5 Motive pentru care câinele tău tremură și tremură

5 motive pentru care un câine tremură și tremură

În acest articol vă voi spune despre cauzele tremurului la animalele de companie, de ce un câine sau o pisică este letargic, înfipte în coadă, picioarele din spate și începe să se agite. Din ce boli este cauzată? Sau este un răspuns fiziologic normal. Când aveți nevoie de un diagnostic și de asistență veterinară calificată.

Cauze patologice ale tremurului la câini

La animalele care nu au fost vaccinate, tremurăturile pot fi cauzate de o boală virală.

Cele mai periculoase sunt:

 • Hepatita virala (apare la un animal de companie sub 1 an), la care corneea ochiului, rinichii și ficatul sunt afectate. Pe lângă tremurături, coordonarea este perturbată. Poate lovi atât un pisoi, cât și un cățeluș, încep să se plângă, să respire repede. Paralizia și alte tulburări ale sistemului nervos apar.
 • Encefalomielita (se dezvoltă la vârsta de 5-8 ani) - există o încălcare a coordonării mișcărilor, membrele slăbesc. Dacă nu este tratat, animalul rupe paralizia.
 • Enterita parovirusului (puii sunt sensibili, se găsește și la adulți) - însoțiți. Este urgent să începeți tratamentul în primele 4 zile de boală, altfel moartea este inevitabilă.
 • Adenoviroza - tremură, apare tusea, temperatura corpului crește. Cu un tratament în timp util, un câine sau o pisică scapă de boală în 1,5-2 săptămâni. Dar în câteva luni, animalul de companie va fi infecțios cu alte animale..
 • Ciuma carnivorelor - provoacă inflamații la nivelul ficatului, rinichilor, creierului. Simptomele sunt următoarele: tremurături, descărcare de la ochi și nas, diaree, vărsături, febră, dificultăți de respirație, fotofobie. Boala durează de la câteva săptămâni la câteva luni. Se poate termina atât în ​​recuperarea, cât și în moartea animalului de companie.
5 motive pentru care un câine tremură și se agită
Tremurul poate fi un simptom foarte specific în multe otrăviri.

Boli parazitare

Tremurăturile câinilor pot fi cauzate și de organisme parazite.

Printre ei:

 • Invazia helmintică - infestare cu helminti. Se agită în timpul mișcărilor intestinale.
 • Dirofilarioza. Când animalul intră în corp, paraziții se reped spre inimă. Ca rezultat, există tremurături, umflături, tuse frecventă uscată. Animalul de companie devine apatic.
 • Piroplasmoza - otrăvirea sângelui dintr-o mușcătură de căpușă. Simptome de boală: respirație grea, tremurături, urină brună, pierderea echilibrului.
5 motive pentru care un câine tremură și se agită
Infecția corpului animalului de companie cu paraziți este, de asemenea, uneori însoțită de apariția tremurăturilor

Boli interne

Tremurul poate indica o perturbare a funcționării organelor interne ale animalului:

 • Hipoglicemia este o lipsă de zahăr din sânge la câinii de rasă mică. Este însoțit de scuturare, letargie, pierderea forței. Hipoglicemia se vindecă ușor cu o singură injecție de glucoză. Dacă nu este detectat la timp, provoacă paralizia membrelor și moartea.
 • Hipotiroidism (deficit de hormoni tiroidieni) - însoțit de tremurături, slăbiciune, scăderea temperaturii corpului.
 • Boli de inimă (insuficiență cardiacă, miocard) - cauzate de tremurături, palpitații, mișcări intestinale frecvente.
 • Inflamația măduvei spinării - însoțită de tremurături, paralizie a membrelor.
 • Eclampsie (scăderea nivelului de calciu) - apare la cățele în timpul sarcinii și alăptării. Există tremurături, transformându-se în convulsii, vărsături, febră, dificultăți de respirație.
5 motive pentru care un câine tremură și se agită
Tremuratul poate indica o încălcare a activității organelor interne.

Ca răspuns fiziologic normal

Cauzele fiziologice includ senzația de răceală, alergii, anxietate, frică..

Alergia se manifestă printr-un transfer brusc al animalului de companie la o nouă dietă sau prin utilizarea de medicamente. Este însoțit de mâncărime și erupții cutanate, tremoruri pot apărea imediat după masă. Motivul este o reacție alergică. Ar trebui să treceți la o altă dietă, să nu mai luați medicamente, să administrați un antihistaminic.

Răceală și hipotermie a corpului

Câinii mici și mijlocii îngheață afară, fără îmbrăcăminte caldă. Dacă observați că animalul dvs. de companie tremură de frig, nu ar trebui să continuați să mergeți mai departe. Animalul de companie se poate îmbolnăvi și va trebui tratat. Prin urmare, obțineți haine pentru plimbare în sezonul rece, în care câinele va fi confortabil..

Rasele mici pot tremura din cauza frigului după spălare. Dacă temperatura camerei nu este ridicată, ci scăzută, puneți un încălzitor pentru a încălzi aerul. Înfășurați animalul de companie într-un prosop. Poate fi uscat prin suflare dacă nu se teme. Dar nu puteți lăsa un dispozitiv electric singur cu un animal de companie. Izolați locul unde doarme animalul dvs. de companie, punând acolo o pătură sau o saltea de lână.

5 motive pentru care un câine tremură și se agită
Dacă tremurul se datorează unor motive fiziologice, este suficient să le eliminați influența

Un alt motiv pentru apariția tremurăturilor este anxietatea, emoția, frica. Animalul a fost speriat de tunetele, de explozia petardelor, a fost îngrijorat de schimbarea decorului. Oferă-i un ceai de mușețel liniștitor și protejează-o de situațiile stresante..

Dacă ridici vocea la animalul tău de companie și observi că tremură, oprește-te. Risti sa pierzi prietenia prietenului tau si sa-i rupi psihicul..

Când să vă vedeți medicul veterinar

 • Dacă scuturarea continuă mai mult de 1-2 ore și nu ați văzut niciodată animalul dvs. de companie tremurând sau scuturând până acum.
 • Temperatura corpului peste 39 de grade Celsius.
 • Dacă, alături de tremurături, se observă simptome precum vărsături, letargie, refuzul de a mânca, respirație grea, salivație, diaree, coordonare slabă a mișcărilor.
Nu întârziați vizita animalului dvs. la un specialist.

Numai cu diagnosticul în timp util al bolii și al tratamentului, animalul de companie vă va încânta pe dvs. și pe cei dragi pentru o lungă perioadă de timp..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru care câinele tău tremură și tremură