesc cu ușurință un limbaj comun cu toți locuitorii apartamentului (animale de companie și persoane) și se simt minunat atât într-o cămăruță modestă, cât și într-o căsuță spațioasă.

Maltezii îi adoră pe copii și sunt întotdeauna fericiți să se joace cu ei și să se distreze din inimă.

Lapdogii sunt destul de greu de tolerat singurătatea, așa că încercați să îi lăsați în pace cât mai rar posibil..

Maltezul se împrumută bine la antrenament, totuși, atunci când îl înveți pe acest copil, ai nevoie de răbdare și respect față de animal, deoarece câinele de lapte este o creatură foarte sensibilă și impresionabilă..

Câini lapizi maltezi neîncredere în străini și niciodată nu își vor lua nici măcar delicatețea preferată din mâini. Acești câini curajoși nu sunt străini de comportamentul rudelor lor mai mari - de asemenea, reacționează cu îndrăzneală la apariția străinilor și a zgomotului străin și trag imediat alarma. Dar, spre deosebire de semenii mari, creaturilor mici le place să „vorbească” și de cele mai multe ori despre orice, la fel. Prin urmare, dacă dumneavoastră sau membrii familiei dvs. sunteți foarte sensibili la zgomot, lătratul excesiv al unui câine lapte vă va enerva..

Îngrijirea și întreținerea câinelui lapid maltez

Maltese lapdog MalteseEste necesar să ai grijă de un maltez de la cățeluș..

Mai întâi trebuie să definiți un loc cald îngrădit pentru cățeluș, unde nu există curenți de aer. În timp, când copilul crește, gardul poate fi îndepărtat.

Pregătiți o „toaletă” pentru bebeluș - puteți folosi un scutec obișnuit.

Un cățeluș, ca un câine adult, are nevoie de plimbări. Deoarece bebelușul este foarte agil și activ, el ar trebui să fie umblat doar cu lesa, altfel poate fugi și se poate pierde.

Spălare și pieptănare

Paltonul luxos al câinelui lapid maltez necesită o întreținere atentă. Este necesar să faceți baie animalului în apă curentă la fiecare 10 zile, cu haina uscată - o dată la 7 zile. Pentru câinii de lapte de spectacol, pe lângă un șampon demachiant, trebuie să achiziționați un șampon profesionist care să ofere părului câinelui o culoare albă strălucitoare. La sfârșitul procedurii, aplicați un balsam de balsam pe strat, apoi clătiți câinele.

Nu este nevoie să ștergeți, pur și simplu ștergeți „haina de blană” cu un prosop, schimbându-l la uscat pe măsură ce se udă. Uscați lâna cu un uscător de păr care nu este fierbinte și nu pieptănați până când nu este pe jumătate uscat.

Unul dintre principalele secrete ale unui palton elegant care curge este perierea acestuia în fiecare zi. Pentru a efectua această procedură, trebuie pregătiți următoarele instrumente:

 • perii de masaj de diferite dimensiuni realizate din peri naturali;
 • perie metalică cu acoperire antistatică;
 • foarfece ascuțite pentru tăierea capetelor despicate;
 • periuță de păr metalică cu dinți frecvenți și rotunjiți;
 • perie de păr cu dinți rari;
 • spray anti-încurcătură.

Câinele trebuie învățat să perie de la o vârstă fragedă. Pentru a face acest lucru, catelul este așezat pe spate și începe cu mișcări atente pieptenește lâna (pulverizat anterior cu un agent antistatic) pe picioare, abdomen, piept, trebuie acordată o atenție specială zonelor în care covorașele apar cel mai des - în spatele urechilor, în zona inghinală, a axilelor.

Dar arătați doar persoanelor și câinilor care sunt planificați să fie folosiți la reproducere au nevoie de o îngrijire atât de atentă. Dacă aveți un câine lapid doar pentru dvs. ca animal de companie - nu este necesar să păstrați o „haină de blană” lungă - animalul de companie se va simți grozav la o tunsoare.

Mersul pe jos

Cum să arunci un maltezFiecare proprietar determină programul de mers pe jos în mod independent: cineva obișnuiește imediat bebelușul cu scutecul pentru a proteja lâna expozițională de poluarea străzii, alții, dimpotrivă, acordă o atenție deosebită mersului câinelui și îl scoate pentru o plimbare în fiecare zi de 1-2 ori, altele se limitează la mers doar pe vreme bună.

Cu toate acestea, indiferent de modul pe care îl alegeți, amintiți-vă (!) - câinii de lapte sunt predispuși la obezitate și, cu o lipsă de mișcare, cresc rapid în greutate.

Firimiturile se adaptează destul de ușor la orice ritm, program și durată a plimbărilor: în 30-40 de minute reușesc să alerge și să se joace suficient în compania rudelor lor cu coada.

De regulă, este suficient ca câinii de ras să se plimbe timp de o jumătate de oră de două ori pe zi. Pe vreme bună, precum și pe zăpadă senină, puteți lua un animal cu părul lung la plimbare, după ce l-ați înfășurat anterior pe papilote. În acest caz, animalul de companie va avea nevoie de „haine”: iarna - o salopetă, vara - o halat.

Alimente

Dieta pentru un lapdog determinat de proprietar, cu toate acestea, cel mai bine este să consultați mai întâi un specialist. Dacă se ia decizia de a folosi hrană gata preparată (umedă sau uscată), atunci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la echilibrul dietei - hrana conține toți nutrienții necesari animalului, precum și vitamine și oligoelemente..

Cu toate acestea, alimentele selectate necorespunzător pot provoca alergii și apariția unor pete maronii pe „haina de blană” albă ca zăpada. Prin urmare, înainte de a cumpăra alimente, ar trebui să studiați cu atenție compoziția sa. Cea mai frecventă reacție alergică la câini este cauzată de grâu, care este inclus în unele tipuri de alimente..

Numărul meselor, precum și volumul său, sunt determinate de vârsta câinelui:

 • pui 2-6 luni. - de 4 ori, 5-10% din greutatea corporală totală;
 • 6-10 luni - de 3 ori / zi, același tarif;
 • câine adult - de 2 ori / zi, 150 g. alimente cu un conținut de proteine ​​de cel puțin 50%.

În dieta câinilor lapide maltezi ar trebui să includă următoarele produse:

 • Maltese lapdog MalteseOuă (gălbenușuri);
 • peşte;
 • curcan sau pui fiert;
 • carne de iepure;
 • carne de vită fiartă și crudă;
 • produse lactate fermentate (lapte fermentat, bioiurt, brânză de casă, chefir cu conținut scăzut de grăsimi);
 • cerealele (orezul, hrișca) sunt permise în cantități mici.

Bebelușul are nevoie și de vitamine. Puteți adăuga fructe, ierburi, ardei gras roșu în mâncare. Din dieta lapdog-ului maltez rezultă complet excludeți tot afumat, sărat, prăjit, precum și dulciuri și delicatese „umane”.

Maltezii sunt creaturi fermecătoare, asemănătoare unui nor alb aerat. Acești câini decorativi mici sunt creați exclusiv pentru afecțiune, dragoste, căldură, îngrijire și confort. Înainte de a cumpăra un cățeluș lapdog maltez, decideți-vă scopul (pentru o expoziție sau doar pentru casă) și, pe baza acestui lucru, aveți grijă de această creatură drăguță.

Câini maltezi Descrierea balconului maltezBalcoane și conținutul acestoraMaltese lapdog MalteseCaracterul câinilor de rasă maltezăPui malteziCât costă un cățeluș balonkaHrănirea puii malteziMaltese lapdog MalteseCatelus maltezDescrierea rasei maltezeCum arată un balcon maltezÎngrijirea și hrănirea maltezilorBalcoane tunsoareUmblând maltezBalcon maltezÎngrijirea câinelui maltezConținut în malteză
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa câinelui maltez: descriere, caracter și fotografie a unui câine lapid