Diferențe între staffordshire terrier și staffordshire bull terrier și pit bull

Legendele de pe web și din presă - Staffordshire Bull Terrier (STBT), American Staffordshire Terrier (AST) și American Pit Bull Terrier (APBT).

În ce fel sunt diferite și în ce fel sunt similare? Care dintre poveștile despre acești câini ucigași înfricoșători este adevărată și care este falsă? Toate răspunsurile într-un singur articol.

Diferențe externe

Mulți oameni, chiar și crescători de câini cu experiență, nu văd diferența dintre aceste rase atât de diferite. Și dacă pitbull și amstaff au într-adevăr multe în comun, deoarece au o origine asemănătoare, atunci staffbull-ul este foarte diferit de trecutul lor..

Diferențe între Staffordshire Bull Terrier și Staffordshire Terrier (Amstaf):

 1. STBT are o masă mult mai mică și crește împotriva AST, are un format mai puțin întins.
 2. Amstaff este mai slab și mai slab decât un bâta.
 3. Staffordshire Bull Terrier are un piept mai lat, un gât mai masiv și mai scurt.
 4. Personalul are botul mai lung, iar corpul are un craniu și pomeți mai largi.
Diferențe externe
Diferențe externe

Principala diferență vizuală dintre rase este dimensiunea corpului și forma capului. Amstaff arată mai mult ca un terrier tipic, iar Staffordshire Bull Terrier este vizual mai aproape de buldogi. 

Diferența vizuală dintre un pitbull și un amstaff:

 1. Pit Bull Terrier are ochi mai înclinați (în formă de migdale), în timp ce Amstaff are ochi aproape rotunzi..
 2. Stafford are un cadru mai ușor și o dimensiune mai compactă.
 3. Pitbul are un craniu mai lat, o tranziție mai pronunțată de la frunte la bot, dar amstaff are pomeți mai largi.
 4. În standardul de rasă AST, este prescris doar un nas negru, în timp ce în APBT pigmentarea se poate suprapune cu culoarea stratului.
 5. Pit Bull Terrier are un piept mai larg și mai adânc, gât puternic și mai scurt în comparație cu personalul.
 6. Stafford are botul ceva mai scurt.

Toate comparațiile sunt date pentru AST și APBT în înțelegerea clasică a rasei. Imaginea reală poate diferi semnificativ, deoarece nicio organizație cinologică de renume nu recunoaște un pit bull, nimeni nu este angajat să respecte standardele și selecția competentă. 

Personaje

Staffordshire Bull Terrier este cel mai prietenos câine din aceste trei rase, atât pentru rude, cât și pentru oameni. Deși are fălci puternice, se poate lupta împotriva infractorului. Subspecia a fost folosită mult timp exclusiv ca însoțitor și expozant de expoziție, indivizii agresivi sunt excluși din reproducere. Staffbull este prietenos și plin de viață, își iubește familia.

Câine prietenos
Câine prietenos

Personalul și pit-bull-ul, de asemenea, uitate de mult trecutul lor de luptă, sunt astăzi folosite ca tovarăși, în sporturile canine sau în serviciul de poliție. Ambele rase, cu socializare și educație adecvate, sunt absolut sigure pentru societate, perfect instruite. AST și APBT sunt foarte active, mobile și atașate unei persoane. Posedă tenacitatea tipică unui terrier, poate fi folosit ca salvatori, câini de urmărire sau bodyguarzi. 

Notă: În Statele Unite, Staffordshire Terrierul american i-a depășit pe Labradori în terapie cu canistru, contrar stereotipurilor despre câinele ucigaș. Deși este demn de remarcat, populația rasei din state este mental diferită de cea europeană.

Cum diferă pitbul de Staffordshire Terrier este o întrebare dificilă, datorită asemănării izbitoare a subspeciei. Dar există o diferență - pit bull-ul este mai impulsiv, nerăbdător, mai agresiv și, dacă există o luptă, atunci până la moarte. Pete nu are nevoie de mâna crudă, ci de mâna fermă a proprietarului, chiar mai fermă și încăpățânată decât câinele. Fără o pregătire adecvată și o socializare timpurie, APBT poate fi cu adevărat periculos. 

Condiții de viață, educație și instruire

În ceea ce privește condițiile de viață și formarea, nu există nicio diferență între un Pit Bull Terrier și un Staffordshire Terrier. Ambele rase au nevoie de socializare de înaltă clasă cu oamenii și animalele pentru a evita anomalii mentale sau fobii..

Ambele specii au nevoie de antrenament disciplinat, plimbări active lungi. Sunt recomandate sporturile cinologice - canycross, câine Frisbee, câine-trage. Rezultate excelente pot fi obținute în ceea ce privește tragerea greutății, câmpul arcului și chiar ofensarea..

Drăguț staffbull
Drăguț staffbull

Staffbull, spre deosebire de pit bull și amstaff, este mai puțin încăpățânat, bun din fire, are nevoie de antrenament blând. Dar, prin analogie cu terrierii, necesită o creștere constantă a energiei fizice și a potențialului mental. Deștept, încearcă să-i placă proprietarului - ușor de educat.

Niciuna dintre cele trei rase nu este potrivită pentru viața într-o incintă, părul scurt și lipsa completă de substrat nu vor ține un câine cald pe vreme rece. Toate speciile descrise sunt foarte atașate de proprietari, au nevoie de un contact constant cu oamenii. Datorită dimensiunii nu foarte mari a rocilor, este permisă păstrarea într-un apartament sau casă, dar supusă mersului activ zilnic. 

Atitudine față de copii și alte animale

Staffordshire Bull Terrier este o rasă foarte comunicativă. Se înțelege bine cu alte animale, în special cu cele pe care le-a cunoscut încă din copilărie. Poate fi neîncrezător față de străini, dar fără agresivitate, este inadecvat pentru munca de securitate. Persoanele care participă activ la expoziții sunt loiale absolut oricăror iritanți.

Staffordshire Terriers și Pit Bulls pot fi loiali străinilor numai dacă au un nivel ridicat de socializare. Agresivitatea deschisă este considerată un viciu, dar instinctele de protecție sunt la un nivel bun și, prin urmare, neîncrederea în străini este norma. Pit Bull Terrierii comunică mai greu cu alte animale, dar câinii disciplinați și cu o bună socializare pot fi foarte prietenoși..

Amstaffs și Staffbulls au un prag de durere ridicat, un sistem nervos puternic, spre deosebire de un pit bull, deci sunt mai siguri pentru copii. Dar nu lăsați copilul să urce la un câine necunoscut fără permisiunea proprietarului. În plus, toate cele trei rase au fălci puternice cu un „stranglehold”, iar jocul obișnuit se poate termina cu tristețe. Ca rezumat: nu puteți lăsa copii foarte mici cu astfel de câini..

Amstaff
Amstaff

Diferența de mers și igienă

Nu există diferențe între Pit Bull, Staff Bull și Stafford în ceea ce privește mersul pe jos - toate cele trei rase sunt foarte active și mobile. Fără o explozie de energie, ei prezintă un comportament distructiv acasă: roșesc lucruri, latră fără motiv, sar la membrii gospodăriei. Mersul pe jos ar trebui să fie cu jocuri dinamice și cel puțin 2 - 3 ore pe zi.

Datorită tipului de constituție și strat similar, nu există diferențe în îngrijirea igienică între rase:

 • Îndepărtați de 1-2 ori pe săptămână cu un furminator sau un pieptene cu peri naturali, în perioada de năpârlire sezonieră din două în două zile.
 • Spălați de 3-4 ori pe an - nu mai des.
 • O dată pe săptămână, șterge-ți ochii cu un tampon înmuiat într-o loțiune specială.
 • De 1-2 ori pe lună curățați partea exterioară a auriculei cu lichid igienic pentru urechi.
 • Tăiați unghiile pe măsură ce cresc din nou cu un tăietor de unghii, cu atenție, pentru a nu deteriora partea interioară vie a unghiei.
 • Spălați-vă dinții la fiecare 2 săptămâni.

Spălarea dinților ar trebui să se facă cu o pastă de dinți și o perie destinată câinilor. 

Sfaturi pentru alegere

Este imposibil să spunem fără echivoc cine este mai bun - un pit bull, un staffbull sau un stafford. Totul depinde de scopurile pentru care este cumpărat animalul de companie. Fiecare dintre rase este bună în felul său, dar pentru un scop specific..

Campion
Campion

Staffordshire Bull Terrier este potrivit pentru:

 • expoziții și reproducere;
 • familii cu copii mici;
 • clădiri tipice de dimensiuni mici;
 • începători în creșterea câinilor;
 • oameni cu un stil de viață activ.

American Pit Bull Terrier este potrivit pentru:

 • serviciul de securitate sau căutare;
 • crescători de câini cu experiență;
 • întreținerea într-un apartament sau casă;
 • antrenament sportiv;
 • oameni activi cu un caracter puternic.

American Staffordshire Terrier este potrivit pentru:

 • expoziții și reproducere;
 • antrenament sportiv;
 • serviciul de poliție sau munca de căutare;
 • întreținerea într-un apartament sau casă;
 • familiile cu copii mai mari;
 • oameni cu un stil de viață activ.

Înainte de a decide asupra rasei, trebuie să știți în mod clar de ce este cumpărat câinele, procedați în primul rând din scopul câinelui și nu din estetică. Având în vedere caracteristicile minime ale rasei, nu este dificil să se decidă - STBT nu este absolut potrivit pentru munca de securitate și nu este recomandabil să luați APBT într-o familie cu copii foarte mici.. 

Concluzie

Cu abordarea și educația potrivite, toate rasele descrise mai sus vor deveni prieteni adevărați, protectori de încredere și bonele bune pentru copil. Numai pentru aceasta trebuie să lucrați mult cu câinele, investind mult timp și efort în el. Dar acesta este doar un preț mic de plătit pentru dragostea și devotamentul nemărginit pe care animalul de companie îl dă în schimb. 

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Diferențe între staffordshire terrier și staffordshire bull terrier și pit bull