Rasa de câine pomeranian și chow chow sunt similare cu urșii

Câine - ursuleț de cățelușExistă mai multe rase de câini în lume care arată ca un pui de urs. Aceste animale de companie drăguțe amintesc de urșii de pluș. Sunt deosebit de populare pentru sexul mai frumos. Acești câini îi fermecă pe toți cei care i-au văzut vreodată cu aspectul lor. Puiul de urs domestic este proprietarul unui personaj amabil, afectuos, dulce și loial stăpânului său, câine frumos. În acest articol, vom analiza mai atent rasa câinelui: Pomeranian și Chow Chow.

Urși domestici

Puii mici din PomeraniaPrincipalele caracteristici distinctive ale rasei Spitz Pomeranian:

 • Greutate mică, până la trei kilograme;
 • Creștere mică, aproximativ 22 de centimetri la greabăn;
 • Lână de o frumusețe extraordinară, formată din două straturi;
 • Energie și inteligență rapidă;
 • Urechi triunghiulare care încadrează o față drăguță;
 • Palton pufos, gros.

Această rasă de câini este ușor de dresat, într-un timp scurt poate învăța toate comenzile standard. Ursul reacționează la orice lucru cu un lătrat care sună. Prin urmare, primul pas este să-ți înveți animalul de companie să poarte porunca „Liniște!”

Pomeranianul, ca și alte rase de câini, asemănător unui pui de urs, se distinge prin caracterul lor neliniștit. Le place să se joace, să alerge. În general, proprietarul, având acasă un câine atât de atractiv, nu se va plictisi.

Cel mai bine este să ieși la plimbare cu iubitul tău animal de companie, purtând o salopetă specială. În caz contrar, riști să te întorci acasă cu o minge de păr murdară..

Un urs care locuiește în apartamentul tău va servi securitate de încredere. Vedem pomeranienii ca niște urși drăguți și se imaginează pe ei înșiși ca niște uriași redutabili, așa că merită să acordați atenția cuvenită antrenării acestei rase, astfel încât oaspeții dvs. să nu părăsească casa îngrozită în haine rupte..

Câinii, rasa spitz pomeraniană se înțeleg foarte bine cu copiii și funcționează bine în echipă. Prin urmare, ele se găsesc cel mai adesea în circ. În plus, acestei specii îi place să călătorească și poate fi transportată chiar și într-o pungă..

Sfaturi pentru îngrijirea unei portocale:

 1. Se recomandă pieptănarea hainei de două ori pe săptămână, în timpul vărsării procedura trebuie repetată mai des.
 2. Este necesar tăiați ghearele.
 3. Ei scaldă urșii aproximativ o dată la trei luni și după cum este necesar.
 4. Cățeluș Spitz ca un pui de ursAr trebui să vă spălați dinții în fiecare zi pentru a evita boala parodontală..
 5. Ochii sunt șterși cu un tampon de bumbac înmuiat în apă fiartă.
 6. Pentru această rasă, mulți crescători de câini recomandă achiziționarea unei tăvi speciale. Urșii domestici merg la toaletă atât în ​​exterior, cât și în cutia de gunoi.
 7. Respectați strict programul dvs. de hrănire. Nu ar trebui să oferiți dulciurilor animalului dvs. de companie. Cel mai bine este să dai mâncare după o plimbare. Puii mici sunt hrăniți de până la patru ori pe zi, iar câinilor adulți li se recomandă să fie hrăniți de cel mult două ori în același timp.

Caracteristici distinctive ale rasei Chow Chow:

 1. Neobișnuit limba albastra;
 2. Rasa Chao-ChaoGreutatea variază în funcție de sexul animalului, de la 27-32 kg;
 3. Înălțimea este de aproximativ 46-56 centimetri;
 4. Speranța de viață este în general de 10-12 ani.

După cum puteți vedea, Chow Chow are o înălțime și o greutate mult mai mari decât pomeranianul. Dar apariția ne amintește de un pui de urs de picior în ambele cazuri. Ambele rase au o dispoziție amabilă și jucăușă și sunt ușor de antrenat. Cu toate acestea, datorită înălțimii sale mari, chow-chow poate sperie un invitat neinvitat doar prin aspectul său impresionant.

Câinii din această rasă sunt de două tipuri: cu părul scurt și cu părul lung. Există o legendă despre limba albastră în rândul chinezilor: în cele mai vechi timpuri, strămoșul lui Chow Chow a lins o bucată din cerul spart..

Nu diferă în ceea ce privește activitatea puternică, este fidelă numai proprietarilor săi. A câștiga favoarea acestui câine de la un străin nu va funcționa. La comenzile de service reticent uneori, poate fi leneș să facă același exercițiu de mai multe ori. Când începeți un Chow Chow, ar trebui să fiți gata pentru plimbări zilnice active, în timpul cărora animalul dvs. de companie va arunca toată energia acumulată. Chow Chow-urile sunt grozave ca paznic.

Sfaturi pentru îngrijirea Chow Chow:

 1. Câinele trebuie periat cel puțin o dată pe săptămână cu un pieptene metalic;
 2. Pentru guler și pentru spălarea labelor este necesar preda de la o vârstă fragedă;
 3. Adult Chao Chao în zăpadăHrănirea trebuie să fie strict de același tip, fără amestecarea speciilor;
 4. Este necesar să achiziționați un produs special pentru scăldatul unui câine din această rasă. De asemenea, veți avea nevoie de un uscător de păr pentru a usca lâna, va trebui făcut după tratamente cu apă.

În plus față de rasele de mai sus, pe care le-am examinat mai detaliat, există mult mai multe soiuri de câini care sunt foarte arata ca ursii.

Lista altor câini similari cu ursulețul de pluș:

 1. Pudel;
 2. Mastin tibetan;
 3. Câine ciobanesc caucazian;
 4. Newfoundland;
 5. Goldendoodle;
 6. Câine samoyed;
 7. Collie și Retriever Cross.

Câinii care arată ca urși sunt un adevărat miracol al naturii. Sunt extraordinar de frumoși și inteligenți. Sunt prieteni adevărați și adevărați paznici ai casei tale. Având un astfel de animal de companie, poți fi complet încrezător în siguranța ta..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa de câine pomeranian și chow chow sunt similare cu urșii