Rase de câini de lup: caracteristici, caracteristici ale temperamentului, recomandări pentru antrenament

Rase de vânătoare 19 mai 2018 4,9 mii 3,3 mii 16 minute.

Toate rasele moderne legate de câinii de lup au parcurs un drum lung de dezvoltare și sunt descendenții animalelor antice care au ajutat cândva oamenii să protejeze animalele de pășunat de la prădători și să vâneze animale sălbatice. De-a lungul secolelor, acești câini și-au perfecționat abilitățile de pază și au antrenat cele mai bune calități care sunt apreciate de crescătorii din întreaga lume. Astăzi, ei îndeplinesc nu numai funcții de pază și păstor, ci sunt folosite și în scopuri oficiale și de căutare și devin, de asemenea, ghizi și însoțitori excelenți..

1 Ce calități ar trebui să aibă un câine de câine lup??

Wolfhound este un concept colectiv care caracterizează rasele de dimensiuni mari capabile să respingă prădătorii, inclusiv lupii. De aici și numele generalizat al unor câini de păstor, de pază sau de vânătoare..

Există mai multe tipuri de câini de lup care au următoarele calități:

 • Dimensiuni mari. Înălțimea la greabăn nu mai puțin de 60-70 cm, greutatea - peste 40 kg.
 • Formă fizică bună și sănătate excelentă. Ajutați-vă câinele să supraviețuiască și să lucreze ore întregi fără odihnă în condiții dificile.
 • Fălci puternice. Este necesar pentru a vă asigura aderența.
 • Forta. Pentru a învinge un animal sălbatic feroce, trebuie să ai o constituție puternică.
 • Dispunere independentă. Implică capacitatea de a lua decizii în mod independent fără comanda proprietarului, precum și de a asigura siguranța efectivelor la o distanță mare.
 • Rezistență și sănătate bună. Un câine de păstor trebuie să suporte climatul dur și vremea rea.
 • Parfum excelent. Pentru a veni la salvare la timp, câinele trebuie să simtă apropierea animalului de departe.
 • Psihic stabil. Apariția unor situații care pun viața în pericol necesită calm și hotărâre din partea câinelui..
 • Curaj. Este nevoie de mult curaj pentru a ataca un animal sălbatic..
 • Devotament. Indiferent cât de independent este câinele, slujirea unei persoane este sarcina sa principală.

2 Caracteristicile rocilor

Astăzi, există aproximativ o duzină de rase care se încadrează în definiția încăpătoare a „câinelui de lup”. Cei mai mulți dintre ei se disting prin versatilitatea și abilitatea de a efectua funcții de păstorit, santinelă, vânătoare și căutare, precum și de a fi un tovarăș pentru oameni și un dușman formidabil pentru prădătorii mari..

Fiecare dintre câini are trăsături unice ale exteriorului, trăsături de caracter și temperament. Dar înToți câinii de lup au un comportament special care trebuie monitorizat și corectat printr-o educație adecvată și un antrenament regulat cu un manipulator de câini cu experiență.. Doar aplicând o abordare individuală fiecărei rase, puteți crește dintr-un cățeluș drăguț un prieten loial și protector și nu un monstru feroce incontrolabil care prezintă un pericol pentru alții.

2.1 Alabai (câine ciobanesc din Asia Centrală)

Cea mai veche și mai puternică dintre rase, care există de mai bine de două mii de ani și este considerată progenitoarea mastinului tibetan. Este apreciat pentru calitățile sale de protecție și vânătoare. Reprezentanții săi sunt indispensabili pe pășuni, unde sunt capabili să se angajeze fără teamă în lupta cu prădătorii sălbatici și să câștige, precum și atunci când vânează animale mari - urși sau mistreți.

Acești câini sunt destul de înalți - înălțimea la greabăn variază de la 65 la 75 cm, dar aceasta nu este limita. Există, de asemenea, indivizi mai înalți, care, dacă sunt respectate toate proporțiile corpului, sunt apreciate de crescători. Greutatea ajunge la 80 kg.

În ciuda construcției sale masive, Alabai are o structură armonioasă și un mers grațios. Are următoarele caracteristici:

 • Corpul cu mușchi voluminoși, dar nu proeminenți, sternul bine dezvoltat și membrele drepte, care se termină cu picioare grele, rotunjite.
 • Burtă și linie inghinală.
 • Coada este groasă, cu un set ridicat, care în vremurile de demult, la fel ca urechile, era ancorată pentru a priva câinele de cele mai neprotejate părți ale corpului și a-l face mai eficient în protejarea animalelor de prădători. Astăzi, această regulă este opțională, persoanele cu urechile și cozile pline pot fi prezente la expoziții.
 • Cap dreptunghiular masiv cu creste pronunțate ale frunții.
 • Bot larg cu fălci puternice, buze pline și dinți mari.
 • Ochii sunt mici, depărtați. O privire atentă, evaluatoare.
 • Nas larg, întotdeauna cu lob negru.
 • Pielea corpului este densă și elastică. Natura însăși se asigura că era greu pentru un prădător atacant să muște prin ea.
 • Blana este groasă și lungă, cu un strat abundent care protejează de intemperii. Dar există câini cu părul scurt (până la 10 cm), strâns, care nu este interzis de standard. În același timp, în zona gâtului, în spatele urechilor, pe coadă și labe, firele de păr ar trebui să fie mai lungi decât pe corp.
 • Dintre culori, sunt permise doar câteva nuanțe: roșu, negru, gri, roșu și brun. Persoanele cu o culoare de ciocolată sau de culoare albastră, precum și cu orice combinație a acestor tonuri, sunt supuse sacrificării..

Caracterul Alabaev este complex, necesitând o abordare specială. În plus față de caracteristicile generale inerente tuturor câinilor de lup (frică, încredere, rezistență, independență), reprezentanții rasei au următoarele caracteristici temperamentale:

 • truc mare (mai ales pentru femei);
 • un nivel crescut de agresivitate față de străini și animale (inclusiv în timpul sezonului de împerechere în absența împerecherii datorită unui instinct reproductiv prea dezvoltat);
 • o tendință de a domina;
 • nivel ridicat de inteligență;
 • capacitate bună de învățare;
 • nepăsare;
 • iubirea de libertate;
 • rance și răzbunare, care trebuie luate în considerare la antrenament;
 • toleranță slabă la viață în lesă (menținerea pe un lanț afectează negativ psihicul unui animal de companie).

Complexul celor mai bune calități ale unui câine de lup face ca câinele să fie un ajutor universal, capabil să pășuneze vite, să păzească casa, să-i protejeze pe proprietari, să ia parte la vânătoare sau chiar la lupte de câini. Dar alegând un animal atât de redutabil ca animal de companie, este necesar din primele zile să-i arătăm propria sa superioritate și să-și consolidăm poziția de lider. Alabai se supune unei structuri ierarhice și trebuie să înțeleagă de la prima dată că proprietarul casei este o persoană.

Atunci când creșteți un câine, se recomandă să solicitați ajutor unui manipulator profesionist de câini. El va ajuta la aducerea abilităților de lucru ale Alabaiului la automatism, își va crește loialitatea față de membrii familiei și alte animale și va face un câine de companie din animalul său de companie.

2.2 Irish Wolfhound

Câinii cu un nume caracteristic și toate abilitățile necesare care existau înainte de epoca noastră sunt astăzi principala proprietate a Irlandei și servesc membrii familiei regale britanice. Au fost odată folosiți de triburile celtice pentru protecție, iar în Roma antică, acești câini gigantici au participat la lupte demonstrative în arenă. O astfel de selecție artificială a afectat semnificativ calitățile rasei, deoarece cele mai rezistente și mai puternice animale au supraviețuit în ring. Puterea lor a fost, de asemenea, folosită pentru a îndrepta animale sălbatice mari și pentru a patrula.

În 2001 a fost adoptat standardul rasei. Potrivit acestuia, creșterea ogarilor cu păr sârmă este de aproximativ 80 cm, iar greutatea poate depăși 40 kg. În plus, animalele au următoarele caracteristici:

 • corp muscular, dar fără masivitate excesivă și greutate, mers grațios;
 • caracteristici speciale ale fizicului: gât lung, spate lat, crup înclinat, stern lat, burtă slabă, coadă groasă cu o înălțime mică, acoperită abundent cu lână;
 • membre drepte și lungi, cu janturi înclinate și perne rotunjite;
 • cap alungit și îngust, cu oase frontale ușor convexe și o cavitate pe puntea nasului;
 • bot moderat ascuțit cu fălci puternice, buze uscate și dinți mici;
 • un nas larg și mare, pigmentat cu o culoare închisă;
 • ochi ovali de dimensiuni medii cu iris negru sau maro închis, privire calmă, binevoitoare;
 • buze și pleoape cu margine întunecată;
 • urechile mici ridicate;
 • haina este scurtă, grosieră, ușor ondulată și aspră la atingere, nu diferă în grosime pe corp, dar formează sprâncene și barbă pe botul perilor alungiți.

Se disting următoarele culori: negru, alb, gri (de diferite nuanțe), roșu nisipos, tigrat, albastru închis, rar auriu.

În ciuda instinctelor pronunțate de vânătoare, câinii de lup irlandezi sunt animale de companie afectuoase și prietenoase, cu temperament flegmatic, echilibrat, sociabil și înrudit calm cu copiii mici și alte animale (cu condiția să locuiască împreună încă din copilărie). Există o singură modalitate de a provoca agresiune sau furie în ele - atacând câinele însuși sau membrii familiei sale. În același timp, câinele are o minte plină de viață, o bună capacitate de învățare chiar și pentru comenzi complexe, dar este capabil să evalueze în mod independent situația și să ia decizii fără instrucțiunile proprietarului..

În caracterul său, delicatețea și sensibilitatea sunt combinate cu puterea minții și instinctele pronunțate ale unui câine de lup. Marile avantaje ale rasei includ discreția și tăcerea (câinele nu latră niciodată așa).

Când creșteți, trebuie avut în vedere faptul că câinii de lup irlandezi nu tolerează grosolănimea, vocile ridicate, cruzimea și indiferența. În plus, au nevoie de un lider-proprietar și de o socializare sporită pentru a se simți încrezători chiar și într-o metropolă. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie scoși mai des în locurile publice, dar nu pentru a permite străinilor să mângâie sau să hrănească animalul de companie..

2.3 ogarul rusesc de vânătoare

Aceste animale grațioase au intrat pe teritoriul Rusiei împreună cu triburile tătaro-mongole și, în cele din urmă, s-au asimilat cu rasele locale de păstori. Haina lor a devenit mai groasă și mai potrivită pentru climă dură, dar caracteristicile unui fizic slab rămân aceleași.. În secolul al XVII-lea, datorită vitezei și reacției lor rapide, a vederii dure și a capacității de a conduce animale sălbatice, câinii ogari ruși au început să fie folosiți pentru vânătoare și deja în 1888 au apărut primele caracteristici standard.

Rasa aristocratică are o înălțime impresionantă, care variază între 68 și 85 cm și următoarele calități:

 • fizic uscat, dar puternic, cu oase bine dezvoltate, mușchi uscați fără relief pronunțat;
 • corp alungit;
 • piele elastică și subțire;
 • un craniu alungit și îngust, cu o protuberanță occipitală convexă și o oprire netedă;
 • un bot alungit cu un nas negru mare, o maxilară mobilă cu mușcătură de foarfecă și pleoape și buze întunecate;
 • auricule mici, la distanță mare;
 • ochi mari, expresivi, în formă de migdale, cu un iris de tonuri maronii cu grade diferite de intensitate;
 • haina lungă, ondulată și mătăsoasă, bine fixată pe corp, de diferite culori (de la alb solid până la toamnă cu nuanțe roșii și argintii și tulbure - cu păr negru și roșu de protecție).

Caracteristicile fiziologice, abilitățile intelectuale și temperamentul ogarului rus sunt complet adaptate la instinctele sale pronunțate de vânătoare, prin urmare, ar trebui să fie utilizate ținând seama strict de specializarea profesională. Acest câine nu va respecta comenzile banale ale gospodăriei și se va simți inconfortabil.

Câinele nu se pretează bine antrenamentului, care se datorează specificului său și independenței excesive, în care, fără instrucțiunile proprietarului, este capabil să-și dezvolte propriile tactici de vânătoare. Animalul de companie are nevoie de activitate fizică zilnică, altfel va începe să arate un temperament irepresionabil în toate modurile disponibile. Mergeți câinele în locuri aglomerate numai cu lesa, astfel încât să nu dăuneze altor animale sau persoane.

Această rasă are un psihic fin și o personalitate strălucitoare, caracterizată prin obiceiuri, principii și temeri speciale. Într-un minut, un animal impulsiv se transformă dintr-o stare calmă într-o stare entuziasmată și agresivă, lucru important de luat în calcul atunci când se antrenează. Ogarul nu tolerează tratamentul grosolan, reacționează negativ la strigături și înjurături. Este destul de independentă, mândră și de nezdruncinat, precum și vicleană și capabilă să-și favorizeze proprietarul, urmărind interese personale.

2.4 Buryat-Mongol wolfhound (hotosho-nohoi)

Această rasă aborigenă din Buriatia a fost crescută acum mai bine de trei mii de ani. A fost format de secole în condiții naturale, perfecționând calitățile sale de lucru, abilitățile și comportamentul la perfecțiune.. Animalul este capabil să îndeplinească în mod eficient funcții de pază, inclusiv paza curții și a animalelor, fiind un excelent însoțitor, participând la vânătoare, operațiuni de salvare și căutare..

Hotosho-nohoi are următoarele caracteristici exterioare:

 • înălțime totală - de la 60 la 65 cm, greutate impresionantă - de la 45 la 70 kg;
 • constituție grosieră cu oase puternice și musculatură proeminentă;
 • un corp masiv, ușor alungit, cu pieptul adânc, spatele drept și coastele proeminente;
 • membre puternice și musculare cu labe mari, compacte;
 • coada grea ajungând până la jonc;
 • piele elastică și densă, formând pliuri în gât și frunte;
 • craniul mare, lat și convex;
 • un bot scurtat cu un picior aplatizat, un nas drept și un lob negru mare;
 • ochi mici de nuanțe închise;
 • auricule triunghiulare înalte;
 • un strat cu proprietăți hidrofuge și o structură deosebită în două straturi: păr de protecție dur și substrat moale;
 • culori: negru și brun închis, lup, maro și roșu.

În funcție de lungimea liniei părului, toți câinii de lup mongoli sunt împărțiți în trei subtipuri:

 • cu părul lung (lungimea lânii - de la 15 la 30 cm);
 • semipăr (aproximativ 10 cm);
 • cu părul scurt (haina groasă și densă mai mică de 7 cm).

Această rasă versatilă are următoarele trăsături:

 • Sanatate buna;
 • lipsit de pretenție;
 • Veselie;
 • psihic stabil (prin temperament - sanguin);
 • non-conflict;
 • devotament;
 • atitudine grijulie față de membrii mici ai familiei și înțelegerea cu alte animale de companie;
 • curiozitate;
 • discretie;
 • adaptare rapidă la noi condiții.

Sistemul de învățământ al câinelui de lup Buryat-Mongol se bazează pe comunicarea cu un maestru-lider mai puternic. Animalul de companie ar trebui să fie recompensat pentru comenzi executate corect, ca răspuns la neascultare pentru a arăta nemulțumire, dar în niciun caz să nu fie pedepsit fizic.

Această rasă se distinge prin procese complexe de gândire și independență, prin urmare nu este înclinată spre ascultare de necontestat, ci preferă cooperarea cu o persoană.

2.5 Wolfhound bavarez (Schnauzer uriaș)

Originea exactă a acestei rase nu a fost stabilită. Se știe că strămoșii schnauzerilor moderni au trăit cândva în partea de sud a Germaniei, precum și în Austria și Suedia. Păstorii alpini i-au folosit pentru a păzi animalele și încărcătura și ca câini de păstor, datorită puterii și vitezei mari de mișcare..

Bavarianul atinge o înălțime maximă de 70 cm și are următoarele caracteristici:

 • constituție puternică cu oase și mușchi dezvoltați, piept larg;
 • membre drepte (fața este mai lungă decât cea posterioară);
 • piele stransa si elastica;
 • cap dreptunghiular alungit cu un tubercul caracteristic pe spatele capului;
 • bot masiv cu fălci puternice, buze uscate, nas mare, barbă, mustață mare și sprâncene;
 • ochi mici, apropiați, cu un iris întunecat și o privire atentă;
 • urechi triunghiulare înclinate, care sunt cel mai adesea decupate;
 • strat de păr cu două straturi, cu un strat gros și un strat superior de păr elastic, grosier.

Coada cățelușului este de obicei ancorată până la primele două vertebre. Dintre culori, doar două sunt recunoscute: negru de cărbune, cu o cantitate mică de fire albe și gri-argintiu („piper și sare”).

Profil psihologic și calități de lucru:

 • curaj;
 • asertivitate;
 • rezistenta;
 • neîncredere congenitală;
 • inteligență ridicată și capacitate bună de învățare;
 • activitate și energie (prin temperament - coleric);
 • instinct de vânătoare dezvoltat;
 • devotament;
 • independență în luarea deciziilor și evaluarea situației;
 • atitudine prietenoasă față de copii și alte animale de companie.

Cu toate acestea, caracteristicile de mai sus se aplică numai câinilor crescuți și socializați corespunzător. Încă din copilărie, au nevoie de exerciții intensive și persistente și de corectarea obiceiurilor unui vânător născut.. Acest câine percepe negativ grosolănimea, țipetele, pedeapsa fizică, prin urmare, un proprietar-lider cu experiență ar trebui să fie implicat în creșterea sa, care poate suprima ușor tendința de a domina la animalul de companie..

2.6 Gampr (câine de lup armean)

Rasa indigenă și unică, al cărei nume este tradus din armeană ca „puternică”, s-a dezvoltat izolat pe teritoriul Armeniei timp de peste 22 de secole. A participat la campaniile militare ale regelui Tigran al II-lea și a fost folosită și pentru pășunat și protejarea animalelor de lupi și urși și pentru căutarea oamenilor pierduți în munți..

Gampr nu este încă recunoscut de FCI, dar în 2011 a fost înregistrat ca câine de lucru în registrul Uniunii Cinologice Internaționale (IKU).

Acești câini nu au fost supuși unei selecții stricte, prin urmare, au păstrat multe dintre caracteristicile exterioare ale strămoșilor lor antici. Dimensiunea câinelui de lup armean este destul de impresionantă: înălțimea ajunge la 70 cm și greutatea - până la 90 kg.

Câinele posedă:

 • un fizic puternic și armonios, cu mușchi proeminenți, fără greutate și stângăcie excesivă la mișcare;
 • un trunchi ușor întins, cu un stern adânc, spate puternic, crupă largă și burta ascunsă;
 • picioare drepte și puternice, îndreptate la articulații;
 • o coadă înaltă, groasă, care se poate ridica deasupra liniei din spate sub forma unui inel;
 • craniu masiv și mare, cu o parte frontală largă și pomeți plati;
 • maxilarele puternice cu o mușcătură normală;
 • ochi în formă de migdală adânci, cu un iris maro și o privire imperioasă;
 • urechi cu vârful rotunjit, agățate liber de cartilaj și situate sub linia ochilor (pot fi decupate);
 • strat dublu scurt (până la 6 cm) sau lung (aproximativ 15 cm) cu un strat dens, proprietăți hidrofuge și culoare camuflaj (orice cu excepția maro și ficat).

Lupul armean are următoarele calități:

 • independență în luarea deciziilor;
 • temperament echilibrat, stabil;
 • inteligență ridicată, care permite câinelui să selecteze tactica și strategia de apărare și să nu respecte ordinele orbește;
 • devotament față de un stăpân iubitor (câinele răspunde în natură la indiferență);
 • curaj;
 • sensibilitate, manifestată printr-o dispoziție prietenoasă față de membrii slabi ai familiei - femei și copii, precum și alte animale de companie.

Această rasă este dificil de antrenat. Mulți experți consideră că reprezentanții săi nu prea au nevoie de el, deoarece exercitarea câinelui a funcțiilor de protecție se dezvoltă la nivelul instinctului. La o vârstă fragedă, câinele poate arăta stăpânire, nesăbuință, viclenie și lene, dar după aproximativ trei ani acest lucru trece. Este recomandat să începeți socializarea și educarea animalului de companie încă din prima zi de apariție în casă și să-i explicați cu blândețe cine este liderul "turme".

2.7 Ciobanesc sud-rus

La sfârșitul secolului al XVIII-lea în Rusia era nevoie de câini puternici și puternici capabili să respingă prădătorii mari, păzind numeroase turme de oi. În pepiniere speciale, cu ajutorul selecției, au început să reproducă rasa sud-rusă, traversând câini ciobănești din nordul Spaniei și specii locale, inclusiv câinele rus.

Standardul prevede următoarele caracteristici exterioare:

 • dimensiuni mari (înălțime de la 62 la 90 cm, greutate - până la 50 kg);
 • fizic puternic cu spatele puternic și curbat mai aproape de sacru, burta slabă, sternul cu lățime medie;
 • coada de lungime standard, curbată într-un inel;
 • membre musculare și paralele;
 • un craniu mare și alungit cu o protuberanță occipitală bine palpabilă, creste de frunte bine dezvoltate și pomeți largi;
 • bot uscat cu obraji plati;
 • nas negru voluminos (este permisă iluminarea sezonieră);
 • un nas acoperit cu lână, există „mustăți”, „barbă”, „breton”;
 • fălci puternice cu mușcătură de foarfecă;
 • ochii larg ovali;
 • urechile așezate sus, aproape de cap;
 • piele elastică fără pliuri și linii de plumb;
 • haina lungă cu substrat (10–20 cm), colorată în diferite nuanțe deschise de gri.

Tablou psihologic:

 • agresiune față de străini;
 • intoleranță la tratament dur (câinele nu face reduceri de vârstă, ba chiar poate ataca un copil);
 • un sentiment de control extrem de dezvoltat, inclusiv asupra unei zone protejate;
 • inițiativă, capacitatea de a acționa în funcție de situație;
 • reacție fulgerătoare și jocuri de noroc (văzând prada, va ataca până la ultimul);
 • instinct de vânătoare dezvoltat (câinele atacă fără avertizare de lătrat, brusc);
 • devotament față de un singur stăpân, mărginind voința și tendința de a domina;
 • mintea ascuțită și capacitatea de învățare.

YURO este considerat unul dintre cei mai periculoși câini, este recomandat numai proprietarilor cu experiență. Câinele este capabil să memoreze multe comenzi și să devină un excelent paznic, păstor sau câine de serviciu și de căutare. Dar este necesar să-i instruiți abilitățile și să cultivați umilința și ascultarea în el încă din primele zile, arătând o mare răbdare și apelând la ajutorul specialiștilor..

2.8 Câine ciobanesc caucazian

Cea mai veche rasă de pază, care, conform unei versiuni, provine de la lupi, după alta - de la mastinul tibetan. Timp de secole, animalele au fost folosite ca câini de păstorire, câini de pază și, de asemenea, au fost antrenați pentru a participa la lupte demonstrative..

Rasa standard:

 • înălțimea la greabăn - până la 75 cm, greutatea variază de la 45 la 95 kg;
 • corp mare cu un schelet masiv, un corset muscular dezvoltat și picioare puternice;
 • coada de lungime medie, ondulată într-un inel;
 • piele elastică, strânsă;
 • cap mare cu maxilar dezvoltat;
 • bot scurtat cu nas mare, lob de ton negru;
 • ochi înclinați de dimensiuni medii, iris închis;
 • strat cu două straturi, cu un substrat abundent, scurt (până la 7 cm) sau lung (până la 12 cm), cu culori care variază de la alb solid până la cerb și pătrat.

Trăsăturile de caracter și calitățile de lucru ale păstorului caucazian:

 • nivel ridicat de inteligență;
 • adaptabilitate psihologică și fizică la orice condiții;
 • calm și încredere în situații extreme;
 • independență și independență;
 • calm;
 • persistență și determinare;
 • instinct de câine de pază dezvoltat;
 • atitudine specială față de copii și animale mai slabe.

Rasa are nevoie de un conducător-proprietar și o pregătire consecventă din primele zile în casă. Animalul nu percepe țipete și atitudini grosolane, este capabil să le răspundă cu agresivitate. Când crești, este important să dai dovadă de răbdare și să dai comenzi pe un ton excepțional de calm, tratând animalul de companie cu respect.

2.9 Câine de munte din Pirinei

Rasa uriașă este cunoscută de peste șase mii de ani. Animalele au protejat taberele triburilor nomade de prădători și au ajutat la transportul mărfurilor prin treceri acoperite de zăpadă. Alături de nomazi, câinii de munte au venit pe teritoriul Franței din Spania, unde s-au stabilit drept cei mai buni paznici pentru turmele de oi, precum și apărătorii cetăților de frontieră și a castelelor..

Conform standardului de rasă, câinii eleganți din Pirinei au dimensiuni destul de mari: înălțimea la greabăn este de până la 81 cm, greutatea - până la 55 kg. Câinele arată astfel:

 • corpul întins în lungime cu mușchii dezvoltați, sternul lat, spatele drept;
 • membrele sunt puternice, cu unghiuri articulare bine definite și perne ovale;
 • coadă lungă cu set redus;
 • craniu rotunjit și nu prea masiv, cu o protuberanță occipitală convexă;
 • bot în formă de pană cu oprire netedă și creste slabe ale frunții și pomeți;
 • ochi mici, în formă de migdale, la distanță mare, cu alun și iris alun;
 • urechi triunghiulare de dimensiuni medii;
 • buze uscate și maxilare puternice cu o foarfecă sau mușcătură pătrată;
 • haina cu două straturi, cu un substrat dens și păr de protecție grosier, care este predispus la auto-curățare;
 • culoare alb pur (semnele de lumină nu sunt considerate căsătorie).

Proprietarii remarcă inteligența excepțională, bunătatea față de copii și alte animale și răbdarea animalelor de companie. Câinii nu manifestă agresivitate fără un motiv, sunt întotdeauna echilibrați și calmi. Cu toate acestea, astfel de calități sunt observate numai la animalele de companie educate. Proprietățile de protecție genetică inerente unui câine duc adesea la încăpățânare excesivă și neascultare, astfel încât o persoană puternică cu un caracter puternic ar trebui să antreneze animalul. Este recomandat să solicitați ajutor de la un specialist.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini de lup: caracteristici, caracteristici ale temperamentului, recomandări pentru antrenament