Kuvasz (foto): câine incredibil de frumos și iubitor de libertate

Kuvasz

Clasificare

Origine: Ungaria

Clasă: conform standardelor FCI acceptate, rasa a fost alocată grupului 1 (câini de pază și câini de padoc, cu excepția câinilor de zăpadă elvețieni)

Sectiunea 1: câini ciobănești. Fără teste de lucru

Cerere: ca animal de companie, ca paznic și ca câine de păstorit

dimensiuni: Înălțime masculină - 71-76 cm - înălțime feminină - 66-70 cm - greutate masculină - 48-62 kg - greutate feminină - 37-50 kg

Speranța de viață: de la 10 la 12 ani

Kuvasz este un câine frumos care are curaj, putere și un sentiment extraordinar de libertate. Iubește mișcarea, este foarte atașată de proprietar și este gata să-l protejeze în orice moment..

Kuvasz este o rasă destul de veche de câini care erau folosiți de păstori la fel cu beauceron, cangali, groenendali și Hovawartami.

În esență, acesta este un câine destul de nepretențios și rezistent, care face o treabă excelentă de a proteja animalele..

Astăzi nu este doar o rasă de turmă. Kuvas este un partener excelent și un prieten excelent pentru orice membru al familiei.

Kuvasz

Pedeapsa sub forma blocării într-o incintă sau lanț poate duce la depresie sau agresiune la câine

Istoria rasei

De ceva timp, a existat o mulțime de controverse cu privire la originea acestei rase. Cineva era înclinat să creadă că câinele a apărut în bazinul carpatic împreună cu Komondors (Câinii Ciobănesc Maghiar).

Într-adevăr, din cele mai vechi timpuri, kuvasz-ul maghiar împreună cu Komondors au fost denumiți două tipuri de rase, care sunt paznici de încredere și ajutoare credincioase în pășune..

Important! În vremurile străvechi, ciobanii încercau să aleagă doar acei câini a căror culoare podeaua este complet albă ca zăpada. Acest lucru a fost făcut din motivul că, în întuneric, indivizii de culoare gri puteau fi ușor confundați cu o fiară prădătoare..

Această rasă a devenit cea mai populară în timpul domniei lui Matt Corvinus (secolul al XV-lea). Regele i-a iubit atât de mult pe acești câini încât a fost înconjurat constant de ei..

În același timp, cel mai înalt semn al laudelor oricărei persoane din partea monarhului a fost un cadou sub forma unui cățeluș kuwas.

Pentru prima dată la expoziție, kuvasz-ul maghiar a apărut la Hamburg la sfârșitul secolului al XIX-lea. Fiabilitatea și calitățile bune de securitate au fost extrem de apreciate.

După aceea, rasa câinilor a fost găsită din ce în ce mai mult în casele private ale orășenilor..

Cu toate acestea, după sfârșitul primului război mondial, a existat un declin foarte puternic în această rasă..

Potrivit statisticilor, doar aproximativ trei duzini de persoane au rămas în patria Kuvasov, Ungaria. Și numai datorită cunoscătorilor, această rasă a fost treptat reînviată din cenușă.

Articolul va spune despre alte rase de câini rare și pe cale de dispariție https://kot-pes.com/redkie-i-ischezauschie-porody-sobak/

Natura și caracteristicile comportamentului

Această rasă combină multe calități bune:

  • minte;
  • calm și calm;
  • inteligență;
  • prietenie.

Cu toate acestea, acest câine necesită o atenție constantă. La urma urmei, problemele de comportament sunt adesea cauzate tocmai de lipsa de timp pentru un animal de companie sau lipsa de cunoștințe cu privire la antrenament..

Important! Dacă doriți ca kuvasz să fie amabil și încrezător în sine, nu ar trebui să îl legați. Acest lucru poate duce la câinele care devine agresiv sau chiar deprimat..

Instruire necesită mult timp și răbdare. Cu toate acestea, după ce expiră, veți fi recompensați - veți avea întotdeauna un tovarăș loial și curajos cu dvs. care vă poate apăra..

În multe feluri, rezultatul depinde de cât de bine i-ai explicat câinelui dorința ta. Dacă te-a înțeles, va executa cu plăcere comanda.

Kuvasz

Kuvasz iubește când proprietarul vorbește cu ea. Cu cât apare mai des un astfel de contact, cu atât va înțelege mai bine comenzile.

Genele „ciobanescului” în kuvasz maghiar se reflectă într-o dragoste incredibilă de mers pe jos. Totuși, acasă este un tovarăș calm și prietenos..

Cerere

Dacă mai devreme kuvaszul maghiar era un câine de păstorit, acum este atât un animal de companie, cât și un însoțitor minunat și un paznic de nădejde..

Datorită caracterului său, care nu este inferior cioban australian, se înțelege ușor cu copiii.

Kuvasz

Important! Deoarece această rasă este independentă, are nevoie de un proprietar calificat și cu experiență, deoarece antrenamentul poate dura mult timp.

Kuvasz este foarte pasionat de comunicare. Prin urmare, puteți vorbi cu el, iar acest lucru va întări doar legătura dintre câine și proprietar..

Puii Kuvasz: ce să cauți atunci când alegi?

Când vedeți prima dată o fotografie a unui mic kuvass, întrebarea dacă achiziționați sau nu acest simpatic reprezentant canin dispare de la sine..

De fapt, cum nu poți dori ca acest urs drăguț alb ca zăpada ca animal de companie?

Atunci când alegeți pui, cel mai bine este să acordați atenție reprezentanților la vârsta de câteva luni. Astfel, un nou membru al familiei din copilărie se obișnuiește cu noile condiții și cu proprietarul..

Important! Se crede că kuvasz își alege propriul proprietar. Adesea devine un reprezentant masculin, deoarece kuvaszul maghiar este de acord să asculte doar o persoană puternică cu un caracter puternic.

Kuvasz

Comportamentul acestui câine depinde în mare măsură de modul în care este tratat și de modul în care este păstrat. Prin urmare, proprietarul ar trebui să fie o persoană responsabilă, care să aibă suficient timp pentru a se antrena, educa și îngriji câinele.

Cel mai bine este să contactați crescătorii și pepinierele de încredere atunci când cumpărați. Acest lucru vă asigură că, pe lângă cățeluș, puteți examina părinții, puteți obține documentele necesare și, de asemenea, vă puteți bucura de sprijinul specialiștilor..

Caracteristici de îngrijire

Întreținerea și îngrijirea corespunzătoare a kuvass-ului este o garanție că câinele se va supune întotdeauna și se va comporta adecvat.

Kuvasz are un strat destul de lung, care are și o culoare albă. Periajul regulat este primul lucru pentru această rasă..

Învelișul nu trebuie tăiat sau tăiat, dar trebuie folosit în timpul vărsării. furminator.

Pe labe și bot, părul este mai scurt. În altă parte este mai lungă. Paltonul poate fi drept sau ondulat.

Important! Îngrijirea unui palton consumă foarte mult timp. Mai ales toamna și primăvara, când câinii vărsă greu.

La câinii care trăiesc într-o volieră, muta are loc de două ori pe an. Dar la persoanele care se strâng în apartamente, acest proces practic nu se poate opri..

Kuvasz

Acest miracol maghiar alb va fi tovarășul perfect

Mersul pe jos

Dacă a existat o decizie de a avea un câine, iar un apartament acționează ca o casă, trebuie să vă gândiți serios dacă câinelui i se va oferi nivelul necesar de activitate.

La urma urmei, un apartament obișnuit va fi cu greu locul preferat al câinelui. În acest caz, câinele trebuie să meargă cel puțin două ore pe jos, jocuri active precum agilitate.

Kuvasz

Dezvoltarea câinelui se oprește la aproximativ 1-1,5 ani

Cel mai bun loc pentru păstrare va fi o casă la țară, cu o volieră spațioasă și o curte unde kuvasz poate juca și, în același timp, să-și păzească proprietarii. Voliera câinelui ar trebui să fie spațioasă. Trebuie curățat zilnic.

Dacă locuiți într-un apartament, vă recomandăm să alegeți o rasă din lista din articol https://rum.animalefans.com/câini/5735-rase-de-câini-pentru-un-apartament-cele-mai-bune.html

Important! Kuvasilor le place foarte mult libertatea și alergarea. Prin urmare, cel mai bun loc pentru păstrare este o casă privată spațioasă, cu o suprafață mare (curte sau grădină).

Pentru o plimbare, cel mai bine este să luați câteva dintre jucăriile dvs. preferate, care vă vor ajuta să faceți niște exerciții și să vă lăsați aburi..

Hrănire

Hrănirea adecvată este cheia pentru o sănătate bună pentru animalul dvs. de companie. Când compilați singuri dieta kuvass-ului dvs., trebuie să monitorizați cu atenție cantitatea de substanțe nutritive consumatoare de energie.

Acestea ar trebui administrate într-o anumită proporție, care diferă în funcție de vârsta câinelui..

În caz contrar, dacă dieta nu este echilibrată (acest lucru este deosebit de important pentru pui), se pot dezvolta patologii ale organelor interne și poate apărea o tulburare a sistemului digestiv..

Dacă acest lucru sa întâmplat ca un cățeluș, tratamentul ca adult nu este posibil..

Important! Dacă kuvasz-ul a început să se supună prost sau să fie reticent în a urma poruncile, poate motivul stă în alimentația necorespunzătoare sau în condițiile de detenție. Acești câini adoră libertatea și spațiul..

Gata rautacios poate fi folosit și ca hrană. Acestea sunt echilibrate în nutrienți și vitamine, deci nu sunt necesari aditivi.

Dacă nu puteți decide care este cel mai bun mod de a vă hrăni câinele: mâncare sau mâncare naturală, vă sfătuim să citiți articolul https://kot-pes.com/chto-luchshe-korm-ili-naturalka-dlya-sobak/

Dozele suplimentare de vitamină sunt prescrise de un specialist o singură dată pentru un anumit animal numai dacă există caracteristici individuale în metabolism.

Supraalimentarea duce la deteriorarea stării țesuturilor conjunctive libere, excesul de greutate, precum și la slăbirea ligamentelor și a întregului schelet.

Sănătate

Kuvaszul maghiar este considerat una dintre cele mai sănătoase rase de câini mari. Tot timpul, orice modificare a geneticii a dus la moartea indivizilor sau a fost sacrificată.

Kuvasz

Câinele atinge cele mai bune forme la vârsta de trei ani

Boli tipice ale rasei

Această rasă are tendința de a avea displazie de șold, la fel ca în general și cele mai multe rase mari..

Important! Bolile articulare pot începe să se dezvolte de la o vârstă fragedă. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că puii nu sunt prea activi până când sistemul lor musculo-scheletic nu este complet format. Sarcinile excesive pot duce la deformare.

În caz contrar, această rasă va încânta proprietarul din punct de vedere al sănătății. Este construită armonios, rezistentă și puternică. Nu are probleme cu coloana vertebrală.

Și excursiile la medicul veterinar, cu întreținere, nutriție și îngrijire adecvate, se vor face numai pentru următoarea deparazitare preventivă sau vaccinare împotriva bolilor infecțioase.

Uneori există cazuri în care kuvas este bolnav de osteocondroză disecană. Această afecțiune se manifestă prin șchiopătare datorită faptului că articulația umărului este inflamată..

Există, de asemenea, cazuri de osteodistrofie hipertrofică, probleme ale pielii și reacții alergice.

Vaccinări

Bolile infecțioase pot fi cauzate în kuvasz de diferiți viruși și bacterii. Pentru a exclude această posibilitate, vaccinările se fac în clinicile veterinare..

Preventiv vaccinări se fac periodic, pe tot parcursul vieții animalului de companie. Perioada de vaccinare repetată este de 1 an.

Vaccinarea împotriva rabiei se face separat.

Important! Atenția, afecțiunea și compania proprietarului sunt la fel de importante pentru kuvas ca mâncarea și plimbările. Nu-l lipsi niciodată de aceste bucurii.

Înainte de a administra orice vaccinare, medicul veterinar trebuie să examineze cu atenție animalul. Câinele ar trebui să se simtă bine, să fie complet sănătos, iar temperatura să fie în limite normale..

Deparazitarea se efectuează în avans (10 zile) înainte de vaccinare.

Kuvasz

Hai să mai jucăm câteva? Mergi doar câteva ore ... Nu? Sau poate o minge?

Tricotare

Până la 12 luni, kuvass are un corp complet format. Împerecherea prea devreme poate duce la stres psihologic.

În general, cățelele din această rasă sunt mame bune. În medie, 6-8 pui apar într-o așternut. Greutatea la naștere poate varia de la 450 la 680 de grame.

Kuvasz

Mergeti, mergeti si mergeti din nou! Dacă câinele merge corect, atunci veți obține un prieten afectuos și bun, calm și înțelegător

Kuvasz este cu adevărat un câine regal cu o haină albă adorabilă. Sub rezerva condițiilor de întreținere corectă, un astfel de animal de companie va încânta proprietarul și membrii familiei sale..

În plus, pe lângă bunătate și prietenie, câinele își va proteja cu ușurință stăpânul și teritoriul de cei care nu doresc. Deși câinele necesită o plimbare destul de lungă în timp ce locuiește în apartament, plimbările îi vor încânta pe proprietari..

Kuvas: Câine incredibil de frumos și iubitor de libertate

Kuvasz este un câine frumos care posedă curaj, putere și un sentiment extraordinar de libertate..

Igor Bazhyn7 Rezumat general Caracteristică Agresivitate2 Adaptabilitate10 Activitate8 Greutate10 Formare8 Prietenie8 Jucabilitate6 Inteligență8 Zgomot6
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Kuvasz (foto): câine incredibil de frumos și iubitor de libertate