De ce își mănâncă un câine fecalele și cum să-l dezlipească de acest obicei?

Mulți proprietari de câini respectă obiceiul de a mânca excremente. În medicină și medicina veterinară, aceasta se numește coprofagie. Astfel de acțiuni nu sunt doar neplăcute, ci și periculoase - cu fecale, un număr imens de bacterii intră în corpul animalului, ceea ce îi poate dăuna sănătății..

Statisticile arată că 20% dintre câinii din toate rasele consumă tot timpul om, feline, păsări și propriile fecale. 80% dintre animalele de companie fac asta din când în când. Masculii și cățelele castrate mănâncă excrementele cel mai des. Singura rasă de câine care rareori face acest lucru este Pudelul miniatural. Toate celelalte, inclusiv Ciobanii germani, Chihuahuas, Spitz și Yorkies, au această abatere..

1 Care este pericolul de a mânca excremente?

Excrementele care au intrat în organism sunt pline de multe pericole pentru sănătate pentru câine, cum ar fi:

  1. unu. Infecție cu paraziți intestinali. Această boală devine adesea vina morții unui animal de companie. O mare acumulare de helminți înfundă organele interne și duce la ruperea lor.
  2. 2. Toxoplasmoza. O boală foarte periculoasă, care este dificilă pentru câinii în vârstă de 7-8 ani. Imunitatea animalului este slăbită și cel mai adesea lupta împotriva infecției devine imposibilă, drept urmare chiar și tratamentul nu ajută. În plus, o persoană poate contracta această afecțiune de la un animal de companie..
  3. 3. Afectarea ficatului (icter). Când este infectat cu această boală, animalul poate muri cât mai curând posibil - la 12 ore de la intrarea infecției în organism. Patologia este foarte dificilă atât pentru pui, cât și pentru câinii adulți.
  4. 4. Infecție virală - parvoviroză. Aceasta este o boală infecțioasă periculoasă, care afectează în majoritatea cazurilor persoanele tinere.

2 De ce mănâncă câinii fecale?

Motivele pentru care consumați fecale pot fi următoarele:

CauzăExplicaţie
Curiozitate Această calitate este mai inerentă cățelușilor. Copiii cunosc lumea din jurul lor, gustând absolut totul. Dacă proprietarul nu identifică problema în timp util, animalul își va forma un obicei prost, iar câinele va mânca excremente de-a lungul vieții sale
Copierea comportamentului mameiDupă naștere, cățeaua mănâncă fecale pentru puii ei timp de o lună. Odată cu introducerea alimentelor complementare în dieta animalelor de companie, compoziția fecalelor lor se schimbă, iar cățeaua încetează să mai mănânce scaunele bebelușilor, mâncând ocazional grămezi separate. Puii, văzând acest lucru, o pot imita. Un astfel de comportament trebuie suprimat, altfel obiceiul va însoți câinii chiar și după ce vor crește.
Dieta greșităAnimalele sălbatice mănâncă instinctiv gunoi de grajd pentru a îmbunătăți procesul digestiv. Câinii domestici mănâncă excrementele păsărilor, pisicilor și oamenilor instinctiv dacă le lipsește vitaminele. În mediile urbane, nu există humus, iar fecalele devin o alternativă. Coprofagia este rezultatul unei alimentații necorespunzătoare și se dezvoltă din următoarele motive: hrănirea animalelor de companie exclusiv cu produse din carne, o dietă dezechilibrată, preparate ieftine, alimente grele, alimente crude amestecate necorespunzător cu produse gata preparate
Probleme de stomacDin păcate, animalele de companie nu își pot spune proprietarului dacă sunt îngrijorați de ceva. Simptomele vizibile ale bolii apar în majoritatea cazurilor atunci când boala a cauzat deja daune semnificative organismului. Patologiile tractului gastro-intestinal sunt însoțite de o senzație de greutate, flatulență și probleme de golire. În astfel de cazuri, animalul mănâncă fecale pentru a se ajuta. Un proprietar care a observat o tendință de coprofagie la un câine este sfătuit să consulte un medic veterinar
FoameDacă animalul este flămând, poate mânca orice seamănă cu mâncarea
Încercând să atrag atenția proprietaruluiÎn unele cazuri, câinele mănâncă excremente, așteptând reacția unei persoane. Psihologii animalelor cred că unele animale de companie percep pedeapsa ca o demonstrație de atenție. Este posibil ca câinele să mănânce fecale pentru a genera interes în sine.
GelozieCâinii percep fecalele altor persoane ca o denumire a teritoriului. Dacă o pisică locuiește în casă, animalul de companie începe să-și mănânce fecalele pentru a elibera zona de mirosuri străine și urme străine.

Proprietarul ar trebui să fie conștient de faptul că, dacă animalul nu mănâncă excremente, dar îl adulmecă, acest lucru este normal.. Animalul de companie judecă după mirosul de fecale care a lăsat amprenta - un câine sau o cățea - și concluzionează dacă merită să-l urmărești pe câine să se reproducă: este în căldură sau este deja fertilizat.

3 Cum să salvezi un animal de companie dintr-un obicei prost?

Primul pas este consultarea unui specialist. Coprofagia este o consecință a problemelor de sănătate ale unui animal, nu un obicei neplăcut al animalului de companie. Este recomandat să analizați excrementele pentru calitatea asimilării alimentelor, să verificați câinele pentru helminti, să efectuați o ecografie și să donați sânge și urină pentru analize biochimice..

Procesul de înțărcare a unui obicei ar trebui început doar în absența bolilor și infecțiilor..

Cum să înțărcați un câine din mâncarea fecalelor:

  1. unu. Dieta animalului trebuie revizuită și un specialist ar trebui consultat cu privire la hrănirea corectă. Se recomandă să se dea tripă de vită fără curățare și să se achiziționeze complexe de vitamine și minerale cu un conținut ridicat de sulf și vitamine B. Este necesar să se adauge carne și făină de oase în dietă..
  2. 2. Acordați mai multă atenție animalului. În timpul plimbării, exercitați o supraveghere strictă asupra animalului de companie. În aer curat, se recomandă atragerea câinelui prin joc, antrenament sau vorbire, astfel încât acesta să nu fie tentat să alerge să adulmece și să mănânce excremente. Dacă proprietarul a observat că câinele se apropie de fecale, este necesar să comandați cu voce tare: „Fu! ".
  3. 3. Dacă este necesar, solicitați ajutor de la un manipulator de câini cu experiență. El va înțărca câinele să mănânce excremente și să nu ridice nimic pe stradă.
  4. 4. Dacă puii încep să-și mănânce propriile fecale, se recomandă monitorizarea lor și curățarea grămezilor imediat după defecare.. Acest lucru îi va ajuta să evite tentația de a repeta pașii după mama lor..
  5. 5. În timpul plimbărilor după schimbarea dietei și în timpul tratamentului, se recomandă purtarea unui bot pe câine.
  6. 6. Formați un comportament potrivit. Strigătele și pedepsirea nu vor rezolva problema. Este important să aveți animalul de companie în obiceiul de a nu mânca fecale. O fac după cum urmează: imediat după ce animalul a defecat, îl cheamă pe câine și îl tratează cu o delicatese. În mod ideal, acest lucru ar trebui făcut de fiecare dată când câinele merge la toaletă. După două săptămâni, se recomandă înlocuirea tratamentului cu îmbrățișări sau joc.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce își mănâncă un câine fecalele și cum să-l dezlipească de acest obicei?