De ce mătreață pentru câini: cauză și tratament

Câine în îngrijirea familieiMătreața apare nu numai la om, ci și la animale. În acest caz, câinii nu fac excepție. Această problemă este destul de relevantă, mai ales dacă animalul este ținut în oraș. De obicei boala apare tocmai din această cauză. Ecologia slabă, dieta nesănătoasă și întreținerea se fac simțite sub formă de mătreață la câini. Acesta este răspunsul obișnuit și cel mai ușor la întrebarea de ce un câine are mătreață..

În unele cazuri, chiar nu este nevoie să trageți alarma. Proprietarii ar trebui să fie conștienți de faptul că câinii își reînnoiesc în permanență pielea: cele vechi sunt înlocuite cu altele noi. Dar numai acest proces este practic invizibil pentru ochi și nu ar trebui să provoace simptome secundare. Dacă mătreața persistă și este însoțită de mâncărime severă la câine, atunci arătați-o medic veterinar.

Cum să detectați mătreața la un câine?

În principiu, nu va trebui să identificați și să detectați mătreața. Această problemă este imediat evidentă. Mătreața poate arăta diferit la câini diferiți, în funcție de cauză. Uneori este prea mic, ca făina, dar este posibilă și apariția mătreții sub formă de fulgi mari. Schema de culori este, de asemenea, diferită. Se observă atât alb-cenușiu, cât și galben închis.

Dacă nu răspundeți mult timp la problemă, câinele va crește în exces cruste. Cântarele se lipesc împreună și formează o crustă, care ulterior provoacă mâncărime severă la câine. Mătreața la un câine are unul sau mai multe site-uri de localizare, nu întotdeauna întreaga acoperire. Pete frecvente: urechi păroase, spate, cap, greabăn.

Mătreața câinelui: cauze și tratament

De ce un câine are mătreață? Aceasta este întrebarea pe care o pun proprietarii animalelor lor de companie. Aceasta este o problemă foarte comună de care trebuie să fii conștient pentru a o depăși în viitor. Mătreața poate fi cauzată de diverse cauze. Dacă un animal are o problemă cu solzii morți, atunci în primul rând este necesar să-l duceți la un medic veterinar. Numai un specialist, cu ajutorul unei examinări și diagnostic amănunțit, poate stabili cauza exactă și eliminarea ulterioară a acesteia.

Uzual cauzele:

 1. AlergieAlergie mâncare și gospodărie. Lista alimentelor care pot provoca o reacție alergică: carnea de pasăre, cu excepția curcanului, produselor lactate, soia, ouălor, alimentelor dulci, afumate și sărate, precum și alimentelor cu adaos de condimente. În general, majoritatea acestei liste este inacceptabilă..
 2. Stresul și vărsarea. Mătreața este adesea cauzată de vărsarea normală. În această perioadă, câinii încep să piardă părul, mâncărimea și apar o mulțime de celule moarte. La sfârșitul năvalii, animalul însuși se va recupera și haina se va îmbunătăți în mod vizibil în aspect. Acest lucru apare mai ales la o rasă precum Spitz. Adesea, stresul contribuie la apariția unei astfel de probleme. Când animalul se liniștește, solzii vor dispărea singuri. În această perioadă, se recomandă să vă scăldați și să vă mângâiați animalul de companie mai mult..
 3. Boli, inclusiv paraziți. Diferite tipuri de boli apar și în exterior sub formă de mătreață. Dar proprietarii ar trebui să-și amintească și de o astfel de boală ca heiletieloza. Acestea sunt paraziți care arată ca solzi moarte care seamănă cu mătreața. Acest tip de acarian, de 0,5 mm, se hrănește cu limfă și lichid tisular al animalului. Dacă nu te lupți cu ei, atunci ei pot exista mult timp. Principalele simptome: căderea părului și observarea inflamației pielii.
 4. Încălcare fond hormonal. Glandele endocrine produc substanțe care asigură funcționarea normală a tuturor proceselor vieții. De îndată ce un hormon se diminuează, mătreața apare imediat.
 5. Dieta greșită în nutriție. Este recomandat să introduceți în alimentația animalului dvs. de companie alimente mai sănătoase și de înaltă calitate. Majoritatea oamenilor nu își permit să cumpere alimente bogate în vitamine, minerale și multe altele de fiecare dată. După cum arată practica și statisticile, oamenii își hrănesc câinii cu alimente obișnuite și ieftine, care conțin mulți aditivi dăunători..

Mătreață și căderea părului

Toată lumea știe că căderea părului de 2 ori pe an este destul de naturală. O mutare obișnuită nu ar trebui să alerteze proprietarul. Dacă căderea părului este însoțită de simptome secundare, atunci trebuie să contactați un specialist și să vă ajutați animalul de companie. Frecvent cauzele căderea părului și apariția solzilor:

 • Despărțirea de la proprietar.
 • Stres.
 • Recuperarea după rănire.
 • Reactii alergice.
 • Alte motive.

Alergie - Aceasta este o cauză frecventă de mătreață și căderea părului. Alergiile pot fi alimentare, cauzate de o alimentație necorespunzătoare, sau pot apărea la nivelul gospodăriei atunci când are loc contactul cu un alergen. Alergeni obișnuiți de uz casnic:

 • Alergie la produsele chimice de uz casnicȘampoane și alte produse de înfrumusețare.
 • Medicament.
 • Produse chimice de uz casnic.
 • Materiale sintetice.

Piele și mătreață deteriorate

Câinii au adesea 2 simptome, cum ar fi răni și fulgi de piele moarte. Care este motivul? Motivul aceasta este servită de:

 • Malnutriție.
 • Stil de viata sedentar.
 • Contact cu stradă, câini bolnavi.
 • Ecologie proastă.
 • Ereditate.

Mătreața și rănile sunt frecvente la câini. Aceste simptome o serie de boli de piele:

 • Câinele are scabieScabie. Cauzat de paraziți care provoacă disconfort animalului de companie.
 • Alergii și dermatită atopică.
 • Lichen. Apare ca o linie de păr care se retrage pe palton.
 • Dermatită alergică. Pielea animalelor reacționează la secreții și mușcături de paraziți.
 • Ectoparaziți. Acestea sunt tipuri de paraziți ai pielii: purici, căpușe, păduchi.

Fulgi mari

Mătreața poate fi mică sau mare. Dermatita seboreică este o cauză frecventă a mătreții. Dermatita seboreică este cauzată de excesul de ten gras. Ca urmare, există mătreață mare și un miros neplăcut de la animal. Mătreața cățelușului apare la o vârstă fragedă, deoarece seboreea este o boală ereditară.

Dar seboreea nu este singura boală însoțită de solzi mari. Apar astfel de solzi mari și din cauza:

 1. Dermatită. Aceasta este o inflamație a pielii fără erupții cutanate. Dermatita este de mai multe tipuri: alergică, parazitară, termică și medicamentoasă.
 2. Spălare rară și neglijentă. Dacă puiul tău nu este îngrijit corespunzător, celulele moarte se pot acumula și se pot amesteca cu grăsime subcutanată. Îngrijirea necorespunzătoare a animalelor de companie trebuie să apară sub formă de fulgi mari de mătreață.

În orice caz, este considerat obligatoriu să contactați un medic veterinar. Nu întârziați și tratați singur animalul. Dacă acesta este un cățeluș, atunci cu ignorarea prelungită a mătreții, de-a lungul anilor va crește doar. Drept urmare, pielea se va ruga, va deveni groasă și părul va începe să cadă. Mătreața poate deveni și cronică.

Tratament

Mătreața nu este o boală, este semn probleme în organism. Pentru a scăpa de acest simptom neplăcut, trebuie să contactați din timp un specialist, să identificați cauza și să începeți tratamentul. În funcție de problemă și boală, tratamentul se efectuează cu medicamente și produse de igienă. Remedii populare prescrise de medicii veterinari pentru mătreață:

 1. Opriți mâncărimea de la mătreațăNu mai mânca. Vândut ca spray. Ameliorează simptome precum mâncărime și iritații. Spray-ul va ajuta la calmarea pielii animalului. Cățelușul nu-i va rupe pielea și va putea ameliora disconfortul. Prescris pentru multe tipuri de boli de piele.
 2. Şampon "Doctor". Este un produs excelent pentru îngrijirea animalelor. Nu numai că curăță pielea și îi conferă un miros proaspăt și plăcut, dar ameliorează și inflamația. Cu utilizarea constantă a șamponului, mătreața se reduce semnificativ și dispare cu totul dacă tratamentul se efectuează corect, împreună cu un set de alte mijloace. Dacă catelul suferă de grăsime excesivă și este expus rapid bolilor de piele, atunci este recomandat să cumpărați această marcă de șampon cu adăugarea de gudron în compoziție.
 3. Frontline. Se găsește pe rafturile farmaciilor veterinare sub formă de spray. M-am îndrăgostit de mulți oameni pentru faptul că în cel mai scurt timp posibil animalul de companie scapă de multe insecte parazite (căpușe, purici etc.). Un alt avantaj este că este complet inofensiv pentru animalele de companie. Nu este nevoie să vă fie frică să aplicați dacă animalul de companie este încă un cățeluș mic.
 4. Stronghold - remediu pentru câiniBastion. Este o alternativă la spray-ul pentru respingerea insectelor Frontline. Se utilizează în legătură cu instrucțiunile prescrise, urmând recomandările medicului veterinar. Aplicați pe pielea uscată a gâtului și între omoplați. Nu puteți freca produsul.

Nu toate bolile pot fi vindecate. De exemplu, seboreea nu poate fi vindecată complet. Toate medicamentele și remediile, în majoritatea cazurilor, vizează ameliorarea simptomelor și a disconfortului. Utilizați mijloace care includ: sulf, gudron, acid salicilic, peroxid de benzoil.

Concluzie

Mătreața este un semn exterior al problemelor interne și al prezenței paraziților. Nu ignorați simptomul și așteptați probleme grave și o formă cronică. Numai un specialist va oferi un diagnostic precis și va identifica natura apariției mătreții. Tratamentul trebuie făcut cu prescripție medicală și prescripție medicală.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce mătreață pentru câini: cauză și tratament