Caracteristici detaliate și descriere a rasei schnauzer miniaturale

Schnauzer miniatural

În acest articol vă voi povesti despre istoria rasei Schnauzer miniaturale, vă voi da caracteristicile și descrierea, despre principalele obiceiuri și caracteristici ale acestor câini. Voi analiza principalele criterii pentru alegerea unui cățeluș, voi schița toate principiile de formare și educare a schnauzerilor în miniatură. Aflați argumentele pro și contra cât timp trăiesc aceste animale de companie.

Descrierea și caracteristicile rasei de câini Schnauzer miniatural

Strămoșul Schnauzerului miniatural este Mittel Schnauzer - o rasă de serviciu de dimensiuni medii, cu o haină tare și barba și mustața tipice pentru toți Schnauzerii..

Astăzi se știe că strămoșul antic al Schnauzerului era câinele cu păr sârmă, care era extrem de popular în Germania (în special în sud) ca rasă de pază. Primele înregistrări despre schnauzerii în miniatură au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea..

Acești câini au fost crescuți în scopuri de securitate: au protejat clădirile fermei de invazia șobolanilor și a altor rozătoare. Schnauzerul în miniatură a fost prezentat la expoziție în 1899, iar în Rusia această rasă a apărut abia în 1974.

Interesant, s-a crezut anterior că schnauzerii provin de la un câine de turbă sălbatic, ale cărui rămășițe sunt datate în secolele III - IV î.Hr., dar această teorie nu a fost confirmată și a fost infirmată după testele genetice.

Principalele culori ale rasei sunt:

 • sare şi piper;
 • negru cu substrat negru;
 • complet alb și cu un substrat alb;
 • negru cu argint.
Doar aceste culori sunt standardul general acceptat pentru rasa Schnauzer miniatură. De exemplu, ciocolata și bronzul sunt o culoare nerecunoscută.
Toți schnauzerii au un strat grosier și destul de scurt.
Toți schnauzerii au un strat grosier și destul de scurt.

Toți schnauzerii au o haină dură și destul de scurtă și o structură grațioasă a corpului. Schnauzerii miniaturali au între treizeci și treizeci și opt de centimetri la greabăn și cântăresc între patru și opt kilograme.

Toate zwerg-urile miniaturale au un cap mare cu sprâncene tipice de rasă și barbă, labele acestor câini sunt scurte, dar puternice, această rasă se distinge printr-o coadă înaltă, care nu este tăiată de dinți puternici cu mușcătură de foarfecă. Durata de viață a acestor animale este de la doisprezece la cincisprezece ani..

Reguli pentru întreținerea și îngrijirea unui schnauzer miniatural

Hrănirea și mersul pe jos sunt esențiale.

Este în mod constant necesar să efectuați proceduri igienice și preventive și să aveți grijă deosebit de atentă de haina animalului de companie.

Câinele este potrivit pentru păstrarea în apartamente și case private, dar este foarte descurajat să lanseze schnauzerul în miniatură, deoarece această rasă nu este o curte.

Recomandări de bază pentru îngrijire și întreținere:

 1. In casa scoateți toate firele și cablurile, pentru a proteja animalul de posibilele vătămări. Atunci când începeți un cățeluș, trebuie să acoperiți mobilierul și tapetul scumpe, datorită tendinței micilor schnauzeri de a roade și zgâria totul la rând..
 2. Cățeluș trebuie protejate de produsele chimice și cosmetice de uz casnic.
 3. Este necesar să obișnuiești imediat cățelul cu independența. - poate fi lăsat singur câteva ore începând cu a doua - a treia zi. Ei bine, dacă înainte de asta îl poți hrăni, atunci câinele va dormi liniștit în absența proprietarului.
 4. Schnauzer miniatural iubește sistemul în toate: în mâncare, plimbare și multe altele. Prin urmare, trebuie să dezvoltați o singură schemă de îngrijire a unui câine și să respectați tot timpul numai el..
Schnauzerul în miniatură nu trebuie înlănțuit
Schnauzerul în miniatură nu trebuie înlănțuit

Să luăm în considerare mai detaliat caracteristicile conținutului unei astfel de rase:

 1. Ai nevoie de un câine în mod sistematic vaccinați împotriva bolilor și a paraziților.
 2. Schnauzer în miniatură poate fi hrănit cu alimente speciale și produse naturale.
 3. Pieptene animalul de companie are nevoie cel puțin o dată pe săptămână și se scaldă după cum este necesar folosind un săpun special conceput pentru rasă.
 4. În mod constant trebuie să curățați ochii, urechile și anusul animalului de companie.
 5. Cu un câine de genul ăsta trebuie să comunic mult: jucați, vorbiți și faceți plimbări.
 6. Schnauzer miniatural necesită mers regulat: cel puțin de două până la trei ori pe zi. Durata acestor plimbări trebuie să fie de cel puțin o oră..

Pe de o parte, aceste reguli nu sunt complicate, dar trebuie respectate cu strictețe, atunci animalul de companie va fi sănătos și vesel.

În nici un caz un animal de companie pitic nu trebuie legat sau ținut într-o cușcă.

Antrenamentul și caracterul schnauzerului pigmeu

Acesta este un câine foarte inteligent, ușor de dresat..

Animalul de companie nu trebuie pedepsit, bătut și strigat la ea - principala regulă atunci când auto-predă un schnauzer.

Cursurile trebuie începute cât mai devreme posibil, apoi rezultatul nu va întârzia să apară. Uneori, schnauzerii pot arăta caracter, deci nu ar trebui să economisiți timp și efort pentru lecții. Până la un an, câinele va învăța să execute comenzi și trucuri de bază.

Pentru pregătirea profesională, un animal de companie poate fi trimis la un club-școală special, unde, sub supravegherea unor manipulatori și crescători de câini cu experiență, zwerg va deveni un companion excelent.

Cu o astfel de rasă, proprietarul nu ar trebui să dea dovadă de indecizie și să dea libertate în educație, deoarece acești câini au o anumită voință.

Pentru pregătirea profesională, un animal de companie poate fi trimis la un club-școală special
Pentru pregătirea profesională, un animal de companie poate fi trimis la un club-școală special

Sănătate Zwerg

Din păcate, terrierul în miniatură este predispus la boli ereditare. Simptomele sunt observate la adulți și rareori la pui, ceea ce îngreunează terapia.

Adesea găsite:

 1. Atrofia retinei.
 2. Mătreaţă și scabie.
 3. Alergii.
 4. Pietre la rinichi.
 5. Prostatita.
 6. Cistita.
 7. Boală de ficat.
 8. Infectii fungice.
 9. Conjunctivită.
 10. Neoplasme.
 11. Diabetul și altele.

Aceste și alte boli pot apărea ca urmare a patologiilor congenitale, precum și ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare, a îngrijirii, a tunsorilor și multe altele..

Pentru prevenire, animalul trebuie vaccinat: puii trebuie vaccinați la vârsta de două luni și din nou la trei luni. Înainte de vaccinare, trebuie efectuată gravarea paraziților. Câinii adulți sunt vaccinați o dată pe an.

După vaccinare, câinele poate prezenta slăbiciune și apatie, umflături sau comportament neobișnuit - pentru a minimiza riscurile, nu trebuie să mergeți acasă imediat după terminarea vaccinării.

Cât costă un cățeluș

Câinele poate fi cumpărat la canisa sau de la crescători
Câinele poate fi cumpărat la canisa sau de la crescători

Puteți cumpăra un câine de la o canisa sau de la crescători. Prețul depinde de titlul părinților, de puritatea așternutului, de culoare, de absența bolilor și a abaterilor.

Prețul pentru un cățeluș variază de la 25.000 de ruble. până la 45.000 de ruble. Rareori de la persoane fizice puteți găsi un preț de 9.000 de ruble. dar aici ar trebui să aveți grijă să verificați toate documentele și certificatele pentru câine.

De exemplu, un schnauzer în miniatură poate fi cumpărat în următoarele creșe:

 • Visul stelelor, Moscova;
 • Algris, Moscova;
 • Elkost, Moscova;
 • Russian Assortik, St. Petersburg și altele.

Atunci când cumpărați, trebuie să verificați cu atenție toate documentele și fișele medicale, să examinați catelul pentru abateri și căsătorie.

Caracteristici de reproducere

Procesul de reproducere a mini-schnauzerilor este un proces laborios și costisitor. Nu trebuie să vă așteptați la profituri mari, deoarece este dificil să concurați cu canisele mari, iar împerecherea și creșterea puiilor necesită investiții.

Schnauzer în miniatură este un câine relativ nepretențios, cu un caracter amabil, iubitor de copii.

Sunt jucăuși și deștepți. Este o alegere excelentă pentru apartamente și casă, schnauzerul este în primul rând un prieten și un câine de companie. Acești câini sunt domestici, dar, cu toate acestea, tolerează cu ușurință frigul moderat și vremea rea ​​datorită substratului dens..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici detaliate și descriere a rasei schnauzer miniaturale