Rase de câini de pază pentru protecția unei case private

Este nevoie de un paznic de încredere pentru a proteja construcțiile de locuințe private - o furtună pentru huligani și alți oaspeți neinvitați. În aceste scopuri, se folosesc gărzi de corp și câini de protecție a proprietății de rase speciale, care au o sănătate bună, putere, neînfricare..

Ce câine, folosit pentru a păzi o casă privată, va face față mai bine sarcinii atribuite acesteia??

Genetica și calitățile câinelui de pază

Următoarele calități sunt inerente câinilor de pază:

 1. Inteligență și ingeniozitate.
 2. Grad ridicat de dăruire și disponibilitate de a proteja.
 3. Curaj și determinare.
 4. Imunitate puternică.
Păstrarea ordinii
De pază

Rasele de câini pentru paza unei case private trebuie să aibă calitățile necesare unui bun paznic:

 • dimensiune - mediu spre mare;
 • blana densa cu un strat gros;
 • neîncredere în exterior;
 • abilitatea de a invata;
 • adecvarea și ascultarea;
 • putere și rezistență.

Câinii de pază pentru o casă privată trebuie să fie supuși unui antrenament și antrenament special. Aceștia pot fi încăpățânați în învățare, adesea predispuși genetic la dominare, dar proprietarul unui pacient poate crește un animal ascultător și controlat..

A avea un câine de pază într-o casă privată este o soluție excelentă. Aici va fi spațios și confortabil: aer proaspăt, o volieră spațioasă, cu un stand confortabil, izolat, un loc de joacă pentru jocuri active în aer liber. În afara orașului, există suficient spațiu pentru antrenament și mers gratuit, fără riscuri pentru alții. Animalul de companie va avea întotdeauna o formă fizică excelentă.

Volierele trebuie amenajate într-un loc de unde teritoriul amplasamentului, porțile, ușile de intrare în clădiri vor fi vizualizate la maximum. Vara, o parte a site-ului ar trebui să fie umbrită..

Securitate serioasă
Securitate serioasă

Dimensiunile cabinei sunt alese astfel încât animalul de companie să nu fie înghesuit, dar să nu fie prea spațios. Puteți mări suprafața casei pe măsură ce câinele crește. Încep să învețe animalul de companie la cabină vara, odată cu debutul toamnei, trebuie să monitorizați cu atenție starea sănătății sale.

Cea mai bună rasă de câini pentru paznic

Orice câine de pază este un paznic conștiincios care îl va avertiza pe proprietar cu privire la pericol. Ar trebui să alegeți cu atenție un animal de companie, ținând cont de trăsăturile de caracter inerente reprezentanților unei anumite rase.

Ciobănesc german

Greutatea unui câine adult este de 25-40 kg, înălțimea la greabăn este de 60-65 cm. Speranța de viață este de 12-14 ani. Îngrijirea completă a animalului îi va prelungi viața cu 4-5 ani.

În plus față de faptul că câinii ciobănești sunt indispensabili în serviciul agențiilor de aplicare a legii, aceștia sunt cei mai buni câini de pază pentru o casă de țară. Puii au nevoie de socializare și educație timpurie. Avantajele rasei:

 1. Deștept și inteligent din fire.
 2. Mare pentru învățare și instruire.
 3. Aveți o memorie excelentă.
 4. Hardy.
 5. Fără pretenții în conținut.
 6. Navigați perfect pe teren.
 7. Au un caracter echilibrat.
 8. Poate fi păstrat într-o volieră.
 9. Fidel infinit proprietarului, iubesc copiii, prietenos și nu agresiv fără motiv.

Este interzis înlănțuirea păstorului.

Câine ciobanesc caucazian

Greutatea unui câine adult este de 45-70 kg. Creștere 63-72 cm. Speranța de viață - 9-11 ani. Îngrijirea de înaltă calitate, îngrijirea sănătății, alimentația adecvată vor prelungi viața unui câine până la 14-15 ani.

Câine ciobanesc caucazian
Câine ciobanesc caucazian

Animalul este o pază masivă, mare, vigilentă. Acest câine este potrivit pentru păstrarea în aer liber. Dar „caucazianul” nu ar trebui niciodată pus pe un lanț!

Un câine incredibil de puternic și dexe poate lupta simultan cu mai mulți intruși. Diferă în devoțiunea față de proprietar, neîncredere extremă față de cei din afară, caracter descurajat. Câinele are un instinct teritorial foarte dezvoltat.

Caine de pază din Moscova

Aceasta este o rasă de câini mari, acoperiți cu păr moale lung. Greutatea medie a unui adult este de 50-68 kg, înălțimea la greabăn este de 58-70 cm.

Crescătorilor li s-a atribuit sarcina de a crește o rasă loială și prietenoasă „prietenilor” și „străinilor” - rău intenționat și neîncrezător. Scopul a fost atins. Un câine puternic și de încredere pentru protejarea casei și a copiilor este capabil să se transforme instantaneu din cel mai bun și mai dulce animal într-un animal agresiv dacă simte o amenințare pentru familie.

Câinii de pază din Moscova sunt bine antrenați, au un psihic stabil. Sunt tovarăși excelenți, se bucură să se joace cu copiii. Acești câini sunt în permanență alertați, nu cunosc frica, nu știu să se retragă și nu vor latra fără motive întemeiate.

„Moscoviții” pot trăi într-o cușcă în aer liber iarna, dar păstrarea lor pe un lanț este inacceptabilă.

Alabai

Câini mari, maiestuoși, cu o greutate de până la 70 kg și înălțime - 65-75 cm. Rasa este una dintre cele mai puternice din lume.

Animalele nu manifestă niciodată agresivitate fără motiv și, înainte de a ataca, avertizează inamicul latrând. În majoritatea cazurilor, acest lucru este suficient pentru ca un străin să scape fără ezitare..

Alabai
Alabai

Alabai emană încredere în sine, inspiră respect și teamă străinilor. Câinele este predispus la dominare, are un caracter foarte independent, poate ignora comenzile proprietarului.

Câinele este potrivit pentru păstrarea în aer liber, are un puternic instinct teritorial.

Rottweiler

Una dintre cele mai bune rase de pază și pază. Greutatea medie a unui adult este de 50-60 kg, înălțimea este de 55-60 cm. Durata medie de viață a unui câine este de 10-12 ani, cu o îngrijire și o atenție adecvate, un animal de companie poate trăi până la 14-15 ani.

Câinii sunt bine dezvoltați fizic, au o inteligență ridicată și sunt bine antrenați, dar tind să domine, adesea încăpățânați și leneși. Cățelușul are nevoie disperată de socializare timpurie și de pregătire profesională.

Rottweilerele au auz excelent, sensibilitate și mișcări perfect coordonate. Au mușchi puternici, sunt infinit loiali proprietarului și neînfricați. Nici un intrus nu va trece pe lângă o astfel de pază.

În ciuda faptului că haina câinelui este scurtă, substratul este bine dezvoltat. Animalul de companie va supraviețui în siguranță iarna într-o volieră spațioasă, cu o cabină caldă, dacă înghețurile din regiune nu sunt extreme.

Creșterea și manipularea unui câine de pază

A crește, educa și instrui în mod corespunzător un animal în care încăpățânarea, rebelitatea, independența sunt la nivel genetic doar o persoană responsabilă, cu nervi puternici, caracter puternic, disciplinat și consecvent.

Cățeluș ciobanesc de gardă Moscova
Cățeluș ciobanesc de gardă Moscova

Atenţie! Este inacceptabil ca creșterea și instruirea raselor de câini de pază pentru casă să aibă ca scop cultivarea agresivității excesive, a răutății și a intoleranței față de oamenii unui animal! În timpul antrenamentului, nu trebuie să exercitați o presiune psihologică excesivă asupra câinelui, să folosiți forța, să începeți să țipați.

Din primele zile ale apariției sale în casă, bebelușul ia calea învățării. În stadiul inițial al creșterii, cățelul trebuie să învețe că proprietarul este conducătorul, cuvântul său este legea pentru toți cei din jur, el definește domeniul de aplicare a ceea ce este permis și nu este permisă încălcarea ordinii stabilite.

Dar nu se poate suprima complet încrederea în sine a unui animal, instinctul unui învingător. Până la vârsta de 4-5 luni, îl poți lăsa uneori să prevaleze în timpul jocurilor.

Puii de rasă de gardă au nevoie de socializare timpurie. După ce a trecut prin perioada de carantină după vaccinări, bebelușul are acces pe stradă, își cunoaște teritoriul. În fiecare zi, proprietarul trebuie să-și ia secția la plimbare în afara curții. Animalul trebuie să se adapteze și să reacționeze calm la trecători, trecând vehicule, alergând pe lângă animale.

Rasele de câini de pază pentru protecția unei case private trebuie să controleze în mod fiabil teritoriul și să respecte numai poruncile proprietarului. Cercul social maxim este reprezentat de membrii gospodăriei. Nu puteți permite oaspeților care vizitează să trateze câinele cu o delicatese, să îl mângâie, să încerce să flirteze cu el. Când invitați oaspeții în casă, trebuie să vă asigurați că câinele este închis în voliera.

Concluzie

Există multe modalități de a vă asigura casa cu diferite alarme, butoane de panică, sisteme de pază. Dar proprietarii de case private preferă în continuare să aleagă un câine de pază pentru a-și proteja proprietatea și familia - cel mai de încredere protector și prieten devotat, gata să servească cu fidelitate familia toată viața.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini de pază pentru protecția unei case private