3 Tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și metode de tratament

3 tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și tratamente

În acest articol voi vorbi despre care este a treia pleoapă la câini și pentru ce este. Voi descrie principalele boli ale acestui organ, cum ar fi prolaps, adenom, prolaps, hiperplazie și volvulus. Voi enumera măsurile preventive pentru prevenirea acestor boli și în care cazuri este necesară îndepărtarea.

A treia pleoapă (pli lunat) se află în colțul interior al ochiului.

De ce are nevoie un câine de a treia pleoapă

Pliul lunat la câini servește ca o protecție suplimentară pentru organul vederii.

Când există pericolul de coliziune cu obiecte, faldul lunat acoperă mai întâi globul ocular. O astfel de membrană intermitentă specială funcționează instantaneu, protejând ochiul câinelui de obiectele străine care cad în el, precum și în caz de pericol, de exemplu, în timpul unui atac al altor animale.

De asemenea, când clipește, îndepărtează corpurile străine mici de pe suprafața globului ocular - particulele de praf.

Țesutul limfoid, care face parte din a treia pleoapă, îndeplinește o funcție de protecție a infecției.

Glanda lacrimală, situată la baza celei de-a treia pleoape, produce lichid lacrimal necesar pentru hidratarea căptușelii exterioare a aparatului vizual..
3 tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și tratamente
Structura ochiului la un câine

Bolile secolului al III-lea și tratamentul lor

Pliul lunat la câini este predispus la o mare varietate de boli. Acestea sunt procese inflamatorii, încălcarea structurii anatomice, modificări ale funcționării. Principalele sunt descrise mai jos..

În mod normal, a treia pleoapă poate fi văzută numai în timpul clipirii. Odată cu boala, acest organ se umflă, devine roșu, crește în dimensiune și devine constant vizibil. În majoritatea cazurilor, arată ca o tumoare roz-roșiatică în colțul interior al ochiului, acoperind o parte a globului ocular..

Bolile secolului al III-lea nu dispar de la sine și sunt supuse monitorizării și tratamentului obligatoriu de către un oftalmolog.

Este imposibil să vindecați astfel de afecțiuni în mod independent acasă, mai ales cu metodele de medicină tradițională. În absența tratamentului în timp util, vederea se poate deteriora până la pierderea sa..

3 tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și tratamente
La primele simptome ale afecțiunilor patologice, trebuie să vă contactați medicul veterinar

Al treilea prolaps al pleoapelor

Boala este frecventă. Un alt nume este prolaps sau hiperplazie a pliului lunat. Se manifestă ca prolaps sau prolaps al glandei care produce lichid lacrimal. În exterior, pare o tumoare roz minoră în colțul interior al ochiului.

Pericolul bolii este că glanda lacrimală, căzând, încetează să-și mai îndeplinească funcțiile, adică în mod normal secretă lichid lacrimal. În același timp, globul ocular încetează să mai primească hidratarea necesară și se usucă. Această afecțiune duce la apariția unor boli secundare și complicații, până la pierderea vederii inclusiv..

Fenomenul poate fi permanent sau de natură episodică, poate avea dimensiuni diferite.

Prolapsul are loc din cauza slăbiciunii articulației nervoase dintre pli și circumferința interioară a ochiului.

Boala afectează în principal câinii de rase brahicefalice (cu botii aplatizați), cocker spaniel, câini, shih tzu, buldogi.

Tratamentul este posibil doar prin operație într-un spital dintr-o clinică veterinară.

Operațiunea este rapidă și în termen de două săptămâni câinele este complet restaurat.

3 tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și tratamente
Pierderea nu este întotdeauna o boală independentă.

Adenom de pli semi-lunar

Adenomul este o tumoare benignă.

Diagnosticul este confirmat de o biopsie chirurgicală. În exterior, arată ca o tumoare roz în colțul interior al ochiului și arată ca un prolaps al pliului.

Boala este extrem de rară. De obicei afectează câinii mai în vârstă. Nu aduce daune semnificative sănătății câinelui.

Poate fi tratat doar prin intervenție chirurgicală. Decizia cu privire la operație este luată de proprietarul câinelui.
3 tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și tratamente
Cu această afecțiune, este nevoie de ajutor calificat.

Volvulus din secolul al III-lea

Boala se manifestă prin ondularea pliului lunat din interiorul ochiului. Exterior seamănă cu conjunctivita (fisura palpebrală se îngustează, pleoapa se umflă și devine roșie).

Boala este periculoasă prin reacții inflamatorii, însoțite de procese purulente.

Volvulus apare datorită faptului că cartilajul ocular crește în unele cazuri mai repede decât pliul lunat și îl împinge treptat în afară. Acest lucru perturbă funcționarea organului și structura sa anatomică..

Dobermanii, păstorii est-europeni, marii danezi și pinzeri au o predispoziție la boală..

Acesta este tratat prompt de către un oftalmolog-chirurg într-o clinică veterinară.

3 tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și tratamente
Prolapsul glandei lacrimale a celei de-a treia pleoape

Prevenirea inflamației

Cea mai bună prevenire a bolilor la câini este examinarea regulată a ochilor câinelui. La cea mai mică suspiciune de inflamație sau boală, dacă aspectul ochilor se schimbă, trebuie să vă contactați medicul veterinar pentru a vă examina animalul de companie. Datele de stat nu pot fi declanșate. Cu cât patologia este mai pronunțată, cu atât va fi mai dificilă eliminarea acesteia..

De asemenea, este necesar să efectuați în mod regulat proceduri de îngrijire igienică pentru organul vizual al animalului de companie: îndepărtați evacuarea cu agenți oftalmologici veterinari speciali..

În articol am vorbit despre ce este a treia pleoapă la câini și la ce servește. Ea a descris principalele boli ale acestui organ, cum ar fi prolapsul, adenomul, prolapsul, hiperplazia și volvulus. Enumerate măsuri preventive pentru prevenirea acestor boli.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 3 Tipuri de a treia boală a pleoapelor la câini și metode de tratament