Rase de câini potențial periculoase în rusia: o listă

Lista raselor de câini potențial periculoase din Rusia a fost creată de Ministerul Afacerilor Interne pe baza rapoartelor de informații de la diferite autorități, precum și a datelor de la Federația Cinologică Rusă. A fost aprobat de premierul Dmitri Medvedev. Compilarea listei este următorul pas către implementarea Legii privind tratamentul responsabil al animalelor, care a fost adoptată în decembrie 2018..

A fost stabilită lista câinilor periculoși din Federația Rusă

  • cerințe pentru animale de companie și animale de companie de serviciu;
  • condiții pentru utilizarea animalelor în evenimente culturale;
  • protecția împotriva abuzului;
  • acțiuni aplicabile animalelor fără stăpân;
  • reguli pentru adăposturi;
  • controlul de stat și public asupra punerii în aplicare a legii.

Articolul 13 specifică faptul că rasele de câini potențial periculoase nu pot fi în aer liber (indiferent de locul în care merg) fără bot și lesă..

Câine musat

Notă! O excepție este zona îngrădită, care este deținută de proprietarul câinelui. În plus, ar trebui să existe un avertisment cu privire la prezența unui animal de companie pe gard..

Cerințele specificate în această parte a articolului 13 intră în vigoare la 01.01..

Lista în sine a fost elaborată de angajații Ministerului Afacerilor Interne din Rusia și publicată pe site-ul oficial oficial al proiectelor de acte legislative de reglementare la 07 martie 2019.

După ce proiectul a trecut procedura de discuție publică, prim-ministrul Dmitri Medvedev a semnat Rezoluția „Cu privire la aprobarea listei câinilor potențial periculoși” nr. 974 din 29 iulie 2019. Puteți citi textul rezoluției pe site-ul oficial al guvernului Rusiei government.ru/docs/37505.

Lista raselor potențial periculoase

Potrivit guvernului, câinii pot reprezenta o amenințare potențială dacă sunt dintr-o anumită specie. În versiunea inițială a proiectului de decret guvernamental „Cu privire la aprobarea listei câinilor potențial periculoși”, au fost incluse 69 de articole, inclusiv hibrizi și mestizuri. La două săptămâni după publicarea proiectului, lista a fost redusă la 13 articole.

Ciobanesc cu bot

Decizia a fost luată după o întâlnire regulată în Duma de Stat și coordonarea cu reprezentanții Uniunii Organizațiilor Cinologice din Rusia. Cinologii, în principiu, nu sunt de acord cu afirmația că există rase care pot fi nesigure pentru oameni. Un individ specific cu o dispoziție agresivă sau o educație slabă (sau absența sa completă, ca în cazul câinilor fără stăpân) poate fi o amenințare, dar acest lucru nu depinde de apartenența sa la nicio specie.

După reducere, lista câinilor potențial periculoși aprobată prin Decretul nr. 947 constă din 13 articole. Acesta a inclus 12 rase, iar mestizii lor au fost selectați separat. Aceste rase au următoarele caracteristici:

  • prezența unei predispoziții genetice la un comportament agresiv;
  • mușchii și forța congenitală puternică;
  • au fost inițial utilizate pentru agresiune;
  • specii native care nu au fost domesticite.

Akbash

Locul de naștere al Akbash este Turcia. Inițial, această specie a fost folosită ca pază pentru animale. Are dimensiuni gigantice - 70-80 cm și o dispoziție voită. Akbash posedă calități de conducere, așa că va încerca să domine nu numai asupra „secțiilor” sale (indivizii pe care îi protejează), ci și asupra proprietarului. În acest sens, ar trebui acordat suficient timp pentru dresajul câinelui. În același timp, este important să reamintim în permanență animalului de companie cine este șeful în casă. În caz contrar, Akbash va profita de inițiativă.

Akbash

American Bandog („Chain Dog”) și Pit Bullmastiff

În lista câinilor potențial periculoși, aceștia sunt împărțiți în articole separate, dar aceste specii au caracteristici de bază comune. Rasele au fost obținute prin încrucișarea American Pit Bull Terrier sau Staffordshire Terrier cu Mastiff-ul napolitan. Înălțimea medie a unui animal de companie adult este de 50 cm. Pit bullmastiff-urile au fost create ca un bodyguard de încredere și un participant dur la luptele de câini. Rezultatul este un câine puternic puternic activ, care sparge fără milă obiectul amenințării pentru proprietarul său sau teritoriul său.

Bandog american

Ambuldog

Bulldogul american a reușit să mențină aspectul original și caracteristicile speciale ale rasei de la începutul reproducerii sale. Ambuldogul are calități fizice excelente și caracter voit. Este încăpățânat și își arată superioritatea față de ceilalți indivizi. Este posibil ca o atitudine similară să poată fi exprimată față de proprietar dacă se dovedește a fi mai puțin temperamental decât un prieten cu patru picioare.

Ambuldog

Buldog brazilian

Bulldogul brazilian (Bulldog Campeiro) este un descendent al buldogului englez vechi, care a fost introdus în America de Sud în secolul al XVI-lea. Câinele are o construcție robustă și are o forță și o rezistență uimitoare. El este deștept și cu o educație adecvată va deveni un companion excelent..

Buldog brazilian

Bully kutta

Bully Kutta (sau Mastiff pakistanez) a fost creat pentru a păzi și a participa la lupte cu câini. Adultul are dimensiuni gigantice (de la 70 la 110 cm) și are, de asemenea, un fizic puternic. Bully kuta nu ar trebui să fie cumpărat de un crescător fără experiență. În ciuda faptului că câinele are o mare inteligență, este dificil să-l antrenezi și să îl supui voinței sale. Bulli Kutta a fost inclus pe lista câinilor potențial periculoși dintr-un motiv întemeiat: datorită „trecutului său de luptă”, și-a câștigat reputația de animal feroce și agresiv.

Bully kutta

Alapakh Bulldog (Otto)

Un alt strămoș al Bulldogului englez vechi. Aparține unei specii rare - astăzi numărul buldogilor Alapakh este de până la 150 de indivizi. Câinele are un fizic puternic și este un apărător agresiv și neînfricat al teritoriului său. Cu toate acestea, este complet devotat proprietarului său și îl va proteja în mod fiabil..

Alapakh Bulldog (Otto)

Câine rău ţinut în lanţ

Bandog este încrucișarea dintre un Pit Bull Terrier american și un Mastiff. Scopul unui astfel de experiment a fost de a scoate la iveală un luptător agil și puternic pentru arenă. Ca rezultat, s-au obținut indivizi mari (înălțimea medie este de aproximativ 65 cm), posedând o forță fizică enormă. Este un prieten loial și un protector de încredere, care este capabil să respingă amenințarea atât a animalului, cât și a intrusului..

Câine rău ţinut în lanţ

Câinii lupi și hibrizii câine-lup

De asemenea, au elemente separate în lista guvernamentală, dar nu diferă prea mult. Animalul este o încrucișare între un câine domesticit și un lup sălbatic. În personajul său, există mai multe caracteristici ale unui animal de companie care preferă loialitatea față de o persoană. Cu toate acestea, seamănă foarte mult cu un animal din pădure. Câinii lupi sunt inteligenți și curioși, se împrumută la instruire, dar acest lucru ar trebui făcut de către profesioniști. Volkosobov sunt adesea folosite în scopuri oficiale - la vamă, în poliție etc..

caine lup

Gul dong

Bulldogul pakistanez (engleză Gull Dong) este destul de popular în India de Nord și Pakistan, deși este rar întâlnit în alte regiuni. Câinele Ghoul a fost crescut traversând Ghoul Terrier și Bully Kutta. Rezultatul este un câine uriaș, puternic și agil. Dimensiunea sa medie este de 70-80 cm. Guldogii sunt inteligenți și loiali, cu toate acestea, au o dispoziție agresivă. Acestea tind să fie dominante și nu trebuie lăsate nesupravegheate la copii și alte animale de companie..

Gul dong

Câini din Caucazul de Nord

Un reprezentant izbitor este câinele ciobanesc caucazian (câine de lup). Este un câine puternic puternic de dimensiuni impresionante. Câinii ciobănești caucazieni sunt deștepți și vor deveni un protector loial al familiei. Cu toate acestea, sunt suspicioși și agresivi față de străini. Prin urmare, va fi necesară o pregătire specială pentru a modera oarecum ardoarea animalului de companie față de străini și animale..

Câini din Caucazul de Nord

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini potențial periculoase în rusia: o listă