O descriere detaliată a rasei irish water spaniel

Spaniel de apă irlandez

În acest articol voi acoperi întreținerea, îngrijirea și reproducerea irlandezului Water Spaniel. Voi lua în considerare caracteristicile naturii rasei și comportamentul acesteia. Voi studia tactica antrenamentului câinilor și particularitățile creșterii lor.

Lumea câinilor este uimitoare și frumoasă. Este atât de izbitoare prin varietatea sa de specii și culori, personaje și moravuri. Au cucerit mult timp sufletele oamenilor cu devotamentul și dragostea lor sinceră. Fiecare reprezentant al lumii canine își va proteja proprietarul și familia până la ultima suflare. Și nu contează deloc dacă micul buzunar sau imensul și puternicul mastin tibetan.

Astăzi ne vom familiariza cu o rasă unică și destul de veche - Irish Water Spaniel.

Originea rasei Irish Water Spaniel

Fiecare dintre noi asociază spanielul cu câini de dimensiuni mici, care sunt foarte activi, veseli și energici. Spanielii sunt cunoscuți în special de vânători. Dar din întregul spectru al subspeciei prezentate a rasei se remarcă irlandezul Water Spaniel sau câinele cu coadă de șobolan..

Originea nu este cunoscută în acest moment. Dar există mai multe opinii despre de unde provin spanielii creți:

 • Un zvon neîntemeiat este că specia a apărut inițial prin trecerea câinilor de apă portughezi introduși în Irlanda..
 • Unii pun un accent puternic pe faptul că progenitorii Irish Water Spaniel au fost odinioară spanielul de apă existent din Anglia..

Dar pe teritoriul Irlandei, în timpul unei săpături arheologice de pe lacul Lagore, au fost găsite rămășițele unui câine, ceea ce a confirmat o teorie diferită. Probabil, au existat deja în secolele 6-7 î.Hr. În această descoperire nimeni nu poate numi strămoșii direcți ai Irish Water Spaniel..

Acum, oamenii de știință și specialiștii din domeniul cinologilor nu pot decât să își prezinte ipotezele și apoi să se bazeze doar pe factorii comportamentali ai Irish Water Spaniel.

Oamenii de știință cred că progenitorul ar putea fi un pudel sau un barbet
Oamenii de știință cred că progenitorul ar putea fi un pudel sau un barbet

În opinia lor, reprezentanții următoarelor rase pot fi progenitori:

 • Pudel;
 • Barbet;
 • Și rasele dispărute de spanieli englezi, nordici și sudici.

Această rasă este un mister. Dar dacă îl studiezi mai detaliat, poți dezvălui unele văluri de secrete ale originii lor..

Au devenit populare în secolul al XII-lea în sudul Irlandei, lângă lacul Shannon. Numele suplimentar al rasei sună - Shannon Spaniels. Au fost folosiți doar la vânătoare, deoarece nu au o forță puternică și o rezistență uimitoare.

În 1859, rasa a fost recunoscută de lume și și-a început cariera de spectacol.

Descriere și caracteristici

Speranța de viață - 10 - 15 ani.

Popular în prezent în Statele Unite ale Americii, Irlanda și Regatul Unit.

În prezent este cel mai mare spaniel din lume. Înălțimea sa variază de la 56 la 61 de centimetri, iar greutatea sa este de 25 - 30 de kilograme.

Datorită crescătorilor, rasa are o serie de caracteristici pe care numai ea le posedă:

 1. Lână groasă impermeabilă;
 2. Mici curele între degete pe labe;
 3. Coada are un aspect similar cu al unui șobolan, dar pentru câine servește ca volan în timp ce înoată. La baza cozii, părul este cret, iar cu cât este mai aproape de vârf, cu atât părul devine mai dur și mai drept..

Aspectul Irish Water Spaniel atrage privirea altora. Corpul descris, de formă aproape pătrată.

În esență, un reprezentant al rasei ar trebui să arate ca un canin puternic, rezistent, cu un os puternic. Culoarea este predominant maro, cu o varietate de nuanțe diferite.

Irish Water Spaniels nu se varsă.
Irish Water Spaniel nu se varsă
Irish Water Spaniels nu se varsă

Reguli de întreținere și îngrijire

Reprezentantul acestei rase reglează perfect temperatura corpului, iar activitatea crescută necesită mișcare liberă pe o zonă foarte mare, cel mai bine este să țineți câinele în aer liber. Cravata cu lanț nu este potrivită, deoarece este foarte energică și se poate răni singură.

Cel mai bun loc pentru păstrare va fi o zonă limitată și spațioasă sau o volieră spațioasă. Un loc ideal pentru păstrare ar fi o casă privată lângă un rezervor..

Haina necesită o îngrijire specială, deoarece haina este creț și foarte moale. La spălare, este necesară utilizarea unor agenți suplimentari (balsamuri) pentru a facilita îngrijirea suplimentară. Perierea este necesară în mod regulat pentru a evita încurcăturile.

Irish Water Spaniel poate fi tăiat. Cel mai bine este să faceți acest lucru în saloane specializate sau pepiniere, unde sunt cunoscute standardele pentru tăierea acestei rase. Deoarece încălcarea standardelor nu este permisă.

Merită menționat separat despre hrănirea reprezentanților acestei rase..

Alimentația adecvată include:

 • Produse din carne precum pui, vițel / carne de vită.
 • Pește de mare.
 • Porridge.

De asemenea, puteți adăuga legume, ouă și produse lactate. Zaharul este contraindicat.

Puii trebuie hrăniți de 4 până la 5 ori pe zi. Numărul de hrană depinde de vârsta câinelui. Este suficient să hrănești un adult de două ori pe zi. La alăptare, sunt necesare vitamine și minerale suplimentare.

Hrănirea poate fi simplificată și prin utilizarea unor alimente speciale pentru câinii activi și activi..

La hrănirea câinilor cu carne de pui și curcan, oasele trebuie evitate. Deoarece câinele le poate roade și poate răni tractul digestiv și stomacul cu fragmente de oase. Ce poate duce la moartea animalului.

Mersul cu Irish Water Spaniel este necesar de două până la trei ori pe zi. Durata plimbării este de o oră și jumătate. Pentru mers pe jos, cel mai bine este să alegeți locuri departe de drumuri, o mulțime mare de oameni, deoarece acești câini sunt foarte iubitori de libertate și trebuie să alerge.

Caracter și temperament

Au calități excelente de căutare, sunt dotate cu o minte ascuțită
Au calități excelente de căutare, sunt dotate cu o minte ascuțită

Aceștia sunt câini uimitori. Au calități excelente de căutare și sunt dotate cu o minte ascuțită. Cel mai interesant este că au un mare simț al umorului. Simt un mare sentiment de mândrie când aud râsul proprietarilor. Curiozitatea și creativitatea nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

Pentru a subjuga un câine, trebuie să-i câștigi respectul. Poate fi destul de încăpățânat în unele cazuri.

Nu ar trebui să se plictisească, altfel vor deveni „elefanți într-un magazin de porțelan”, vor începe doar să distrugă tot ce este în jur.

Rezistență. Dacă nu îți place un stil de viață activ, atunci această rasă de câini nu este pentru tine. Deoarece plimbările ar trebui să fie lungi și foarte energice.

De asemenea, are suficiente calități de protecție și, în caz de pericol, își poate proteja proprietarul. Acești câini adoră oamenii. Sunt plecați și plecați..

Instruire

Credința în antrenarea acestui câine este că trebuie respectate mai multe reguli:

 • Secvenţă;
 • Persistenţă;
 • Răbdare;
 • Menținerea disciplinei constante.
Nu ar trebui să obțineți un irlandez Water Spaniel pentru cei care nu au avut câini înainte. Deoarece există posibilitatea dezamăgirii animalului de companie din cauza activității excesive și a încăpățânării.

Pentru a crește un reprezentant nobil și demn al acestei rase, ar trebui să apelezi la profesioniști. Se pot obține multe în învățare cu abordarea corectă.

Sănătate

Reprezentanții acestei rase nu au boli genetice.

La fel ca alți câini, Irish Water Spaniel trebuie protejat și vaccinat împotriva rabiei și a tulburării în timp. În timpul deparazitării.

Primul proces de scăpare a viermilor are loc la vârsta de 2 - 3 săptămâni, după care se administrează prima vaccinare împotriva tulburării și rabiei după 7 zile. Vaccinarea se efectuează după schimbarea dinților, adică la vârsta de aproximativ 7 - 8 luni.

Mai mult, este necesar să vaccinați câinele o dată pe an, în conformitate cu pașaportul veterinar.

Costul puiilor

Costul mediu al puiilor este de la 33.000 la 70.000 de ruble
Costul mediu al puiilor este de la 33.000 la 70.000 de ruble

Deoarece irlandezul Water Spaniel este o rasă rar întâlnită în Rusia, prețul pentru ei este semnificativ ridicat. Acesta variază de la 33 la 70 de mii de ruble.

Cel mai bine este să achiziționați în creșe specializate, deoarece împreună cu animalul de companie veți primi toate documentele necesare.

Reproducerea

Sunt câini puternici și puternici, care au o sănătate excelentă. De aceea nu există probleme în reproducere..

Irish Water Spaniel este un câine interesant, sociabil, foarte inteligent și cu inteligență rapidă. Este înzestrat cu calități excelente de vânătoare și este un companion excelent. Se însoțește bine cu copiii și alte animale de companie. Această rasă este potrivită pentru cei care iubesc un stil de viață activ..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O descriere detaliată a rasei irish water spaniel