Descriere detaliată a rasei de câini maremma abruzzo shepherd

maremma abruzzo pastor

Acești câini maiestuoși, datorită aspectului și temperamentului lor, sunt deseori numiți „Paznici albi”. În acest articol voi lua în considerare caracteristicile rasei Ciobăniei Maremma-Abruzzo, voi oferi o descriere detaliată. Vă voi spune ce să hrăniți, unde să păstrați și cum să instruiți în mod corespunzător câinii din această rasă.

Descrierea rasei italiene

Acest câine ciobanesc a primit numele său dublu neobișnuit datorită regiunilor italiene Maremma și Abruzzo, unde primii reprezentanți ai Maremmei au apărut presupus acum 2000 de ani. Din cele mai vechi timpuri, aceste animale au fost folosite ca un câine de păstorire pentru a proteja turma de animalele prădătoare..

Rasă maiestuoasă rară de câini de păstorit - Câine de pastor Maremma-Abruzzo
Rasă maiestuoasă rară de câini de păstorit - Câine de pastor Maremma-Abruzzo

Există o versiune conform căreia strămoșii acestor câini au venit în Europa din vârfurile tibetane. Persoanele care au crescut această rasă au încercat să selecteze câini cu păr alb ca zăpada și o dispoziție calmă, dar cu o capacitate mare de pază. Standardul final de rasă pentru câinele ciobanesc Maremma-Abruzian a fost adoptat de FCI abia în 1958.

Diferențele în exteriorul rasei a două regiuni ale Italiei (Maremma și Abruzzo) au cauzat numeroase dispute între crescători și nu au făcut posibilă convergerea către un singur standard..

Aspectul unui câine ciobanesc poate fi caracterizat printr-o dimensiune destul de mare, constituție puternică, corp dreptunghiular cu un piept dezvoltat profund. Caracteristici principale:

 • înălțimea la greabăn: masculi - 65-73 cm, femele - 60-68 cm;
 • greutate: masculi 35-45 kg, femele 30-40 kg;
 • cap: proporțional cu corpul, mare, sub formă de pană contondentă, seamănă cu un urs;
 • ochi: în formă de migdale, mici, de culoare castaniu sau maro deschis (posibil gălbui), pleoape pigmentate;
 • dinți: mușcătura corectă a foarfecelor, chiar și dinții albi;
 • nas: pigmentat, întunecat;
 • urechi: triunghiulare, agățate;
 • membre: labe uniforme, puternice, mari, rotunde;
 • coada: sabie curbată, așezată jos, acoperită cu păr gros și lung;
 • palton: lung, gros, ușor cret, cu un strat subțire dur;
 • culoare: alb pur, alb cu o cremă deschisă sau nuanță gălbuie;
 • mișcare: pas, trot larg.

Dezavantajele sau abaterile de la standard includ: haina cretată, culoare albă cu pete luminoase sau pete întunecate, depigmentarea pleoapelor și a lobilor nazali, mișcări de amble.

Reguli pentru întreținerea și îngrijirea Ciobanului Maremma Abruzzo

Pentru Ciobanul Maremma-Abruzzo este adecvat tipul de păstrare în aer liber (voliera) fără utilizarea unui lanț. Într-un apartament înghesuit, ciobanul se va ofili pur și simplu, va deveni deprimat și amărât. Animalele tinere au nevoie de plimbări lungi regulate de până la 3 ori pe zi timp de până la 30 de minute.

O atenție deosebită trebuie acordată blănii animalului. De trei ori pe săptămână, lâna trebuie să fie pieptănată cu o perie specială, deoarece aceste animale au un strat subțire destul de dur, iar lâna se încurcă repede. În perioada de năpârlire, trebuie să vă pieptăniți animalul de companie de cel puțin 2 ori pe săptămână. De multe ori nu-ți poți scălda câinele ciobanesc. Cel mai bine este să faceți acest lucru foarte rar, numai cu murdărie grea sau înainte de o expoziție. Linia unică de păr conține o „impregnare” specială care protejează haina de murdărie. De asemenea, nu uitați de procedurile de igienă de bază: aerisirea regulată a urechilor prin fixare (dacă urechile nu sunt tăiate), examinare și tratament ocular o dată pe săptămână, spălarea dinților cel puțin o dată pe săptămână.

Nu este recomandat să țineți un câine din această rasă într-un apartament
Nu este recomandat să țineți un câine din această rasă într-un apartament.

Puteți hrăni animalul atât cu alimente naturale, cât și cu alimente uscate gata preparate. Puii ciobănești sunt hrăniți în porții mici de 6 ori pe zi, reducând treptat frecvența hrănirii la două ori pe zi. Cu un tip natural de hrănire, trebuie avut în vedere faptul că dieta ar trebui să conțină cel puțin 50% din produse de origine animală, legume proaspete și fierte, produse lactate fermentate.

Dieta animalului de companie trebuie să conțină o cantitate suficientă de calciu, care este cel mai bine administrat împreună cu suplimente de vitamine și minerale. În prezent, tot mai mulți proprietari sunt înclinați să hrănească alimente gata preparate de calitate, folosind serii speciale pentru pui și câini adulți de rase mari Eagle Pack, Eukanuba, Royal Canin, Hill`s Science Plan, Purina Pro Plan. Este inacceptabil să amestecați furaje naturale și gata preparate, precum și hrănirea animalului de companie de la masă.

Caracterul animalului

Prin temperament, câinele ciobănesc Maremma-Abruzzo este destul de activ și vesel, dar caracterul acestui câine nu este atât de simplu. Aceste animale sunt foarte loiale proprietarului și tuturor membrilor familiei. Cu toate acestea, maremma nu va permite ca cineva să fie dominat, ci mai degrabă îl va percepe pe proprietar la un nivel al ierarhiei. Avantajul fără îndoială al acestei rase este abilitatea de a se înțelege cu copiii de orice vârstă, inclusiv cu copiii altor persoane. Apropo, nici cu alte animale de companie nu vor exista probleme..

Păstorul italian este o rasă extrem de atentă și loială față de proprietarii săi.
Păstorul italian este o rasă extrem de atentă și loială față de proprietarii săi.
Maremma nu ar trebui să fie pornită de un proprietar neexperimentat sau de oameni cărora nu le place să dedice mult timp creșterii unui animal de companie.

Maremma este destul de prietenoasă atâta timp cât proprietarul sau membrii familiei nu sunt în pericol. Acești câini sunt suspicioși față de străini și animale, dar nu se implică niciodată mai întâi într-o luptă. Furia și neascultarea se pot manifesta prin antrenament neregulat și folosirea pedepsei fizice în raport cu un individ tânăr. Cu pregătirea și educația potrivite, acesta este doar câinele și prietenul perfect..

Instruire

Maremma Abruzzo Sheepdog este foarte inteligent și învață rapid comenzile. Cursurile pot fi începute de la 8-10 săptămâni. Socializarea timpurie este importantă pentru această rasă; comportamentul viitor și succesul în antrenament vor depinde în mare măsură de acest lucru..

De la cățeluș, aceste animale sunt pregătite pentru antrenament
De la cățeluș, aceste animale sunt pregătite pentru antrenament.

Nu vă opriți în a învăța câinelui comenzile de bază, maremma are nevoie de efort fizic și intelectual constant.

Uneori, reprezentanții acestei rase pot manifesta încăpățânare și încetineală, deci trebuie să fiți mai persistenți în antrenarea și educarea unui câine tânăr. Dacă proprietarul nu este capabil să facă față câinelui ciobanesc, puteți contacta un cinolog specialist, dar este puțin probabil ca maremma să lase un străin să vină la el.

Sănătatea câinelui alb

Durata de viață a unei maremme este de 12-13 ani.

Reprezentanții acestei rase se îmbolnăvesc rar. Pe măsură ce îmbătrânesc, unele persoane pot dezvolta probleme articulare și dermatită..

Pentru a menține sănătatea unui animal de companie, de-a lungul vieții sale trebuie să primească toate vaccinările necesare:

 • enterita parvovirusului, hepatita infecțioasă (8-10 săptămâni);
 • ciumă (2, 5 luni);
 • rabie (6-8 luni).

După o anumită perioadă de timp, este necesară revaccinarea repetată. Este mai bine să încredințați sănătatea câinelui unui specialist care va elabora un plan de vaccinare și va monitoriza starea animalului de companie..

Cât costă un cățeluș

Costul unui cățeluș ciobănesc Maremma-Abruzzo în Rusia depinde de locul de cumpărare și de perspectivele copilului în activități de expoziție sau reproducere.

Atunci când alegeți un cățeluș, asigurați-vă că aflați cât mai multe despre părinții săi.
Atunci când alegeți un cățeluș, asigurați-vă că aflați cât mai multe despre părinții săi.

În medie, prețul puiilor de maremma variază de la 30-90 de mii de ruble. Este mai bine să cumpărați un cățeluș în canise specializate înregistrate la RKF, de exemplu, „Imperial Choice”, „Svet Posada”, „Grand White”. Atunci când alegeți un cățeluș, ar trebui să examinați cu atenție cățelușul, puteți rămâne cu el o vreme pentru un studiu mai detaliat. De asemenea, nu uitați despre verificarea documentelor pentru bebeluș, prezența sau absența vaccinărilor, priviți părinții sau fotografia părinților bebelușului.

Câinele Ciobănesc Maremma-Abruz este întruchiparea forței, devotamentului și curajului. Cu pregătirea potrivită și îngrijirea adecvată, acești câini incredibil de inteligenți vor face toți tovarăși, prieteni loiali de familie și tutori pentru anii următori..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere detaliată a rasei de câini maremma abruzzo shepherd