Pudel miniatural: descrierea rasei cu fotografii, îngrijire și întreținere

Aspect pudelCățelușul mic, compact, decorativ este foarte convenabil pentru păstrarea într-un apartament din oraș. Oficial, rasa Miniature Poodle a fost crescută în 1840 de celebrul manipulator elvețian de câini Scheitlin. Paul Shaitlin a fost cel care a anunțat oficial independența completă a rasei față de strămoșii săi înalți..

Pudelii sunt o încrucișare între câini de vânătoare, scafandri și câini ciobănești. Imaginile lor pot fi văzute în multe picturi ale unor artiști celebri încă din secolul al XIII-lea. Shaitlin a avut o părere înaltă despre acești câini și i-a numit meritat „cel mai perfect câine dintre toți cunoscuții”. Potrivit elvețianului, Pudelii combină în mod surprinzător inteligența, nobilimea și curajul.

Un pudel ușor de antrenat și antrenabil a distrat societatea înaltă de secole. Acești câini au fost crescuți de regi și regine, în fiecare casă nobilă din Europa a existat întotdeauna un câine creț.

Au început să studieze temeinic exteriorul în 1936, deși prima descriere a acestuia a apărut în 1880. Și astăzi folosim standardele de rasă care au fost aprobate în Franța de președintele clubului pudel, Mademoiselle Jeancourd..

Pudel miniatural: descrierea rasei

Cum să hrăniți pudeliiCaracterul pudelului pigmeu poate fi descris în două cuvinte - un câine însoțitor. Acest câine se ajustează sub îndrumarea proprietarului său. El este nesigur și inteligent, oamenii sunt extrem de confortabili în preajma unui astfel de animal de companie..

A fost văzut de mult uimitoarea proprietate a pudelilor de a adopta obiceiuri și de a copia caracterul proprietarului. Pentru o persoană activă, el va deveni partener în jocuri, iar cu persoanele în vârstă sau nu destul de sănătoase, va merge în parc într-o manieră măsurată fără a le provoca probleme.

Uneori acești câini sunt numiți psihologi. Simt intuitiv starea de spirit a proprietarului și încearcă să-l ajute.. Nu este nimic mai rău pentru un pudel, decât depresia proprietarului său. Va sta ore întregi lângă o persoană care așteaptă cu răbdare o schimbare de dispoziție.

Exterior

Apariția unui pudel de rasă trebuie să îndeplinească următoarele standarde:

 • Înălțimea la greabăn nu este mai mare de 35 de centimetri și nu mai mică de 28. Proporțiile pudelului în miniatură ar trebui să fie aceleași cu cele ale marelui.
 • Învelișul unui pudel este altfel descris ca „lână de lux”. Ar trebui să fie luxuriant și moale, iar buclele să fie elastice și strălucitoare..
 • Culoarea pudelului este uniformă, nuanțe pure catifelate: cais, alb, negru, gri, maro și roșu.
 • Corpul pudelului este proporțional, depășind ușor greabanul.
 • Mersul câinelui este elastic și ușor.
 • Culoarea pielii la câinii maro, roșu și gri corespunde culorii, în timp ce la albi este gri. Pudelii de caise au pielea întunecată, aproape neagră. De regulă, culoarea pielii de toate culorile este mai strălucitoare decât haina..
 • Petele albe dintr-un pudel sunt considerate cel mai mare defect..
 • Capul este proporțional cu corpul și bine definit. Atât finețea, cât și greutatea botului nu sunt permise.
 • Trebuie observată o ușoară tranziție de la frunte la bot, absența unei tranziții pentru exterior este inacceptabilă.
 • Coada este situată la nivelul coapsei. Cozile scurte la pudeli sunt considerate un viciu.
 • Toate membrele trebuie să fie drepte și bine așezate. Ambele picioare din față și picioarele din spate sunt paralele între ele.
 • Pudelii au mușchi distincti, foarte vizibili..

Câinele ar trebui să dea impresia unui câine inteligent, activ și elegant.. Pliat armonios bine musculos si pufos.

În patru țări: SUA, Germania, Republica Cehă și Rusia, culoarea alb-negru este recunoscută oficial. Și, de asemenea, recent a apărut o nouă culoare - o fantomă. Deci, se numește o culoare închisă, cu urme de bronz pe burtă, bot și labe.

Buclele câinelui diferă, de asemenea. Ele vin sub forma unei rune și sub formă de corzi. Învelișul din dantelă trebuie să fie lung, cu cel puțin douăzeci de centimetri fiecare păr. În exterior o astfel de lână arată original și seamănă cu dreadlock-urile umane.

Îngrijire și

Culoarea pudeluluiPudelul ar trebui învățat la tunsori din copilărie. Va trebui să vă tăiați animalul de companie în mod regulat, astfel încât acesta să nu se teamă de mâinile stăpânului. Pe lângă corp, au tăiat botul și picioarele, iar coada este prelucrată cu un dispozitiv special. Prețul unei tunsoare pudel variază de la trei mii de ruble la cinci. Trebuie avut în vedere că pentru expoziție veți avea nevoie de ajutorul unui adevărat profesionist, deoarece nu fiecare maestru va lua un câine de expoziție. În consecință, prețul pentru o tunsoare va fi maxim..

Cele mai populare tunsori de pudel: leu și modern.

Haina pudelului este unică. Unii îl compară cu părul uman și îl găsesc identic. Pudelii aparțin acelor rase rare care nu cauzează alergii la om. De asemenea, vă puteți scălda pudelul în fiecare săptămână. El nu este aproape niciodată alergic la șampon și apă tare..

Urechile animalelor de companie vor avea nevoie de îngrijire separată. Pentru ei, există bumbac special tampoane și bastoane. Aveți grijă de urechile câinelui, acestea sunt predispuse la inflamație. De asemenea, va trebui să vă verificați canalul auditiv în mod regulat. Dacă devine năpădit de păr, vor trebui să fie smulse, altfel se va forma un dop și ulterior inflamația.

Tăiați ghearele câinelui dvs. mai puțin de o dată pe lună. Folosiți o pensetă specială pentru acest lucru, apoi plasați ghearele cu o pila de unghii. Nu uitați de al cincilea deget al animalului dvs. de companie, a cărui gheară nu poate fi ștearsă.

La pudelii de jucărie, datorită particularităților structurii ochilor, se pot forma în mod constant dungi umede, care ar trebui șterse cu o loțiune specială. Din păcate, structura ochilor lor este de așa natură încât umezeala va apărea constant.

Sănătate

Cel mai adesea potențiali proprietari mă întreb cât trăiesc acești câini? Speranța lor medie de viață este de aproximativ cincisprezece ani, dar pot trăi mult mai mult cu îngrijirea adecvată și prevenirea bolilor. Din păcate, această rasă se confruntă cu multe probleme. Lista lor este aproximativ următoarea:

 • Cum să păstrați pudeliiDintre bolile ereditare inerente acestei rase, se pot distinge cataracta, glaucomul și degenerarea retiniană. Din păcate, aceste boli se pot manifesta la orice vârstă..
 • Displazia șoldului este frecventă la pudelii mai în vârstă..
 • Din cauza rănilor, discurile sunt deplasate și, ca urmare, nervii spinali sunt ciupiți.
 • O altă boală care este considerată legată de vârstă este osteocondroza. Foarte des îi urmărește pe câinii din această rasă..
 • Întreruperea glandei tiroide duce la obezitate și probleme digestive.
 • Datorită tensiunii nervoase constante, ganglionii limfatici sunt măriți.
 • Pudelii au adesea diabet..
 • Sângerări interne sau așa-numita boală von Willebrand.
 • Diferite tumori care pot fi atât benigne, cât și maligne.
 • Dacă animalul dvs. de companie își zgârie constant urechile, poate avea otită medie. Aceasta este o altă boală inerentă pudelilor și este asociată cu trăsăturile anatomice ale rasei. Urechile acestor câini sunt prea aproape de cap, ceea ce creează un mediu favorabil bacteriilor..
 • Alergii alimentare și cutanate. În primul caz, câinele începe să aibă o descărcare abundentă din nas și ochi, în al doilea caz, părul cade.
 • Mulți câini hrăniți cu alimente uscate de calitate slabă dezvoltă urolitiază odată cu înaintarea în vârstă..
 • În cazuri rare, un animal poate dezvolta mielopatie degenerativă. Această boală este de natură neurologică și afectează musculatura câinelui. Labele pacientului sunt strânse la mers sau chiar câinele cade și nu se poate ridica.
 • Volvulusul intestinal este o afecțiune foarte periculoasă în care se suprapun fragmente de organe interne.
 • Coborârea testiculelor sau criptorhidia. În ciuda faptului că problema poate fi corectată cu ajutorul unei operații, câinele nu va mai putea participa la reproducere..
 • Surditate ereditară, congenitală cu care trebuie să trăiești.
 • O altă boală neurologică este epilepsia. Din păcate, se găsește adesea la câinii din această rasă și se exprimă prin convulsii..

Pudelii maronii au părul gri timpuriu.

Cum se hrănesc pudelii

Este important să determinați imediat ce tip de mâncare va avea câinele dumneavoastră. Există mâncare uscată, umedă și naturală. Nu este recomandat să schimbați drastic tipurile de alimente. Cel mai bun mod este natural. Aceasta implică pregătirea hranei pentru câini de către proprietarul însuși. Și cel mai rău este mâncarea uscată. Dacă totuși decideți să vă hrăniți câine cu mâncare uscată, aveți grijă de calitatea acestuia. Nu luați furaje prea ieftine cu o cantitate imensă de conservanți și coloranți.

Meniul animalului tău de companie ar trebui să conțină următoarele feluri de mâncare:

 • Cum să hrănești un pudel în miniaturăCarne: carne de vită sau pasăre. Este interzis să dai carne de porc.
 • Pește de mare fiert, fără oase.
 • Morcov crud, ras.
 • Produse lactate fermentate: brânză de vaci și zer.
 • Fructe: banane și mere.
 • Hercule, orez și hrișcă. Faceți terci cu aceste cereale.
 • Iarna, mâncarea trebuie condimentată cu ulei vegetal..

Pudelilor pitici nu li se permite să dea zahăr și alimente dulci, mai ales cu adăugarea de ciocolată. Cartofii și fasolea nu sunt recomandate legumelor. Din ele câinele se poate umfla. Peștele de râu este interzis. Dar câtă hrană să-i oferi animalului tău de companie, decizi singur cu el.

Instruire

Poodle câine de formareAceasta este cea mai bună rasă de antrenat.. Cățelușii inteligenți, rapidi și ascultători au fost întotdeauna preferatele artiștilor de stradă. În timpul antrenamentului, nu fiți nepoliticos cu câinele, altfel se va enerva. Fii generos cu laude și recompensează-l cu bucăți de cârnați sau alte delicii. Tipuri de antrenament preferate: sărind peste un obstacol, dansând pe muzică și, de asemenea, prindând o minge.

Această rasă nu are aproape niciun defect. Singurul dezavantaj este sănătatea slabă a pudelilor, dar la unele rase situația este și mai gravă. Pudelii în acest clasament trist departe de primul loc. Prin decizia de a cumpăra un pudel în miniatură, veți obține mai mult decât un câine, veți obține un prieten și un partener.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pudel miniatural: descrierea rasei cu fotografii, îngrijire și întreținere