Cum se economisesc bani la păstrarea unui câine?

Așa sunt „aranjați” iubitorii de animale, încearcă să cumpere cele mai bune și mai scumpe pentru câini. Nu este nimic în neregulă cu dorința de a avea grijă de un animal de companie, dar acestea sunt „impulsurile” pe care comercianții le folosesc. Drept urmare, cumpărați mâncăruri și jucării nu de foarte bună calitate, pentru o sumă disproporționat de mare de bani.

Economisiți pe boluri

Primul impuls al proprietarului este să cumpere boluri ieftine, pentru că vor trebui schimbate. De fapt, o astfel de achiziție duce la o postură incorectă a animalului de companie în timp ce mănâncă și la o dezvoltare necorespunzătoare a scheletului, iar aceasta este o mare risipă pe termen lung..

Atunci când alegeți boluri, este mai bine să acordați imediat preferință bolurilor inoxidabile pe un suport reglabil în înălțime. Astfel, veți face o investiție care va „da roade” mulți ani..

Economisim la muniție

Vânzătorii de magazine pentru animale de companie recomandă mărci celebre de muniție. Puteți economisi semnificativ muniția dacă acordați atenție accesoriilor produse la nivel intern.

Nu zgâriați singuri periile și periajele.. Veți folosi aceste accesorii mulți ani la rând, deci este mai bine să cumpărați un produs mai scump, dar de calitate dovedită..

Economisim pe șezlong

Orice câine are nevoie de o zonă de odihnă inviolabilă. În funcție de mărimea animalului de companie adult, șezlongul poate fi un covor, pătuț, casă etc. Pentru ca șezlongul să poată servi mulți ani, este necesar ca acesta:

 • A fost realizat din materiale de calitate. Pe fondul durabilității, materialul de placare nu ar trebui să creeze stres static.
 • Avea huse detașabile. Capacul trebuie spălat o dată la 6-12 luni. Dacă capacul nu este șters, șezlongul va trebui înlocuit după 1-2 ani. Necesitatea înlocuirii patului va apărea mult mai devreme dacă câinele preia purici sau alți paraziți.

Bineînțeles, un șezlong care va satisface pe deplin nevoile animalului dvs. de companie va costa o sumă ordonată. Cu toate acestea, cu puțin timp și efort, puteți faceți un pat de câine cu propriile mâini. Produsul de casă va fi de înaltă calitate, deoarece puteți alege materialele pentru fabricație. În plus, puteți alege dimensiunea, culoarea și forma optimă.

Economisim la o dietă naturală

Nu este obișnuit să economisiți la hrănirea câinilor. Mai mult, reducerea costului dietei este condamnată de medicii veterinari..

Element principal de cheltuieli pentru hrănirea câinilor hrana naturala - acesta este timpul și achiziționarea produselor din carne. Dacă nu aveți timp să gătiți pentru câinele dvs., nu veți putea economisi mâncare. Dacă sunteți gata să gătiți pentru animalul dvs. de companie, acordați atenție următoarelor nuanțe:

 • Tripa de vită este mai hrănitoare decât carnea. Tripa poate fi hrănită crudă după congelare. Cicatricea durează mult timp pentru a fi digerată și este foarte utilă pentru microflora intestinală.
 • Ficatul conține grăsimi esențiale, vitamine și minerale. Ficatul este considerat „cel mai bogat” organe organice. Nuanța este că prea mult ficat crud poate provoca diaree, iar ficatul fiert în cantități mari poate provoca constipație.
 • Inima. Sursă pură proteină, deoarece inima este un mușchi. Avantajul este că beneficiile pentru sănătate ale inimii de carne de vită, porc și pui sunt egale. Cu toate acestea, inima de porc poate fi dată doar fiartă..
 • Burta și capetele unor specii valoroase de pești. De fapt, deșeurile sunt cele care au cel mai mic cost. În timpul procesului de gătit, abdomenele și capetele sunt aproape complet fierte. Principalul lucru este să vă asigurați că niciun os nu pătrunde în terci..

Dieta unui catel ar trebui să conțină 45-50% produse din carne, pentru câinii adulți această cifră variază de la 25% la 40%. Dacă carnea este cumpărată într-un supermarket (producție comercială), aceasta poate fi înlocuită cu măruntaie cu 30-50%.

Pe ce nu poți economisi

Există patru aspecte de bază că economisirea banilor va dăuna sănătății câinelui:

Alimentările industriale sunt împărțite în clase:

 • Economie. Nu este recomandat pentru hrana zilnică a animalelor.
 • Premium. Potrivit pentru hrănirea animalelor adulte, sănătoase.
 • Super premium. Alegere optimă pentru hrănirea zilnică.
 • Holistică. Calitatea este ca super premium, dar materiile prime sunt preluate din produse adecvate consumului uman.

Scopul furajului:

 • In fiecare zi. Pentru animale sănătoase.
 • Preventiv. Pentru câinii care suferă de exces de greutate, alergii, sensibilitate a tractului digestiv. Aceasta include, de asemenea, hrana pentru animalele castrate și castrate..
 • Terapeutic. Se utilizează în combinație cu un tratament, prescris de un medic veterinar.

Prevenirea paraziților include:

 • Tratamentul paraziților externi (puricii, păduchi, acarieni subcutanati si de pasune, tantari si tantari). Puii scapă de paraziți cu șampon sau metode populare. Câinii adulți sunt tratați cu picături. În timpul sezonului de activitate a căpușelor, câinii sunt tratați cu spray-uri speciale de respingere înainte de a merge. Pentru a prelungi efectul preventiv, se folosesc gulere antiparazitare.
 • Tratament pentru viermi. Puii sunt tratați cu suspensii speciale. Pentru câinii adulți, profilaxia se efectuează cu suspensii sau tablete..

Sub formă de picături, se produc remedii complexe, din paraziți externi și interni. Tratamentul se efectuează o dată la 1-3 luni, în funcție de produsul selectat. Pentru o protecție completă, câinele este tratat împotriva paraziților pe tot parcursul anului.

Vaccinare Este singura modalitate de a vă proteja câinele împotriva fatalității infecții. Vaccinarea poate fi împărțită în:

 • Primar. Cățelușului i se administrează o vaccinare cuprinzătoare (2 vaccinări) și este vaccinat împotriva rabiei.
 • Anual. Câinii cu vârsta peste 12 luni se vaccinează împotriva rabiei și a virusurilor obișnuite anual.

Notă! Puteți achiziționa un vaccin cuprinzător (viruși obișnuiți și rabie) și puteți reduce vaccinarea la o singură injecție.

Pentru diagnosticarea în timp util a patologiilor latente, se recomandă vizitarea unui medic veterinar cel puțin o dată la 6 luni. În cazul câinilor puternici fizici, tineri și mongrel, această regulă poate fi neglijată dacă animalul de companie este activ, mănâncă și arată bine. Câinii genealogici trebuie examinați în mod regulat, deoarece fiecare rasă are o „listă” de predispoziții la bolile latente și legate de vârstă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se economisesc bani la păstrarea unui câine?