Nutriție pentru creșterea în greutate, respingerea hranei uscate și dragostea față de mâncarea pentru pisici - rezolvarea problemelor câinilor

Nu numai oamenii merg la diete, uneori și câinii au nevoie de o dietă individuală. Și acest lucru nu se datorează întotdeauna supraponderalității, așa cum se crede în mod obișnuit, animalul de companie poate să nu câștige masa necesară. În mod ciudat, creșterea în greutate este mai dificilă decât pierderea ei. Mai ales dacă animalul dvs. de companie refuză, dintr-un anumit motiv, să mănânce alimente uscate prescrise de un medic și are în schimb o pasiune ciudată pentru hrana pentru pisici. Prin urmare, întrebarea este ce hrăniți un câine

, astfel încât să câștige greutatea necesară și de ce animalul de companie a încetat să mănânce cu pofta de mâncare - relevant pentru mulți proprietari!

Prin urmare, înainte de a îngrășa un câine, examinați-l, cele mai frecvente cauze ale pierderii bruște de greutate sunt:

 1. Endoparaziți. De foarte multe ori viermii banali duc la slăbiciune la câini. Este imperativ să lupți împotriva paraziților. Pe lângă faptul că sunt subțiri, viermii sunt periculoși prin intoxicația corpului și chiar letali.
 2. Diabetul, hepatita, insuficiența renală și cancerul sunt boli grave care duc la pierderea în greutate. Dar, pe lângă pierderea în greutate, aceste afecțiuni prezintă mult mai multe simptome însoțitoare..

Unele rase de câini arată întotdeauna mai subțiri, în special câinii și polițiștii. Și, de asemenea, animalele tinere, creșterea în greutate mai intensă se efectuează după 2-3 ani. Prin urmare, nu este nevoie de panică inutilă. Dar dacă puteți examina coastele câinelui cu ochiul liber, coloana vertebrală și pomeții ies în afară, cel mai probabil greutatea sa este insuficientă.

Următoarele produse contribuie la obținerea masei dorite:

 1. Hrană specializată de mare energie. Acordați atenție conținutului caloric al alimentelor pe care le mănâncă câinele dvs. și alegeți cele mai nutritive opțiuni bogate în proteine ​​și proteine.
 2. Dacă hrănești alimente naturale, atunci preferă cereale precum hrișcă, orez, fulgi de ovăz. Dieta ar trebui să conțină carbohidrați complecși, să dureze mai mult timp pentru a se descompune și să aibă o încărcare mai mare de energie. Din carne, este de dorit să mâncați carne de vită integrală, pui, carne de iepure. Carnea de calitate contribuie la creșterea rapidă a masei musculare. Nu hrăniți alimente prea grase, creșterea în greutate ar trebui să se datoreze creșterii masei musculare și nu datorită acumulării de mase grase.
 3. Se amestecă uleiul vegetal nerafinat, aproximativ 1 lingură pe porție. Puteți da ouă de pui și câteva picături de ulei de pește de 2-3 ori pe săptămână.
 4. Peștele, ficatul, brânza de vaci, de 2-3 ori pe săptămână nu vor strica pentru varietate și pentru creșterea în greutate corespunzătoare.

Trei grade de grăsime la câini

Nu încercați să hrăniți hrana animalelor și alimentele naturale în același timp. O astfel de schemă nu duce la creșterea în greutate, dar amenință o tulburare metabolică. Un alt sfat pentru proprietarii care doresc ca animalul lor să se îngrașe: Dați mâncării nu de două, ci de trei ori pe zi. În acest caz, doza de furaje poate fi aceeași sau mai nesemnificativă. De asemenea, atunci când animalul dvs. de companie are o dietă intensă, nu uitați să monitorizați greutatea acestuia și să calculați valoarea nutritivă a meselor..

Concentrați-vă pe faptul că animalele de companie din diferite rase ar trebui să primească o anumită cantitate de calorii pe zi:

 • câinii din rase miniaturale au nevoie de aproximativ 110 Kcal pe 1 kg de greutate;
 • câinii mici au 85 kcal pe unitate de greutate;
 • rasele medii au nevoie de 70 Kcal pentru aceeași greutate, iar cele mari - 65 Kcal;
 • rase foarte mari sau uriașe, 1 kg de masă necesită 65 Kcal.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. refuză mâncarea uscată?

Mâncarea uscată acum populară este ideală hrănire și pentru câine, și pentru stăpânul ei. Hrănirea câinilor alimentarea durează un timp minim. În același timp, opțiunea de calitate este complet echilibrată și vă permite să pierdeți sau să câștigați în greutate după cum este necesar. Adesea, câinii mănâncă mâncare uscată cu plăcere, dar există excepții..

Un câine poate refuza hrana uscată din următoarele motive:

 1. Este obișnuită cu mâncarea naturală, iar mâncarea uscată este nouă pentru ea. Dacă doriți să vă schimbați animalul la o dietă uscată, faceți-o treptat. Începeți să înlocuiți o mică porțiune a dietei cu alimente uscate, crescând-o treptat până când ajunge la 100%. Acest lucru va dura cel puțin 1-2 săptămâni, o tranziție mai rapidă este plină de stres alimentar.
 2. Mâncarea nu este potrivită pentru câine. Există o mulțime de producători de alimente uscate și este posibil ca animalul dvs. de companie să nu fie potrivit pentru o opțiune. Oferiți câinelui dvs. mai multe alimente diferite și alegeți unul pe care animalul îl va bucura să mănânce..
 3. Nepercepția individuală a componentelor furajelor. O astfel de situație este destul de puțin probabilă, practic hrana este universală și hipoalergenică. Mai mult, în mod paradoxal, un câine poate mânca alimente ieftine, cu un apetit mai mare decât mâncare mai scumpă. Acest lucru se datorează faptului că producătorii de alimente pentru animale de companie de clasă economică folosesc arome pentru a-și face produsul mai atractiv. În timp ce hrana holistică sau super-premium funcționează numai cu ingrediente naturale. Și nu subliniați gustul lor cu aditivi suplimentari.

Hrana uscată este adesea prescrisă de medicii veterinari în scopuri medicinale, iar dacă animalul dvs. de companie refuză să o mănânce, încercați acest lucru:

Înmuiați alimentele uscate în apă, chefir cu conținut scăzut de grăsimi sau iaurt. Poate că această opțiune se va potrivi mai mult animalului dvs. de companie..

Uneori animalele de companie refuză să se hrănească din cauza problemelor de sănătate. Consultați medicul veterinar dacă animalul dvs. de companie are probleme dentare sau orale sau o digestie supărată. Și pentru a afla mai multe despre diverse fluxuri, veți ajuta videoclipul de pe canalul „Eu și coada mea”.

Este bine să vă hrăniți hrana pentru pisici pentru câini?

Producătorii de hrană pentru animale nu se diferențiază doar mâncare pentru câini și felină. Aceste animale de companie au nevoi diferite și toate acestea sunt luate în considerare în compoziția calitativă și cantitativă a hranei pentru ei. Prin urmare, hrănirea unui câine cu hrană pentru pisici, precum și a unei pisici cu hrană pentru câini, este greșită..

De exemplu, hrana pentru pisici conține mai multe proteine. Și un câine, dacă mănâncă în mod regulat astfel de alimente, are toate șansele de a obține rapid o tulburare metabolică. Și, de asemenea, probleme grave cu tractul digestiv, insuficiență renală și o erupție pe piele.

În plus, pisicile au nevoie de aminoacidul taurină, care se reflectă în compoziția hranei pentru pisici. Câinii sunt capabili să genereze singuri acest aminoacid și o doză suplimentară de taurină din exterior dăunează sănătății câinilor..

În general, câinii și pisicile au nevoie de raporturi diferite de proteine, grăsimi și carbohidrați și cantități diferite de vitamine și aminoacizi. Prin urmare, hrănirea sistematică a unui câine cu hrană pentru pisici este inacceptabilă..

Este o altă problemă dacă câinele a mâncat o dată mâncare pentru pisici - acesta nu este un motiv de panică. Dificultatea poate fi observată dacă atât o pisică cât și un câine locuiesc în casa ta. Din anumite motive, animalele cred adesea că are un gust mai bun în bolul unui vecin. În plus, câinii își pot folosi superioritatea fizică și pot lua mâncare de la pisici. Ieșire - puteți hrăni fiecare animal de companie individual, astfel încât nimeni să nu fie tentat să mănânce mâncarea unui vecin.

Videoclip „Cum să hrănești un câine?”

Ajutorul la elaborarea dietei corecte ar trebui să fie și videoclipul, preluat de pe canalul „Expertul spune”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nutriție pentru creșterea în greutate, respingerea hranei uscate și dragostea față de mâncarea pentru pisici - rezolvarea problemelor câinilor